2018 Ekim Anneleri

Eliyle yemek istiyorsa makarna haslayip onune koyabilirsin atlasda yarisini yiyo yarisini atiyor. Aylik takipleri nasil kilo alimi iyiyse bosuna uzme kendini bizimki 10 ve 11 ayi o kadar yemeye ayni kilo ve boyla geçirdi
Kilosu hep fazlaydı zaten, 9 aylıkken 11,5 kiloydu ve alıyordu da. Ama 1 aydır zayıfladı, bezleri zor giydirirdik, şimdi rahatlıkla çekiyoruz beline. Boğumlar falan kayboldu.
Kalem makarna yaptım 1 kere, lor katıp koydum önüne, 2 tane falan yemiştir. Savaş alanına çevirdi mutfağı, hepsini füze gibi yolladı sağa sola.. Bu sabahki favorisi, kucağıma gelip masayı öyle kurcalamak istiyor :) birkaç lokma peynir ve zeytin yedi minik minik, sonra yattı kucağıma emmek istedi. Emdi ve uyudu, 6'da kalkmıştı sabah..
Zayıf olacağını pek sanmıyorum canım :) basenli kalçalı bir kızçe olacak. Onun derdi benim yedirmeye çalıştıklarımla :) ama tam yürüme çağında incecik kalacak bu gidişle. Abisi öyle olmuştu çünkü. Kilosu fazla diye zayıflasın istiyordum ben zaten, ama hızlı zayıflıyor, besinsiz kalacak fobisi var bende de... İnşallah yanılırım

Vosvos35 Serra’nın iştahı pek yok daha çok meme ağırlıklı gidiyor ve zayıf bir bebek sayılır ama illa sevdiği bişyler çıkıyor ve artık ayrı yemek yapmıyorum tuzunu katmadan pişiriyorum yemekleri ve daha çık blw tarzı kendi yemesini destekliyorum çoğu zaman atıyor döküyor ama o şekilde daha çok tadına bakıyor bir çok şeyin kendisi kaşıkla yemek istiyor onun eline veriyorum ikimiz beraber alıyoruz tabaktan o şekilde döke Saça yiyor yada çatal kullanmaya meraklı tamamen kendi isteği doğrultusunda aslında mesela çorba ve yoğurt gibi seyleri bardakla içmeyi seviyor bide aile sofrasında biz yerken daha iştahlı yiyordu memleket gidince onu fark ettim sırf ananesine nefis yapmak için bile yiyordu önündekileri

Aynen kendi yemek istiyor ama oyun çok ağır basıyor. Darısı bize diyelim inşallah bardaktan içsin razıyım :) dün akşam yarım fincan kefir içti mesela. Abisi içerken görüyor istiyor. Hazır da olsa veriyorum zaman zaman...

Ne oldu kıyafetler kurtuldu mu
Tek uykuya 1 yaşında geçmesi normaldir sanırım. 2 saat uyuyorsa yeterli olacaktır gündüz için

En önemlisi yemiyor psikolojisinden kurtul bnde aynıydım eşim derdi aç olda yer demekki istemiyor zorlama diye sonra kendi haline bırakıp önüne koymaya devam ettim uzun bir süre yumurta yemedi b mesela hala daha sarısını ayırır beyazını yer müdahale etmiyorum yediği kadar o daha diyorum bu arada kefir bizde çok severek içiyoruz
Bu arada benim Eşimindr yemekle hiç arası yoktur yani katı bir şekilde yemem demez ama olmasa hiç yemek aramaz pasta börekçidir kendisi ama kızım doğmadan herseyi yap sen biz yiyelim ki o da yesin derdi hatta zaman gösterecek tercihlerini illaki sevmeyecek bazı seyleri

Bizim evde abi de olunca kızım devamlı onun yediği/içtiği şeylere odaklanıyor. Eline ne alsa kıymetli oluyor, ağlıyor, o da istiyor. Belki tek çocuk olunca yönlendirmek daha kolay olabilir ama kızım abisiyle senkron hareket ediyor :) ve oğlum okula başlayalı kardeşi masada durmak istemiyor, yemeklere küstü resmen. Önceden az da olsa bişeyler tadardı, şimdi direk eliyle itiyor. blw deniyim dedim, o sabır yok bende. Bir yerden sonra dayanamayıp kaldırıyorum önünden. Gerçekten karnını doyuracağını bilsem sabrederdim belki ama yutmuyor ağzına attıklarını da tükürüyor. Tadım da kaç ay sürer ki, 5 aydır yesin diye uğraşıyoruz. 11 aylık olacak nerdeyse, hala tadımla geçiyor öğünler. 2-3 yudumu geçmiyor yemesi

D dooris123 İnşallah kışlıklar şimdi baharlık olarak kalmamıştır
Simay'da olurda uyumuşsa sabah 9da kalkarsa tek uyku uyuyorgün içinde. 6bucuk 7de uyanırsa 9 gibi uyuyor bide öğleden sonra biraz.Şu doğum günü zamanlatçrı değişti bizimde

ferhunde001
Eğer kremayıda hiçbişy eklemeden yapmak istersen nohut suyuyla krem santı gibi yapabiliyorsun. Düşünürsen tarifi yazarım.
Keke kurudutu blenderda geçip eklersen o da hurma gibi şeker görevi görür miniğinde yiyebileceği gibi
Öyle aklıma gelen alternatifleri yazdım.
Ellerine sağlık :)
Böyle bebişlerden ilerliyoruz ama bnm bu şekilde yaptığım kekleri daha çok sever eşimde. Ki cok sever kendisi tatlı vs.

Böyle anlamadan incelirken yuksek bel giyersen vucudunun seklide değişecektir 60ı da görürsün bence :) 1 seneyi atlatmış olmak ciddi farkediyor

kremasi zaten suzme yogurt labne ve bal.ben ve oglum severek yedik.dutla da hic aram yoktur.hurmayi da son bi senedir sevmeye basladim.ama esim VosVos35 un esi gibi yemek konularinda.o yuzden tadina baktigi gibi birakti.ama marketten alelade her tur tatliyi tuzluyu yer.alismadik seylere cok tepkili.

Yoğurt ve bal da yakışıyor bence lezzet olarak. Az önce oğluma çilekli ballı yoğurtlu shake hazırladım bayıldı. Balı günlerdir yediremiyordum, 1 tatlı kaşığı bal (içinde arı sütü ve polen de var) yemiş oldu böylece :)

plojovic VosVos35 kiyafetler kurtuldu ya cok mutlu oldum valla, demek o programda cok uzun sure calismamis makina
Tek uykudan korkuyordum, daha zor olacak gibi geliyordu ama aslinda daha kolay oluyormus. Ben disarda uyutamadigim icin disari ciktigimiz zaman uyku vaktinde kostur kostur eve geliyodum gunu programlayamiyodum bir turlu. Tek uykuyla cok daha rahat gunu programlamak. Sadece sabah biraz zor oluyor bir es vermeye ihtiyacim oluyor ama buna da alisacagiz:)

plojovic nohut suyundan kremsanti mi? Karaduttan da hic denemedim kek vs yapmayi. Simdiye kadar hep kuru incir veya hurma kullandim. Ben merak ettim tarifi, uygun oldugun bir ara yazarsan sevinirim:)

Tamamen gündüz uykusu olmayana kadar en iyisi bu
Esyalara sevindim

yeni kiyafetler ve 90 dereceyi duyunca endiselendim neyse ki kurtulmus.gule gule giysin.bizim gunduz uykulari hic belli olmuyor bi duzen yok.mesela ne zaman disari ciksam park market gezme derken 7-8bin adim atiyorum.cunku bebek arabasinda maksimum 10 dakika sonra uyuyor.kulakligi takip yuruyorum.ama evde oyle kolay uyumaz.belirsiz.

Nilsibel sus sus masallah de nazar degmesin bizim bidikta yeni aliskanliklar cikiyor sabah 10 da ilk uykusuna yatardi simdi o bazen 11 bucuk bazen 1 bucuk oluyor bu sekilde olursa 5 gibi yine uyuyor ve gece uykusu 11 e uzamis oluyor sanirim tek uyku yapcak onun hazirligi bu
Alttan 2 dis daha geliyor dedi dun dr gece 2 saatte bir kalkmalar devam bizim bunun icinde odayi ayirmam gerektigini hatta gece beslenmesini kesmem gerektigini soyluyor

VosVos35 ya aklima su geldi ama bilemiyorum ne kadar etkili acaba yemeklere koydugun yagi ve salcayi mi degistirsen? Cunku bak disarida yiyorlar diyosun hani belki evdeki bi yag yada salca yada yemeklere koydugun su bile tadini tuzunu degistirebilir kokusunu bile benimki yalnizca bir fikir

Bu persembe aynen 1 sene doluyor VosVos35 aman efendim ne cabuk gecti vay efendim gunler su gibi diyenlere yoo hicte oyle degil her ani dun gibi aklimda diyorum
Bende bu ay direkten dondum biliyomusun elim yuregimde bekledim vallaha H hamis ama olsaydi da Allahin bir bildigi vardir der onume bakardim cok ugraslar sonucu bu duyguyu isteyen insanlar var bosver dusunme Allah cizmistir minigin kaderinide nasilsa :)

Genelde ev yapımı tereyağı koymaya gayret ediyorum ama 2 farklı zeytinyağı da var, ayçiçek yağı da.. Hepsini tek tek deneyip hangisini yiyebildiklerine bakarım. Salça çok fazla kullanmıyorum, hatta epeydir yoktu yeni açtım(tat). Onu da değiştirebilirim. Yemeğin lezzeti dışarıdaki gibi olmuyor, lokanta yemeği bana da hep daha lezzetli gelir :) meydanda bir pide salonu var, orada ne yesek oğlum hepsini yiyor küçüklükten beri.. Kendim harç hazırlayıp pide yaptırsam evde iki lokma yer sonra yüzüne bakmaz. Okulda ilk 2-3 gün hariç her öğün yemeğini yiyor.. Kızıma özel haftalık program çıkarmalıyım, hep anlık fikirlerle yemek deniyorum, hiç birini beğenmiyor kuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…