2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Arkadaşlar oda yapacak olanlar büyüyen beşik alsın eğer yapmayacaksanız park yatak alın uzun süre yatar ve sonra katlayıp kaldırırsınız. Ben ilk çocuğunda oda yapmadım yatak aldım sadece 3 yıl sonra kardeşi oldu ranzalı oda takımı aldık çocuk odamız küçüktü ve ben hemen kardeşi olsun istemiştim şimdi hala kullanıyorlar 5 yıldır çok şükür.

Ben 13. Haftada gittigimde hem üstten hem de vajinal bakmisti bebegin pozisyonu geregi ense ölcümünü üstten bakinca tam göremedigi icin ama normal sartlarda üstten artik rahatlikla herseyi görünüyor diye biliyorum

Benim kızım sağa sola dönmeye başladıktan sonra beşiğinde (60x120 tahta beşik ikeadan almıştık) elleri yanlara çarptıkça sinir olup ağlayıp uyanmaya başlamıştı. 10. Ayında montessori yatak yapmaya karar verdim, abartıp 120x160 çift kişilik yatak aldım. Yer yatağı yaptım. Hem ben de yanında yatıp emzirebiliyordum. Odasına geçirdim. 2,5 yaşına kadar böyle yattı. Montessori yatağı yaptırayım dedim şu ev gibi olanlardan ama pdası dikdörtgen ve pencere önüne koyunca yatağı pencere açılmayacak diye yaptırmadım. Tek kişilik yata aldım yine ikeadan yan koymalık taktım 2,5 yaşından beri onda yatıyor.
O yüzden büyüyebilen yatak tercih etmenizi önermem çünkü huyları belli olmuyor, şimdi kızkma yeni oda yapıcam. Doğacak bebişimi de yanımda 1 sene yatırdıktan sonra ona da çocuk odası yapıcam. Baştan kestiremiyorsumuz ama bebek 1 yaşını geçtikten sonra odası basıl olsunlar kafanızda az buz şekilleniyor. Hem çocuğunuzun ihtiyaçlarını biliyor oluyorsunuz hem odasında rahatça hareket edebilsin diye dzenlemeyi ona göre yapıyorsunuz vs. O yüzden sadece ilk 1 yılı gözeterek mobilya alın sonra gidişata göre oda yaparsınız.
Park yatak tavsiye etmiyorum kayınvalidem yazlığa almıştı hışır hışır, ki benim kızım çıt sesine uyanan bir bebek, o hışırtılar yüzünden sürekli uyanırdı, içinden çocuğu alması bir dert uyutup geri yatırırken hışırdatmamak bir dert. Ha nuna marka gibi kumaş yapıda park yatak alıcaksanız olabilir vence. İçi geniş olan bir beşik yada park yatak tercih etmekte fayda var

Ben 13. Haftada gittigimde hem üstten hem de vajinal bakmisti bebegin pozisyonu geregi ense ölcümünü üstten bakinca tam göremedigi icin ama normal sartlarda üstten artik rahatlikla herseyi görünüyor diye biliyorum
Evet artık rahatlıkla görünüyor gerçekten ama neden öyle bir uygulamaları var bilmiyorum. Neyse bir daha gitmemem gerektiğini anlamış oldum dün akşamla birlikte :)

Selamlar. ilk cocuguma hamileyim. boyum kisa. 54 kilo ile hamile kaldim. simdi 57 kiloyum. 17 haftamız bugun bitti. yattigimda karnim dumduz oluyor. ayaktayken de ayva. ama bir haftadir hareketler hissetmeye basladim. ozellikle sirtustu uzaninca. ve surekli hissediyorum. sizlerde var mi hareketlenme?

Malesef insanlar fikir verip geçmiyo bu konu hakkında diretiyo ben ikranın beşiklerinide beğendim aslında gönlüm hep sepet beşiklerde ama yatmıyo diyolar içinden bide e bebekte ahşap bi beşik gördüm çok hoşuma gitti ona tekrar bakıcam kafamda deli sorular en iyisi cidden kimseyi takmamak yatmazsada yavrumun canı sağolsun

Bende bu beşiklere bakıyorum çok tatlılar böyle bişey istiyorum acaba bunları kaç yaşa kadar kullanırlar

canım bir de bu durum gerçekten çocuktan çocuğa çok değişiyor.benim kızım 8 ay bambu beşikte yattı çok da rahat etti hiç sorun yaşamadık kimi rahat değil diyor. sonra adaya gidince kuzenim park yatak verdi onu kullandık herkes çok memnun ama benim kızım hiç sevmedi gece uyanıp uyanıp yanımıza gelmek istedi.çok çukur geldi .açıkçası ben de sevmedim yazın zaten sıcak çocuk içinde daha çok terledi. o yüzden belli olmaz bu işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…