- 28 Ocak 2018
- 170
- 137
- 18
- 30
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #20.261
yaramaz olmayan cocuk mu olur canim gorcez bakalim bizimki nasil olcak .. Biz oyle niyetlendik ben basta da dedim kendi fikrim herkes soyle boyle yapsin demedim de bazilarinin hormonlar tavan yapmis :)) hosgoruyorum hepimiz boyleyiz hamilelik ..Evet taşıyamıyo falan deniliyo ama ne kadar doğru bilemiycem.Bende şunu duymuştum muhammet isimli çocuklar yaramaz oluyo genelde.Çevremde gordüğüm ladarıyla da öyle kardeşimin adı yiğenimin adı muhammet cidden ikiside çok fena yaramazdı.Yiğenim hala öyle gerçi :) Bu yüzden biraz çekimserim muhammet ismi koymada.Tabi herkesin kendi fikri.
İsmimizin anlamına göre mi derecelendirileceğiz ahirette onu anlamıyorum.. ismim kuranda geçmiyor,anlamıda değerli bi taş.. ee ne olacak ozaman ? İsmim çok anlamlı ama ama işe yaramazın teki olarak sürdürmüşüm hayatımı ozaman ne olacak ? Bence çok fazla abartılan aslında okadarda abartılacak durumda olmayan bir konu.. eğer öyle olsaydı hep aynı isimler arasında kısır döngüde olurduk. İsim iyi insan olmaya yetseydi dünya çok daha farklı olurdu. Çocuklarımıza vereceğimiz isimden daha önemli görevlimiz olduğuna inanıyorum ben,isim bu görevler listesinde ilk değil son sırada olabilir benim için ancak..Canim herkes ismiyle cagrilcak ahirette biraz daha anlamli isimler olmasi iyi bisey cocuklarimiz icin. Mesela ruzgar.. Anlami ne ruzgar yani.. Betul var Kuranda gecmiyor ama anlami
Betül (البَتُولُ); “Erkeğe şehveti, rağbeti olmayan namuslu, temiz kadın ve bakire” anlamlarına gelir.
Bu isim, eline hiçbir erkek eli değmeyen Meryem validemizin lakabı olarak meşhur olmuştur.
Anlami guzel bence . cocuklarin isimden etkilendiklerinide dusunuyorum..
Bizde hemen din alimi olsun haci hoca olsun diye koymuyoruz canim ben o ismi duydugumda aşık oldum gibi oldum cok hosuma gidiyodu.. Umudumuz insallah oyle edepli hayali huyu suyu azda olsa benzemesidir...Ismiyle yaşasın inşallah. Taşıyamaz demedim zaten taşır elbet. Ve tabiki Muhammed isminin küfürlü konuşmalarda yer alması bence sinan dan daha korkunç.Benim fikrimce.. Sizin için ikisi aynı şey olabilir. Ben dergahta büyüdüğüm için, efendimizin ismi zikredildiginde herkes bir durur elini kalbine koyardı. O yüzden benim için kutsal bir isim. O ismi çocuğunuza siz öğreteceksiniz. Ne anlama geldigini, adını koymaktan ziyade. Unutulmasindan endişe ediyorsanız yeterince ogretemeyeceginizi düşünüyorsunuz demek.. Adi Muhammed olunca sanki bir anda din alimi olacak çocuk.. neyse yine söylüyorum bu benim kendi fikrim ve en iyisi daha fazla konuşmayalım bu konu hakkında..
Derecelendirmek mii :))) tovbe ya konuyu nerelere getirdiniz :)) sen kizinin adini betul koy Allah korusun iyi yetistirme sinra isminden etkilensin demeye calismiyorum tabikide. Kizlar konu sacma yerlere gidiyo herkes tabikide ne isterse onu koyar ben sadece okudugumu soyledim haci hoca da degilim fikir diye sundum adiyka yasasin bebeklerimizİsmimizin anlamına göre mi derecelendirileceğiz ahirette onu anlamıyorum.. ismim kuranda geçmiyor,anlamıda değerli bi taş.. ee ne olacak ozaman ? İsmim çok anlamlı ama ama işe yaramazın teki olarak sürdürmüşüm hayatımı ozaman ne olacak ? Bence çok fazla abartılan aslında okadarda abartılacak durumda olmayan bir konu.. eğer öyle olsaydı hep aynı isimler arasında kısır döngüde olurduk. İsim iyi insan olmaya yetseydi dünya çok daha farklı olurdu. Çocuklarımıza vereceğimiz isimden daha önemli görevlimiz olduğuna inanıyorum ben,isim bu görevler listesinde ilk değil son sırada olabilir benim için ancak..
Aynen canım :) tarkan açtım, 90 ların popunu açtım hareketli onları dinletiyorum. Mozartı genelde bebeğin beyin gelişimi için dinletin diyorlar. Sinirli ve gergin olduğum bi zaman açtım hem kendim rahatladım kızımı da rahatlatmaya çalıştımEvet canım ben yazmıştım hatta dene diye :)
İnternette mozart dinletin falan yazıyordu denedim tık yok. Sonra tarkanın öp şarkısını açtım o an hareketli o geldi aklıma. Hemen tepki verdi yavrum :)
Canim neden cekiniyorsun koymak istiyorsan koy herseyede inanmayin bu zamanda bir suru yalan yanlis hadis var benim en guvendigim hoca nihat hatipoglu vidyoyu izle sonra karar verirsinBende muhammed yiğit istiyordum ama bunu okuduktan sonra vazgeçtim. Arkadaşlarında dediği gibi muhammed ismine hürmet gerekiyor kii hiç birimiz bukadarını yapamayız zannedersem asık surat bile göstermeyin diyor tabiki doğruluğunu herkes tartışabilir..
Bu bence göreceli bi konu herkez kendi fikrini sunuyor benim okuduğumda bu muhammed ismini koyunca çocuğa küfür ederler taşıyamaz hiristiyanların içimize soktuğu hurefeler çok büyük alimlerin sohbetlerinden dinlediğim internette dinleyebilirsin anlamı kötü olmayın her ismi koyabilirsin illa dindar bir isim olacak diye bi kanun sınırlama yok ama peygamber efendimizin ve hanımlarının kızlarının vs isimlerini çoğaltın diyolar illa koyun demiyorlar bırakın kim ne derse desin küfür edilince peygambere edilmiyor sonuçta anlamı kötü olmayan her isim koyulabilir bence arkadaşta bunu dile getirdi ama herkez bi anda bişeyler yazmaya başladı herkez özgür yani ama anlamsız çok isim var malesef şuan kuranda geçiyor Arapça diyor ama bi bakıyosun anlamı yok mesela denizde koyabilir biri muhammed de sonuç olarak ikisinin manasıda kötü bişey çağrıştırmıyor herkez çocuğuna koyduğu isimden mesul bence çocuklarım sağlıkla huzurla büyüsünde inşallah gerisi önemli değilEklemeyi unutmuşum
Bende çok istiyordum koymayı ama okuyunca biraz kararım değişti. Tabiki ismin anlamı önemli ve çocuklarımıza koyduğumuz isimlerden biz sorumluyuz Allah salih evlatlat yetiştirmeyi nasip etsin hepimize inşallah doğa isimlerinin konulmamasının daha iyi oldugunu bende duydum arkadaşta o konuda haklı.Bu bence göreceli bi konu herkez kendi fikrini sunuyor benim okuduğumda bu muhammed ismini koyunca çocuğa küfür ederler taşıyamaz hiristiyanların içimize soktuğu hurefeler çok büyük alimlerin sohbetlerinden dinlediğim internette dinleyebilirsin anlamı kötü olmayın her ismi koyabilirsin illa dindar bir isim olacak diye bi kanun sınırlama yok ama peygamber efendimizin ve hanımlarının kızlarının vs isimlerini çoğaltın diyolar illa koyun demiyorlar bırakın kim ne derse desin küfür edilince peygambere edilmiyor sonuçta anlamı kötü olmayan her isim koyulabilir bence arkadaşta bunu dile getirdi ama herkez bi anda bişeyler yazmaya başladı herkez özgür yani ama anlamsız çok isim var malesef şuan kuranda geçiyor Arapça diyor ama bi bakıyosun anlamı yok mesela denizde koyabilir biri muhammed de sonuç olarak ikisinin manasıda kötü bişey çağrıştırmıyor herkez çocuğuna koyduğu isimden mesul bence çocuklarım sağlıkla huzurla büyüsünde inşallah gerisi önemli değil
Bende çok seviyorum bu hocayı gerçekten dinlerken huzur buluyorum Rabbim salih evlat yetiştirmeyi nasip etsin inşallah hepimize. Bu arada Muhammed emin ismi gerçekten çok güzel emin ismide Peygamberimizin güvenirliğini yansıtıyorCanim neden cekiniyorsun koymak istiyorsan koy herseyede inanmayin bu zamanda bir suru yalan yanlis hadis var benim en guvendigim hoca nihat hatipoglu vidyoyu izle sonra karar verirsin
Bende okudum ama burda herkez anlayışlı olmadığı için kimseye bişey diyemiyoruz hormonlar diyorum ben ve susuyorummBende çok istiyordum koymayı ama okuyunca biraz kararım değişti. Tabiki ismin anlamı önemli ve çocuklarımıza koyduğumuz isimlerden biz sorumluyuz Allah salih evlatlat yetiştirmeyi nasip etsin hepimize inşallah doğa isimlerinin konulmamasının daha iyi oldugunu bende duydum arkadaşta o konuda haklı.
:)) herkesde hormon tavan yapmis :)) bide tam hırçınlastigimiz donemdeyiz kimseye bisey denmiyo :)) bende parliyorum bun aralar bi anda :/Bende okudum ama burda herkez anlayışlı olmadığı için kimseye bişey diyemiyoruz hormonlar diyorum ben ve susuyorumm
Kizlarrr yanlis anlamayin artik lutfen ya. Gunah demiyoruzz anlami daha guzel isimler var onlari acizane tavsiye ediyoruz hepsi buNasıl yani ... Şimdi çocuklara doğa isimleri koymak günah mı? Ayy bu nerde yazıyor ki...
Bebeklerimiz için sinir siteesten uzak duralım herkezdd kendi gönlünden geçen ismi koysun artık herkezin hür iradesi zaten sadece fikir olarak söylemiştin sen ama konu baya uzadı bende oğlumun adını muhammed ensar koycam belki bidaha nasip olmaz oğlan çocuğu diye hazır olmuşken koymak istedik eşimle inşallah isminin anlamını taşır yavrum yardım sever olur:)) herkesde hormon tavan yapmis :)) bide tam hırçınlastigimiz donemdeyiz kimseye bisey denmiyo :)) bende parliyorum bun aralar bi anda :/
Kizlarrr yanlis anlamayin artik lutfen ya. Gunah demiyoruzz anlami daha guzel isimler var onlari acizane tavsiye ediyoruz hepsi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?