- 12 Ekim 2017
- 2.155
- 1.258
- 48
- 38
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.461
Ahhah muhtemelen,bide yaz olacak sıcaklar falan eyvahhh
Hiç hareket etmedi mi canım dualarım seninle inşallah bi sıkıntı yoktur kötü düşünme hiçGitmedim canım.. korkuyorum . allaha emanet gün geçiriyorum.. sağol sorduğun için okuyorum yazılanları ama içimden gelmiyor nedense artık konulara dahil olmak.. 2 haziranda kontrol. Allah hayırlısını versin ne diyelim..
Boyumuz senle aynı canım bende 54 düm 58 oldum sen benden 4 kilo azsın bile iyisin baya zayıf görünüyorsundur eşinde demesin böyle şeyler. Sende sakın dert etme :)Kızlar 1.58 boyundayım. 49la hamile kaldım şimdi 54 kiloyum. Eşimin bir arkadaşı da benimle aynı dönemde hamile o da 3 kilo almış ve boyu benden uzunmuş. Sen çok kilo aldın dikkat et diyor bana, moralim bozuldu. 5 kilo çok mu ki ya
Heheh dombik olan buyuk kizim o an yanimda o vardiIsmini dombik diye koymussun ama 1 kilocuk almissin :) ben ilk aydan bir kilo almistim bile
Canım içini ferah tut dermansız dert değil en azından Doğuma kadar en doğru şeye karar verip hareket edersin sağlıkla büyütürsün inşallah bebeğini..Herkese çok çok teşekkür ediyorum düşünmiyim diyorum ama üzülmemek elde olmuyor . benzer örnekleri duymak bir nebze de olsa içime su serpiyor başka doktora da göstereceğim yalnız perinatoloji doktoru bana bunun trizomi down sendromu ile ilgili bir durum da olabileceğini bebeğin başka bölümlerinde ya da ölçümlerinde bir sıkıntı görülmemesine rağmen %100 trizomi yoktur diyemeyeceğini eğer böyle bir durum söz konusu ise bebeği aldıracaksak amniyosentez yaptırmamız gerektiğini amniyosentez konusunda 1 hafta içinde karar verirsek iyi olacağını söyledi . Ne yapacağımı bilemiyorum . Sizler ne düşünürsünüz bu durumdabu arada 2li test yaptırmıştım onun da sonuçları normal çıkmıştı.... nifty test yaptırılır mı bu haftadan sonra acaba o da kesin sonuç veriyor galiba . amniyosentez yerine Böyle bir durum çıkarsa aldırcksanız amniyosentez yaptırın diyor dr .
Geçmiş olsun inşallah tertemiz sonuçlar alırsın..Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. ben de geçen hafta pazartesi ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin beyninde çift taraflı koroid pleksus kistlerine rastlandı. bu kistlerin genelde 26-28. haftalarda kaybolduğunu ancak kistlerin boyutunun biraz büyük olduğunu belirtti doktorum. genetik bir hastalık belirtisi olabileceğini amniyosentez yaptırmamızın kesin konuşabilmek için yararlı olacağını söyledi. 2li ve 3lü taramalarım, bebeğin diğer organ-kemik gelişimleri çok şükür normaldi. ama yine de eşimle tereddütte kaldık ve ankarada başka bir hastaneye gidip iyi bir perinatoloğa daha göründük ve o da amniyosentez önerdi, ertesi gün yaptırdık işlemi ve şimdi de sonuç bekliyoruz.
ayrıntılı ultrasondan çıktıktan sonra geçirdiğimiz 2-3 gün bizim için çok zor günlerdi. aklımızda sürekli amniyosentezin riskleri vardı. tanıdık birkaç radyolog ve doktor arkadaşımıza da danıştık bu arada ve onlar da tıbbın geliştiğini ve artık hiç bir risk olmadığını anlattılar. yeter ki işlem steril ve bilen kişilerce yapılsın. ben amniyosenteze girene kadar çok heyecanlı ve gergindim. aklımda sürekli ya bebeğime iğne değerse, kese delinirse gibi saçma sapan düşünceler vardı. ama boş yere evham yapmışım. işlem o kadar basit ve rahat geçti ki anlatamam. canım hiç yanmadı, hatta amniyosentezden sonra popodan vurulan antibiyotik bile canımı daha çok acıttı. kısacası çok kolay oldu benim için. şırıngaya çekilen sıvı da çok berraktı (sıvı berrak olunca sorun olma olasılığı düşüyormuş). 2 haftaya ön sonuç çıkacak, ondan sonra ki 2 hafta sonra da kesin sonuç. inşallah tertemiz gelir. hoş Allah korusun sonuç kötü gelse bile ben bebeğime kıyamam ama önceden bir şeyleri bilmekte fayda var diye düşünüyorum.
umarım içini bi nebze rahatlatabilmişimdir. bence amniyosentezden korkma ve kendini gereksiz yere gerip bebeğini de üzme. inan herşey güzel olacak. nifty yaptırıp Allah korusun risk çıkınca yine amniyosenteze yönlendirileceksin çünkü. dediğim gibi hiç bir şekilde korkacak ve kendini üzecek bir durum yok, kalan 3-4 ayının rahat geçmesini istiyorsan yaptır derim ama nihai olarak tabi ki senin kararın. Allah dermansız dert vermesin.
Evet onu bende biliyorum bende regenesis max kullanıyordum ama daha etkili olsun diye şimdi krilom içiyorum baya etkili bi takviye.Merhabalar hanimlar.. benim gibi erken dogum bekleyen annelerimiz icin erken dogucak bari kilodan biraz yirtalim diye dusunen varsa.. bebegin kilosunu en iyi toparlama yontemi muz ve kaşar olarak bilinsede bu yontem bende bi onceki dogumumda pek ise yaramadi diyebilirim. Malum denizlerle cevrili bir ulkede yasasakta balik tuketemiyor yeterince omega 3 alamiyoruz ceviz yumurta semiz otu vs bunlarda da omega var ancak yine kimin ne derece tukettigi aşikar bu sebeple uzmanlar takviye omega3 alinmasindan yana.. bakin fotoda alim sonrasi bebegin ortalama kilosunu ne derece etkiliyormus sahit olun.. makaleyi az once okudum bir bolumunu sizinle paylasmak istedim.
Krilom omega 3 krill yağlı en iyisi bu diye düşünüyorum. 4. Hapı içtim dahaCnm onerebilecegin bir marka var mi ya da kullanan arkadaslar varsa isim alabilir miyim
Henüz dönmediğinden ayaklar aşağıda ve oraya baskı yapıyor bende de durum aynı uyuz oluyorumArada aşağıya baskı oluyormu sanki bi ayağı dışarı çıkacak gibi ya ne bilim değişik bişey benim diğer gebeligimde olmadı
3günfür bnde öyleyim.Ya kızlar acaba benim oğlan idrar kesemi tekmeliyor olabilir mi ? Önce orda bı sızlama oluyor sonra tuvalete koşturuyorumvar mı bu durumu yasayan
Eşin mi kadın mı diyen ? Kadınsa kıskanç ve egolu ayrıca 3le 5arasınsa 2kilocuk olduğunu görmeyecek kadar kıt demekkiKızlar 1.58 boyundayım. 49la hamile kaldım şimdi 54 kiloyum. Eşimin bir arkadaşı da benimle aynı dönemde hamile o da 3 kilo almış ve boyu benden uzunmuş. Sen çok kilo aldın dikkat et diyor bana, moralim bozuldu. 5 kilo çok mu ki ya
Gebeler icin uygun doz nodric prenatal ayrica d vit de var icinde turkiyede bulmak biraz sıkıntı sanirim birkac site satisi yapiyor onlarda fahiş fiyatlara satiyor bana kardesim gonderiyor iyi oldu ise yarasin teyze olmak kolay degilCanım içini ferah tut dermansız dert değil en azından Doğuma kadar en doğru şeye karar verip hareket edersin sağlıkla büyütürsün inşallah bebeğini..
Geçmiş olsun inşallah tertemiz sonuçlar alırsın..
Evet onu bende biliyorum bende regenesis max kullanıyordum ama daha etkili olsun diye şimdi krilom içiyorum baya etkili bi takviye.
Krilom omega 3 krill yağlı en iyisi bu diye düşünüyorum. 4. Hapı içtim daha
Herkese çok çok teşekkür ediyorum düşünmiyim diyorum ama üzülmemek elde olmuyor . benzer örnekleri duymak bir nebze de olsa içime su serpiyor başka doktora da göstereceğim yalnız perinatoloji doktoru bana bunun trizomi down sendromu ile ilgili bir durum da olabileceğini bebeğin başka bölümlerinde ya da ölçümlerinde bir sıkıntı görülmemesine rağmen %100 trizomi yoktur diyemeyeceğini eğer böyle bir durum söz konusu ise bebeği aldıracaksak amniyosentez yaptırmamız gerektiğini amniyosentez konusunda 1 hafta içinde karar verirsek iyi olacağını söyledi . Ne yapacağımı bilemiyorum . Sizler ne düşünürsünüz bu durumdabu arada 2li test yaptırmıştım onun da sonuçları normal çıkmıştı.... nifty test yaptırılır mı bu haftadan sonra acaba o da kesin sonuç veriyor galiba . amniyosentez yerine Böyle bir durum çıkarsa aldırcksanız amniyosentez yaptırın diyor dr .
Herkese çok çok teşekkür ediyorum düşünmiyim diyorum ama üzülmemek elde olmuyor . benzer örnekleri duymak bir nebze de olsa içime su serpiyor başka doktora da göstereceğim yalnız perinatoloji doktoru bana bunun trizomi down sendromu ile ilgili bir durum da olabileceğini bebeğin başka bölümlerinde ya da ölçümlerinde bir sıkıntı görülmemesine rağmen %100 trizomi yoktur diyemeyeceğini eğer böyle bir durum söz konusu ise bebeği aldıracaksak amniyosentez yaptırmamız gerektiğini amniyosentez konusunda 1 hafta içinde karar verirsek iyi olacağını söyledi . Ne yapacağımı bilemiyorum . Sizler ne düşünürsünüz bu durumdabu arada 2li test yaptırmıştım onun da sonuçları normal çıkmıştı.... nifty test yaptırılır mı bu haftadan sonra acaba o da kesin sonuç veriyor galiba . amniyosentez yerine Böyle bir durum çıkarsa aldırcksanız amniyosentez yaptırın diyor dr .
Normalde zayıf biriymişsin bence dert etme doğum sonrası hemen verirsin. Yolun yarısını geçtik zaten. Bende çok alcam sanmıştım ama 2 kilo almışım daha dikkat etmediğim halde. Çünkü 70 lerde başladım bende hamileliğe
Canım benim boyum 162-163 falan 50yle hamile kaldım 61 kiloyum :) seninki çok mu bir düşün istersen
Demi kızlar ya, bence gayet normal kilom yani:) son aylarda abartmazsam daha da iyi olacak tabi:) ay eşim bir de kendine baksa benle beraber o da kilo alıyor:)Boyumuz senle aynı canım bende 54 düm 58 oldum sen benden 4 kilo azsın bile iyisin baya zayıf görünüyorsundur eşinde demesin böyle şeyler. Sende sakın dert etme :)
Eşim diyor canım. Bak o 3 kilo almış sen fazla aldın diyor banaHenüz dönmediğinden ayaklar aşağıda ve oraya baskı yapıyor bende de durum aynı uyuz oluyorum
3günfür bnde öyleyim.
Eşin mi kadın mı diyen ? Kadınsa kıskanç ve egolu ayrıca 3le 5arasınsa 2kilocuk olduğunu görmeyecek kadar kıt demekki
Evet canım bende getittirdim umreden normal doğum yapmaya karar verirsem kullanıcam ama içiliyoda suyu doğum sancısı başkayınca bi kaç yudumKizlar bugun bi yazida denk geldim.fatma ana otu diye bir ot varmis normal dogum yapcaklar sanci basladiginda otu suya koyuyolatmis ot aciliyormus agac gibi acildikca rahim agzida aciliyormus. Entresan geldi bana sezeryan oldugun icin olcagini sanmiyorum bende denemek isteyen varsa arastirsin bi derim
Evet canım bende getittirdim umreden normal doğum yapmaya karar verirsem kullanıcam ama içiliyoda suyu doğum sancısı başkayınca bi kaç yudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?