- 7 Ocak 2018
- 27.638
- 80.193
- 598
- 36
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #50.041
Canım neden cam rendeden sonra süzüyorsun ki öyle yemiyor muCanım önce elmayı ve armudu ayrı ayrı vereceksin ilk 3 gün kuralına mutlaka uzman lazım ki bebeğine alerji yaparsa bir i farkedersin. İlk 3 gün elma suyu ikinci 3 gün armut suyu verdim ben 1. gün 1 çay kaşığı 2. gün 1 çorba kaşığı 3. gün çeyrek çay bardağı verdim. 2. üç gün için armut u elmayı verdiğim şekilde verdim. 6 günü böyle tamamladım alerji olmadı çok şükür diğer günlerde elma ve armut suyunu karıştırıp bir çay bardağının 4/3 ü kadar vermeye başladım çok iyi geldi kizima ☺
Meyveleri yıkıyorum güzelce kabuklarını soyup dilimliyorum cam rendede rendeleyip minik bir süzgeç yardımıyla süzüyorum bezle de olur ama ben uygun bez bulamadım şifa olsun kuzuya canım
Bebekler bizim kadar geriye kaçmadan öğürüyorlar zaten.öyle öyle alışacak.en fazla 2 hafta zorlanıriz.mama sandalyesine dik oturtup gözümüzü üstünden ayirmadigimiz sürece birşey olmaz Allahın izniyle.Ben de blw uygulamak istiyordum. Hatta bu haftayı internette #blw tagını inceleyerek geçirdim. Allahım o kadar tatlı yiyorlar ki minik parmaklarıyla. Açıp açıp izliyorum videoları. Ama boğazına kaçırmasından korkuyoruz. Cesaret edemeyeceğiz galiba. İlkyardım videolarını izledim de yapabileceğim şeyler değil.
Meyveli yap canım yoğurdu yer o zaman.Yoğurtta 2.gündü bugün. Yine sevmedi, yüzünü ekşitti, çıkardı, öğürdü, tükürdü, eliyle bizi ittirdi.
Ben tavuk ve suyuna başlamadım onun icin bi 8 aylık olsun diye bekliyorum alerjen yaratabiliyormus araştırdım baya. Bazi şeyler için acele etmeyeceğim şimdilik patates havuç kabak elma armut püreleri yeter bagirsak gelişimine göre artırırım.Canım ben de çorba veriyorum 1 hafta oldu tavuk suyu ve tavuğu listeden çıkardım kızına dokundu çünkü tekrar kakası yeşil ve ağır koktu süt proteini alerjisi vardı yumurta yasaktı şimdi tavuktan yasak oldu.
Ben bu hafta ıspanak pırasa maydonoz ve yeşil renkli sebzelerden çorba yapacağımne vereceğimi şaşırdım biliyorsundur benim kız 2 aylıktan beri kabiz kendi kakasini yapamiyordu ben çözümü elma ve armut suyunu karıştırarak buldum 1 haftadır düzenli kakasini yapıyor hatta bazen günde 2 defa yaptığı bile oluyor. Yaz gelince daha iyi olacak meyve açısından bol çeşit olacak
Ben geçen gün havucu blw yapayım dedim buharda pişirdim yumuşadı güzel ince ince kestim. Mama sandalyesine oturttum verdim eline bende yanında durdum ilk güzel emdi falan bi çiğneme haline girdi. Sonra bi baktım kocaman parça koparmış öksürmeye başladı hemen ters çevirip sırtına vurdum çıkardım. Kısacık bi an ama çok fenaydı sonra vazgectim blw den.Ben de blw uygulamak istiyordum. Hatta bu haftayı internette #blw tagını inceleyerek geçirdim. Allahım o kadar tatlı yiyorlar ki minik parmaklarıyla. Açıp açıp izliyorum videoları. Ama boğazına kaçırmasından korkuyoruz. Cesaret edemeyeceğiz galiba. İlkyardım videolarını izledim de yapabileceğim şeyler değil.
Yiyor canım ama genelde süzüyorum bugün 6 aylık olduk artık fazlaca posasını da veririm :)Canım neden cam rendeden sonra süzüyorsun ki öyle yemiyor mu
Aynen canım ben de iple çekiyorum çilekleri kayısı şeftalileri karpuz kavunları erikleri hepsini tatsin istiyorumBen tavuk ve suyuna başlamadım onun icin bi 8 aylık olsun diye bekliyorum alerjen yaratabiliyormus araştırdım baya. Bazi şeyler için acele etmeyeceğim şimdilik patates havuç kabak elma armut püreleri yeter bagirsak gelişimine göre artırırım.
Ek gida da bizde kabızlık olmadı şimdiye kadar ya elma kabızlık yapar dediler ama bizde tam tersi ne zaman versem kaka yapiyor rahat rahat anlamadim. Yaz gelince bol meyve püreleri bizi bekler
Anladım canım... ben hiç suyunu vermedim de ... biz de elmayı ve armutlu bitirdim bugün muzun son günü... avakado aldım ama daha olgunlaşmamış.. başka meyve olarak ne verebiliriz acabaYiyor canım ama genelde süzüyorum bugün 6 aylık olduk artık fazlaca posasını da veririm :)
Ben yaza meyve filesi almak istiyorum biraz üstü başı kirleniyor ama olsun kendisi yesinAynen canım ben de iple çekiyorum çilekleri kayısı şeftalileri karpuz kavunları erikleri hepsini tatsin istiyorum
Ya aslında bende istiyordum blw ama korktum yapamadım... zaten ben hiç bilendir kullanmıyorum çatalla eziyorumBen geçen gün havucu blw yapayım dedim buharda pişirdim yumuşadı güzel ince ince kestim. Mama sandalyesine oturttum verdim eline bende yanında durdum ilk güzel emdi falan bi çiğneme haline girdi. Sonra bi baktım kocaman parça koparmış öksürmeye başladı hemen ters çevirip sırtına vurdum çıkardım. Kısacık bi an ama çok fenaydı sonra vazgectim blw den.
Canım kışın maalesef meyve çeşidi kısıtlı ben hiç muz vermiyorum zaten kabiz hepten kabızlığı artmasın şimdilik elma armut gidiyoruz avokado denemedim ama bulabilirsem deneyeceğim.Anladım canım... ben hiç suyunu vermedim de ... biz de elmayı ve armutlu bitirdim bugün muzun son günü... avakado aldım ama daha olgunlaşmamış.. başka meyve olarak ne verebiliriz acaba
Ben yaza meyve filesi almak istiyorum biraz üstü başı kirleniyor ama olsun kendisi yesin
Aynen canım... ya benim kızım da hergün kakasını yapıyor bazen günde 2 kez yapıyor ama yine de zorlanıyor.. zaten muzu küçük aldım yarısını veriyorum.. maksat değişiklik ama sürekli aynı şeyleri yiyor... bi de ıspanak verdin miCanım kışın maalesef meyve çeşidi kısıtlı ben hiç muz vermiyorum zaten kabiz hepten kabızlığı artmasın şimdilik elma armut gidiyoruz avokado denemedim ama bulabilirsem deneyeceğim.
Aynen canımBen aldım canım ondan çok kullanışlı geldi bana en azından boğazına kaçma derdimiz olmaz eline ver kendi yesin :)
Yaaa maşşallah ne zaman doğdu bebiş... benim kızım da çok huzursuz eli sürekli ağzında bi çıkarsaydı rahatlardık yaaIkinci dişi de cıktı kızımın.5 gündür saat başı uyanıyor çok huysuz
17 eylül doğumlu.hiramm26 eski nick degistirdimYaaa maşşallah ne zaman doğdu bebiş... benim kızım da çok huzursuz eli sürekli ağzında bi çıkarsaydı rahatlardık yaa
17 eylül doğumlu.hiramm26 eski nick degistirdim
Aynen hızlı gidiyor cadı :)Yaaaa tmm canım tanıdım... maşallah hızlı senin kız demek ki 2. Dişi çıkardığına göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?