- 16 Ekim 2013
- 2.737
- 2.591
- 333
- 37
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #23.161
Senin ki benimkinden büyük beklemek iyi o zamanCanım benim kızım 33 aylik Ağustos 6 da tam 3 yaşı dolacak :) ben hazır olduğumuzu hissettim çünkü çişini ve kakasini söylüyor kaka yapınca hemen bez getiriyordu 3 gündür wc ye tuvalet yapıyor sadece 2 kez kaçırdı çişkafayı ilk gün yaptı dün yapmadı bugün de ısrarla yapmıyor zannedersem muhallebi veriyorum rahatsız etti şimdi çorba verdim içine zeytinyağı ekledim inşaAllah ise yarar
Sağol canım işte okula başlayacak diye biraz acele ediyorum bide yaşına Şubat'ta giriyor soğuklarda zor olur deniyor Ağustos'ta bi deneyeceğim inşBen oglumda tuvalet egitimine hazir oldugunu sabah kuru bezle kalkmaya basladiginda anlamistim. Ama egitim surecinde zorlandim yine de. Kirtasiyeden kucuk stickerlar almistim. Tuvaletini yapinca lazimligina yapistiriyorduk bir tane. O biraz isimi kolaylastirdi. Ilgisini cekecegini dusunuyorsan egitime basladiginda deneyebilirsin.
Canım zor ama el mecbur maalesef öyle ya da böyle olacak bu iş :) ben klozet aparatı aldım ve küçük bir basamak kızına direkt wc ye alışsın diye çünkü lazımlığa alıştıktan sonra klozete zor olur diye düşündüm yani iki defa ugrasmaktansa tek seferde kurtarayım inşaAllah çok yorulmam :/Kıyamam ya Allah kolaylik versin bence çocukta en zor iş tuvalet eğitimi. Inşallah çabucak sorunsuz atlatirsiniz.
Benim oğlumda 28 aylık bende geçen başlayayım dedim o kadar çok ağladı bağırdı hiç oturtamadim bile laz8mliga. Biraz ara verdik bakalım inşallah baslayabilirz bizde.
Canım bebeğini gözlemle bence eğitime başlamadan önce kakasini ve ya çişini söylüyor mu belinden rahatsız oluyor mu bir de gece den sabah a bezi kuru kalkıyor mu?Senin ki benimkinden büyük beklemek iyi o zaman
Benim hiç ağrı olmadı tetanozda biraz ağırlık vardı o kadar her işimi yaptım kolumun ustunede yattım. Hareket ettir kolunu çabuk atlatirsin. Kıyamam canım geçmiş olsun. Annelik seni zamanla daha cesur ve güçlü kılacak emin ol. Benimde evde yanlız kalma fobim vardı. Örümcek fobim vardı hepsini yasaya yasaya yeniyorsun birden olmuyor. Anne olunca güç geliyor insana. Biz memleketten uzagiz bulunduğumuz şehir hiç akraba yok eşim 12 saat evde yok bebegim sayesinde yendim o bana güç verdi inşallah seninde öyle olacak yeneceksin.Canım iğneye bende alıştım eskiden okullarda raporla iğne olmazdım korktuğum için ama bendelk hamileliğimde troidden dolayı sürekli tsh baktırdırdım işte gebelik süresince bi sürü test uyuşmazlık iğnesi yok düşük önleyici kürtaj derken alıştım ilk hamileliğimde ama tetonoz hayatımda ilk defa vuruldum bide burfa Ağrı yapıyo acıyo diyince falan iğne hiç acımadı ama bn tabi psikolojik olarak ufak çaplı bi baygınlık geçirdim tansiyonum 4 düştü falan şimdi iyim yatıyorum ben kendime çok kzııyorum neden bu kadar pasif ve korkağım diye
Bende iki kızıma da direk klozetle başladım lazimlik hiç kullanmadım ilk bi kaç gün ben sordum tuvaleti var mı diye alkışlayıp öpüyorum yaptiginda çok kolay alıştılar. Seninki de alışır merak etme ne kadar çabuk alıştırsan okadar ıyi ikiniz içinde.Canım zor ama el mecbur maalesef öyle ya da böyle olacak bu iş :) ben klozet aparatı aldım ve küçük bir basamak kızına direkt wc ye alışsın diye çünkü lazımlığa alıştıktan sonra klozete zor olur diye düşündüm yani iki defa ugrasmaktansa tek seferde kurtarayım inşaAllah çok yorulmam :/
Kuzun daha hazır değil galiba annesi istersen üstünü çıkartmadan oturt lazımlığa en azından korkusunu aşar. Sonra arada çisini yapması için bensiz oturt. Şu an yapma ama o psikolojiyi bi unutsun ağlamayı sürekli hale gelmesin.
Evet hayat bizi günden güne büyütüyo oysa hala annemin kuzusuyum kürtaj olduğumda bunu daha iyi anladım annelik çok başka bi duydu çok başka bi güç çok başka bi sabır henüz anne değilim doğmadı bebeğim ama eminimki onunşa dahada güçlenicem o beni büyütücek bende ailemden uzakta yaşıyoruz eşim gece çalışıyo benimde tek kalıyorum etrafda kimse olmamasıda zor ama eminim yavrum doğunca herşey daha güzel gelicek sağlıcakla gelsinlerde başımızın üstünde sorunları korkularıBenim hiç ağrı olmadı tetanozda biraz ağırlık vardı o kadar her işimi yaptım kolumun ustunede yattım. Hareket ettir kolunu çabuk atlatirsin. Kıyamam canım geçmiş olsun. Annelik seni zamanla daha cesur ve güçlü kılacak emin ol. Benimde evde yanlız kalma fobim vardı. Örümcek fobim vardı hepsini yasaya yasaya yeniyorsun birden olmuyor. Anne olunca güç geliyor insana. Biz memleketten uzagiz bulunduğumuz şehir hiç akraba yok eşim 12 saat evde yok bebegim sayesinde yendim o bana güç verdi inşallah seninde öyle olacak yeneceksin.
Arkadasimin kızı 3 yaşında ishal kusma ile aile hekimine götürmüş dr demiş kalbinde delik var. Evet demis doğuştan vardı ama 1 yaşında kapandı nasıl olur demiş annesi. Panik bi halde beni aradı dedim hemen çocuk kardiyolijiye götür. Götürmüş "yanlış teşhis" çocukta hiçbir sey yok. Sen de rahat ol bizlerde kimbilir neler vardı Doppler olmadigindan Allah'a emanet dogduk sizde de bir şey çıkmayacak
Bende 1 ayda 4 kilo almış biri olarak alkış bekliyorum sen o kadar alma kilo diren 1 ayda git hepsini toplu al aferin bana
canım ne güzel başlamışsın benim de oğlum 28 aylık ben de doğumdan önce öğrensin istiyorum ama çalışıyorum annemin öğretmesi lazım çi diyor bazen bezi atıyor biraz üstüne düşsek sanki öğrenek hemen annem bayramdan sonra öğretiyim diyor bir de odasını ayıracam doğumdan önce yoksa 4 kişi çok zor olacak bakalım hayırlısı senin kızın ne kadarlıkGünaydın Eylül anneleri :) kızımla 3. Eğitim gününüz çişini çok güzel söylüyor Maasallah ama halen kakasini yapmadı poposunu tutuyor anlıyorum sıkışıyor anne çişim diyor koştur koştur wc ye gidiyoruz çişini yapıyor gaz da çıkıyor ama kaka yok of zor olacak galiba en iyisi az zeytinyağı icireyim belki işe yapar
kızlar ben de son 2 ayda 6 kilo aldım 68 den 74 e çıktım sonumdan korkuyorum ama doymuyorum yiyorumCanım artık mecbur alacaksın bir kere bebek kilo alıyor tatlım ben 21 haftam bitti bebek zaten nerdeyse yarım kilo oldu yani rahim plasenta ağırlığı da var. Artık artıyor kilo artışları ben bu zamana kadar 6 kilo aldım ama çoğu son 2 ayda. Mesela 2 haftada bir kilo aldım ama bu arada besin zehirlenmesi oldu ishal falan 3-4 gün birşey yiyemedim yoksa 2 haftada 2 kilo almış olurdum öğlen mantılı sebzeli çorba ve tavuk yedim ekmek yedim yanında ve hala aç gibiyim inanamıyorum kendime
Sen karstamıydın canım.Geçen sene bizde erzurumdaydık.Ablam doğu gorevi dolayısıyla karstaydı doktor yönünden çok sıkıntılı orası.Allah kolaylık versinvala benim de ne zamandir canim cekiyo ama kars da da yok malesef burda hic bisey yok.
Ay o oda mevzusu yüzünden eşimle fena kavga edeceğim kizima bağımlı ayrılamıyor odadan diyorum yazık etme çocuğun psikolojisi bozulacak senin yüzünden oda da geniş değil ki 4 kişi kalalım çocuk doğduğunda senin yüzünden kardeş kıskançlığı yaşayacak dedim dinlemiyor kıyamıyorum diyorcanım ne güzel başlamışsın benim de oğlum 28 aylık ben de doğumdan önce öğrensin istiyorum ama çalışıyorum annemin öğretmesi lazım çi diyor bazen bezi atıyor biraz üstüne düşsek sanki öğrenek hemen annem bayramdan sonra öğretiyim diyor bir de odasını ayıracam doğumdan önce yoksa 4 kişi çok zor olacak bakalım hayırlısı senin kızın ne kadarlık
Normal dedi doktorum ama ben ilk hamileliğimde hep yukarıda hissetmiştim. Annemde bir koca karı rivayeti söyledi :) kız bebekler aşağıda olur diye
eşim de öyle diyor kalsın diye ama ben ayırma taraftarıyım oğlumun uykusu çok hafif her şeye uyanıyor zaten uyku yeni düzeldi iki çocuk gece uyansa yetişemem çok zor olacak zaten araları az bence ayırmak doğruAy o oda mevzusu yüzünden eşimle fena kavga edeceğim kizima bağımlı ayrılamıyor odadan diyorum yazık etme çocuğun psikolojisi bozulacak senin yüzünden oda da geniş değil ki 4 kişi kalalım çocuk doğduğunda senin yüzünden kardeş kıskançlığı yaşayacak dedim dinlemiyor kıyamıyorum diyorkızım 33 aylik canım.
kızlar ben de son 2 ayda 6 kilo aldım 68 den 74 e çıktım sonumdan korkuyorum ama doymuyorum yiyorum
evwt canm biz de dogu gorevindeyiz .her sey cok sikintili.insallah bu yaz baticiyizSen karstamıydın canım.Geçen sene bizde erzurumdaydık.Ablam doğu gorevi dolayısıyla karstaydı doktor yönünden çok sıkıntılı orası.Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?