2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
EmZirme atletleri de var canım. Geçen gün atlet alacaktım hamileler için üretilen var mı diye sorduğumda öğrendim bende. Hamileyken de giyiliyormuş ama son ayda belki kullanırım ben. Hastanede ve evde mutlaka kullanırım ama kış olacağı için atletsiz olmaz.
ben esimin atletleri kullaniyorum simdilik beraber idare ediyoruz :-)
hic almak istemiuorum hamile atleti 30 lu haftalara geldigimde mecbur kalirsam alicam :-)
hastanede de emzirirken bi sutyen bi atlet zor olur diye bi de gogus agrisi olur diye emzirme atleti giycem sutyeni de yanimda getircem gogusler fora olsun istiyorum :-) hem emzirmeyle ugras hem dikis acisi hek gogus agrisi sutyen falan cekemem hic :-)

Dogumdan sonra koridor da yürüyüşe çıkardılar beni görenler dogum saat kaçta diye soruyolardı o kadar çok göbegim vardı tabi geceligi büyük alsak daha iyi olur
Kilot olarakda çokk büyük beden al hatta hamile kilodu bile alabilirsin agrım çoktu benim kilodu yanlardan makasla kesmişti annem göbegimi sıkmasın diye
Kapı süsüyle fotograf çektirmek istiyorsan taçda alabilirsin bence güzel olur yada kırmızı kurdele de olur
cnm ebebekte gormustum hamile kilodu dependin miydi neydi tam hatirlamiyorum bebek bezi gibi bisey onu alicam beden olarak kac beden almistin sen hatirindaysa
ben nirmalde l giyerim camasiri
cnm taclar benim basimi agritiyo hem de bana yakismiyo ben onden tutturcam guzel bi tel toka alip ya da fiyonklu bi toka alirim bi de acaba göz kalemi surup mu gitsem orda mi sursem resimde de cirkin cirkin cikmayim ya :-) annem o agrilardan gozun kalem malem gormez diyo bakalim ben yanima alicam yine de bi de dudak kremi tamamdir :-) oyle dogum fotocusu tutmicsz kendimiz aile arasinda cekiniriz ama kapi onunde guzel bi resmim olsun istiyorum anı kalsin kizima insallah terlik de oyle güllü dalli hic istemiyorum kullan at olur yazik olur sade pembe bi terlik alicam

Kızlar magnezyumu bugün bende sordum, (daha önceki gebeliğimde kramp sorunum cok oluyordu o zamanlar kullanmıştım.) Kramp sorunu olanlarda gerekli görürsem veriyorum dedi. Kasilmalardan korkuyorum çok da anlamıyorum ama karnımda yer yer sertlesmeler oluyor dedim, onlar normal dedi ekstra magnezyum vermedi. Multivitamin içinde magnezyum varmış.

kızlar bugün kontrolüm vardı. Kendi doktorum da detaylı ultrason gibi çok detaylı bir şekilde kalbine, böbreklerine, midesine, idrar kesesine, kan akışına baktı yine. Herşey yolunda çok şükür. 540 gram olmuşuz :)
Kafası aşağıdaydı. Benim bir sağda bir solda hissettiğim şey sırtı ve bacaklarıymış. Kafası değişmez bu haftalarda dedi.
Şeker yüklemesini ben çok istiyordum ama doktorum yapmayacağım dedi. Bebeğin kilosu normalden fazla olsaydı yada plasentada bir sorun görseydim o zaman yapardık yüklemeyi dedi.
Kilo alamadığımı ve bundan endişe ettiğimi söyledim. Yat kalk dua et daha ne istiyorsun dedi:) Bebeğin sağlıklı bir şekilde kilo alıyor, sen ne kadar az alırsan o kadar iyi dedi.
Bacaklarımdaki kramplar için magnezyum hapı başladık.

Ben sezeryan olup yatagima aldiklarinda hic alt giymesin simdilik demislerdi pijama ustumu gecirmistim ustumede ortu orttuk oyle baya rahat ettim ilk kanim agrim gidene kadar bi kac saat oyle iyi olmustu.sonra ben hic hasta bezi kullandigimi hatirlamiyorum heralde yogun kanamam olmadi zaten yataga da hastane büyük pedler seriyodu. Sezeryan olmama ragmen 1 gece kalmistim. Simdi yine 1 gece yeterli dendi hastanede.

Enfaksiyondan şüphalanmiyorum söylemesi ayıptır akıntım falan hiç olmuyor.tek sıkıntı azcık çişimde olsa mutlaka kaçırıyorum.mesanemin normal insandan bir kat daha büyük oldugunu söylemişti yıllar önce birdoktor acaba ondan mı anlamıyorum ama beni acayip huzursuz ediyor.gittiğim yerlerde burnumdan geliyor.
Evet sıkıntılı bir durum benimde hiç akıntım vs yoktu rutin taramalarda idrarda enfeksiyon çıkmıştı hafifti gerçi tek doz toz ilaçla geçmişti ama mutlaka görüşün doktorunuzla hayat kalitesi hiç kalmaz hamilelikten olduğunu sanmıyorum daha kaçıracak kadar büyümedi hamilelğimiz bana kalırsa

kızlar bugün kontrolüm vardı. Kendi doktorum da detaylı ultrason gibi çok detaylı bir şekilde kalbine, böbreklerine, midesine, idrar kesesine, kan akışına baktı yine. Herşey yolunda çok şükür. 540 gram olmuşuz :)
Kafası aşağıdaydı. Benim bir sağda bir solda hissettiğim şey sırtı ve bacaklarıymış. Kafası değişmez bu haftalarda dedi.
Şeker yüklemesini ben çok istiyordum ama doktorum yapmayacağım dedi. Bebeğin kilosu normalden fazla olsaydı yada plasentada bir sorun görseydim o zaman yapardık yüklemeyi dedi.
Kilo alamadığımı ve bundan endişe ettiğimi söyledim. Yat kalk dua et daha ne istiyorsun dedi:) Bebeğin sağlıklı bir şekilde kilo alıyor, sen ne kadar az alırsan o kadar iyi dedi.
Ya valla ne güzel benim doktor istedi şeker yüklemesi ama daha kendime yeni yeni geldim, hala midem bulanıyor :( ama benim annem şeker hastasi, anneannem, teyzem de şeker hastasi. o yüzden yaptırmak istedim şahsen.

cnm ebebekte gormustum hamile kilodu dependin miydi neydi tam hatirlamiyorum bebek bezi gibi bisey onu alicam beden olarak kac beden almistin sen hatirindaysa
ben nirmalde l giyerim camasiri
cnm taclar benim basimi agritiyo hem de bana yakismiyo ben onden tutturcam guzel bi tel toka alip ya da fiyonklu bi toka alirim bi de acaba göz kalemi surup mu gitsem orda mi sursem resimde de cirkin cirkin cikmayim ya :-) annem o agrilardan gozun kalem malem gormez diyo bakalim ben yanima alicam yine de bi de dudak kremi tamamdir :-) oyle dogum fotocusu tutmicsz kendimiz aile arasinda cekiniriz ama kapi onunde guzel bi resmim olsun istiyorum anı kalsin kizima insallah terlik de oyle güllü dalli hic istemiyorum kullan at olur yazik olur sade pembe bi terlik alicam
L bedendi canım joly markalı

Benim gibi geç tetanoz aşısı olan var mi acaba? Bugün daha ilk dozu oldum 22+4 üm.1 ay sonra ikinci dozda 27+0 olacağım.

Beni 10 eylül de cagirdi sağlık ocağı ilk doz için. Herhalde en geç olanınız benim. Doktora sordum 20. Haftadan sonra bebek hareketlendikten sonra yapılmaya başlanıyor illa 20. Haftada ilk doz olacak diye bir şart yok dedi.

Beni 10 eylül de cagirdi sağlık ocağı ilk doz için. Herhalde en geç olanınız benim. Doktora sordum 20. Haftadan sonra bebek hareketlendikten sonra yapılmaya başlanıyor illa 20. Haftada ilk doz olacak diye bir şart yok dedi.
AA doktor böyle dediyse iyi o zaman. Benim doktor sadece sıkıntı olmaz dedi geçti.

kızlar bugün doktora yatış pozisyonunun nasıl olması gerektiğini sordum. Çünkü ben sadece sola yatmakta çok zorlanıyorum. Doktorum nasıl rahat ediyorsan öyle yat dedi. İlla sol diye bişey yok dedi. Senin kaliteli bir uyku uyuman daha önemli dedi. Benim de rüflüm olduğu için en rahat 2 yastıkla sırt üstü yatabiliyorum. Doktor öyle diyince baya bir rahatladım. Sizinle de paylaşmak istedim.

cnm zaten lohusa serbetini lohusa kadinin icmesi gerekmiyo mu millete niye veriyoruz ki ben mi yanlis biliyorum :-)

Ben genel süsleme için fikrimi belirttim. Odaya sebil gibi musluklu şeyler koyuyorlar içinde şerbet oluyor onu her gelene ikram ediyorlar. Ama senin dediğin ne bilmiyorum belki o süt olsun falan diye içilen birşeydir.

Ya valla ne güzel benim doktor istedi şeker yüklemesi ama daha kendime yeni yeni geldim, hala midem bulanıyor :KK43: ama benim annem şeker hastasi, anneannem, teyzem de şeker hastasi. o yüzden yaptırmak istedim şahsen.
canım ben aslında yaptırmak istiyordum şeker yüklemesi. Biraz pimpirikli olduğum için :) ama doktoruma da çok güveniyorum gerek yok dediyse kurcalamayacağım :)

Maşallah canım bende yarın gidicem inşallah iyi haberlerle gelirim ben bu doktorlardan bişey anlamıyorum benim oğlumda önden gitmiyordu ama bende şeker çıkmıştı şimdide herşey yolunda bebek normal büyüyor ama test yapılacak

ayniyiz valla cnm artik beslenememekten evin icinde tuvalete giderken duvara tutuna tutuna gidiyordum ne yersem cikiyodu yedigimde meyve cubuk falandi agzima hic yemek surmedim 3 ay olmuyodu.6 7 kere kusuyodum
tamam simdi o kadar degilim hap sayesinde yiyip iciuorum ama yine oyle tamamen kesmiyo bulantimi.az yiyorum.reflü de var bigazimdaki yumru hissi bulantimi arttiriyo lansor kullaniyorum 15 mg lik gunde 1 kere sabah o da tam iyi gelmiyor idare ediyor
sudan tiksintim bitmefi biter saniyodum nafile sadece azaldi buzlu su icebiliyorum kışın napcam bilmiyorum
hele dun ne yediysem kustum anlamadim bugun ilacimi aldim
zoferi kendi isteginle mi biraktin doktor mu dedi cnm
Geçmiş olsun cnm ya seni anlayanlardan biriyim Zoferi dr söyledim içtiğim halde kusmam devam ediyor demiştim oda değiştirmişti birde bunu deneyelim demişti ondan çok daha iyi geldi en azından ilaç değil ve ne bana ne bebeğe zarar vermiyor içim rahat o konuda fiyatı 70 tl ama zaten veriyorsun ilaçlara ondan daha fazla parayı sen dr sor benim ark söyledim oda sordu kullan demişti sana da kullan der zaten tamamen bitkisel bütün eczanelerde var ama unutma kusmanı tamamen bitirmiyor hiç birşey bulantı hissi hala ben de var her sabah aç karnına atıyorum ilacı gün boyu iyi geliyor ilaca göre çok daha iyi bende de reflü var rennie gaviskon haftada bir şişe bitiyorum hem bulantıma iyi geliyor hem hergün yanma kabusundan arınmış oluyorum o yumru şey benim bopazjmda da var hatta şuan bile var ben kusmalar için öyle araştırma yaptım ki kendim sağlıkçıyım ve öğrendim ki aşırı kusma yaşayan hamileler ya reflü hastası yada miğren hastası ben de ikisi de var o nedenle ağır geçti tabi bu hastalıkları olmayıp kusanlarda var ama araştırmalar bunu söylüyor ve reflü hastası Kişiler hamile kalmadan en az 3 ay önce tedavi olup öyle gebe kalmalıymış kendim sağlıkçıyım ama kendime hayrım yok çünkü hiç duymadım duysaydım kesinlikle tedavi olup öyle kalırdım çünkü çok zordu günde 15 kez kustuğumu biliyorum rabbim bizi korusun bütün hastalıklardan :dua:

Ben genel süsleme için fikrimi belirttim. Odaya sebil gibi musluklu şeyler koyuyorlar içinde şerbet oluyor onu her gelene ikram ediyorlar. Ama senin dediğin ne bilmiyorum belki o süt olsun falan diye içilen birşeydir.
dedigini biliyorum cnm lohusa serbeti benim bildigim sut olsun diye lohusa kadina veriliyo ondan dedim tuhaf gekiyo bana misafirlere ikram etmek.ama yanlis da biliyo olabilirim hatirimda oyle kalmis

Geçmiş olsun cnm ya seni anlayanlardan biriyim Zoferi dr söyledim içtiğim halde kusmam devam ediyor demiştim oda değiştirmişti birde bunu deneyelim demişti ondan çok daha iyi geldi en azından ilaç değil ve ne bana ne bebeğe zarar vermiyor içim rahat o konuda fiyatı 70 tl ama zaten veriyorsun ilaçlara ondan daha fazla parayı sen dr sor benim ark söyledim oda sordu kullan demişti sana da kullan der zaten tamamen bitkisel bütün eczanelerde var ama unutma kusmanı tamamen bitirmiyor hiç birşey bulantı hissi hala ben de var her sabah aç karnına atıyorum ilacı gün boyu iyi geliyor ilaca göre çok daha iyi bende de reflü var rennie gaviskon haftada bir şişe bitiyorum hem bulantıma iyi geliyor hem hergün yanma kabusundan arınmış oluyorum o yumru şey benim bopazjmda da var hatta şuan bile var ben kusmalar için öyle araştırma yaptım ki kendim sağlıkçıyım ve öğrendim ki aşırı kusma yaşayan hamileler ya reflü hastası yada miğren hastası ben de ikisi de var o nedenle ağır geçti tabi bu hastalıkları olmayıp kusanlarda var ama araştırmalar bunu söylüyor ve reflü hastası Kişiler hamile kalmadan en az 3 ay önce tedavi olup öyle gebe kalmalıymış kendim sağlıkçıyım ama kendime hayrım yok çünkü hiç duymadım duysaydım kesinlikle tedavi olup öyle kalırdım çünkü çok zordu günde 15 kez kustuğumu biliyorum rabbim bizi korusun bütün hastalıklardan :dua:
bana zofer cok iyi geliyo ama dedigin gibi bulantimi tiksinmemi tamamen atmiyo en azindan biseyler yiyip icebiliyorum ve 48 tl veriyorum zaten 10 tane var icinde azicik.
bahsettigin vitamini doktota sorucam cnm yalniz hap seklinde mi ? oyleyse kac tane var icinde cnm.doktor al derse napalim 70 de olsa alirim ivimde hep bi korku oluyo boyle ilac kullaninca da korkuyla yasamaktansa bebegin sagligi daha onemli.ama tabi insallah ise yarar bende
cnm bana sadece acı baharatli seyler cok aciysa o da dokunurdu ama simdi hersey dokunuyo nerdeyse
benim safra kesemde taş cikti.dedigin gibi valla bilseydim hamile kalmadan once guzelce bi baktirir ameliyat olur oyle hamilelik planlardim.doktor bana taş nide sorunlarini tetikler dedi.bulantim kabizligim reflümu hep taş tetikliyormus
ben de agri yapmasin da napalim yasiyoruz bi sekilde boyle
ama o vitamini muhakkak sorucam.alma derse dramamine falan alsam bari belki azaltir dicem bakalim son 3 aya gircrz hic hap kullanmak istemiyorum stres de etkiliyodur eminim keske gerek kalmasa
benim korkum ayrintikida cok sukur bi sorun cikmadi ama bu zofer daha sonradan bebekte kotu bi etki birakir mi beynimi kemiriyo bu korku

cnm reflu hastalari hamile kalmadan 3 ay oncesinde tedavi olmali derken ne yapmak lazim ki cnm aklimda bulunsun benim daha ilk hamileligim 2.olmadan onlemimi aliyim tasımı aldircam ama reflu icin ne yapmam lazim bilmiyorum

Back
X