2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Haha ben ilk tattirdigimda yüzünü fena ekşitmişti şimdi alisti her akşam 6 da veriyorum yoğurt gece uykusuna da iyi geldi
Beş dakika kestirse bile keyifli uyanıyor ve yine 2 saat uyumuyor genelde. Uykuya dalamadığı ve yorgub olduğu zamanlarda huysuz oluyor genelde. Ben kendim uyuttuğumda iyi uyuyor genelde ama okulda olduğum zaman bakıcı uyutuyor ve kısa kısa uyuyor çoğu zaman. Videoyu ailemize attık herkes yoğurt ekşi mi diye sordu öyle bir surat. aslında iyi fikirmiş alerji durumu olmazsa ben de öyle yapabilirim. Kahvaltı ne zaman ekliyorsunuz menüye. Genelde 7.ayda başlamışlar ama ben okulda olacağım. Başka birine de güvenemiyorum henüz.
benim oğlum yoğurda bayıldı özellikle elmalı yoğurda :))) ama yumurta verince suratı çok komik oluyor, sevmedi
Elmalı yoğurt naısl yaptınız? Eğlenceliymiş bu tadımlar baya

elmayı biraz buharda pişirdim çatalla ezdikten sonra yoğurda ekledim :) muz deneyeceğim yarın da :) patatesi ve havucu hiç sevmedi ama ben mi beceremedim bilmiyorum

Ne güzel kızlar yoğurt denemissiniz, biz alerji maması kullanıyoruz nasıl olacak ek gıda bilmiyorum, bu hafta Dr a gideceğiz ek gıdaya başlamak istiyorum diyeceğim 29 Eylül doğumlu bebişim :) üç gündür bağırma huyu edindi avazı çıktığı kadar bağırıyor hiç olmamıştı daha önce, bizim gece uykumuz on buçuk onbir şuan uyuyor ama gece uykusuna geçmez daha alışkanlık mi oldu bilmiyorum birazdan uyanır kesin

elmayı biraz buharda pişirdim çatalla ezdikten sonra yoğurda ekledim :) muz deneyeceğim yarın da :) patatesi ve havucu hiç sevmedi ama ben mi beceremedim bilmiyorum
Teşekkür ederim canım. Refleks olarak çıkarıyorlar galiba tadımlarda verdiklerimizi.

Bugün ek gıdaya başladım. Havuç ve patates haşladim buharlı pisirici de. Hiç hayal ettiğim gibi yemedi.
Halbuki yemek yemek için çıldıran bir oğlum olduğunu düşünmüştüm. Neyse bu daha başlangıç.

Ben blw yöntemi uyguluyorum kızlar.gerci tam başlamadık ama.bu şekil başlayan bebekler herşeyi yiyormuş araştırdım bayağı sonuç alan var.

Öyle böyle alisacaklar ben de dün bal kabaklı tavuk suyu çorbası yaptım küçük bir parça tavuk ta ekledim ilk sevmedi sonra baya 1 küçük kase içti
Ben daha ilk defa yaptım çorba bakalım yarın yine denerim. Tada tada alışıyorlar ya elmayı seviyor şimdi önceden bi surat ekşitiyordu haftaya bi doktora goturucem kilo gelişimi nasıl gidiyor merak ediyorum

Kızlar bende bugün büyük kızıma tavuksuyuna şehriye çorbası yapıcaktım içine tuz ekşi baharat filan katmadım minnoş da içsin diye sevdi küçük bi kase içti....

Ben blw yöntemi uyguluyorum kızlar.gerci tam başlamadık ama.bu şekil başlayan bebekler herşeyi yiyormuş araştırdım bayağı sonuç alan var.
Ben de blw uygulamak istiyordum. Hatta bu haftayı internette #blw tagını inceleyerek geçirdim. Allahım o kadar tatlı yiyorlar ki minik parmaklarıyla. Açıp açıp izliyorum videoları. Ama boğazına kaçırmasından korkuyoruz. Cesaret edemeyeceğiz galiba. İlkyardım videolarını izledim de yapabileceğim şeyler değil.

Yoğurtta 2.gündü bugün. Yine sevmedi, yüzünü ekşitti, çıkardı, öğürdü, tükürdü, eliyle bizi ittirdi.

Ben daha ilk defa yaptım çorba bakalım yarın yine denerim. Tada tada alışıyorlar ya elmayı seviyor şimdi önceden bi surat ekşitiyordu haftaya bi doktora goturucem kilo gelişimi nasıl gidiyor merak ediyorum
Canım ben de çorba veriyorum 1 hafta oldu tavuk suyu ve tavuğu listeden çıkardım kızına dokundu çünkü tekrar kakası yeşil ve ağır koktu süt proteini alerjisi vardı yumurta yasaktı şimdi tavuktan yasak oldu.

Ben bu hafta ıspanak pırasa maydonoz ve yeşil renkli sebzelerden çorba yapacağım ne vereceğimi şaşırdım biliyorsundur benim kız 2 aylıktan beri kabiz kendi kakasini yapamiyordu ben çözümü elma ve armut suyunu karıştırarak buldum 1 haftadır düzenli kakasini yapıyor hatta bazen günde 2 defa yaptığı bile oluyor. Yaz gelince daha iyi olacak meyve açısından bol çeşit olacak

Canım ya bizde 2 aydır kabızız.Bende ek gıdaya bu haftasınu başlıyacsğım.Doktorunuz katı meyve verme diyecek ama Elma ve armut suyunu hemen vereceğim.Bunları nasıl verdin?Suyunu mu sıktın?Cam rende mi yaptın?Bir de ölçü be kadar?

Canım önce elmayı ve armudu ayrı ayrı vereceksin ilk 3 gün kuralına mutlaka uzman lazım ki bebeğine alerji yaparsa bir i farkedersin. İlk 3 gün elma suyu ikinci 3 gün armut suyu verdim ben 1. gün 1 çay kaşığı 2. gün 1 çorba kaşığı 3. gün çeyrek çay bardağı verdim. 2. üç gün için armut u elmayı verdiğim şekilde verdim. 6 günü böyle tamamladım alerji olmadı çok şükür diğer günlerde elma ve armut suyunu karıştırıp bir çay bardağının 4/3 ü kadar vermeye başladım çok iyi geldi kizima ☺

Meyveleri yıkıyorum güzelce kabuklarını soyup dilimliyorum cam rendede rendeleyip minik bir süzgeç yardımıyla süzüyorum bezle de olur ama ben uygun bez bulamadım şifa olsun kuzuya canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…