2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Arayıp üç hastaneden fiyat aldım kızlar.
ersoy normal doğum 1950, zorunlu sezeryan 2350, isteğe bağlı sezeryan 3500
ada tıp normal doğum:2500, sezeryan 2800
emsey normal doğum 3250, zorunlu sezeryan 4000
ilk sorduğuma göre pek değişiklik yok bizim hastanelerde

kızlar bugün doktora yatış pozisyonunun nasıl olması gerektiğini sordum. Çünkü ben sadece sola yatmakta çok zorlanıyorum. Doktorum nasıl rahat ediyorsan öyle yat dedi. İlla sol diye bişey yok dedi. Senin kaliteli bir uyku uyuman daha önemli dedi. Benim de rüflüm olduğu için en rahat 2 yastıkla sırt üstü yatabiliyorum. Doktor öyle diyince baya bir rahatladım. Sizinle de paylaşmak istedim.
Bwncede canm nasl rahat ediliyorsa ole yatılmalı ben en basından beri ole yatyrm tek taraf yatmadm hatta sizlerden duyunca sasrmistm:)

O sürahileri kiralayan yerler var canım bana demişlerdi sadece mevlütlerde kullanılıyor fiyTlarıda yüksek olduğundan günlük kiraya veriyorlarmış
100 lira falan internetten baktım da, yani hastaneye çok kişi gelmez gerek var mı bilemedim.

Ben yapmayacağım canım. Oda suslemesi falanda yapmam. Sadece çikolata oda gelenin agzi tatlansin diye. Bu doğum olayının abartıldığını düşünüyorum yani kimse kusura bakmasın yapana yapma demiyorum ama bir yerde bana "herkes yapıyor benim neyim eksik" diye yapılıyor gibi geliyor. Düşünüyorum da hayatımızda sosyal medya olmasaydı bu süsleme olayları olur muydu?
Bizde de hiç yoktur öyle adetler ama İstanbul'da herkes uçmuş ne yapacağımı şaşırdım resmen. Ben de çikolata, hediyelik ve kapı süsü düşündüm sadece oda süslemem ama dün eşim şerbet diyince yapılmalı mı diye aklıma geldi.

Elbise tarzı gecelik düşünüyorum ben de. Önden düğmeli dediğin gibi. Arkadaş çok rahat etti hastanede yanındaydım
Tuvalet falan da daha kolay olur elbiseyle, pijamayla uğraşılmaz gibi geldi bana.

biz de eski bir adettir yapılır. Adanalıyım ben kaynar deriz biz onu yaparız sıcak içilen bir lohusa şerbeti karanfil,zerdecal,havlıcan,tarçın gibi 7 tur baharatin kaynatılarak yapıldığı bir şerbet şifa deposu yani yapacağım ben de ama öyle süslü sürahiye gerek yok eve gelene yapacağım hastaneye götürmeyeceğim ki gerek yok hastanede
aslında lohusa için bu şerbet, hem kan kaybı hem süt için galiba. Bizde şerbet ve hoşaflar yapılır ama lohusa içer gelene dağıtılmaz da buralarda böyle adetler varmış.

Benim doğum yapacağım hastane lohusa şerbetini hediye ediyor. Şık bir sürahi ve bardaklarıyla birlikte veriyor, gelenlere ikram etmemiz için. Ben de şeker ve çikolata yaptıracağım. Daha fazla bişey yapmam sanırım.
Aaa ne güzelmiş, ben daha hastaneye karar veremedim bile

cnm reflu hastalari hamile kalmadan 3 ay oncesinde tedavi olmali derken ne yapmak lazim ki cnm aklimda bulunsun benim daha ilk hamileligim 2.olmadan onlemimi aliyim tasımı aldircam ama reflu icin ne yapmam lazim bilmiyorum
Cnm ben de senin gibi uzun süre ilaç kullandım İnan bana bir saat sonra yine kusmaya başladım işe pek yaramıyordu 18 haftadan sonra hormonlar az da olsa düşüş yaşıyor o nedenle şuan azaldı yoksa ilaç filan bir etki ettiğinden değil yanı yalnız 24 sonra da tekrar etme olasılığı yükseliyor bulantı kusmanın nedeni yine hormonların yükselmesinden dolayı benim bir haftadır koku hasassiyetim yine zirve yaptı dediğim takviye 30 kapsül ama işe yarıyor merak etme dr kullan derse gönül rahatlığıyla kullan mideni rahatlatıyor zencefil şişliğe hazımsızlığı bir nebzede olsa azaltıyor...reflü tedavisi için 3 aylık tedavi var Doğum sonrası gidip bi muayene ol zaten dr seni yönlendirir bu konu için endoskopi yapılır sonrası tedavi başlar ikinci istersen öyle yap yani ben de ikinci de gidip tedavi görecem rabbim bu kuzuları sağlıkla nasip etsin bize ikinciye Allah Kerim ben şuan havuç ve salatalık çok yiyiyorum çok iyi geliyor mideme hem ekşime ve bulantı olmuyor ağır yağlı ve baharatlı yememeye çalışıyorum dışarda asla yemek yemiyorum avm gidemiyorum havasız kapalı yerde direkt kusuyorum kendimi öyle iyileştirmeye çalışıyorum zor zamanlar geçti artık güzel günler gelecek diye dua edelim öyle de olsun

Kac kilo almistin canim. Bir de daha once sekerine bakilmis miydi? Ben 7 kilo aldim. Daha once ac ve tok sekerime bakildi normaldi. Cok kararsizim 9.30da randevum okadar saat ac susuz sekerli bir sey icmek de istemiyorum.
Kızlar normalde randevum 3 Eylül Pazartesiydi az önce doktorumu aradım ilk hamileliğimde gebelik şekerim çıkmıştı 23+0 oldum dedim 24 ü dolduruncamı geliyim yarın geliyimmi dedim yarın gel dedi çok korkuyorum yarın sabah şeker testi yapılacak yani dua edin ilk hamileliğimde çok çektim ama bundada çok kilo aldım hiç ümidim Yok

pendik hospital istege basli 2500 dedi orayi tercih edicem sanirim ben fiyat acisindan

Cnm ben de senin gibi uzun süre ilaç kullandım İnan bana bir saat sonra yine kusmaya başladım işe pek yaramıyordu 18 haftadan sonra hormonlar az da olsa düşüş yaşıyor o nedenle şuan azaldı yoksa ilaç filan bir etki ettiğinden değil yanı yalnız 24 sonra da tekrar etme olasılığı yükseliyor bulantı kusmanın nedeni yine hormonların yükselmesinden dolayı benim bir haftadır koku hasassiyetim yine zirve yaptı dediğim takviye 30 kapsül ama işe yarıyor merak etme dr kullan derse gönül rahatlığıyla kullan mideni rahatlatıyor zencefil şişliğe hazımsızlığı bir nebzede olsa azaltıyor...reflü tedavisi için 3 aylık tedavi var Doğum sonrası gidip bi muayene ol zaten dr seni yönlendirir bu konu için endoskopi yapılır sonrası tedavi başlar ikinci istersen öyle yap yani ben de ikinci de gidip tedavi görecem rabbim bu kuzuları sağlıkla nasip etsin bize ikinciye Allah Kerim ben şuan havuç ve salatalık çok yiyiyorum çok iyi geliyor mideme hem ekşime ve bulantı olmuyor ağır yağlı ve baharatlı yememeye çalışıyorum dışarda asla yemek yemiyorum avm gidemiyorum havasız kapalı yerde direkt kusuyorum kendimi öyle iyileştirmeye çalışıyorum zor zamanlar geçti artık güzel günler gelecek diye dua edelim öyle de olsun
aynem cnm haklisin ben de zoferi yarim iciyorum bugun iyiyisem yarin icmedigimde basliyor kusmalar
benimki simdiden 2.cocuk istiyor hamuleligim zor geciyoya simdiden beni ikna etmeye calisiyor :-) ben de tek cocukla kalmak istemiyorum acikcasi ama su am zaten lafini bile ettirmiyorum 2.cocugun :-)
doktora muhakkak sorcam hatta al demese bile alabilirim bilemiyorum yanlis mi yaparim sonucta sen de bi saglikcisin ve kullaniyorsun ve bitkisel bisey en azindan zofer gibi kuvvetli bi ilactan bin kat iyidir diye dusunuyorum.zaten doktorun alma diyecegini de sanmiyorum vitamin sonucta.
ben de az yagli baharatsiz yapiyorum.beni soğanin piserkenki kokusu mahvediyo sulu yemek yapamiuorum sogansiz yemek de olmuyo.esime robottan gecirtip soganlari biraz pisirtip buzluga attircam bakalim hep oule yapardim ben ama simdi yapamiyorum esime yaptircam en azindan sogan dogramama gerek kalmaz.yogurt cay yazarken bile su an tiksiniyorum.
elimde hep buzlu bi siseyle disari cikiyorum agzimdaki acı tat bogazimdakj yumrunun verdigi tiksinti yani anlatamiyorum cok zormus canim ya ... :( bi yere gitmek iskence resmen.hen disarda sadece pizza yedim bi kac kere et turu seyleri asla kokusundan dolayi disarida yiyemiyorum illa kendim az yagda yapicam.zaten mide yagli baharatli seyleri kabul etmiyo makina gibi ayarlanmis yiyince kusuuorum.bazen patates kizartmasi kabak kizartmasi falan yiyorum az yiyorum ama ona ragmen bulanti yumru hissi artiyo.ne yiyecegimi sasirmis durumdayim vallahi.her gun ne yemek yapcam diye dusunmekten biktim.salatalik domates elma hic yiyemiyorum reflüden dolayi zatek 2 yastik kullaniyorum yatarken de
taştan dolayi da yumurta kuruyemis kizartma yagli baharatli seyler yasak.
baharat hayatimdan cikarttim tuz kullaniyorum sadece ama yagsiz yemek de olmuyo az yagli yapiyorum.
sulu yemek yapamiyorum tiksiniyorum.ben de hamur isi yapiyorum bazen o da yasak ama cidden sasirdim artik
hamileligim hep sikayetle geciyo cok uzuluyorum hem bebegim icin hem kendim icin hic yasayamiyorum doyasiya.resmen gün sayiyorum bitse de kavussam bebegime diye.millet aglaya aglaya gider doguma ben gülerek oh kurtuluyorum diye gidicem diyorum :-) zatem hic normale falan gelemem direk sezeryan istiyorum stres stres yedim bitirdim kendimi bi de dogum stresine giremem.taş da var korkutuyo beni zaten.e bi de 6.aydayim hala zofer kullaniyorum korkudan ödüm kopuyo bebegime bisey olcak diye :-(
ah cnm cok uzun yaziyorum boyle benkm gibi birini bulunca kusura bakma zira etrafimda hep rahat hamileler var :(

bu fiyatlar doktor hariç fiyatlar dimi canım? kendi doktoruna ne kadar ödeyeceksin?

oranın doktoruyla doğum fiyatları, başka doktor gelince ne oluyor hiç bilmiyorum. Odalara falan bakmaya gitcez bu hafta, gitmişken onu da sorarım
doktor dahilse bu fiyatlar çok iyiymiş. Benim doktorumun özel muaynehanesi var, istediğim hastanede yapacak doğumu. Ama Ankara'da özel hastanede kendi doktorumla yapacağım doğum 5.000'den başlıyor 10-12 bine kadar çıkıyor. Benim seçtiğim hastanede arkadaşım 3 ay önce benim doktorumla normal doğumu 5.500'e yaptı.

doktor dahilse bu fiyatlar çok iyiymiş. Benim doktorumun özel muaynehanesi var, istediğim hastanede yapacak doğumu. Ama Ankara'da özel hastanede kendi doktorumla yapacağım doğum 5.000'den başlıyor 10-12 bine kadar çıkıyor. Benim seçtiğim hastanede arkadaşım 3 ay önce benim doktorumla normal doğumu 5.500'e yaptı.
o tarz doğumlar daha pahalı oluyor bir de Ankara daha pahalı sanırım İstanbul'dan benim arkadaş da o civarlara yaptı doğumu, doğum paketi almadığıma çok pişman oldum diyordu geçenlerde.

Yani hastane hariç doktor ne kadar almiş oldu?benim de yapacağım hastane nasipse fiyatı uygun ama doktorum ne kadar alacak onu bilmiyoruz. Kontrole gittiğimde soracağız bakalım.

o tarz doğumlar daha pahalı oluyor bir de Ankara daha pahalı sanırım İstanbul'dan benim arkadaş da o civarlara yaptı doğumu, doğum paketi almadığıma çok pişman oldum diyordu geçenlerde.
Ben doğum paketini de çok araştırdım da onun için de doğum paketi aldığın hastanenin kendi doktoruyla doğum yapman gerekiyor. Bana uymadı.

Bunlar da benim patiklerim ve kapı süsüm

Eklentiler

• IMG_20180826_171739.webp
    IMG_20180826_171739.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20180826_171623.webp
    IMG_20180826_171623.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20180824_155033.webp
    IMG_20180824_155033.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20180820_015137.webp