- 7 Ocak 2018
- 27.560
- 80.009
- 598
- 36
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #46.041
cakım benim kızımNe guzel uyuyor bebisleriniz bebim kizi az once 6 da uyuttum 1 saatte 3 defa kalkti. Geceleri 2 saatte 1 uyaniyor.niye az uyuyor anlamiyorum benim kizin da 4 5 saat uyudugu zamanlari gorebilecekmiyim acaba.doymuyor mu yoksa kizlar ya mama verdigim zaman da ayni emdigi zamanda ayni uyuyor.en fazla 2 olcek mama yapiyorum oda 60 ml falan yapiyor acaba az mi geliyo nolur bi akil verin bende dogru duzgun dinlenemiyorum zaten sutum az.sadece uyudugum zaman cogaliyor sutum ama kizim az uyudugu icin bende uyuyamiyorum
Benim büyük kızım da çok güzel uyurdu hala da öyle ama bu küçük çok cadı olacakCanım benim kız uykucu biraz o yüzden net bir saat söyleyemiyorum uyanık kaldığı zamanlar toplam 4 saati geçmiyor gün içinde. Bana da bu kadar uyuması tuhaf geliyor ama büyük kızım da böyleydi uyurdu hep.
9 dan 12 ye kadar uyur mesela 12 gibi uyandırmadan emziririm yatırırım 4 gibi uyanır arada eşim geç gelince 10 dan 12 ye kadar uyutmaz oynar sever masaj yapar bu Bebişlerin bir ortası yok ya :)
Aynen benim kızımda az uyuyor,annem geldi benimde bugün çok şükür,4-5 aylıkken oyalanırlar biraz birazYokkkk canım yokkkkk benim kız uyanıkken hiç bişey yapamam ben sadece uyurken o da çok az uyuyorrrr büyük kuzum okuldan gelecek ona yemek dahi yapamıyorum ben de kayınvalide mi çağırıyorum hafta içi bizde kalıyor haftasonuna kadar ancak böyle idare edebiliyoruz temizlik için de temizlikçi çağırdım evi öyle serebildik yani inşallah biraz daha büyüyünce geçer
Başladığımız işler hep parça parça oluyor zaten ,4-5 aylıkken inş daha ızun oyalanırlarUyanikken oyalamak istiyorsam beşiğine eğitici kartlardan aldım onu asıyorum ona bakıyor döndürüyor falan derken bi 20 dk rahat oyalanıyor bölük pörçük öyle hallediyorum işlerimi
Aynen canım kesinlikle uyku çok önemli büyük kızımın 6 ay a girdiği gün uyku düzeni bozulmuştu ben hiç sallamadim hep uyuyana kadar yanına yattım uyuyunca yatağına yatırdım 1 buçuk yaşındayken annem dedi ki kızım kocaman bebek oldu artık koy yatağına tek başına ve yatağında uyumayı öğrensin dedi o gece koydum yatağına inanır mısın 5 dk sonra mışıl mışıl uyudu kızım o günden bu güne hep saat 9 oldu mu yatağa yatırıyorum uyuyor. İnşaAllah bu kızım da bir rutine alışır şimdilik uyku problemimiz yok çok şükür Maasallah diyeyim böyle sürsün çünkü gerçekten çok yıpratıyor uykusuzluk şu geçirdiğim 40 günlük sürede çok iyi anladım.Bizim de hala bir uyku duzenimoz yok kızlar ama 40 i çıkınca gece gözler kapandı çok şükür 40 gün oturduk gece simdi çok uyansa da emip uyuyor kızım ogluma gore çok iyi kızlar oğlum hic uyumazdi iki yıl karni da yoktu ama yok uyumazdi uyumayan çocuk uyumuyor sebep aramayin sabir diyerek geçecek günler simdilik kızımı emerek uyutuyorum sallama yok inşallah olmaz da sallamak çok zor geliyor bana oğlum da memeyi bıraktık sallamaya başladık 3 yasında hala salanior uyumuyor kendi kendine her çocuk başka oluyor herkes büyüdükçe daha zor diyor am bence büyüyünce rahatliyorsun beni en çok zorlayan uykuudu oğlum da kızım da 2 yaşına gelse uyku duzeliyor öyle boyle zaman geçiyor kızlar zor şuan herşey ama anne olmak çok güzel çok şükür bu duyguyi yaşatan rabbime
Yardım kızlar aranıza yeni katildim 19 eylul doğumlu bir kızim var.. bir haftadir burun tıkanıklığı yaşıyoruz doktora gittik normal bebeklerde olur serum fizyolojik kullan ve aspiratörle temizle dedi.. yapıyorum fakat rahatlama olmuyor bebegimde hep hırıltı geliyor burnundan.. gece özellikle uykusundan uyandıriyo.. birde çok baş hareketi yapıyor acaba tıkanıklıktan mı kaynaklanıyor bu arada aşırı hareketli bir bebeğim var eli ayağı hiç durmuyo.. acaba kafa hareketleri normal bir durum mudur.. özellikle uyanmaya çalışırken yapıyo
Benim oğlumda aynı burun tıkanıllık var.Hatta birinci ay kontrolünde doktor kapıdan girer girmez nasıl tıkanık bu çocuk dedi.Değişik burun spreyi ve nemlendirici verdi.Uyguluyorum ama hiç fayda etmiyor.Odanın sıcaklığı 22-23 derece olsun demişti.Nem de yüksek olsun demişti.Hepsi öyle derece ve nem ölçer var.Ama yine çok kötü.Hep tıkanıkYardım kızlar aranıza yeni katildim 19 eylul doğumlu bir kızim var.. bir haftadir burun tıkanıklığı yaşıyoruz doktora gittik normal bebeklerde olur serum fizyolojik kullan ve aspiratörle temizle dedi.. yapıyorum fakat rahatlama olmuyor bebegimde hep hırıltı geliyor burnundan.. gece özellikle uykusundan uyandıriyo.. birde çok baş hareketi yapıyor acaba tıkanıklıktan mı kaynaklanıyor bu arada aşırı hareketli bir bebeğim var eli ayağı hiç durmuyo.. acaba kafa hareketleri normal bir durum mudur.. özellikle uyanmaya çalışırken yapıyo
TekTtesellimiz "aman sağlıklı olsun da" benim kız da 10 kilo kıysfetleri ayakkabısıylaa oğlum güzel alıyor maşallah 6 kilo civarı. Bizimkilrr de ikiz gibi büyüyecek heralde ama. Hiç benzemiyorlar=)Canım ilk ay 950 gr aldı 4200 oldu ikinci ay için gitmedik bu daha iyi alıyor gibi çok şükür
Bakalım hızlı büyürse abisi ile ikiz gibi olabilirler zira çok benziyorlar geçen ikisinin de foto attım aynı aylarda karıştırdılar:)
Ama oğlum yesede almıyor Şubat'ta 3 olacak hala daha 11 kg bile değil
55 günlük, bir hafta erken doğdu. Benimki de daha tam kontrol edemiyor. Her seferinde denk getiremiyor elini ağzjna. Çabasını yerim onunkızınız kaç günlük acaba benim oğlum da yapmaya çalışıyor ama denk getiremiyor elini ağzına bir türlü :))
Ben de tereddüt ediyordum, baktım burda herkes aynı şeyi yazmış emin oldum. :)Haha ilk bi kaç gün bende ac diye emzirdim baktim memeyi itiyor eliyle o zaman anladım:)
Gece dörde kadar kendiliğinden uyanmazsa alıp emzirmeye çalışyorum ben. Benim kızım bir tek geceleri düzgün emdiği içinKızlar bebişlerinizğ geceleri uyandırıyor musunuz emzirmek için yoksa uyanmasını mı bekliyorsunuz
Aynı durumdayız çoğu zamsn emmek istemiyor, istekli olduğu zaman da 5 dakika ancsYaaaa ne güzel benim kayınvalidem yanındaydı o sürekli emzir diye bende uyandırıyordum emiyordu gerçi uyandırmadan kucağıma alıyordum emiyordu bi de benim kız çok emmiyor ya 5 en fazla 10 dk emiyor sizinkiler nasıl
Sütün azsa olabilir ama benim sütüm var bilmiyorum inşallah geçici bir durum dur büyük kızım 7 aylıkken bırakmıştı emmeyi bu umarım öyle olmaz55 günlük, bir hafta erken doğdu. Benimki de daha tam kontrol edemiyor. Her seferinde denk getiremiyor elini ağzjna. Çabasını yerim onun
Ben de tereddüt ediyordum, baktım burda herkes aynı şeyi yazmış emin oldum. :)
Gece dörde kadar kendiliğinden uyanmazsa alıp emzirmeye çalışyorum ben. Benim kızım bir tek geceleri düzgün emdiği için
Normalde kendisş 3-4 gibi bir kere uyanır.
Aynı durumdayız çoğu zamsn emmek istemiyor, istekli olduğu zaman da 5 dakika ancs
Benim sütüm de az ama o yğzde merhaba emmek istemiyor.
İnşallah bırakmaz, geçicidir diye düşünüyorum. Gaz sancısı falan varsa o da neden olabilşr. Bir de gözlemlediğim artık etraf ile de ilgilenmeye başladılar dikkatleri dağılıyor hemeb gibiSütün azsa olabilir ama benim sütüm var bilmiyorum inşallah geçici bir durum dur büyük kızım 7 aylıkken bırakmıştı emmeyi bu umarım öyle olmaz
Hadi gözünüz aydınMerhaba herkese;
Benım tontiş dün sünnet oldu, delikanlı oldu artık. Kolay gecti çok şükür.
Bızımde derdımız kabızlık. Anne sutu ıle beslenıp nasıl kabız olmayı başarıyor acaba? Ilk oğlandan çok çekmiştik kabızlıktan, inşallah ona benzemez.
Sanırım üşütmüş Allah şifa versinYa kızlar dün akşamdan beri kızım çok huzursuz kaka ve gaz çıkarıyor zannediyorum ki karnı ağrıyor çünkü gaz çok kötü kokuyor ve kakasinin içinde var olan puturlu şeyler yerine mukus var 2 bezdir bu böyle ben de sıcak su torbası koyuyorum karnına rahatliyor bu durumu yaşayan var mı ?
Hep gazı var canım benim kızınİnşallah bırakmaz, geçicidir diye düşünüyorum. Gaz sancısı falan varsa o da neden olabilşr. Bir de gözlemlediğim artık etraf ile de ilgilenmeye başladılar dikkatleri dağılıyor hemeb gibi
Bence de üşütmüş canım ayağını kalın giydir inşallah hemen grçerYa kızlar dün akşamdan beri kızım çok huzursuz kaka ve gaz çıkarıyor zannediyorum ki karnı ağrıyor çünkü gaz çok kötü kokuyor ve kakasinin içinde var olan puturlu şeyler yerine mukus var 2 bezdir bu böyle ben de sıcak su torbası koyuyorum karnına rahatliyor bu durumu yaşayan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?