2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Devleti ben önermem ve tavsiye edemem derdini anlatamazsın kafalarına göre bi işleyiş tutturmuş gidiyorlar imkanın varsa kesinlikle içine sinen bi Özek hastane ve dr tabiiki
Canım burda da çok memnun kalabileceğin bir doktor olur mu bilmiyorum. Özel kadar ilgi yok 5 dkda bir hasta alıyorlar içeriye.

anladım kızlar,
peki özelde nereyi tavsiye edersiniz
bana da özeller para için insanı panikletip ha bire test mest yaptırıyolar gibi geliyo ama sizin memnu kaldıgınız bi yer var mı anadolu yakasıbnda

Bence bu kesinlikle şans işi, bazen devlette çok iyi doktorlar denk gelebiliyor. İyi araştırmak lazım. Küçük bi yerde yaşadığım için buranın devlet hastanesi sağlık ocağı gibi ve doktoru kötü özele gidiyorum. Ama her özeldeki de paracı değil. Gereksiz para vermeyelim diye rutin tahlilleri devlette yaptır getir diyor

Özelde Medicana Çamlıcaya gitmeyi düşünüyorum , Göztepe Medicalpark'a gittim ama doktor kalp atısını duymadııg ıcın hemen kürtaj yapmak istedi. halbukı ben kalp atısını 2 gün önce duydum dememe ragmen hiç oralı olmadı. kesınlıkle tavsıye etmıyorum Dr.Seyhan Özcan'ı.
Ben Ümraniye e.a.h çalışıyorum ama burda da zaman kısıtlı dıye ılgılenmıyorlar aslında araştırma hastanesi oldugu için daha çok vaka ile karşılaştıkları için daha tecrübeli oluyorlar.
Aykut Güler çok iyi bir doktor ancak gebelikte biraz çok detaycı olduğu için korkuyor anneler :)
Ebru Alıcı diye perinatoloji doktoru var ben onunla devam ediyorum daha once 2 düşüğüm olduğu için riskli gebelik doktoru

benim basim agrimaya baslarken icersem belki parol ise yarar ama zonklama evresine gelince hicbirsey fayda etmiyo. Simdiye kadar hap hic icmedim ama basagrisi insanin hayat kalitesini düsürüyo resmen
hem de nasıl .. şimdi bile hala başımın sağ tarafında alttan alttan rahatsız eden hafif ağrı var . kızımda hiç olmadı diye çok rahattım yine olmaz sanıyordum ama iki hamilelik aynı olmuyormuş

Gostermedi mi yaramaz kendini.. bende carsba gunu gidicem 16 haftalik oluyoruz ogreniriz diye dusunuyordum ama simdi icime kurt dustu yni.. ama saglik olsun
Cuma günü tekrar detaylı ultrasona giricem bakalım umudum Cumada:) aynen sağlık olsun edepli bi kızım olacak galiba öyle hissediyorum

Günaydın kızlar nasılsınız bakalım. Bende sağlık ocağına gittim bilgi vereyim diye tansiyon bakıldı falan iyi çıktı. 18.haftada onlar çağırıyormuş zaten normalde. Ultrason falan yok tabi orada ama bir alet var küçük onunla kalp atışına bakıyorlar aslında 18. haftadan itibaren onunla duyuluyormuş duyulmazsa korkma dedi ama duyduk çok şükür yerini belirlemeye çalıştı falan tabi ekran olmayınca derinden duyuldu 120 atıyormuş gayet iyi dedi.

Çok tatlı ilgili bir kadın zaten ilk kayıda gittiğimde de öyleydi doktoruna gittiğinde tetenoz aşısını sor yaptır derse yapıcaz dedi ayrıca hemogram demir magnezyumda bakıyorlarmış aç gelmen lazım dedi benim hastanede dünya para alıyorlar kan testine orada yaptırırım. Ama hala bebek kasık bölgesinde kızlar karnım büyüyünce yukarı çıktığını sandım ama öyle değilmiş rahim büyüdüğü için karnım büyümüş.

Herkez park yatak kullanışlı diyo ama ilk bebeğim olduğu için aklım hep mobilya olanlarda sevemiyorum park beşikleri bakalım nolcak
Bende aksine hiç kullanışlı ve estetik bulmuyorum. Bunu söylediğimde ama taşınıp heryere götürülüyor diye savunuyorlar :) ya neden yatağı taşıyayım yazlığım varsa oraya bi yatak alırım. Tatile gidiyorsam zaten bebek için beşik veriyorlar odaya nereye taşıyacağım acaba yatağı :) gittiğimiz bi otelde vermişlerdi park yatak(ben çarşaf yastık vs götürüyorum yanımda çocuk için) ,yataktan hışır hışır sesler mi dersin nedersen vardı.
İlk6-8 ay için sepet beşik kullandım ben kızımda(sepet beşik modelini daha genişleterek ve yükselterek yaptırdık üstünden böyle tüller inen bi model). Sonra çocuk ayağa kalkmayı öğreniyor ve benim için o beşikler rafa kaldırılıyor(en büyük korkum yataktan düşmesi). Sonra montessori tarzı düşmenin sıfır olduğu 1’e 2’lik yatak yaptırdık içinde döne döne yatıyor:) en az 7-8 yaşına kadar kullanır bunu. Ozamanda aklı erer nasıl model istiyorsa daha genç odası tarzı bişey yaptırırız.
Çok kafaya takmaya gerek yok bence,mobilya beğeniyorsan mobilya al,nasılsa hiçbirini ömür boyu kullanmayacak :)

Kızlar mobilyadan konu açılmış ben mecburen oda yapıcam çünkü yatak odam çok küçük gardırop ancak bize yetiyor oturma odam çocuk odası olacak büyüyen beşikli mobilya alayım diyorum bir yandan ıkea alayım diyorum kuzenim ve eşi oradan aldılar çok kullanışlı. bakıcam bakalım karar vericem birkaç yer daha var bakacağımız burada.

Yalnız yatak yanına da bir beşik almam lazım ben sallanan beşikleri çok seviyorum ama yatağımın yanı çok dar biraz yatağı çekicez ama sallanan beşik sığmaz gibi. Chiccoda da anne yanı beşikler var bir fermuarını indirip direkt yatağa dayaıyorsun böylece uyanınca kolayca alıyorsun. Eşimin arkadaşları 2. çocuğa onu almışlar ama içi küçük onun da. Sezeryan olacağı için çok kolay olur ayağa kalkmadan alabilir demişler bilemiyorum bakalım gezicez daha hiçbirşey bakmadık kıyafete bile başlamadım

Valla ben oda yapmıcam kızlar. Belli bi yaşa kadar zaten yatak odasında kalıyo bebek. Bi tane komidin alıcam eşyaları için zaten minik minik kıyafetler sığar diye düşünüyorum:) önümüzdeki yaz yaparım odasını. Bide biz karı koca memuruz il dışı tayin durumlarımız var her sene. Evimde küçük vs. vs. Yani şimdilik oda fikrine uzağım

Boyle tiplere de ya benim bebegim ilgilendirmez sizi diyemiyoruz ki napcsz bilmiyorum

Meslek olarak tercih ediliyo diyorum benimde akrabalarımda var restoran o aklıma geldi evet bi kaç kere gidip içme fırsatım oldu benimde hamileliğinde eşin temin edebiliyosa çok şanslısın hem doğalınj içiyosun hemde en sağlıklısı şansının kıymetini bil

Niye almayasın al gitsin koyarsın yanına yatar yıllarca sonrada baza alırsın arabalı yatak alırsın keyfine göre boşver sen beğendiysen al
Kullanışlı değil diyorlar gerçi insanlara kalsa bebek arabası bile gereksiz zaten benimde hevesim kaçtı çocuğuma hiç bi alışveriş yapmıyorum resmen halbuki ne hayallerim vardı

İmkanınız varsa özel derim kendi fikrim ama bazen devlettede çok değerli doktorlar oluyo aslında bu hastane değilde doktora göre tercih edilen bi durum ama devlet hastanelerinde de ilgili doktor bulmak biraz zor

Boyle tiplere de ya benim bebegim ilgilendirmez sizi diyemiyoruz ki napcsz bilmiyorum
Keşke dobro bi insan olsam sizi ilgilendirmez desem ama olmuyo ya bide böyle diyenlerin çoğu genç hani yaşıtlarım 40 yıllık deneyimleri varmış gibi konuşuyolar ben böyle olmak istemem cidden kimsenin hevesini kırmam kim pişman olacaksa olur herkezin kendi derdi dimi

Mrhaba arkadaşlar. Doğum izniyle ilgili ağustosta doğum yaparsak 5 haftası aktarılıyor diyen bi arkadaş vardı kimdi acaba o

Canim bende sabah gittim sağlık ocağına. Bugün tam 19 haftalik olduk tetanoz aşısı yapıldı senin dediğin aletle benimde bebisin kalbini dinledik göbege yamim yerde duyduk kalbini. Bence yukarı çıkmıştır ama bebeğin pozisyonu farklı olabilir senin bebiş baş aşağı duruyor olabilir :)

Cnm saglikli olsunlarda bebislerimiz kilolar illa gider. Bende 75 i gecmek istemiyorum bakalim. Suanda 63 kiloyum bakalim kac olucammm

Ya mesajına çok güldüm çok tatlı yazmışsın cidden çok haklısın canım benimde hayalim 1,2 yıl benim yatsın odamda odama beşik alayım sepet kadar ufak olmasın en az 2 yıl yatsın sonra bi ufak odam var şuan orda günlük oturuyoruz ama 2 yıl sonra taşındığımda o odanın koktuğunu götürmüycem ve oraya senin dediğin gibi montessori ev şeklinde yapılan bi yatak almayı planlıyorum küçük bide dolabı var şuan için onuda koyarım odasını oyuncak dolabı vs miss gibi oda olur sadece bunu şimdi yapamam benle yatmasını istiyorum ilk zamanlar dinlemiycem artık kimseyi tek sorunum biraz içten içe takarım söylenenleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…