- 27 Nisan 2016
- 2.296
- 3.573
- 133
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #50.921
Geçen sorucaktim unuttum örümcek derken yürütectenmi bahsediyon evet koyuyurum ama açıyorum popolari arıyordur diye çok tutmuyorum öylede çılgınımKız. Bilirim tabiki bende sabah tuvalete gittiğimde kucağımda gittim napim durmuyor
Bu arada örümceğe katmıyor Muş’un ben biraz rahatladım örümceğe katınca
Maşallah canım ne güzel uyku düzeninden biraz bahsedermisin sana zahmetGünaydın kızlar benim oğlanın çene iyice düştüsürekli bababa gibi bağırıp sesler çıkarıyor kendi şarkılarını söylüyor çok komik oluyor suratı
Uykuyla ilgili bu arada bi rutin oluşturdum ben kendimce onları uygulayınca saatlerini duzenli olarak uygularsam dinlenmiş uykusunu almış şekilde uyanıyor oğlum. Bende o aralarda kendimle evle ilgilenebiliyorum.
Yabancı secmeye başladılar iyice benimki de uyanıkken birlikte takılıyoruz ama kucağıma çok almıyorum daha çok emekleyip ayakta durmaya meraklı oluyor yurutecle de mutfağa falan gittiğimde yanıma alıyorum öyle yemek yapıyorum
tabi ki bebeklerin mizaci da onemli ama bazi seyleri beraber de yapabiliriz.mesela mutfakta ben yemek yaparken o da mama sandalyesinden izler ya da elindeki cingiragi sallar suluguyla oyalanir.tabi boyle oyalanmasi icin karni tok alti temiz olmasi lazim.mutfakta isim bitince bebegin ihtiyacina gore vakit gecirmece, sonra tekrar mama samdalyesine koyup camasirlari sererken izler beni.sonra yerde oynamalar.belki arada uyursa uyur.sonra bebek arabasina koyup disari cikar 1 saat yururuz.market gezmesi yapariz.kuafore de birlikte gidiyoruz agdaya sac kesimine.cok uzun isler degil bunlar.yani ihtiyaclari giderilmis yaninda oyalanacagi oyuncaklari da olunca alistirdikca yaparsiniz.cok zor degil.7 aylik bizimki.20 gunlukten beri havanin iyi oldugu her gun cikiyoruz.alistirmakla ilgili.yapabilirsiniz bence.cunku bu isin bi sonu yok dusununce :)Arkadaşlar bebekler büyüyor ama bende hiç bir şey düzelmiyor.7 aydır hiç bir şeye yetişemiyorum.Televizyonun kumandası nasıl açılır unuttum.İnanın bi krem yüzüme süremiyorum her yerim kuruluktan çatladı.Saçı kurut topla vallahi saçımın uzunluğunu bilmiyorum.Benim oğlan gündüz yanından ayrılmıyor bi odadan çıkayım feryat figan.Gündüz uykuları çok kısa.Bi de kucakta uykuya geçiyor.Eşim eve gelince ona veriyorum bize yemek yap.Çocuğun yarın ki çorbası yoğurdu derken pilim bitiyor zar zor yatağa atıyorum kendimi.geceleri sürekli emmek için kalkıyor bende uyku yarım yarım.Yani bende mi sorun var ben mi beceremiyorum anlamadımve ne zaman hayatım biraz düzene girecek merak ediyorum
Evet canım yürüteçten bahsediyorum bende uzun süre bırakmıyorum ama yine de çok iyi oldu benim in biraz işimi yapabiliyorumGeçen sorucaktim unuttum örümcek derken yürütectenmi bahsediyon evet koyuyurum ama açıyorum popolari arıyordur diye çok tutmuyorum öylede çılgınım
Sabah 6 yada 7 uyanıs en fazla 2 saat uyanik kalir sabahlari sonra 9 gibi yatar uykuya 1 saat uyku bazen 1.5 saat. Uyanınca emer muzlu yogurt veririm oynariz falan sonra 13-13.30 gibi uykuya yatar yine bi saat uyku aksam uzeri de 6 ya dogru yatar bi yarim saat kestirir. Aksam 7 de mutlaka banyo yaptırırım 8 de irmikli muhallebi veririm tok tutmasi icin 9-10 arasi da uykuya geçiş olur. Uyku aralıklarını takip etmek cok önemli.Maşallah canım ne güzel uyku düzeninden biraz bahsedermisin sana zahmet
Enim kızımda sürekli babababa abbam dede diyor 2 kere anne dedi sadece,,,,benim kızım da ben odadan çıktığım an basıyor çığlığı,,,,bizde daha emekleme yok gerçi yerde durduğu yok,,,,biraz örümcekte duruyor biraz mama sandalyesinde öyle zaman geçiyor,,, bizim de uykumuz düzenliydi çok şükür ama 1 haftadır çok zorlanıyor uykuya dalmada sıkıntı oluyor uyuyunca da sabaha kadar kıpır kıpır,,, heralde dişlerin devamı geliyor,,,,Günaydın kızlar benim oğlanın çene iyice düştüsürekli bababa gibi bağırıp sesler çıkarıyor kendi şarkılarını söylüyor çok komik oluyor suratı
Uykuyla ilgili bu arada bi rutin oluşturdum ben kendimce onları uygulayınca saatlerini duzenli olarak uygularsam dinlenmiş uykusunu almış şekilde uyanıyor oğlum. Bende o aralarda kendimle evle ilgilenebiliyorum.
Yabancı secmeye başladılar iyice benimki de uyanıkken birlikte takılıyoruz ama kucağıma çok almıyorum daha çok emekleyip ayakta durmaya meraklı oluyor yurutecle de mutfağa falan gittiğimde yanıma alıyorum öyle yemek yapıyorum
Emsin canım yaaaaa keşke benim kızım da emse gece kaç defa kalktım verdim sadece 1. De emdi o da 3 dk ancak,,, uykusu yine iyi canım hiç uyumayan bebekler varMerhaba kizlar, ben gündüz çok zorlanmiyorum ama gece sık uyanır oldu ya. Doyduğunu biliyorum ama yine emmek istiyor, uykuya dalmak bilmediği için aracı olarak kullanıyorinşallah kısa zamanda düzene girer
Sabah 7 gibi kalıyoruz 9 gibi kahvaltı yaptırıyorum 1 saat uyuyor.
Uyanınca meyve veriyorum
12-13.00 gibi bir daha uyuyor 1 saat çok nadir 2 saat. Uyanınca yoğurt.
Akşama doğru yine yarım saatlik bir uyku. Aksam çorba veya köfte.
10 gibi uyuyor yatmadan önce muhallebi veriyorum.
Gündüz uykukarimizi hamakla düzene koydum ben annemlere falan gidince de götürüyorum iyi oluyor.
Gece uykularının düzene gireceği gunleri dört gözle bekliyorum.
Düzenimiz aynı camım benim kız da genelde 7 de kalkıyor 9 da yatar ,,, eğer ben yanında uyursam 2 saat yatar ama ben yoksam 1 saat yatıyor... öğlen de aynı saatlerde yatırıyorum önceleri 2 saat filan uyuyordu şimdi 1 saat yatıyor,,, ama nette okumuştum bebeğinizin odası karanlık olsun daha çok uyurlar diye,,, gerçekten annelerim yatak odası karanlık güneş görmüyor oraya gittiğimizde gündüz 2. 2.5 saat yatıyorSabah 6 yada 7 uyanıs en fazla 2 saat uyanik kalir sabahlari sonra 9 gibi yatar uykuya 1 saat uyku bazen 1.5 saat. Uyanınca emer muzlu yogurt veririm oynariz falan sonra 13-13.30 gibi uykuya yatar yine bi saat uyku aksam uzeri de 6 ya dogru yatar bi yarim saat kestirir. Aksam 7 de mutlaka banyo yaptırırım 8 de irmikli muhallebi veririm tok tutmasi icin 9-10 arasi da uykuya geçiş olur. Uyku aralıklarını takip etmek cok önemli.
Oğlum 3 saatte bir uykuya geçmiş oluyor gündüzleri akşam 7 de banyo yapinca rahatlıyor bu defa uyku geçişi rahat oluyor. Rutinlerine alıştık. Saatleri şaşırmamak lazım
Evet karanlık olunca 2 saat rahat uyuyorlar ben güneşliğini açmıyorum oğlumun odada öğleden sonra gölge oluyor bir de orası. Dis çıkarma dönemleri tabi ki bu düzenin hiçbiri kalmıyorDüzenimiz aynı camım benim kız da genelde 7 de kalkıyor 9 da yatar ,,, eğer ben yanında uyursam 2 saat yatar ama ben yoksam 1 saat yatıyor... öğlen de aynı saatlerde yatırıyorum önceleri 2 saat filan uyuyordu şimdi 1 saat yatıyor,,, ama nette okumuştum bebeğinizin odası karanlık olsun daha çok uyurlar diye,,, gerçekten annelerim yatak odası karanlık güneş görmüyor oraya gittiğimizde gündüz 2. 2.5 saat yatıyor
Gözünüź aydın inci gibi olsun insallahKızlar minnoşumun huysuzluğunun sonucunda üst yan taraftan bir dişimiz daha patlamışşşşl
Sağol. Canım teşekkürlerGözünüź aydın inci gibi olsun insallah
Evet ya kimse girmiyor hadi biraz aktifleştirelimDiğer anneler nerede ? Doğumdan sonra bi avuç insan kaldık birbirimize destek olan yaşadıklarını anlatan
Benim kızım da emeklemiyor canım sadece dönüyor öne doğru değil arkaya doğru gidiyorBizimde disler cikmadi henuz emeklemede yok yerede yatirsam donuyo bi tur okadar cevresine gitmiyo yurutecle heryere gidebiliyo oturuyo boyle
Yaaaaa maşallah kuzuya ne tatlı oluyordur benim kızım emeklemiyor inşallah birden yürür emekleyen çocuk biraz zor oluyor,,,,merhaba kızlar, ben genelde okuyorum yazdıklarınızı :) benim oğlumun altta iki dişi var üsttekiler de patlamak üzere epey huysuz. tüm evi dolaşıyor peşinde dolaşmaktan helak oldumders de çalışmam lazım ama nerdeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?