Çok zarifsin canım sağol :) ama gerçekten yapamıyorum. Yemek saati yaklaşınca stres basıyor beni, yine ne pişiricez diye.. İnternette bir video görmüştüm, annesini taklit eden bir genç.. Akşama ne pişirsem diyor kafasında yazma, yemekler sayıp hepsine kulp buluyor... Çok gülerim ona ben :)))Ya oyle deme lutfen. Benim kadar kotu yemek yapan yoktur. Hatta en son ne zaman yemek yaptim hatirlamiyorum. Sadece cocuga yapiyorum. Seninkilere de istahi yok diyelim. Yemekli dugunde de ortam degisik diye yemistir. Cocuklarin annelerini utandirma huyu vardir bilirsin. Senin yapamadigini sanmiyorum.
Maşallah kuzucuğa, daha büyük kasede mi versen acaba :) çorbaları çok beğeniyor demek ki, ellerine sağlık annesiKizlar merhaba.. uzun zamandir giremiyordum bebişler yaşına geldi şükür.. geçen yil bu zamanlar sona yaklaşmıştık :) benim kizim alerjik oldugu icin ek gidaya 8. ayda başlamistik.. ki onda da ilk ay alerji mamasinin muhallebisiyle basladik.. sonra doktor hic 3 gun kurali uygulaymadan sebzelere meyvelere direkt daldik..corba ve püre seklinde.. simdi artik iyice buyudu doktor bamya hariç herseyi verebilirsin dedi ama ben adapte olamiyorum nasil vericegime dair.. siz neler yediriyorsunuz ve ölçü olarak ne kadar.. çünkü sanirim kizim artik bir kaseyle doymuyor bitti diye agliyor..
Canim hiç yemek yerken eline oyuncak fln verdin mi ben yemek te inat ettigi zaman muzikli bi oyuncak veriyorum eline yemek le oyunu ayri da tutmak gerekir aslinda ama telefon vermekten iyidir heralde oynarken kaşığı sokuyorum agzinaBebek illa onu tercih etmiyorsa ne mutlu ama benimkiler öyle olmadı ne yazık ki... Bariz etkileniyorlar yediklerimden. Kızımın kilolu doğması(ben de 10 kilo aldım toplamda), sadece anne sütüyle boğum boğum büyümesi hep benim beslenmemle alakalı sonuçta..
Oğlumun da boy kilo yerindeydi bebekken ama çok hızlı bir şekilde kilo verdi hareketlenince.. Şu an kemikleri sayılıyor. Aşırı seçici, ev yemeği sevmiyor. Dışarıda gördüklerini yemek istiyor. Yıllarca evde yesin diye çırpındım. Olmayınca olmuyor. Elbet bir gün yiyecek diye bekledim ama taa okula başlayınca 5 yaşında yedi. Hala normal çorba kaşığıyla yemek yiyemiyor, tatlı kaşığıyla içiyor çorbasını. Suratı kardeşininkinden daha küçük..
Kızım da ek gıdaya geçeli 5 aydır dolu dolu 5 kase yememiştir herhalde toplamda.. Boy kilo yerinde ama yürümeye başlayınca kilo yarıya düşüyor. Birebir örneği var elimde maalesef... 5 aydır bekliyorum yemiyor. Senin bebiş de yemeseydi bu kadar rahat olamazdın emin ol. Arada hasta olduğunda veya diş çıkarırken bir kaç gün red yaşaması gibi bişey değil bu. Bildiğin her sofraya oturulduğunda eliyle itiyor, kafasını sallıyor, tükürüyor, öğürüyor. Bir müddet sonra ne yemek yapasın geliyor, ne sofraya oturmak istiyorsun
Ben avent pipetli kullanıyorum Serra 8 aylık olduğundan beri çok memnunum seviyor kızım suluğunu sağlammış da o kadar atılmaya rağmen bişy olmadıKizlar weebaby pipetli suluk cok akitiyor avent nasil var mi bilginiz?
Sebze puresi yaptin mi hic onu kötü yapma ihtimalin yok gibi biseyMinimumda tutmak için elimden geleni yapıyorum inan ki, imkanlar dahilinde.. Yani kavanoz püre alırsam da organik olmasına özen gösteriyorum. Sevdiği şeyleri vermeye çalışıyorum dediğin gibi.. Ne kadar yerse artık. Abisinin yemek derdi büyük ölçüde ortadan kalktı şükür ki.. Okulda kahvaltı ve öğle yemeğine alıştı, bugün dikkat ettim, evde de yemeye başladı o saatlerde.. Ama gözüne hitap edecek güzel yemek de arıyor çocuk. Yapmaya çalışıyorum.. Ama 2 öğün + ara öğün yiyor olması bile benim için mükemmel. Çocuk besinsiz kalıyor stresinden kurtuldum hiç değilse...
Maşallah kuzuya benim kızım çok iştahlı değil ama açlık duruma göre değişiyor bi de neden bamya dedi ki benim kuzum severek yiyorKizlar merhaba.. uzun zamandir giremiyordum bebişler yaşına geldi şükür.. geçen yil bu zamanlar sona yaklaşmıştık :) benim kizim alerjik oldugu icin ek gidaya 8. ayda başlamistik.. ki onda da ilk ay alerji mamasinin muhallebisiyle basladik.. sonra doktor hic 3 gun kurali uygulaymadan sebzelere meyvelere direkt daldik..corba ve püre seklinde.. simdi artik iyice buyudu doktor bamya hariç herseyi verebilirsin dedi ama ben adapte olamiyorum nasil vericegime dair.. siz neler yediriyorsunuz ve ölçü olarak ne kadar.. çünkü sanirim kizim artik bir kaseyle doymuyor bitti diye agliyor..
Aslında benimde odayı ayırmayı henüz içim el vermiyor ama eşimin fikriydi sonra mantıklı geldi daha rahat yatar diye düşündüm ama. Bu sefer de ne o rahat yattı nede benYaz boyunca ya bizim odada yer yatağında ya kendi odasında yer yatağında yattı.odasinda duran mobilya yatağına koydum sürekli ağladı durdu.yanını indirmeden alma işkence hadi indirdin uyuyunca yanını kaldırırken çıkan azıcık sese bile uyandı kızım.careyi beşiği odama getirip yanını açık bırakarak yatağıma yapıştırmakta buldum.boylelikle uyansa bile hemen pışpışladığımda uyuyor.istesem odasına alıştırabilirdim.Fakat farklı odada yatmasına açıkçası gönlüm de el vermediodaları ayirmak tamamen tercih meselesi. Biz aynı odada mutluyuz. Tek kötü yanı sessiz haraket etmeye çalışmak
Biz de avent pipetli kullaniyoruz, cantanin icine direk atmiyorum, yan goze dik sekilde koyuyorum dolayisiyla akitma olmuyor. Ama oglumun hep elinde salliyor firlatiyor vs bir sorun yasamadik.Kizlar weebaby pipetli suluk cok akitiyor avent nasil var mi bilginiz?
Bende sizin gibi çantanın kenarına koyuyorum ama kızım erken kullanmaya başladığı için yavaşça koymayı bilemediği için içtikten sonra sertçe bırakıyordu artık neresi denk gelirse akıtma vs hiç olmadı dediğiniz gibiBiz de avent pipetli kullaniyoruz, cantanin icine direk atmiyorum, yan goze dik sekilde koyuyorum dolayisiyla akitma olmuyor. Ama oglumun hep elinde salliyor firlatiyor vs bir sorun yasamadik.
Arkadaşlar çok şükür soğan suyu limon sirke yine işe yaradı kızımda calpol vs kullanmadım antibiyotikde ateşi bugün yok hafif huzursuzluğu devam ediyor o da normal ishal başlamıştı onuda hemen kesmiyorum yarında devam etsin mikrobu atsın sonra içerse havuç elma suyu vereceğim içmezsede muzu yiyor onunla keseriz inşallah
Ellerine saglik. Canim istedi valla.gunaydin kizlar.dun deneme amacli bir yas pasta yaptim.
seker yerine hurma
beyaz un yerine tam bugday unu ve keciboynuzu unu
kremşanti yerine suzme yogurt labne ve bal kullandim. yağ yok icinde. olabildigince organik :)
onumuzdeki hafta gorselligine biraz daha ozen gosterip meyveleri daha bol kullanarak hazirliycam insallah dogum gunu icin. :)
Eline sağlık çok güzel görünüyorgunaydin kizlar.dun deneme amacli bir yas pasta yaptim.
seker yerine hurma
kremşanti yerine suzme yogurt labne ve bal kullandim. yağ yok icinde. olabildigince organik :)
onumuzdeki hafta gorselligine biraz daha ozen gosterip meyveleri daha bol kullanarak hazirliycam insallah dogum gunu icin. :)
Mama sandalyesinin tepsisinde her zaman 2-3 oyuncak oluyor, tek tek yere atıp peşlerinden ağlıyor. Benim kız kendi yiyecek, onu anladım da, ne vereyim onu çözemedim. Kaşığı söküp alıyor elimden, sonra da benim ağzıma tıkmaya çalışıyor :)Canim hiç yemek yerken eline oyuncak fln verdin mi ben yemek te inat ettigi zaman muzikli bi oyuncak veriyorum eline yemek le oyunu ayri da tutmak gerekir aslinda ama telefon vermekten iyidir heralde oynarken kaşığı sokuyorum agzina
Sebze püresini hiç yemiyor. 4-5 çeşit denedim, kesinlikle yutmuyor, öğürüyor. Yayla çorbası yapıcam bugün. Belki severSebze puresi yaptin mi hic onu kötü yapma ihtimalin yok gibi bisey
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Üstüne de meyve jölesi ile süs yapabilirsin, renkli pasta süsleri konsepte uymamış :)gunaydin kizlar.dun deneme amacli bir yas pasta yaptim.
seker yerine hurma
Eliyle yemek istiyorsa makarna haslayip onune koyabilirsin atlasda yarisini yiyo yarisini atiyor. Aylik takipleri nasil kilo alimi iyiyse bosuna uzme kendini bizimki 10 ve 11 ayi o kadar yemeye ayni kilo ve boyla geçirdiMama sandalyesinin tepsisinde her zaman 2-3 oyuncak oluyor, tek tek yere atıp peşlerinden ağlıyor. Benim kız kendi yiyecek, onu anladım da, ne vereyim onu çözemedim. Kaşığı söküp alıyor elimden, sonra da benim ağzıma tıkmaya çalışıyor :)
Sebze püresini hiç yemiyor. 4-5 çeşit denedim, kesinlikle yutmuyor, öğürüyor. Yayla çorbası yapıcam bugün. Belki sever
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Üstüne de meyve jölesi ile süs yapabilirsin, renkli pasta süsleri konsepte uymamış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?