2018 Ekim Anneleri

Çok zarifsin canım sağol :) ama gerçekten yapamıyorum. Yemek saati yaklaşınca stres basıyor beni, yine ne pişiricez diye.. İnternette bir video görmüştüm, annesini taklit eden bir genç.. Akşama ne pişirsem diyor kafasında yazma, yemekler sayıp hepsine kulp buluyor... Çok gülerim ona ben :)))

Kizlar merhaba.. uzun zamandir giremiyordum bebişler yaşına geldi şükür.. geçen yil bu zamanlar sona yaklaşmıştık :) benim kizim alerjik oldugu icin ek gidaya 8. ayda başlamistik.. ki onda da ilk ay alerji mamasinin muhallebisiyle basladik.. sonra doktor hic 3 gun kurali uygulaymadan sebzelere meyvelere direkt daldik..corba ve püre seklinde.. simdi artik iyice buyudu doktor bamya hariç herseyi verebilirsin dedi ama ben adapte olamiyorum nasil vericegime dair.. siz neler yediriyorsunuz ve ölçü olarak ne kadar.. çünkü sanirim kizim artik bir kaseyle doymuyor bitti diye agliyor..

plojovic eklemek isterim ki saydığım onca olumsuz şeyin arasında, eşim yemeklerime hiç laf etmez, kötü de olsa yer, eleştirmez. Eleştiren kayınvalide.. Ayrıca bulamaç gibi olsa bile, kavgada söylenmez o laf.. İnsan gücendirmemek için söylemez.. Görüntüsüne bakıp yemek eleştiriyor. Torunu da ona çekmiş galiba, bu yemek lezzetli görünmüyor diyor çocuk :))

Maşallah kuzucuğa, daha büyük kasede mi versen acaba :) çorbaları çok beğeniyor demek ki, ellerine sağlık annesi benimki hiç yemediği için örnek ölçü veremiyorum :)

Canim hiç yemek yerken eline oyuncak fln verdin mi ben yemek te inat ettigi zaman muzikli bi oyuncak veriyorum eline yemek le oyunu ayri da tutmak gerekir aslinda ama telefon vermekten iyidir heralde oynarken kaşığı sokuyorum agzina

Sebze puresi yaptin mi hic onu kötü yapma ihtimalin yok gibi bisey

Maşallah kuzuya benim kızım çok iştahlı değil ama açlık duruma göre değişiyor bi de neden bamya dedi ki benim kuzum severek yiyor

Aslında benimde odayı ayırmayı henüz içim el vermiyor ama eşimin fikriydi sonra mantıklı geldi daha rahat yatar diye düşündüm ama. Bu sefer de ne o rahat yattı nede ben yer yatağındaykende içim rahat etmiyordu ama en azından aynı odadaydık eşimde ayrışmayacağımı görünce odaya yatak alalım dedik. Ama ne alacağım hiç bilmiyorum

Kizlar weebaby pipetli suluk cok akitiyor avent nasil var mi bilginiz?
Biz de avent pipetli kullaniyoruz, cantanin icine direk atmiyorum, yan goze dik sekilde koyuyorum dolayisiyla akitma olmuyor. Ama oglumun hep elinde salliyor firlatiyor vs bir sorun yasamadik.

Biz de avent pipetli kullaniyoruz, cantanin icine direk atmiyorum, yan goze dik sekilde koyuyorum dolayisiyla akitma olmuyor. Ama oglumun hep elinde salliyor firlatiyor vs bir sorun yasamadik.
Bende sizin gibi çantanın kenarına koyuyorum ama kızım erken kullanmaya başladığı için yavaşça koymayı bilemediği için içtikten sonra sertçe bırakıyordu artık neresi denk gelirse akıtma vs hiç olmadı dediğiniz gibi

Canım bu kür sadece ateşi olunca mı?
Kızım çok kötü öksürüyor ne yapabilirim? Sanırım bir mesajında da kitaptan bahsetmistin o hangi kitap acaba

gunaydin kizlar.dun deneme amacli bir yas pasta yaptim.
seker yerine hurma
beyaz un yerine tam bugday unu ve keciboynuzu unu
kremşanti yerine suzme yogurt labne ve bal kullandim. yağ yok icinde. olabildigince organik :)
onumuzdeki hafta gorselligine biraz daha ozen gosterip meyveleri daha bol kullanarak hazirliycam insallah dogum gunu icin. :)

Eklentiler

• IMG-20190928-WA0022.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20190928-WA0020.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 26
Ellerine saglik. Canim istedi valla.

E exelanss iki gecedir guzel uyuyoruz.
Bir onceki gece 8.30 7.15 arasi 4 kere uyandi. Ama son uyandigindan 7.15e kadar meme hep agzindaydi.
Dun gece de ayni saatler arasinda 3 kere uyandi. Yarabbime bin sukur. Gunduz uykusu ben varsam 1 bucuk saat. Ben yoksam 0.

Bu arada 70den asagi inecek miyim derken 65.8i gordum. Bu kilo benim icin hayaldi. Keske 60i da gorsem.

Eline sağlık çok güzel görünüyor

Canim hiç yemek yerken eline oyuncak fln verdin mi ben yemek te inat ettigi zaman muzikli bi oyuncak veriyorum eline yemek le oyunu ayri da tutmak gerekir aslinda ama telefon vermekten iyidir heralde oynarken kaşığı sokuyorum agzina
Mama sandalyesinin tepsisinde her zaman 2-3 oyuncak oluyor, tek tek yere atıp peşlerinden ağlıyor. Benim kız kendi yiyecek, onu anladım da, ne vereyim onu çözemedim. Kaşığı söküp alıyor elimden, sonra da benim ağzıma tıkmaya çalışıyor :)
Sebze puresi yaptin mi hic onu kötü yapma ihtimalin yok gibi bisey
Sebze püresini hiç yemiyor. 4-5 çeşit denedim, kesinlikle yutmuyor, öğürüyor. Yayla çorbası yapıcam bugün. Belki sever
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Üstüne de meyve jölesi ile süs yapabilirsin, renkli pasta süsleri konsepte uymamış :)

Kizlar cok tedirginim, dun oglumun kislik alisverisi yaptik, herseyini aldik. Tam sezonu oldugu icin guzel de bir para verdik. Bu sabah aldigimiz yeni kiyafetlerin hepsini ve mevcuttaki kirlilirini makineye attim calistirdim, normalde calistirdiktan sonra cocuk kilidini acarim bu sefer unutmusum, cunku benim sipa camasir makinasinin dugmeleriyle oynamaya bayiliyor. Oglumun hep yanindaydim hangi ara oldu kestiremiyorum makinanin bitmesine kac dk var diye bakmaya gittigimde 90 derecede kazan temizleme programinda calistigini gordum. Hemen iptal edip durulamaya aldim.. suan bitmesini bekliyorum, umarim cok cekmemislerdir ya

Bu arada deniz 3 gundur tek uyku uyuyor. Normalde iki kere 1-1,5 saat uyurdu. Simdi tek uyku 2-2,5 saat seklinde. Tekrardan iki uykuya gecermi bilemiyorum ama zaten 3 uykudan 2 uykuya gecisi de erken olmustu. Sanki tek uykuya gecince geceleri daha deliksiz uyuyor gibi geldi gerci 3 gun bunu degerlendirmek icin kisa bir sure:)

Eliyle yemek istiyorsa makarna haslayip onune koyabilirsin atlasda yarisini yiyo yarisini atiyor. Aylik takipleri nasil kilo alimi iyiyse bosuna uzme kendini bizimki 10 ve 11 ayi o kadar yemeye ayni kilo ve boyla geçirdi

VosVos35 uzme kendini, zayif zarif bir kiz olacak simaycik:) hemen kendini yurumeye baslayinca bir deri bir kemik kalacak diye sartlama. Senin sutun doyuruyor demek kuzuyu. Belki yurumeye baslayinca acikacak ve yemeye baslayacak. Fazla kilodansa zayiflik daha iyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…