2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Günaydın herkese dün kızımın gösterisini atlattık şükür arada kuaföre kaçıp dip boyamı da hallettim neyseki bugünde okuldayım oğlumun öğretmeni ve bi kaç Veli gösteri hazırlığı yapacağız eşimde dırdırlanıyor sen hamilesin daha geçen hastanede ağlamıyor muydun diye pazar yazlığa gidiyorum karne günü geleceğim bu hafta çok işim war o yüzden

elasen canım karaciğer enzimleri değerlerin düştü mü ve kaçta değerlerin..internette okudukça kafayı yiyorum ağlayıp duruyorum ben daha yarın kan verecegim ama ya düşmediyse diye çok stresliyim yememe içmeme hiç dikkat edemedim üzüntüden.Düşürmek için sen neler yapıyorsun

canım üzülme bak en azından çözümü olan bişey.allah dermansız dert vermesin
en azından doğuma kadar en iyi dr hangisi onu araştırmaya vaktin var

canım bence cihaz farkı

muhtemelen gazdan canım

Selam kızlar. Yeni hafta yoğun başladı giremedim buralara,yorulunca göbek deliğim acıyor.. ilk hamileliğimde hiç yoktu böyle bişey bu nerden çıktı anlamadım..
canım ikinciler böyle oluyor demek ki. ben de kızımda yaşamadığım biçok zorluğu bu hamileliğimde yaşadım

canım ciğer geliştirici niye vuracak?

geçmiş olsun canım

yine baya yoğunsun canım

Canım geçmiş olsun. Için rahat edecekse başka bir doktora daha görün ama eğer böyle bir durum varsa üzme kendini daha fazla. En azından çaresi var. Senin zamanın var iyi bir doktor hastane arayabileceğin. Benim yeğenininse ciğerleri su topluyordu doğar doğmaz ameliyat olması gerekiyordu. Ameliyat oldu. Bebekler sandığımızdan daha güçlüler inan bana. Hayata o kadar bağlı oluyorlar ki o kadar süreç atlatıp dünyaya geliyorlar. Şimdi yeğenim 1.sınıfa gidiyor çok güçlü ve akilli bir kız. Hic bir sorunu olmadi çok şükür. Dikiş izleri bile kaybolup gitti. Şimdi sen bu sürece odaklan bebegin için. Unutma o da çok güçlü bir bebek.. dualarımız seninle..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde detaylıda bebeğime ARSA teşhisi kondu. Kalp damarlarından biri farklı yoldan gidiyormuş. Doktor hemen amniosentez önerdi. Nifty'de sonuç kötü çıkarsa tekrar amnio yaptırman gerekir kesinlik için dedi. 10 dk içinde karar verdim hemen yaptırdım. 1-2 dklık bir şey. 1 hafta raporluydum. Uzman biri yaptığında düşük riski yok denecek kadar az. 2 gün içinde açıklanan hızlı testi de talep ettik ekstra ücretle. 2 gün geçmek bilmese de o bizi baya rahatlattı. İlk 2 sonuç temiz çıktı. Şimdi sonuncuyu bekliyoruz, %100 lük sonucu. Ama tek bir bulgu olduğunda genelde sonuçlar temiz çıkıyormuş. Benimde 2Li test, 3lü yerine geçen AFP testi falan hepsi normalde oldukça da yüksek değerlerdi. Düşünüp durmak, hamileliği zehir etmek yerine amniyosentez yaptırdım. İnşallah yavrularımızı sağlıkla alırız kucağımıza, çaresi olan dertler...sıkmayın canınızı.

benim saçlarım da çok beyazladı ya nasıl boyattın koku olmadı mı

Gunaydin canım
Valla masallah bu kadar harekete nasıl dayanıyosun kız ben bi sabah bi akşam yarim saat yürüyorum o bile beni yoruyor. Kaç gündür denize gidicem usengecligimden gidemiyorum bi de burası çok sıcak. sitenin havuzu açılsın diye bekliyorum.

Kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlarım hala göbekten mi vuruyorsunuz ? Göbek iyice çıkınca psikolojik olarak insan rahat edemiyor.Bacak ve koldan da hiç denemedim

Ben bayadır göbekten vuramıyorum çok sertleşti girmiyor artık , ayrıca 21.haftada artık bebekte göbek deliğinin oralarda oldugu için vurmuyorum ama kollarımda morardı hep

Canım doğum tarihimiz aynı gözüküyor ama benim cuma günü ultrasonda 20+2 günlük gözüktü 390 grdı bebiş. senın haftasıyla uyumlu mu ?
Kalp konusunda da yanılıyor olabilirler ya benim de kalbini tam göremedi sadece 4 odacıklı olduğunu gördü 24.haftada tekrar kalbine bakmak için çağırdı.

Ultrasondan ultrasona ölçümler farkedebiliyor canınızı sıkmayın.

Bana hastanede ki hemşireler hamilelikte bacaktan vurulan işe yaramıyor o genelde ameliyat olanlar için oluyor demişti hiç bacaktan yani kasıktan vurmadım ben

Yaa iste bende unutuyorum kendimi hareketli bir yapim var...ani hareket agir is hiz hepsi bende...neyse bakalim dinlkene geze devam etcez..Rabbim esirgesin onu ve hepimizin yavrusunu!
Plasentam aşağıda diye mi bilmiyorum aslında ama ben sordum ne düşünüyorsunuz bu iğne hakkında diye üç hafta sonra geldiğinde yapıcaz dedi çıkarken sormuştum çok ayrıntıya girmedim

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. ben de geçen hafta pazartesi ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin beyninde çift taraflı koroid pleksus kistlerine rastlandı. bu kistlerin genelde 26-28. haftalarda kaybolduğunu ancak kistlerin boyutunun biraz büyük olduğunu belirtti doktorum. genetik bir hastalık belirtisi olabileceğini amniyosentez yaptırmamızın kesin konuşabilmek için yararlı olacağını söyledi. 2li ve 3lü taramalarım, bebeğin diğer organ-kemik gelişimleri çok şükür normaldi. ama yine de eşimle tereddütte kaldık ve ankarada başka bir hastaneye gidip iyi bir perinatoloğa daha göründük ve o da amniyosentez önerdi, ertesi gün yaptırdık işlemi ve şimdi de sonuç bekliyoruz.

ayrıntılı
ultrasondan çıktıktan sonra geçirdiğimiz 2-3 gün bizim için çok zor günlerdi. aklımızda sürekli amniyosentezin riskleri vardı. tanıdık birkaç radyolog ve doktor arkadaşımıza da danıştık bu arada ve onlar da tıbbın geliştiğini ve artık hiç bir risk olmadığını anlattılar. yeter ki işlem steril ve bilen kişilerce yapılsın. ben amniyosenteze girene kadar çok heyecanlı ve gergindim. aklımda sürekli ya bebeğime iğne değerse, kese delinirse gibi saçma sapan düşünceler vardı. ama boş yere evham yapmışım. işlem o kadar basit ve rahat geçti ki anlatamam. canım hiç yanmadı, hatta amniyosentezden sonra popodan vurulan antibiyotik bile canımı daha çok acıttı. kısacası çok kolay oldu benim için. şırıngaya çekilen sıvı da çok berraktı (sıvı berrak olunca sorun olma olasılığı düşüyormuş). 2 haftaya ön sonuç çıkacak, ondan sonra ki 2 hafta sonra da kesin sonuç. inşallah tertemiz gelir. hoş Allah korusun sonuç kötü gelse bile ben bebeğime kıyamam ama önceden bir şeyleri bilmekte fayda var diye düşünüyorum.

umarım içini bi nebze rahatlatabilmişimdir. bence amniyosentezden korkma ve kendini gereksiz yere gerip bebeğini de üzme. inan herşey güzel olacak. nifty yaptırıp Allah korusun risk çıkınca yine amniyosenteze yönlendirileceksin çünkü. dediğim gibi hiç bir şekilde korkacak ve kendini üzecek bir durum yok, kalan 3-4 ayının rahat geçmesini istiyorsan yaptır derim ama nihai olarak tabi ki senin kararın. Allah dermansız dert vermesin.

Plasentam aşağıda diye mi bilmiyorum aslında ama ben sordum ne düşünüyorsunuz bu iğne hakkında diye üç hafta sonra geldiğinde yapıcaz dedi çıkarken sormuştum çok ayrıntıya girmedim
Canim erken dogum riski oldugu zaman vuruluyor o igne kortizon iceriyor bebegin cigerleri gelissin diye mesela ikiz gebelikte de yapılır faydasi var zararı yok. Erken dogum diyince sakin panikleme plesanta previa topigine baktım geçengün cogunluk 37i görmüş biz de göreceğiz inşallah

Canim insallah sonucunuz temiz cikar. Kaygilarindan uzaklasir rahat bir gebelik tamamlarsiniz insallah :) gecmis olsun bu arada..

Merhaba kızlar
Oğlum krese başladı 2 haftadır alissin diye gidip geliyoruz. Sonra sokakta oynuyoruz ev işleri derken çok sık giremiyorum.
Okudum yazılanları, detaylida sorun yaşayan arkadaşlarımız var ama en büyük şükür sebebimiz 2li testlerin iyi çıkması, içinizin rahatlamasi için aminosentez i yaptırın ama kesinlikle sendrom çıkmayacak, sadece gerekiyorsa doğumdan sonra ameliyat olur o da bebek olduğu için çok kısa sürede toparlar. Sizleri çok iyi anlıyorum çünkü bende ilk oglumda yaşadım kalple ilgili sorunumuz vardı. Şuan 2.5 yaşında oğlum çok şükür Rabbim e hoplayip zıpliyor koşuyor oynuyor çok bilmiş her şeyi konuşur maşallah kuzum. Üzüldüm ağladım ama bugüne çok şükür şimdi hiçbişey i yok.
Sizlerde uzmeyin kendinizi karninizi severek konuşun dua edin Allah büyük sizlerde güzel günler göreceksiniz.

Merhabalar hanimlar.. benim gibi erken dogum bekleyen annelerimiz icin erken dogucak bari kilodan biraz yirtalim diye dusunen varsa.. bebegin kilosunu en iyi toparlama yontemi muz ve kaşar olarak bilinsede bu yontem bende bi onceki dogumumda pek ise yaramadi diyebilirim. Malum denizlerle cevrili bir ulkede yasasakta balik tuketemiyor yeterince omega 3 alamiyoruz ceviz yumurta semiz otu vs bunlarda da omega var ancak yine kimin ne derece tukettigi aşikar bu sebeple uzmanlar takviye omega3 alinmasindan yana.. bakin fotoda alim sonrasi bebegin ortalama kilosunu ne derece etkiliyormus sahit olun.. makaleyi az once okudum bir bolumunu sizinle paylasmak istedim.

Eklentiler

• Screenshot_20180522-140709_Chrome.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 130
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…