- 13 Nisan 2018
- 733
- 1.226
- 63
- 39
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #23.181
Igneden bahsetmişsiniz benim iğne korkum yok ama benim damarlarım yok bulamıyor hemşireler her kan vermeye gittiğimde delik deşik oluyorum en sonunda elimin üstüne iğnenin ucunu sokuyorlar damlata damlata tüpü dolduruyorlar.. ignenin Arkasına tüp taktiklarinda dolmuyor cunku kan gelmiyor oyle. Her gittigimde kan aldırmaya benim damarlarım zor alınamıyor kan böyle damlata damlata alabiliyorlar ancak dediğim halde hirs yapıyorlar illa bulucaz damarı diye koluma sokuyorlar iğneyi tabiki bulamıyorlar o iğneyi içerde bi saga bi sola döndürüyorlar ya benim o zaman tansiyonlarım 0 a düşüyor herhalde bayılacak gibi oluyorum birde şey demeleri yok mu hatice abla bi de sen denesene sanki deneme tahtası olarak gitmişim ben oraya he diyorum bütün hastane sıraya gecsin. Bazen ayagimdan falan alıyorlarBenim hiç ağrı olmadı tetanozda biraz ağırlık vardı o kadar her işimi yaptım kolumun ustunede yattım. Hareket ettir kolunu çabuk atlatirsin. Kıyamam canım geçmiş olsun. Annelik seni zamanla daha cesur ve güçlü kılacak emin ol. Benimde evde yanlız kalma fobim vardı. Örümcek fobim vardı hepsini yasaya yasaya yeniyorsun birden olmuyor. Anne olunca güç geliyor insana. Biz memleketten uzagiz bulunduğumuz şehir hiç akraba yok eşim 12 saat evde yok bebegim sayesinde yendim o bana güç verdi inşallah seninde öyle olacak yeneceksin.
kızlar ben de son 2 ayda 6 kilo aldım 68 den 74 e çıktım sonumdan korkuyorum ama doymuyorum yiyorum
valla ben de korkuyorum sonumdan oğlumda bir yılda ancak eski kiloma döndüm zor veriyorum emzirirken de çok yiyorum ben evde yiyemiyorum ya oğlumla uğraşmaktan fırsat olmuyor iş de otur otur hareket yok sürekli yiyorum ne güzel erken izine ayrılacaksın ben kurban bayramına kadar çalışmayı düşünüyorum tabi dayanabilirsemBen son zamanlarda almadım ama 3 kilosunu falan son 2 ayda almışımdır asıl bundan sonrasından korkuyorum bende çünkü doymuyorum yani doyuyorum tekrar yemek yemek istesem yiyemem ama atıştırma eğilimim oluyor içim eziliyor acayip bir şekilde. Bir de 1 ay sonra evde olucam rapor hakkı yıllık iznim var doğum izninine kadar onları kullanıcam sonra da normal doğum izni olacak zaten evde daha çok yerim herhalde
İnş zamanında doğar canım kan sulandırıcı kullanıyor musun bu gibi durumlarda verildiğini duymuştum kuzenimdede aynı olay var ilk iki gebeliğinde 32 ve 34 te aldılar şimdi üçüncü 36. Haftada doğmadı henüzKızlar ben ayrıntılı ultrasona girdim.
Bebegimin herşeyi normal çok şükür ama plesantasindan bebeğe giden damarlardaki kan akisinda azalma varmış erken doğum olabilirmiş yani bebegi besleyemedigi anladıkları anda sezeryan yapabilirlermis çok korkuyorum daha 23 haftalık ve 27 28inci haftalarda bile aldıkları oluyormuş cok uzun sure kuvezde kalmasi gerekebilirmis bana dua edin lutfenn
Kızlar ben ayrıntılı ultrasona girdim.
Bebegimin herşeyi normal çok şükür ama plesantasindan bebeğe giden damarlardaki kan akisinda azalma varmış erken doğum olabilirmiş yani bebegi besleyemedigi anladıkları anda sezeryan yapabilirlermis çok korkuyorum daha 23 haftalık ve 27 28inci haftalarda bile aldıkları oluyormuş cok uzun sure kuvezde kalmasi gerekebilirmis bana dua edin lutfenn
Canım senin papp-a degerin kaç çıkmıştı.Benimki de düşük malesef mom kısmında 0.61 yazıyo heralde 0.50 üstü normalmişCanım bende de o risk var şöyle ki şu an bir sorun yok ama ikili testte papp-A değerim düşük çıktığı için erken doğum riski olabiliyormuş bu da trombofiliden dolayı olabiliyormuş yani kan pıhtılaşması falan bunu bana ilk doktorum hiç demedi değiştirdiğim doktor dedi. Hatta bana soluna yat dedi coraspin kan sulandırıcı zaten kullanıyorum tüp olduğu için onu ihmal etme dedi özelliklekan akışına baktı ama tam da birşey dememişti ben araştırdım. Sende bence raporu al kendş doktoruna git coaspin verebilir faydası olabilir, soluna yat o da bebeğe giden kan akımına etki ediyor, yürüyüş yap ama fazla değil doktorunda sana anlatır mutlaka ne yapman gerektiğini bir şey olmaz inşallah canım
Canim aklina hic kotu seyler getirme rabbim buyuk insallah normal surecte dogum yaparsin dua edicem senin icinKızlar ben ayrıntılı ultrasona girdim.
İnşallah dayanır canım sen içini ferah tut ve stres yapma onlar ihtimali söylemiş inşallah OlmazKızlar ben ayrıntılı ultrasona girdim.
İnşallah vaktinde doğar canım bebeğin. İlaçlarını düzenli kullan hiç birşey olmaz inşallahKızlar ben ayrıntılı ultrasona girdim.
İnşallah canım öyle dedi doktorda hiçbir sorun olmaz sağlığı açısından dedi eko için randevu aldık çarşamba günü gidicem bakalım o yaşa kadar bir sorun olmadı dimi
Sen gez canim gezzzYine çeneniz düşmüş maşallah bugün ne bu yaaaçocuklarla sinemaya geldim bende ara oldu çıktım dayanamadım kahve alıp dolaşayım biraz
Valla şok oldum ya zaten zayıf bi insan olsam sorun etmem de ben kilolu hamile kaldım ortada göbek olmayınca o kadar kiloyu beklemiyodum pazartesi bakalım bu kilonun yüzde kaçı bebeğe aitCanım artık mecbur alacaksın bir kere bebek kilo alıyor tatlım ben 21 haftam bitti bebek zaten nerdeyse yarım kilo oldu yani rahim plasenta ağırlığı da var. Artık artıyor kilo artışları ben bu zamana kadar 6 kilo aldım ama çoğu son 2 ayda. Mesela 2 haftada bir kilo aldım ama bu arada besin zehirlenmesi oldu ishal falan 3-4 gün birşey yiyemedim yoksa 2 haftada 2 kilo almış olurdum öğlen mantılı sebzeli çorba ve tavuk yedim ekmek yedim yanında ve hala aç gibiyim inanamıyorum kendime
Sanırım hepimiz böyleyiz kocama okuttum oda seni yazmışlar diyo akli dengemizi yitirmeden doğsalar bari sonumu huniyle iç içe görüyorum
Yaa benimde bi tek elimin üstünden buluyorlar ama o korkudan oluyo bende işte strese giriyorum bi tüp kan alıyor damlaya damlaya sonra kolumu delik delişik ediyo sonra elimin üstünü hemşirelerin en tecrübelisini çağırıyolar oda 5,6 girip çıkmadan sonra damla damla alıyo ama benimki korkudan diyolar tansiyonum düştüğü içinIgneden bahsetmişsiniz benim iğne korkum yok ama benim damarlarım yok bulamıyor hemşireler her kan vermeye gittiğimde delik deşik oluyorum en sonunda elimin üstüne iğnenin ucunu sokuyorlar damlata damlata tüpü dolduruyorlar.. ignenin Arkasına tüp taktiklarinda dolmuyor cunku kan gelmiyor oyle. Her gittigimde kan aldırmaya benim damarlarım zor alınamıyor kan böyle damlata damlata alabiliyorlar ancak dediğim halde hirs yapıyorlar illa bulucaz damarı diye koluma sokuyorlar iğneyi tabiki bulamıyorlar o iğneyi içerde bi saga bi sola döndürüyorlar ya benim o zaman tansiyonlarım 0 a düşüyor herhalde bayılacak gibi oluyorum birde şey demeleri yok mu hatice abla bi de sen denesene sanki deneme tahtası olarak gitmişim ben oraya he diyorum bütün hastane sıraya gecsin. Bazen ayagimdan falan alıyorlardoğuma giderken en korktuğum şey o damar yolunu nasıl açacaklar bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?