2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Selam canım gün geçmiyor ki aynı dertleri yaşamayalım :)canım benim 24 saatlik idrarda 347mg çıktı tansiyon da hastanede 14/9. Perinatolog evde bir hafta günde 5 kez tansiyon ölç 14'Ü geçerse acile gel dedi. Çok şükür 12 bile olmadı. Yarın tekrar kontrol ve idrar testi bakalım ne çıkacak ? Bizim bi akraba preeklamsi geçirdi ona sordum normal idrardaki protein değeri +3 olunca ve tansiyon 14/9geçince preeklamsi sayılıyormuş bu protein kaçağı gebelikte normalmiş ki senin 25mg çok çok düşük bir değer öncelikle" no stres"vücudundaki belirtiler şöyleymiş yüzde ellerin üstünde ve ayak bileklerinde şişlik nefes darlığı az idrara çıkma ve idrarda köpürme. Tansiyonuna dikkat et yorulma stres yapma dua et ben böyle yapıyorum yarın bakalım dr ne diyecek yazarım ha gayret arkadaşım sıkalım dişleri geçecek sağ sağlim vaktinde doğacak kuzularımız

Kızlar süt pompası almayı düşünüyormusunuz alırsanız hangi markayı tavsiye edersiniz
Canım benim tecrübem yok ama biraz araştırdım arkadaşlarım ameda elektrikli olan iyi dediler onun fiyatı çok geldi ben de avent tekli elektrikli olanından aldım.

Anladım canım çok geçmiş olsun önemli olan sağlıcakla kavuşmak tabi risk varsa riske atmanın anlamı yok 2,5 kilodan sonra küvöze ihtiyaç duymuyolar zaten kaç haftayı uygun gördüler sezeryn için şöyle düşün erkenden kavuşucan meleğine sağlıcakla inşallah sorunsuz

ne kdar çok şey almış o paraya da kalitelrri de önemli cnm malum bebek şeyleri ğamuğu sağlığa uygun gğsel olmalı .bnm fikrşm 10 değil 6 olsun ama kaliteli temiz sağlıklı olsun.kötülerse giydirme boşver cnm

Geçmiş olsun canım inşallah kötü huylu değildir. Şuan bunu düşünme doğuma odaklan iyi düşün iyi olsun inşallah.

Herkes kendi yaşadığını en zoru sanıyor. Ona kalırsa o zaman çocuklar dışarıda büyüyormuş yorulup erkenden uyuyormuş bir sürü arkadaşı kardeşi kuzeni yan yanaymış. Şimdiki çocuklar yalnızlıktan anneye sarıyor, sokaklar parklar güvenli değil kendin bile çıkarsan . İnternet canavarı çocukların ellerinde her türlü kötülükle erkenden tanışıyorlar psikolojisi bozuluyor bazılarının. Bunlar da bu zamanın derdi, psikoloji öyle suya tutunca da temizlenmiyor hem.

Annem kardeşimle bana özellikle de bana çok iyi bakamamış çalışıyormuş genç olduğundan biraz bencilmiş. Bazen babam anlatır annem ağlar. Ama şimdi torununa canını verir bir ay kaldım yanında akşam işten geç saatte dönmesine yorgun olmasına ramen çok ilgilendi kızımla. Birikmiş doları varmış kenarda onu verdi harca bebeğe diye ama ben doları yastık altı yaptım

Canım ben de şaşırdım ama pazardan aldığı için uygun olmuş galiba. Kumaşları da hoşuma gitti aslında yumuşaklar. Yıkayayım bir bakalım, gönlü olsun diye giydiririm birer kere hiç olmadı.

Kızlar devlet hastanesine gidenlere bir sorum olacak. Şimdi ben Yozgattayım, buradaki hastanede doğumu ebeler yaptırıyormuş. Gözüm korktu açıkçası ebeye güvenebilir miyim sadece

Büyük şehirdekiler değil de küçük şehirde devlet hastanesinde doğum tecrübesi olan anneler aydınlatırsa sevinirim nasıl oluyor o iş doktor hiç mi olmuyor yani doğumda

Benim yasadigim yerde normal dogumu sirf ebeler yaptiriyor. Bebek artik cikacak hale gelince doktor geliyor. Burdakilerin mantigi böyle.

Kızlar merhaba. Bugün randevumuz vardı. 29 haftalığız tam olarak ama ultrasonda 30+5 cıktı.

Neyse doktora kilosunu sorduğumda net birşey söyleyemem karnında ödem oluşmuş çünkü dedi ve renkli ultrasona gönderdi 2 temmuza gireceğim. 20 gün önce kan idrarda normal çok sukur birşey çıkmadı ama bu hafta bu kendi doktorum yerine bakan doktor böyle söyledi
Karında ödem nasıl oluşuyor kötü mü bu çözümü nedir? Tekrardan kan idrar aldılar sonuçları alıncaya kadar endişeli endiseli bekleyeceğim gibi görünüyor Elimde ayaklarimda ödem vardı 20.haftalardan itibaren ama kendi doktorum preklamsi falan şüphesi yok dedi tahlillere göre... tansiyonum da genellikle düşük en fazla 10.9 falan çıkıyor. Bu karin ödemi nedir bilen biri var mı ya? Idrara sıkışık gitmiştim ultrasonda o ödem olarak görünmüş olabilir mi karnımda acaba?

Evet Bursada da ebeler yaptırıyormuş. Sezeryan olunca kendi doktorumuz giriyormuş sadece. Ebeler burada kaç senelik bilgi tecrübeye sahiplermis, doktorlardan daha tecrübelilermis hatta:)

Büyük yerlerdede aynı özellerdede aynı bütün sancında ebe seni yönetiyor çıkış anında doktor bebeği alıyor gidiyor sezeryan ise yine her işlem yapılıyo kesme falan doktor bebeği çıkarıp gidiyo dikiş falan başka doktor yine anlayacağın zaten doktor bitek çıkartmaya geliyo onada zahmet etmeselerde olur aslında fark yok bence birde küçük yerin şöyle bi avantajı var özel gibi olur hastane kalabalık olmaz ilgide Fazla oluyı valla ben erzincanda gittiğimde devlet değil özel gibi ilgileri alakaları hasta çok olmadığından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…