- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.478
- 548
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #23.141
bebek olmadan önce öğrenmesi güzel olmş ama sonra kıskanıp geciktirebilirdi eğitimiBen de öyleyim canım inan saysam şu saate kadar 30 defa wc ye gittik kaç defa sordum hatırlamıyorum bile
Aynen canım şimdi bile zorlanıyorum bebek doğunca hiççç öğrenmezdi :/bebek olmadan önce öğrenmesi güzel olmş ama sonra kıskanıp geciktirebilirdi eğitimi
oysaki öğrenseler ugrastırmasalarAynen canım şimdi bile zorlanıyorum bebek doğunca hiççç öğrenmezdi :/
Arkadasimin kızı 3 yaşında ishal kusma ile aile hekimine götürmüş dr demiş kalbinde delik var. Evet demis doğuştan vardı ama 1 yaşında kapandı nasıl olur demiş annesi. Panik bi halde beni aradı dedim hemen çocuk kardiyolijiye götür. Götürmüş "yanlış teşhis" çocukta hiçbir sey yok. Sen de rahat ol bizlerde kimbilir neler vardı Doppler olmadigindan Allah'a emanet dogduk sizde de bir şey çıkmayacakİnşallah canım öyle dedi doktorda hiçbir sorun olmaz sağlığı açısından dedi eko için randevu aldık çarşamba günü gidicem bakalım o yaşa kadar bir sorun olmadı dimi
Ben de öyle diyorum annem de diyor ki siz öyle mi öğrendiniz ben size ne kadar uğraştım sen de öyle uğraşacaksın dedi zor ama geçici bir süreç diye avutuyorum kendimioysaki öğrenseler ugrastırmasalaranalık kutsal gercekten
geçici geçici sen rahat ediceksin bebegin oldugundaBen de öyle diyorum annem de diyor ki siz öyle mi öğrendiniz ben size ne kadar uğraştım sen de öyle uğraşacaksın dedi zor ama geçici bir süreç diye avutuyorum kendimi
Ayy o sorun değilde 2 çocuğa bez parasımı dayanırgeçici geçici sen rahat ediceksin bebegin oldugunda
düşünsene 2 bebegin altını değiştirdigini
bide o var birinin sürekli altı değişcek e diğeri desen büyük beden alıncakAyy o sorun değilde 2 çocuğa bez parasımı dayanır
Sorma ya 5 numara kullanıyorum o da olmuyor 6 olan arıyordum dedim başlarım bezine en iyisi wc eğitimi ama deli olacağım az kaldıbide o var birinin sürekli altı değişcek e diğeri desen büyük beden alıncak
Zaten bu annelerin eline kalırsak çocuklarla baş edemicez bizimki de iyle karışma acıkınca yer karışma tuvaleti gelince gider şimdi yediğim terlikleri düşünüyorum da diyorum sen bize niye böyle yapiyodun o zaman ama o torun diyo:))Ben de öyle diyorum annem de diyor ki siz öyle mi öğrendiniz ben size ne kadar uğraştım sen de öyle uğraşacaksın dedi zor ama geçici bir süreç diye avutuyorum kendimi
Zaten bu annelerin eline kalırsak çocuklarla baş edemicez bizimki de iyle karışma acıkınca yer karışma tuvaleti gelince gider şimdi yediğim terlikleri düşünüyorum da diyorum sen bize niye böyle yapiyodun o zaman ama o torun diyo:))
Nasıl başladın kızın kaç aylıkGünaydın Eylül anneleri :) kızımla 3. Eğitim gününüz çişini çok güzel söylüyor Maasallah ama halen kakasini yapmadı poposunu tutuyor anlıyorum sıkışıyor anne çişim diyor koştur koştur wc ye gidiyoruz çişini yapıyor gaz da çıkıyor ama kaka yok of zor olacak galiba en iyisi az zeytinyağı icireyim belki işe yapar
Ben oglumda tuvalet egitimine hazir oldugunu sabah kuru bezle kalkmaya basladiginda anlamistim. Ama egitim surecinde zorlandim yine de. Kirtasiyeden kucuk stickerlar almistim. Tuvaletini yapinca lazimligina yapistiriyorduk bir tane. O biraz isimi kolaylastirdi. Ilgisini cekecegini dusunuyorsan egitime basladiginda deneyebilirsin.Nasıl başladın kızın kaç aylık
Benim oğlum iki yaş üç aylık hazır olduğumuzu ikinizinde düşünmüyorum :)
Sınav dönemindeyim hazırlan sonu bitiyor
Temmuz'da bi yerlere tatile gidelim diyoruz 10 günlük ,Ağustos başı müsait olucam
Eylül'de okula gidicek tuvalete alışırsa
benim içinde iyi olacak çünkü evde çok sıkılıyor
Nasıl başladın kızın kaç aylık
Benim oğlum iki yaş üç aylık hazır olduğumuzu ikinizinde düşünmüyorum :)
Sınav dönemindeyim hazırlan sonu bitiyor
Temmuz'da bi yerlere tatile gidelim diyoruz 10 günlük ,Ağustos başı müsait olucam
Eylül'de okula gidicek tuvalete alışırsa
benim içinde iyi olacak çünkü evde çok sıkılıyor
Normal dedi doktorum ama ben ilk hamileliğimde hep yukarıda hissetmiştim. Annemde bir koca karı rivayeti söyledi :) kız bebekler aşağıda olur diyeBen de yani tam ortada hissediyorum göbeğimin altı o göbek kavisinin başladığı yerde. (şeyimin hemen üstünde bitiminde yani) Normalde göbek deliğime yakın hissediyordum şimdi daha güçlenince hareketleri aşağıda hissetmeye başladım.
Normal heralde
Benim kızım da iki tarafın da ilk torunu eşimin ailesi pek ilgilenmez de bizimkilerin eline kalsa yandık çok mecbur kalmadıkça bırakmıyorum çok şımarıyolar. Suyunu bile kalkıp içmez yani 8 yaşında anane şu getir diyo annemde tamam kızım diyip getiriyo yani:))Haha onu benim babam yapıyor annem pek karışmazelleme benim torunum herşeyi yapmakta özgür diyor bizimkilerin ilk torunu kızım eşimin tarafının 5. ama ilk kız torunları 4 u erkek baba tarafı pek pohpohlamıyor da beşim taraf şımarmatya yer arıyor
Bende ilk hamileligime kadar aynı senin gibiydim çok korkardim igneinin ucunun derime girmesinden. En son ilkokul 1 de aşı olmuştum hiç popodan iğne olmadım. Neyse çocuk doğan a kadar her kan tahlillerine korka korka giderdim. Doğumdan sonra tiroid çıktı degerlerim çok yüksekti kontrol amaçlı 2 haftada bir kan tahlil i yapıldı artık alıştım korkmuyorum.Günaydın kızlar aşıya geldim inşallah bayılıp gitmem şuan bekliyorum ve acayip korkuyorum gerildikçe gerildimm nefret ediyorum bu aşılardan iğnelerden inşallah acımıyodur
Kıyamam ya Allah kolaylik versin bence çocukta en zor iş tuvalet eğitimi. Inşallah çabucak sorunsuz atlatirsiniz.Sorma ya 5 numara kullanıyorum o da olmuyor 6 olan arıyordum dedim başlarım bezine en iyisi wc eğitimi ama deli olacağım az kaldıstresten karnım gerildi ya :/
Canım iğneye bende alıştım eskiden okullarda raporla iğne olmazdım korktuğum için ama bendelk hamileliğimde troidden dolayı sürekli tsh baktırdırdım işte gebelik süresince bi sürü test uyuşmazlık iğnesi yok düşük önleyici kürtaj derken alıştım ilk hamileliğimde ama tetonoz hayatımda ilk defa vuruldum bide burfa Ağrı yapıyo acıyo diyince falan iğne hiç acımadı ama bn tabi psikolojik olarak ufak çaplı bi baygınlık geçirdim tansiyonum 4 düştü falan şimdi iyim yatıyorum ben kendime çok kzııyorum neden bu kadar pasif ve korkağım diyeBende ilk hamileligime kadar aynı senin gibiydim çok korkardim igneinin ucunun derime girmesinden. En son ilkokul 1 de aşı olmuştum hiç popodan iğne olmadım. Neyse çocuk doğan a kadar her kan tahlillerine korka korka giderdim. Doğumdan sonra tiroid çıktı degerlerim çok yüksekti kontrol amaçlı 2 haftada bir kan tahlil i yapıldı artık alıştım korkmuyorum.
Sende zamanla yeneceksin bunu hiç merak etme.
Kolunu hemşireye uzat kafanı diğer tarafa çevir gözünü kapat. Icinden şarkı söyle. Ben öyle öyle atlattim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?