- 13 Nisan 2018
- 733
- 1.226
- 63
- 39
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #26.541
Ben ilk magvital kullanıyodum sonra efermag vermiş doktor. Magvital in tadı güzeldi limonlu soda gibi efermag dediğin gibi bi tuhaf tadı var ekşi mi tatlı belli değil. Bitiyor neyseki sağlık ocağında yazdırılan tekrar magvital i beğenmiştim ben.Kızlar magnezyum olarak ne kullanıyorsunuz tadı nasıl?
Aşırı ağrımdan dolayı mecburen yaşadığım ilçede devlete gitmiştim magvital magnezyum vermişti. Dün kontrolde kendi doktorum magnorm verdi. Magvitalin tadı ekşimsiydi , magnormun ise bildiğin tatlı, şekerli su gibi rengi de sarı. Bi garip geldi tadı
Canım doktorlar herkesi ekoya yönlendirdiklerini sölediler bende cektirdim,hic birzararı yok zaten eko dendigine bakma cocuk kardiyoloji doktoru ultrason cekiyor,normal ultrasondan hicbir farkı yok.merak etmeSelam kizlar, bebegimin kalbinde parlaklik cikti demistim sagolsun bazi arkadaslar yazmislar tek tek alintilayamadim. Bizi direk ekoya yonlendirdiler cektirdik bir zarari var mi acaba bebege okudugum kadariyla bir cok arkadasa takip vermisler eko onermemisler. Insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimizi.
Ben bugün özellikle sordum doktoruma hepsi normal dedi.Sertleşme bebeğin toparlanması hepsi normal dedi.Bende de yanlardan gerilme oluyor sertlikte oluyor derim çok sertleşti
Bebek yağı ile aşk yaşıyorum resmenNemlendiriciye yüklenmek lazım, çatlayacağım diye korkuyorum
Bu ara her şey üstüste geldi çok yoruldum. Bayaca gribim işyerindeyim ve işlerim çok yoğun.
Hiç ama hiç halim yok bir de üstüne kaplama dişim yerinden çıktı napıcam bilmiyorum. İnşallah yapıştırabilirler tekrar
Kizlar bugun doktora gittim.. seker yuklemesi icin socucum ogleden sonra cikicak.. ama suyum azmis.. doktor yatacaksin ayakta kalmicaksin dedi iliski yasak dedi.. dikkat etmezsen benek erken dogar kuvezde kalir dedi... biraz moralim bozuldu.. bebegim 812 grm. Olmus...bu ay 4,5 kilo almisim doktor cok.kizdi tuz seker un yasak dedi... bol bol su ic kavun karpuz cok ye dedi... insallah sekerin sonucu guzel cikar yaaaa
Annem de diyor ki yaz gribi kötü olur çabucak iyilesmezsin bol bol nane limon ıhlamur tükettim boğazım çok ağrıyordu ilk günler bende bir kase bal içine 3 çorba kaşığı çörek otu ve tarçın karıştırdım 3 er tatlı kaşığı yedim günde 2 defa sabah akşam üstüne ılık koca bir bardak su içtim çok iyi geldi. Sadece şu burnumun tıkanıklığı canımı sıkıyor :/
Canım aktardan kuru papatya al İbrahim saraçoğlunun papatya kürü var internette buharını soluyacaksın 3-5 günde tamamen açıyor benim bile akmıştı ki asla akmaz burnum sinüzit farenjit olurum!ilk 5-6. Haftadayken epey işime yaramıştı...sirkeli su tuzlu su da yanı sıra istersen yap ama bu en doğal zararsuz ve etkili çözüm..geçmiş olsunİyi günler hanımlar :)
Çok dertliyim ya :/ 1 haftadır grip soğuk algınlığı pencesindeyim ilaçsız atlattım sayılır büyük bir kısmını. Normalde alerjik astım hastasıyım nefes darlığım var. Gebelikte bu durum 2 yse 10 a çıktı felaket bunalıyorum nefes alamıyorum bu yüzden sürekli halsiz yorgun hissediyorum ve aşırı terlemeye başladım.
Gripten ötürü burnum tamamen tıkalı çok kalın mukuslu burun akıntım var. Benim gibi olan var mı ne yapmam lazım bilmiyorum ilaç kullanmak kesinlikle istemiyorum ne yapayacağımı şaşırdım
Dediklerinden ben de yapıyım ya ben hiçbir şey yapmadım henüz. kaderimi yaşıyordum
Benim can arkadaşım hediye yaptı kızıma :) beraber aldık malzemeyi birlikte tasarladık koyayım resmini bence sen kendin bile yaparsın :)Kizlar isimli emzik zinciri yada bebek arabasi icin örgü oyuncaklar falan yapan yerleri biliyomusunuz? Instagramda binlerce yapan yer var sanirim emin olamadim.
Bende bakayım o hesaba :)Canım benim arkadaşım örgü oyuncaklar yapıyor instada hesabı vardı neşeli örgülerim diye heralde bir sorup tam adını yazarım sana
Aynen cnm ya, magvitalin tadı daha iyiydi. Bu resmen şeker yüklemesinde içtiğim suya benziyor. Ama bişey diyim mi bunu içtikten sonra resmen kızım karnımda halay çekmeye başladıBen ilk magvital kullanıyodum sonra efermag vermiş doktor. Magvital in tadı güzeldi limonlu soda gibi efermag dediğin gibi bi tuhaf tadı var ekşi mi tatlı belli değil. Bitiyor neyseki sağlık ocağında yazdırılan tekrar magvital i beğenmiştim ben.
Off çok geçmiş olsun, nefret edıyorum artık grıp olmaktan.
Bnm arkadaşımda da aynı sorun vardı, dru havucun kendısını ye dedi. Yalnız abartma demişti. Mıktarını bı sorun drunuza bence.
Burun tıkanıklıgına sırkelı suda çok ıyı gelıyor. Ilık suya yapın. Bır deneyın.
Valla ben de kesin vermicem diyorum ikinciye cunku kizimda biraktirirken cok duygusal anlar yasadik ayrilamadi yavrum. Ama tabi o anki ruh halim ve psikolojim nasil olur bilmiyorum bakarsin tikiveririm bebenin agzinaCanım benim kızım hiç ağzından dusurmuyordu şimdi sadece gece vuruyor gündüz uykusunda veriyorum biz de yavaş yavaş bırakacağız ikinci bebeğime de kullanırım çünkü büyük rahatlık diye düşünüyorum hayat kurtarıcı gibi oldu bizim içinşimdi kardeş geliyor memeyi tekrar istemez diye umuyorum :)
Illiadin mucize gibi bir ilac ben bundan 1 bucuk ay once hem oksuruk hem burun tikanikligi ile oluyordum resmen uzerinde 5 gunden fazla kullanmayin yazmasina ragmen 20 gun kadar kullandim hastaligim gecene kadar cunku burnum tikaliyken oksuruk krizlerim daha fena oluyordu biraz bagimlilik yapan bir ilac 1 hafta sonra ilaci kullanmadigin an burun otomatik tikaniyor ama ben iyilestikten sonra dozu azaltarak biraktim once gunde 1'e dusurdum 2 kez kullaniyordum sonra tek burnuma siktim sonra 2 gunde 1 e dusurdum sonra biraktim zaten. Allah sifa versin insallah.Kızlar dün dayanamadım bi fıs iliadin sıktım pişman oldum sonradan ama artık ağladım yani o kadar nefes alamıyordum
Yalnız o bi fıs anında mı burun açar arkadaş yaa sanki demin kıvranan ben değildim
Sagol canim icimi rahatlattin bazilarina eko onerilmemis acaba dedim bir zarari mi var. Bir an once Eylul gelse de saglikla kucaklasak bebeklerimiziCanım doktorlar herkesi ekoya yönlendirdiklerini sölediler bende cektirdim,hic birzararı yok zaten eko dendigine bakma cocuk kardiyoloji doktoru ultrason cekiyor,normal ultrasondan hicbir farkı yok.merak etme
Illiadin mucize gibi bir ilac ben bundan 1 bucuk ay once hem oksuruk hem burun tikanikligi ile oluyordum resmen uzerinde 5 gunden fazla kullanmayin yazmasina ragmen 20 gun kadar kullandim hastaligim gecene kadar cunku burnum tikaliyken oksuruk krizlerim daha fena oluyordu biraz bagimlilik yapan bir ilac 1 hafta sonra ilaci kullanmadigin an burun otomatik tikaniyor ama ben iyilestikten sonra dozu azaltarak biraktim once gunde 1'e dusurdum 2 kez kullaniyordum sonra tek burnuma siktim sonra 2 gunde 1 e dusurdum sonra biraktim zaten. Allah sifa versin insallah.
amin kuzum inşallahh,yok yok takibini önemsiz bulan doktorlar var bazılarıda temkinli o yuzden ben cektirdim nolur nolmaz diye :)Sagol canim icimi rahatlattin bazilarina eko onerilmemis acaba dedim bir zarari mi var. Bir an once Eylul gelse de saglikla kucaklasak bebeklerimizi
Ahaha ben kızımın doğumundan 5 saat sonra emzik verdim çok rahat ettimValla ben de kesin vermicem diyorum ikinciye cunku kizimda biraktirirken cok duygusal anlar yasadik ayrilamadi yavrum. Ama tabi o anki ruh halim ve psikolojim nasil olur bilmiyorum bakarsin tikiveririm bebenin agzina
Canım iliadin ve binimum diğer bütün burun spreyleri 3 gün den fazla kullanımı bağımlılık yapıyor. En yakın örnek abim. Çok burnu tikanirdi grip vs olunca doktor iliadin vermiş sadece 3 gün kullan demiş abim de senin yaptığını yapıp nasılsa iyi geliyor diye 1 aydan fazla kullanmış sonra dedi ki ben tam 6 ay boyunca iliadin olmadan nefes alamadım 1 saatte bir burnuna sıkıyordum dedi tam 25 kutu iliadin bitirmiş sen düşün artık en son doktora gitmiş 2 hafta da zor tedavi olmuş şimdi diyor ölsem kullanmam burun spreyi :) o yüzden coook temkinli kullan canım bağımlılık yapar sende de.Illiadin mucize gibi bir ilac ben bundan 1 bucuk ay once hem oksuruk hem burun tikanikligi ile oluyordum resmen uzerinde 5 gunden fazla kullanmayin yazmasina ragmen 20 gun kadar kullandim hastaligim gecene kadar cunku burnum tikaliyken oksuruk krizlerim daha fena oluyordu biraz bagimlilik yapan bir ilac 1 hafta sonra ilaci kullanmadigin an burun otomatik tikaniyor ama ben iyilestikten sonra dozu azaltarak biraktim once gunde 1'e dusurdum 2 kez kullaniyordum sonra tek burnuma siktim sonra 2 gunde 1 e dusurdum sonra biraktim zaten. Allah sifa versin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?