2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
İnşallah canım öyle dedi doktorda hiçbir sorun olmaz sağlığı açısından dedi eko için randevu aldık çarşamba günü gidicem bakalım o yaşa kadar bir sorun olmadı dimi
Arkadasimin kızı 3 yaşında ishal kusma ile aile hekimine götürmüş dr demiş kalbinde delik var. Evet demis doğuştan vardı ama 1 yaşında kapandı nasıl olur demiş annesi. Panik bi halde beni aradı dedim hemen çocuk kardiyolijiye götür. Götürmüş "yanlış teşhis" çocukta hiçbir sey yok. Sen de rahat ol bizlerde kimbilir neler vardı Doppler olmadigindan Allah'a emanet dogduk sizde de bir şey çıkmayacak

Ben de öyle diyorum annem de diyor ki siz öyle mi öğrendiniz ben size ne kadar uğraştım sen de öyle uğraşacaksın dedi zor ama geçici bir süreç diye avutuyorum kendimi
geçici geçici sen rahat ediceksin bebegin oldugunda
düşünsene 2 bebegin altını değiştirdigini

Ben de öyle diyorum annem de diyor ki siz öyle mi öğrendiniz ben size ne kadar uğraştım sen de öyle uğraşacaksın dedi zor ama geçici bir süreç diye avutuyorum kendimi
Zaten bu annelerin eline kalırsak çocuklarla baş edemicez bizimki de iyle karışma acıkınca yer karışma tuvaleti gelince gider şimdi yediğim terlikleri düşünüyorum da diyorum sen bize niye böyle yapiyodun o zaman ama o torun diyo:))

Haha onu benim babam yapıyor annem pek karışmaz elleme benim torunum herşeyi yapmakta özgür diyor bizimkilerin ilk torunu kızım eşimin tarafının 5. ama ilk kız torunları 4 u erkek baba tarafı pek pohpohlamıyor da beşim taraf şımarmatya yer arıyor

Nasıl başladın kızın kaç aylık
Benim oğlum iki yaş üç aylık hazır olduğumuzu ikinizinde düşünmüyorum :)
Sınav dönemindeyim hazırlan sonu bitiyor
Temmuz'da bi yerlere tatile gidelim diyoruz 10 günlük ,Ağustos başı müsait olucam
Eylül'de okula gidicek tuvalete alışırsa
benim içinde iyi olacak çünkü evde çok sıkılıyor

Ben oglumda tuvalet egitimine hazir oldugunu sabah kuru bezle kalkmaya basladiginda anlamistim. Ama egitim surecinde zorlandim yine de. Kirtasiyeden kucuk stickerlar almistim. Tuvaletini yapinca lazimligina yapistiriyorduk bir tane. O biraz isimi kolaylastirdi. Ilgisini cekecegini dusunuyorsan egitime basladiginda deneyebilirsin.

Canım benim kızım 33 aylik Ağustos 6 da tam 3 yaşı dolacak :) ben hazır olduğumuzu hissettim çünkü çişini ve kakasini söylüyor kaka yapınca hemen bez getiriyordu 3 gündür wc ye tuvalet yapıyor sadece 2 kez kaçırdı çiş kafayı ilk gün yaptı dün yapmadı bugün de ısrarla yapmıyor zannedersem muhallebi veriyorum rahatsız etti şimdi çorba verdim içine zeytinyağı ekledim inşaAllah ise yarar

Normal dedi doktorum ama ben ilk hamileliğimde hep yukarıda hissetmiştim. Annemde bir koca karı rivayeti söyledi :) kız bebekler aşağıda olur diye

Benim kızım da iki tarafın da ilk torunu eşimin ailesi pek ilgilenmez de bizimkilerin eline kalsa yandık çok mecbur kalmadıkça bırakmıyorum çok şımarıyolar. Suyunu bile kalkıp içmez yani 8 yaşında anane şu getir diyo annemde tamam kızım diyip getiriyo yani:))

Günaydın kızlar aşıya geldim inşallah bayılıp gitmem şuan bekliyorum ve acayip korkuyorum gerildikçe gerildimm nefret ediyorum bu aşılardan iğnelerden inşallah acımıyodur
Bende ilk hamileligime kadar aynı senin gibiydim çok korkardim igneinin ucunun derime girmesinden. En son ilkokul 1 de aşı olmuştum hiç popodan iğne olmadım. Neyse çocuk doğan a kadar her kan tahlillerine korka korka giderdim. Doğumdan sonra tiroid çıktı degerlerim çok yüksekti kontrol amaçlı 2 haftada bir kan tahlil i yapıldı artık alıştım korkmuyorum.
Sende zamanla yeneceksin bunu hiç merak etme.
Kolunu hemşireye uzat kafanı diğer tarafa çevir gözünü kapat. Icinden şarkı söyle. Ben öyle öyle atlattim.

Sorma ya 5 numara kullanıyorum o da olmuyor 6 olan arıyordum dedim başlarım bezine en iyisi wc eğitimi ama deli olacağım az kaldı stresten karnım gerildi ya :/
Kıyamam ya Allah kolaylik versin bence çocukta en zor iş tuvalet eğitimi. Inşallah çabucak sorunsuz atlatirsiniz.
Benim oğlumda 28 aylık bende geçen başlayayım dedim o kadar çok ağladı bağırdı hiç oturtamadim bile laz8mliga. Biraz ara verdik bakalım inşallah baslayabilirz bizde.

Canım iğneye bende alıştım eskiden okullarda raporla iğne olmazdım korktuğum için ama bendelk hamileliğimde troidden dolayı sürekli tsh baktırdırdım işte gebelik süresince bi sürü test uyuşmazlık iğnesi yok düşük önleyici kürtaj derken alıştım ilk hamileliğimde ama tetonoz hayatımda ilk defa vuruldum bide burfa Ağrı yapıyo acıyo diyince falan iğne hiç acımadı ama bn tabi psikolojik olarak ufak çaplı bi baygınlık geçirdim tansiyonum 4 düştü falan şimdi iyim yatıyorum ben kendime çok kzııyorum neden bu kadar pasif ve korkağım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…