2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Son kontrolümde sordum ben multivitaminin içindeki yetersiz geliyor dedi bir de benim d vit düşük çıkmıştı zaten,doğuma kadar kullanacaksın dedi :)

Bahsettiğinizi bende okudum ama başka bir yerdede böyle birşey olmadığı peygamber efendimizin sadece güzel anlamlı isimler koyun dediği yazıyordu muallakta bi konu ne yazık ki. Rabbim hayırlı etsin isimlerini
Amin canim anlami guzel isimler koyalim insallah.. Bide ahirette isimlerimizle cagrilcagimiz icin isim baya onemli tabi ..

Evet canım ben yazmıştım hatta dene diye :)
İnternette mozart dinletin falan yazıyordu denedim tık yok. Sonra tarkanın öp şarkısını açtım o an hareketli o geldi aklıma. Hemen tepki verdi yavrum :)

Kizlar daha dun okudum efendimiz (sav) nil irmak deniz alev gunes su gibi isimleri kymayi hic tavsiye etmemis biraz daha anlami guzel isimler de var tabi kendi fikrim
Bu isim konusu bence çok göreceli bir konu. Benim bildiğim peygamber efendimizin dediği bir ana baba çocuğuna güzel ve anlamlı isim koymakla yükümlüdür. Sizin dediğiniz gibi örneklendirme yaptığını zannetmiyorum. Şu sıralar o kadar isim var ki Kuran-i Kerim de geçiyor diye çocuklara konulan. Çoğunun anlamları kötü ya da saçma anlamsız. Nil, deniz, güneş, su gibi isimler kimsede kötü bir düşünce cagristiracagini düşünmüyorum. Herkesin güneşe ve suya ihtiyacı var. Alev, ateş gibi isimleri bende tasvip etmiyorum. Zira bunlar kötü şeyleri çağrıştırıyor. Dediğim gibi isim konusu göreceli bir konu. Nasipse ben kızıma Esma Ada ismini koyacağım. Ama daha öncede dediğim gibi soyadımız uysaydı Güneş ismini koymayı düşünüyordum. Kuran'da geçen çoğu isimleri de kendim arapça bilmediğim için koymak istemiyorum açıkçası. Yıllardır cennet bahçesi diye bildiğim Irem ismi aslında sahte cennet bahçesi çıkabiliyor. Cennete akan ırmakların isimleri almış başını gidiyor. Hangisi doğru olduğu tartışılır. Bir de tabi ki efendimizin ismi, annesinin ismi gibi isimler de var. Bu isimler bence çok kutsal. Ilerde ne olacağını Allah bilir. Bu isimlerin çocukların aralarında küfürlü konuşmalarında yer alması bence çok korkutucu. Tabiki bu da sadece benim fikrim. Isim seçerken özellikle bunlara dikkat ediyorum.

Bende salı gideceğim doktora 18+1olacağım. 2/3hafta sonraya ayrıntılıya yönlendirir sanıyorum. 21/22de yönlendiriyormuş çünkü daha çok var

Bende bunu anlamis degilim kufurlu konusunca haşa ismi Muhammed olunca korkunc oluyor sinan olunca olmuyormu korkunc.. Bazilarida tasiyamaz diyorlar sen koyma ben koyma kim koycak efendimizin ismini veya peygamberlerin bizim icin herseyi feda eden insanlarin isimlerini .. Unutulup gidilcek Allah muhafaza.. Bu hristiyanlarin uydurdugu bisey tasiyamaz falan.. Ben insallah ogluma Muhammed emin ismini koymayi istiyorum Rabbim butun cocuklari hayirli etsin saglikli olsunlar

Saçma hocaların uydurmasyonları canım
herkes fikrini kendine saklasın bence isteyen istediği ismi koymakta özgürdür
Canim bisey oldugu yok sadece isimlerin cagiris kulaga hitap edilisine gore degil de biraz daha anlamli isimler tavsiye ediliyo hepsi bu.. Ben sunu koymayin bunu koymayin isim demiyorum uydurmasyon diye de bisey yok acin okuyun

Evet taşıyamıyo falan deniliyo ama ne kadar doğru bilemiycem.Bende şunu duymuştum muhammet isimli çocuklar yaramaz oluyo genelde.Çevremde gordüğüm ladarıyla da öyle kardeşimin adı yiğenimin adı muhammet cidden ikiside çok fena yaramazdı.Yiğenim hala öyle gerçi :) Bu yüzden biraz çekimserim muhammet ismi koymada.Tabi herkesin kendi fikri.

Nerde yazıyormuş bu ? Ne oluyormuş mesela bunları koyunca ?
Canim herkes ismiyle cagrilcak ahirette biraz daha anlamli isimler olmasi iyi bisey cocuklarimiz icin. Mesela ruzgar.. Anlami ne ruzgar yani.. Betul var Kuranda gecmiyor ama anlami

Betül (البَتُولُ); “Erkeğe şehveti, rağbeti olmayan namuslu, temiz kadın ve bakire” anlamlarına gelir.

Bu isim, eline hiçbir erkek eli değmeyen Meryem validemizin lakabı olarak meşhur olmuştur.
Anlami guzel bence . cocuklarin isimden etkilendiklerinide dusunuyorum..

Ismiyle yaşasın inşallah. Taşıyamaz demedim zaten taşır elbet. Ve tabiki Muhammed isminin küfürlü konuşmalarda yer alması bence sinan dan daha korkunç.Benim fikrimce.. Sizin için ikisi aynı şey olabilir. Ben dergahta büyüdüğüm için, efendimizin ismi zikredildiginde herkes bir durur elini kalbine koyardı. O yüzden benim için kutsal bir isim. O ismi çocuğunuza siz öğreteceksiniz. Ne anlama geldigini, adını koymaktan ziyade. Unutulmasindan endişe ediyorsanız yeterince ogretemeyeceginizi düşünüyorsunuz demek.. Adi Muhammed olunca sanki bir anda din alimi olacak çocuk.. neyse yine söylüyorum bu benim kendi fikrim ve en iyisi daha fazla konuşmayalım bu konu hakkında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…