- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.381
canım üzülme bak en azından çözümü olan bişey.allah dermansız dert vermesinKızlaaar şuan o kadar üzgünüm kibugün ayrıntılı ultrasona girdim . 24 cm 400 gr. Herşeyi yolunda çıktı bir şey hariç kalbin 2 ana damarından biri aort damarı ters tarafta oluşmuş bebeğin doğar doğmaz 2 3 hafta içinde kalp ameliyatı olup bu damarın doğru yerine geçirilmesi gerekiyormuş . 2 farklı doktor baktı biri perinatolog biri çocuk kardiyolojisinden . Şuan ne düşüneceğimi bilemiyorum . böyle bir durum yaşayan eden var mıdır . başka bir doktora daha göstersem . İstanbul'da bu durumu teşhis edebilecek önerebileceğiniz iyi bir yer var mıdır . Ben medipol megaya gidiyorum bu arada
canım bence cihaz farkıKızlar bende ayrıntılıya girdim bebeğin kalbinde delik varmış ama fetol eko filan önermedi takip edicez dedi birde 10 gün önce 500 gr 28 cm di başka doktorda bugün 537 gr 28 cm yine acaba cihaz farkı mı yoksa gelişmedi mi moralim bozuk
muhtemelen gazdan canımKızlar selam karnım sertleşiyor bugün oğlan üzdü beni eski sezaryen bölgeme sancı girip duruyor korkuttu beni ne olabilir stresten mi acaba akşam üstüm açık yatıyorum gaz olmuşum çok gazım var ondan mı bilemedim kontrolüme var daha
canım ikinciler böyle oluyor demek ki. ben de kızımda yaşamadığım biçok zorluğu bu hamileliğimde yaşadımSelam kızlar. Yeni hafta yoğun başladı giremedim buralara,yorulunca göbek deliğim acıyor.. ilk hamileliğimde hiç yoktu böyle bişey bu nerden çıktı anlamadım..
canım ciğer geliştirici niye vuracak?Bugün gittim canım plasentanın ucu rahim ağzını kapatıyordu artık tam kapalı değil biraz çıkmış ama hala aşağıda dedi işte kalpte delik varmış 1.7 mm miş iki gündür hareket hissetmiyorum pek ama ultrasonda hareketli dedi iki saat yol sürdü sarsıntılı aklım çıkıyor kanamam olacak diye çok yoruldum pişman oldum gittiğime kan sulandırıcı iğneye devam etmemi söyledi birde 26. Hafta ciğer geliştirici yapacakmış ama tekrar gidermiyim sanmıyorum hiç mutlu çıkamadım kontrolden
geçmiş olsun canımSlm kızlar yazamadım..dün akşam kısa bir yürüyüş yaptım eve dönünce kahverengi leke gelmişti sabaha kadar bekledim devamı gelmedi şükür..sabah işe gitmedim hastaneye gittim dr benden çok stres oldu ilkide kayıp olunca ve yaş 40 hemen 10 gün rapor ucuda açık kontrol yazıyorum dedi..kısacası evdeyiz kısadan anlattım ama temel nedeni stres birde plesentanın bir ucu rahim ağzına uzanıyor azda olsa oradan kanamış olanilir dedi..bir aptal dişçi kız cuma köprüm düşmüştü yapıştırmak için beni mahvetti ondan oldu büyük oranda..şimdi onun bozduğunu yaptırmak için çarşamba başka bir kliniğe gidicem öyle işte..şöyle 37-38 leri görsekte bebeklerimiz için içimiz rahatlasa hepimizin
yine baya yoğunsun canımGünaydın herkese dün kızımın gösterisini atlattık şükür arada kuaföre kaçıp dip boyamı da hallettim neyseki bugünde okuldayım oğlumun öğretmeni ve bi kaç Veli gösteri hazırlığı yapacağız eşimde dırdırlanıyor sen hamilesin daha geçen hastanede ağlamıyor muydun diyepazar yazlığa gidiyorum karne günü geleceğim bu hafta çok işim war o yüzden
Canım geçmiş olsun. Için rahat edecekse başka bir doktora daha görün ama eğer böyle bir durum varsa üzme kendini daha fazla. En azından çaresi var. Senin zamanın var iyi bir doktor hastane arayabileceğin. Benim yeğenininse ciğerleri su topluyordu doğar doğmaz ameliyat olması gerekiyordu. Ameliyat oldu. Bebekler sandığımızdan daha güçlüler inan bana. Hayata o kadar bağlı oluyorlar ki o kadar süreç atlatıp dünyaya geliyorlar. Şimdi yeğenim 1.sınıfa gidiyor çok güçlü ve akilli bir kız. Hic bir sorunu olmadi çok şükür. Dikiş izleri bile kaybolup gitti. Şimdi sen bu sürece odaklan bebegin için. Unutma o da çok güçlü bir bebek.. dualarımız seninle..Kızlaaar şuan o kadar üzgünüm kibugün ayrıntılı ultrasona girdim . 24 cm 400 gr. Herşeyi yolunda çıktı bir şey hariç kalbin 2 ana damarından biri aort damarı ters tarafta oluşmuş bebeğin doğar doğmaz 2 3 hafta içinde kalp ameliyatı olup bu damarın doğru yerine geçirilmesi gerekiyormuş . 2 farklı doktor baktı biri perinatolog biri çocuk kardiyolojisinden . Şuan ne düşüneceğimi bilemiyorum . böyle bir durum yaşayan eden var mıdır . başka bir doktora daha göstersem . İstanbul'da bu durumu teşhis edebilecek önerebileceğiniz iyi bir yer var mıdır . Ben medipol megaya gidiyorum bu arada
Herkese çok çok teşekkür ediyorum düşünmiyim diyorum ama üzülmemek elde olmuyor . benzer örnekleri duymak bir nebze de olsa içime su serpiyor başka doktora da göstereceğim yalnız perinatoloji doktoru bana bunun trizomi down sendromu ile ilgili bir durum da olabileceğini bebeğin başka bölümlerinde ya da ölçümlerinde bir sıkıntı görülmemesine rağmen %100 trizomi yoktur diyemeyeceğini eğer böyle bir durum söz konusu ise bebeği aldıracaksak amniyosentez yaptırmamız gerektiğini amniyosentez konusunda 1 hafta içinde karar verirsek iyi olacağını söyledi . Ne yapacağımı bilemiyorum . Sizler ne düşünürsünüz bu durumdabu arada 2li test yaptırmıştım onun da sonuçları normal çıkmıştı.... nifty test yaptırılır mı bu haftadan sonra acaba o da kesin sonuç veriyor galiba . amniyosentez yerine Böyle bir durum çıkarsa aldırcksanız amniyosentez yaptırın diyor dr .
benim saçlarım da çok beyazladı ya nasıl boyattın koku olmadı mıGünaydın herkese dün kızımın gösterisini atlattık şükür arada kuaföre kaçıp dip boyamı da hallettim neyseki bugünde okuldayım oğlumun öğretmeni ve bi kaç Veli gösteri hazırlığı yapacağız eşimde dırdırlanıyor sen hamilesin daha geçen hastanede ağlamıyor muydun diyepazar yazlığa gidiyorum karne günü geleceğim bu hafta çok işim war o yüzden
Gunaydin canımGünaydın herkese dün kızımın gösterisini atlattık şükür arada kuaföre kaçıp dip boyamı da hallettim neyseki bugünde okuldayım oğlumun öğretmeni ve bi kaç Veli gösteri hazırlığı yapacağız eşimde dırdırlanıyor sen hamilesin daha geçen hastanede ağlamıyor muydun diyepazar yazlığa gidiyorum karne günü geleceğim bu hafta çok işim war o yüzden
Kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlarım hala göbekten mi vuruyorsunuz ? Göbek iyice çıkınca psikolojik olarak insan rahat edemiyor.Bacak ve koldan da hiç denemedim
Kızlaaar şuan o kadar üzgünüm kibugün ayrıntılı ultrasona girdim . 24 cm 400 gr. Herşeyi yolunda çıktı bir şey hariç kalbin 2 ana damarından biri aort damarı ters tarafta oluşmuş bebeğin doğar doğmaz 2 3 hafta içinde kalp ameliyatı olup bu damarın doğru yerine geçirilmesi gerekiyormuş . 2 farklı doktor baktı biri perinatolog biri çocuk kardiyolojisinden . Şuan ne düşüneceğimi bilemiyorum . böyle bir durum yaşayan eden var mıdır . başka bir doktora daha göstersem . İstanbul'da bu durumu teşhis edebilecek önerebileceğiniz iyi bir yer var mıdır . Ben medipol megaya gidiyorum bu arada
Kızlar bende ayrıntılıya girdim bebeğin kalbinde delik varmış ama fetol eko filan önermedi takip edicez dedi birde 10 gün önce 500 gr 28 cm di başka doktorda bugün 537 gr 28 cm yine acaba cihaz farkı mı yoksa gelişmedi mi moralim bozuk
Canım kol bacak ve göbek arasında sırayla dönüyorum ben en başından beri..dra son aylarda göbek riskli olur mu diye sordum tam tersi emilimi daha iyi diye o bölgeyi daha çok tavsiye ederim dedi..neresi az morarmış ve acıyorsa oradan yapıyorum ben
Yaa iste bende unutuyorum kendimi hareketli bir yapim var...ani hareket agir is hiz hepsi bende...neyse bakalim dinlkene geze devam etcez..Rabbim esirgesin onu ve hepimizin yavrusunu!
Plasentam aşağıda diye mi bilmiyorum aslında ama ben sordum ne düşünüyorsunuz bu iğne hakkında diye üç hafta sonra geldiğinde yapıcaz dedi çıkarken sormuştum çok ayrıntıya girmedimcanım üzülme bak en azından çözümü olan bişey.allah dermansız dert vermesin
en azından doğuma kadar en iyi dr hangisi onu araştırmaya vaktin var
canım bence cihaz farkı
muhtemelen gazdan canım
canım ikinciler böyle oluyor demek ki. ben de kızımda yaşamadığım biçok zorluğu bu hamileliğimde yaşadım
canım ciğer geliştirici niye vuracak?
geçmiş olsun canım
yine baya yoğunsun canım
Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. ben de geçen hafta pazartesi ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin beyninde çift taraflı koroid pleksus kistlerine rastlandı. bu kistlerin genelde 26-28. haftalarda kaybolduğunu ancak kistlerin boyutunun biraz büyük olduğunu belirtti doktorum. genetik bir hastalık belirtisi olabileceğini amniyosentez yaptırmamızın kesin konuşabilmek için yararlı olacağını söyledi. 2li ve 3lü taramalarım, bebeğin diğer organ-kemik gelişimleri çok şükür normaldi. ama yine de eşimle tereddütte kaldık ve ankarada başka bir hastaneye gidip iyi bir perinatoloğa daha göründük ve o da amniyosentez önerdi, ertesi gün yaptırdık işlemi ve şimdi de sonuç bekliyoruz.Herkese çok çok teşekkür ediyorum düşünmiyim diyorum ama üzülmemek elde olmuyor . benzer örnekleri duymak bir nebze de olsa içime su serpiyor başka doktora da göstereceğim yalnız perinatoloji doktoru bana bunun trizomi down sendromu ile ilgili bir durum da olabileceğini bebeğin başka bölümlerinde ya da ölçümlerinde bir sıkıntı görülmemesine rağmen %100 trizomi yoktur diyemeyeceğini eğer böyle bir durum söz konusu ise bebeği aldıracaksak amniyosentez yaptırmamız gerektiğini amniyosentez konusunda 1 hafta içinde karar verirsek iyi olacağını söyledi . Ne yapacağımı bilemiyorum . Sizler ne düşünürsünüz bu durumdabu arada 2li test yaptırmıştım onun da sonuçları normal çıkmıştı.... nifty test yaptırılır mı bu haftadan sonra acaba o da kesin sonuç veriyor galiba . amniyosentez yerine Böyle bir durum çıkarsa aldırcksanız amniyosentez yaptırın diyor dr .
Canim erken dogum riski oldugu zaman vuruluyor o igne kortizon iceriyor bebegin cigerleri gelissin diye mesela ikiz gebelikte de yapılır faydasi var zararı yok. Erken dogum diyince sakin panikleme plesanta previa topigine baktım geçengün cogunluk 37i görmüş biz de göreceğiz inşallahPlasentam aşağıda diye mi bilmiyorum aslında ama ben sordum ne düşünüyorsunuz bu iğne hakkında diye üç hafta sonra geldiğinde yapıcaz dedi çıkarken sormuştum çok ayrıntıya girmedim
Canim insallah sonucunuz temiz cikar. Kaygilarindan uzaklasir rahat bir gebelik tamamlarsiniz insallah :) gecmis olsun bu arada..Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. ben de geçen hafta pazartesi ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin beyninde çift taraflı koroid pleksus kistlerine rastlandı. bu kistlerin genelde 26-28. haftalarda kaybolduğunu ancak kistlerin boyutunun biraz büyük olduğunu belirtti doktorum. genetik bir hastalık belirtisi olabileceğini amniyosentez yaptırmamızın kesin konuşabilmek için yararlı olacağını söyledi. 2li ve 3lü taramalarım, bebeğin diğer organ-kemik gelişimleri çok şükür normaldi. ama yine de eşimle tereddütte kaldık ve ankarada başka bir hastaneye gidip iyi bir perinatoloğa daha göründük ve o da amniyosentez önerdi, ertesi gün yaptırdık işlemi ve şimdi de sonuç bekliyoruz.
ayrıntılı ultrasondan çıktıktan sonra geçirdiğimiz 2-3 gün bizim için çok zor günlerdi. aklımızda sürekli amniyosentezin riskleri vardı. tanıdık birkaç radyolog ve doktor arkadaşımıza da danıştık bu arada ve onlar da tıbbın geliştiğini ve artık hiç bir risk olmadığını anlattılar. yeter ki işlem steril ve bilen kişilerce yapılsın. ben amniyosenteze girene kadar çok heyecanlı ve gergindim. aklımda sürekli ya bebeğime iğne değerse, kese delinirse gibi saçma sapan düşünceler vardı. ama boş yere evham yapmışım. işlem o kadar basit ve rahat geçti ki anlatamam. canım hiç yanmadı, hatta amniyosentezden sonra popodan vurulan antibiyotik bile canımı daha çok acıttı. kısacası çok kolay oldu benim için. şırıngaya çekilen sıvı da çok berraktı (sıvı berrak olunca sorun olma olasılığı düşüyormuş). 2 haftaya ön sonuç çıkacak, ondan sonra ki 2 hafta sonra da kesin sonuç. inşallah tertemiz gelir. hoş Allah korusun sonuç kötü gelse bile ben bebeğime kıyamam ama önceden bir şeyleri bilmekte fayda var diye düşünüyorum.
umarım içini bi nebze rahatlatabilmişimdir. bence amniyosentezden korkma ve kendini gereksiz yere gerip bebeğini de üzme. inan herşey güzel olacak. nifty yaptırıp Allah korusun risk çıkınca yine amniyosenteze yönlendirileceksin çünkü. dediğim gibi hiç bir şekilde korkacak ve kendini üzecek bir durum yok, kalan 3-4 ayının rahat geçmesini istiyorsan yaptır derim ama nihai olarak tabi ki senin kararın. Allah dermansız dert vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?