- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #49.861
Canım elmayı nasıl verdin rendeledin mi birde pütürlü olmadı mı ben az önce denedim korktum ama verirken ne kadar verdin birde, ben yarım çay kaşığı yalattimBu arada bende ek gıda denemelerine başladım elmayla. Dün verdim bi elmanın dörtte birini. 3 gun deniycem şimdi. Elma sanırım kaka yaptirmaya da yarıyor
7 Eylül doğumlu cnm. Aslında erken diye vermeyecektim ama içinde yoğurt, tereyağı var acaba tepki verecek mi diye denedim. Kayınvalidem yapmıştı suda kaynattım ılıttım verdim. Kendi yediğimizden farklı bişey yapmadım.Maşallah canın kilosu iyiymiş ne zaman doğmuştu bebiş... bi de tarhanaya nasıl veriyorsun
Anladım canım bende deneyeyim o zaman7 Eylül doğumlu cnm. Aslında erken diye vermeyecektim ama içinde yoğurt, tereyağı var acaba tepki verecek mi diye denedim. Kayınvalidem yapmıştı suda kaynattım ılıttım verdim. Kendi yediğimizden farklı bişey yapmadım.
Bizim ki çıktı dün canım.ablasiyla aynı zamanda çıkardılar.senin bebiş de çıkartır biran evvel de rahatlar yavru insallah.Kızımı desteksiz oturtuyorum 3 4 dk kadar belli bir süre sonra kafası öne eğiliyor hatta o ara ayaklarını yiyor3 gündür gece uykularımız iptal bizimde damaklarımız kocaman oldu beyaz iki çizgimiz var uç vermedi henüz. Bir de hafif ateş seyrediyor çok çok huysuz olursa fitil ya da calpol veriyorum.
Benim büyük kızımın kabızlık diyetinde kabuksuz elma yasak canım.elma kabız yapıyor yani aslındaBu arada bende ek gıda denemelerine başladım elmayla. Dün verdim bi elmanın dörtte birini. 3 gun deniycem şimdi. Elma sanırım kaka yaptirmaya da yarıyor
Cam rendede yaptim pure gibi oldu hafif pütürlü olcak zaten. Ben elmanın dörtte birini verdim 4 çay kaşığı falan yapıyor.Canım elmayı nasıl verdin rendeledin mi birde pütürlü olmadı mı ben az önce denedim korktum ama verirken ne kadar verdin birde, ben yarım çay kaşığı yalattim
Bilemedim ki 2 gündür verdim elmadan sonra kaka yapti rahat bi şekildeBenim büyük kızımın kabızlık diyetinde kabuksuz elma yasak canım.elma kabız yapıyor yani aslında
havuçla başlicam sanırım :)Ayyyy cam rendede meyve rendelemek çok zor yaaaaa
Bencede en mantıklısı havuç ya da patatesMinik havuç ve patatesler aldim bugün pazardan. Yarın havuca baslicam bende. Sabah kahvaltıda yumurta sarısı verdim az bisi tadına baksın diye sevdi sanırım
Merhaba. Ben de daha başlamadım tadımlara. Doktorumuz bu konuda bir şey de demedi. 180 günü doldurmasını bekliyorum heyecan içinde. Bugün tadımlarda gerekli olabilecek malzemeleri listeledim kendimce. Cam rende, silikon kaşık falan. Sözünü ettiğniz silikon şeyin fotoğrafı var mı? E bebekte püre kaşığı diye bir şey gördüm ortası delik gibi o mu acaba? Kararsız kalmıştım onu alıp almamakta.Merhaba kızlar ne güzel başlayanlar olmuş ek gıdaya bize doktorumuz tattır sadece dedi bende elma ile başladım ama silikon bişey var ya bebeğin elinde tutabildiği onunla ver dedi 5.5 aylık Kızım üç gün elma verdim 3 gün havuç veriyorum havucu biraz haşlayıp verdim şimdilik tadım aşamasındayız sonra yoğurt tattır dedi 1 çay kaşığı ona geçeceğim.
Vücudumuzda bayadır egzamamız var onun için de dermatolağa gittik kaşıntı için allerset damla verdi ama kullanmadım uyku yapar dedi kızım çok nazlı emiyor kilo alması sınırda o yüzden uyutmak istemedim kortuzonlu bir krem verdi ve bıodermanın jeli ile kremini verdi şimdilik geçti egzamamız Salı’ya kontrole çağırdı
Canım egzama tam olarak kızarıklık gibi mi?benim oğlumda da var biraz iyi oldu ancak alerjiden şüphelendik ve ben inek sütü diyeti yapıyorum acaba o mu iyi geldi kremler mi bilemedim?Karnında boynunda popo arası ve boğum yerleri çok kızamıktı sizin ki nasıldı?Merhaba kızlar ne güzel başlayanlar olmuş ek gıdaya bize doktorumuz tattır sadece dedi bende elma ile başladım ama silikon bişey var ya bebeğin elinde tutabildiği onunla ver dedi 5.5 aylık Kızım üç gün elma verdim 3 gün havuç veriyorum havucu biraz haşlayıp verdim şimdilik tadım aşamasındayız sonra yoğurt tattır dedi 1 çay kaşığı ona geçeceğim.
Vücudumuzda bayadır egzamamız var onun için de dermatolağa gittik kaşıntı için allerset damla verdi ama kullanmadım uyku yapar dedi kızım çok nazlı emiyor kilo alması sınırda o yüzden uyutmak istemedim kortuzonlu bir krem verdi ve bıodermanın jeli ile kremini verdi şimdilik geçti egzamamız Salı’ya kontrole çağırdı
ben koyu kıvamlı çorba gibi veriyorum daha rahat yutuyorBende iyice ezdim ama yutamadı kustu.6 aylık başlayacaktım zaten bakalım o zaman değişir belki
bizde yeni başladık neocate ye ve ek gıdaya ek gıda bizde kabızlık yapmadı mama yaptı ama ben memnunum çünkü kızım çok kaka yapıyordu simdi günde 1 yada 2 kere kabizda sayılmayız aslında muzda veriyorumKızlar ya kabızlık sorunu yaşıyoruz son çare fitil verdim bu raddeye gelmeden önce zeytinyağı armut suyu rezene ılık su vs veriyorum ama hiç kâr etmiyor bana bir çözüm söyleyin nolur çıldıracağım
Süt ürünleri tuketmiyorum ama sanki hiç düzelme yok gibi sadece boynunun altında oluşan kızarıklık döküntü geçti yine gazlı yine kabiz. Neocate mama aldık ağzına bile sürdürmüyor ayın 4 üne randevu aldım alerji için inşaAllah yoktur
Bir de kulak çubuğuyla uyarayım dedim makatı şişti kızımın korktum acaba çatlak ya da hemoroid mi oldu of vallahi yoruldum Rabbim büyük dertler vermesin ama kızımı güle oynaya buyutemiyorum
Ay sorma bir tadına bakayım dedim öğürme geldi bana paslanmış demiri yaliyormus gibi tat bıraktı kızım hiç içmedi öylece duruyor mamabizde yeni başladık neocate ye ve ek gıdaya ek gıda bizde kabızlık yapmadı mama yaptı ama ben memnunum çünkü kızım çok kaka yapıyordu simdi günde 1 yada 2 kere kabizda sayılmayız aslında muzda veriyorum
Sen ne veriyorsun ek gıda olarak
Neocatenin tadı gerçekten çok kotu sabah ve yatmadan 30 cc veriyorum onu bile zorla veriyorum
Suyla mı seyreltiyorsun canımben koyu kıvamlı çorba gibi veriyorum daha rahat yutuyor
az suyla haslıyorumSuyla mı seyreltiyorsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?