2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
canım ayda 2 kutu bez yetiyo muydu? benim ilk bebegim de bilmedigimden soruyorum simdi her numaradan 4 er paket almayı düşünüyorm yeni dogan haric ondan 1 paket alırım
aileleri takmamak en iyisi bende eminim sinirimi bozucaklar ama artk katlanıcaz bi süre

KIzlar doğum korkusu için psikoloğa gitmeyi düşünen varmı? Yada bu korkunuzla nasıl başa çıkıcaksınız ne gibi yollar deniceksiniz?
korkuyo musun kuzum ? bence dünyanın en güzel seyi bi canlıyı dünyaya getirmek korkmaya gerek yok su an ki düşüncem bu:)

canım ne oldu ebn kaçırmışım
kötü bişey mi dediler
Ilk defa şimdi yazdım canım. Bebeğim olunca çok fazla konuştular karistilar. Ben öyle yapmak istemiyorum deyince laf soktu hep .sonra isteklerini eşime söylemeye başladı o da annem yazık ozeniyor deyip durdu.
Daha birçok şey var, ..
Lohusayim ilk anneligim ama hiç tecrübesiz gibi değildim. Tam 1 yıl kendime gelemedim psikolojim çok bozuldu sütüm kesildi, eşimle aram 1 yıl bozuktu. Sonra kendimi toparlamaya baslayinca herseyi konuştum konuştum şimdi hiç sesi çıkmıyor hemde oğlunun yanında söyledim haksizligi çıkınca sustu. Nefret etmiştim ondan çok kurnaz bir kadın, cocuguma dokunmasindan bile hoslanmiyordum.
Neyse şükür iyiyim artık mesafeli davraniyorum.

korkuyo musun kuzum ? bence dünyanın en güzel seyi bi canlıyı dünyaya getirmek korkmaya gerek yok su an ki düşüncem bu:)
Bazen korkmuyorum,bazen korkuyorum ama genelde korktuğum günler daha ağır basıyor.Epidural sezeryan olucam ama kaç dakika sürecek , acı olacakmı, dayanabilcem mi? Büyük korkular yaşıyorum sanirım... Bebişi çok seviyorum ama korkum çok agır basıyor

sezeryan olanlar bilgi verir sana eminim ama ben kolay geçiyo diye duymustum :)
kendini rhatlatıcak seyler ugraslar bulsan ? sonucta dogum sekline karar vrmişsin daha kolay artık senin için ne olcanı biliyosun

Biraz karışık ve uzun oldu ama kusura bakmayın kızlar içimi döktüm biraz. ..
Evet bu birazi genel hatlarıyla anlattım
eger normalde de kendine karışılmasın hoşlanmıyosan cok normal lohusa zamanı böyle sinirlenmen moralinin bozulası ama bence bu sfeer o kadar cok karısmaz kv sonucta uyarını ilk bebeginde yapmıssın

canım sıkma canını mesafeni baştan koy
sen sesini çıkarmazsan heptenazıtıyorlar

Ilk doğumun olacak sanırım. .
Bende ilk hamileligimde korkuyordum hele son aylar nasıl olacak bebek o delikten nasıl çıkacak falan diye.
Ama durum korktuğum gibi değilmiş vücut zaten kendini doğuma hazırlıyor o an çok güzeldi ilk inga sesi. ..
benim normal dogumdu hemde suni sanciyla ve kesik de atıldı 8 dikiş inan hiç hissetmedim bişey. Sende korkma çok büyük ve cok güzel bir mucize doğum.
Doğumun hertürlüsü atlatilabilir bir durum.
Sonra kucağıma verdiler bir eliyle gözünü kapatmış ağlayıp duruyor ahh pitircigim şimdi abi olacak.
Hiç korkma canım doğum sırasında hiç hissetmezsin doğum sonrası biraz agrin olur ama bebeğin kucağında olacağı için o biraz ağrıyı bile hissetmezsin.

Üzüldüm canım, dediğin gibi mesafeli olmak iyidir, gereksiz üzüntü yaşamazsın. Şunu anladım haksızlığa uğradığımız zaman susmamalıyız aman büyüğümdür deyip. O zaman bi çok şeyi söyleme hakkı görüyorlar. Uygun bi dille söylemek lazım rahatsız olduğumuz şeyleri

eger normalde de kendine karışılmasın hoşlanmıyosan cok normal lohusa zamanı böyle sinirlenmen moralinin bozulası ama bence bu sfeer o kadar cok karısmaz kv sonucta uyarını ilk bebeginde yapmıssın
Evet canım normalde de karisilmasindan hoslanmam annemde babamda bilir karismazlar hiç. Her işimi kendim yapmalıyım yoksa içime sinmez.

en mantıklısı canım meyve bastırır kokusunu tadını ben hala süt içmiyorum acaba kakaolu mu denesem

dene canım kakao da baya bastırıyor içimin cam şişede sütünü alıyorum ben laktozsuz aldık bir kere ama tadı acayip geldi muz bile bastıramadı yani bir daha aldırmadı eşime

Evet canım normalde de karisilmasindan hoslanmam annemde babamda bilir karismazlar hiç. Her işimi kendim yapmalıyım yoksa içime sinmez.
işte kv bunu bilmedigi için belkide iyi niyetle karısmıstır tm büyüklerin tecrübelerinden faydalanmak isteriz ama bi kere söyleyip istersen böyle yapabilirsin diyip cekilmeleri lazım

Hiç bişey soylemeyip sustum çok ağır konustuguda oldu. Mesela lohusaligim 2. Haftası ben bir beddua edersem tutar
Dedi. . Sustum yine. .sustukca esimde annesini uzdugumu sandı benden gittikçe uzaklaştı tam 1 yıl ne sohbet etti ne yaklaştı ne dokundu. .. Oysa severek evlendik hayallerinle yasadiklarin tam tersi olunca insanın psikolojisi bozuluyor.
Şimdi de söylüyorum her şeyi ama saygısızlık etmiyorum etmiycemde. Ama evime ve çocuklarıma karistirmayacqgim.
Eşim isteyken bana lafı sokar sokar hirslanirdi eşimin gelmesine yakinda gider yatardi başım ağrıyor oğlum midem ağrıyor oğlum derdi. ..

dene canım kakao da baya bastırıyor içimin cam şişede sütünü alıyorum ben laktozsuz aldık bir kere ama tadı acayip geldi muz bile bastıramadı yani bir daha aldırmadı eşime
açık süt alıp kaynatıp kavanoza koysam o da aynı sekilde kullanılır sanırım dimi
laktozsuz hiç denemedm ben nasıl tadı kötü mü :)

Ahhh ahhh burda eşine de çok iş düşüyor. Eşler de haklıyı haksızı ayırt edebilmeli. İster annesi olsun ister karısı. Kim haklıysa ona haksızlığı bir de eş/oğul yapmamalı.

E bebekte prima premium care nin kutularindan aliyorduk şimdi kacliydi onlar unuttum. 2 kutu 1 ayda yetiyordu.
Ilk 3 ay günde 10 12 bez degistiriyorduk çok kaka yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…