- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #18.481
Maşallah onaa :))))Ritmik vuruyor benimki tık tık tık ard arda 7 8 defa vuruyor 3 4 saniye bekleyip
canım ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın. kimileri gelip burada çooook düşüncesizce normal doğum ve sezeryan hakkında düşüncelerini yazıyorlar. kesiyorlar, biçiyorlar, yok benim için travmadaydı. birini isteyen diğerine çamur atıyor. herkesin şartları ve istekleri bambaşka. bebeklerimize kimimiz yıllar sonra kavuşmuşuz, kimimiz bir anda. bazılarımızın pıhtılaşma, tiroit, düşük riski, kanama, yüksek tansiyon vs. sorunları var. herkesi kendi koşullarına göre doktoru en güzel şekilde yönlendirecektir. herkesin hormonlarının tavan yaptığı ve duygusal olarak bambaşka bir boyuta geçtiğimiz bugünlerde yorumların daha ılımlı olması daha hoş olacaktır bence :) çok güzel yazmışsın, o yüzden senin yorumunun altına yazayım dedim :)Ameliyathaneye girip çıkmak yarım saat sürmüştür heralde. Ben en çok iğneden korkuyordum omuriliğe yapacak ve çok acıyacak diye düşünüyordum. Sinek ısırığı gibi bişeymiş beklediğim gibi korkunç değildi :)
Sonra zaten uyuşuyor bacaklar yatırıyorlar seni. Kesilmeyi falan hissetmiyorsun,sadece biri dokunuyor onu hissediyorsun. Şuanda kestiğini hissettim ama hiç acımadı gibi bişey değil yani. Zaten çok heyecanlısın o anda belkide heyecandan hissetmedim :) bebek çıkarken haber veriyor biraz tuhaf hissedeceksin diye,sanki denizde dalga gibi oluyor için ama anlık bişey. Bebek çıktıktan sonrası umrunda olmuyor zaten.. bebek çıkınca rahime bi ilaç sıkıyor heralde onu ağzında hissedebilirsin dedi,gerçekten hissettim iğrençti. Bütün süreçte uyarılıyorsun yani. Bebek çıkınca ona bakmaktan zaten dikme kısmını hiç anlamıyorsun. Sonra bebeği götürüyorlar,hadi çabuk bitirin bende gideyim artık moduna giriyorsun :)
Benim eşimde yanımdaydı onunda desteği önemli,tek olsam çok daha fazla heyecanlanırdım heralde.
Herkesin tercihi ama bence bayılmak çok daha kötü.. narkoZdan uyanmak ve sonrası sersem gibi geçen saatler.. hiç korkma,inan hamilelikle alakalı korktuğum en son şey bile değil doğum.. zor yada kötü bişey olsaydı tecrübe eden biri olarak en çok benim korkmam gerekirdi :)
canım benim ilk doğumum sezeryan öyle hiç kasılma falan olmadı bende dediler dikiş yerlerin sızlıcak şükür öyle bir şey de olmadı. hatta ben 3 saat sonra kalktım yürüdüm. öyle ağrım da olmadı ertesi gün baya evin içinde geziyordum. arkadaş bizim normal yaptı 15 gün oturamadı. yani her iki doğum şeklinde sıkıntı yaşayan da çıkabilir. bu bünyeye göre değişir. biz birini tercih ettik diye diye diğerine çamur atmak da doğru değil. tabii ki normali adı üstünde normal de sonuçta sezeryan da eskisi gibi değil. insanların kararlarına saygı duymak lazım bu konu da aaa sezeryan mı diyenlere eveeeetttt çok da memnunum diyorumm.tabi ki vardır o da bir tercih tabi herkesin düşüncesi farklı benim öyle bir takıntım yok da ama bir yanda karın bölgesi de baya zaman kasılıyormuş ama o iş olurken yanii bilemiyorum umarım hemen ayağa kalkarım inşallah
eşim bekliyo akşamları kıyamıyorum da o da elini koydugunda hiç hareket etmiyo :)))benimki genelde gece yatağa uzanırken:) pit pit elimi karnıma koyuyorum duruyor fındık kurdu :) büyüyorlar ondan ultrason cihazına sığmıyorlar:) maşallah
rahat ol canım her şeyin bir çaresi var doktorun emin ol önlemini alır. iyi düşün . senin için de bebeğin içinde çok güzel olacak sonuç .inşallah sağ salim hepimiz alırız bebeklerimizi kucaklarımıza.Arkadaslar moralim cok bozuk butun gun agladim.tansiyonlarim yuksekti haftada bir kontrol olup tahlil veriyordum.bugn karaciger enzimlerim de firlamis gorduk.cok riskli gebelik dendi.nasil devam edecek yada devam edecek mi bilmiyprm.hem kendi sagligim icin hem de bebek icin cok korkuyorm
canm tansiyonun 14 9 du tuzsuz yedim 2 hafta buyuk tansiyon dustu ama kucuk yine hep 9 cikiyordu dun tansiyon ilaci basladilar.alt de 71 cikti iki hafta da 2 kat artti 44 du onceden benim de yarn ultrasonum var.idrar da protein su an yok.o da cok onemli.12 ye 8 tansiyon yuksekse benim olmem lazm.normal bence.tek dayanagim dua zaten.
cok tesekkur ederim.iyi dilekler mutlu ediyor beni.iki gundur ihtiyacim olan sizmissinzrahat ol canım her şeyin bir çaresi var doktorun emin ol önlemini alır. iyi düşün . senin için de bebeğin içinde çok güzel olacak sonuç .inşallah sağ salim hepimiz alırız bebeklerimizi kucaklarımıza.
sen takip et canim.benim isler de tansiyonla basladi.idrarina da baktir canm.Benimde tansiyonum 140-98 çıktı ama doktor çok önemsemedi bir hafta takip yapalım yinede dedi
Gerçekten anlam veremiyorum böyle yorum yazanlara.. benim içinde normal doğum çok travmatik ama kimseye kötülemiyorum,herkesin kendi tercihi.. banada çok söyleyen oldu hemde en yakınımdakiler.. şöyl kesecekler,böyl fena olacak,günlerce kalkamayacaksın hatta yarım insan olacaksın diyen bile oldu düşünsene :) beynim yarım olmasın o yeter dedim geçtim..canım ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın. kimileri gelip burada çooook düşüncesizce normal doğum ve sezeryan hakkında düşüncelerini yazıyorlar. kesiyorlar, biçiyorlar, yok benim için travmadaydı. birini isteyen diğerine çamur atıyor. herkesin şartları ve istekleri bambaşka. bebeklerimize kimimiz yıllar sonra kavuşmuşuz, kimimiz bir anda. bazılarımızın pıhtılaşma, tiroit, düşük riski, kanama, yüksek tansiyon vs. sorunları var. herkesi kendi koşullarına göre doktoru en güzel şekilde yönlendirecektir. herkesin hormonlarının tavan yaptığı ve duygusal olarak bambaşka bir boyuta geçtiğimiz bugünlerde yorumların daha ılımlı olması daha hoş olacaktır bence :) çok güzel yazmışsın, o yüzden senin yorumunun altına yazayım dedim :)
ay ne güzel ya ben de annem gelsin istiyorumGünaydınn kızlaar. Bugün çok mutluyum anneciğim gelecek. Akşam iş çıkışı alıcaz yarında kontrolüm var annemde gelecek inşallah iyidir kuzum. Akşam pıt pıtlar hissettim baya hiç öyle hissetmemiştim ama hala acaba mı diyorum yarın sağlıklı olduğunu bir öğrensem. Eşimin haftasonu açıköğretim gözetmenlik görevi var Yalova'ya çıktı Cuma'dan gidecek bende izin aldım annemle gidicez eşim gündüz görevdeyken bizde gezicez tabi bir sorun çıkmazsa kontrolde. Alışveriş için bende detaylı ultrasonu bekliyorum sabırsızlanıyorum.
Allahın izni ile iyidir annesi sana işarette vermiş pıt pıt diye bakBenim de ilk defa dün oldu pıt pıt karnımda kıpırdanıyor gibiydi birşeyler hissettim gece de ama sonra yok ben artık ellerimi koyup gezdirmeden hissetmek istiyorum ya emin de olamıyorum yarın kontrol var inşallah iyidir
onların işi daha zor yaaa biz en azından arada hissediyoruz onlar merakla bekliyorlar ama bebişler nazlı yapacak bişey yokeşim bekliyo akşamları kıyamıyorum da o da elini koydugunda hiç hareket etmiyo :)))
insallah biz de saglikla tammalariz ben elimden geleni yapicamKirmizi pabuc canım dikkat et.dr mutlaka önlemini alır.benim tanıdığımda da yüksek tansiyon vardı, o da riskli gebelikti ama sağlıkla tamamladı gebeliğini.bebek de kendisi de sağlıklı
Bende bende :) sezeryan candır diyorum.canım benim ilk doğumum sezeryan öyle hiç kasılma falan olmadı bende dediler dikiş yerlerin sızlıcak şükür öyle bir şey de olmadı. hatta ben 3 saat sonra kalktım yürüdüm. öyle ağrım da olmadı ertesi gün baya evin içinde geziyordum. arkadaş bizim normal yaptı 15 gün oturamadı. yani her iki doğum şeklinde sıkıntı yaşayan da çıkabilir. bu bünyeye göre değişir. biz birini tercih ettik diye diye diğerine çamur atmak da doğru değil. tabii ki normali adı üstünde normal de sonuçta sezeryan da eskisi gibi değil. insanların kararlarına saygı duymak lazım bu konu da aaa sezeryan mı diyenlere eveeeetttt çok da memnunum diyorumm.
az daha beklicekler sonra tekmeler basladıgında gece yatarkn sırtına dayıcam göbegimi ki anlasın ne oldugunuonların işi daha zor yaaa biz en azından arada hissediyoruz onlar merakla bekliyorlar ama bebişler nazlı yapacak bişey yok
senin kilona, tercihlerine laf söyleyenler senden fazla kiloya sahip ve kötü tercihlere maruz kalmış insanlar olduğundan senin de kendi akıllarınca onlar gibi olman (sözde) onları yapay bir mutluluğa sürüklüyor. ama bilemiyorlar ki geçici :) dediğin gibi gerisi hikaye canım, Allah içimizi biliyor :)Gerçekten anlam veremiyorum böyle yorum yazanlara.. benim içinde normal doğum çok travmatik ama kimseye kötülemiyorum,herkesin kendi tercihi.. banada çok söyleyen oldu hemde en yakınımdakiler.. şöyl kesecekler,böyl fena olacak,günlerce kalkamayacaksın hatta yarım insan olacaksın diyen bile oldu düşünsene :) beynim yarım olmasın o yeter dedim geçtim..
Herzaman fit görünümlü diye tabir edilenlerdendim ama ilk hamileliğimde çok kilo aldım. Kilo aldığım için sevinenler vardı ya etrafımda :) o kilolar artık verilmez diyenlermi,bidaha eski gibi olmak hayal diyenler mi,sezeryandan sonra o göbek gitmez olduğu gibi kalacak diyenler mi neler neler..
Doğum yaptım,bacaklarımı hissetmeye başlayınca ayağa kalktım tabiki zordu kolay demiyorum ama kalktım yürüdüm.. sigara içmeye bile gittim kafeye :) bana bin türlü şey söyleyenlere kapak niteliğinde cevap oldu..
lohusalık bitti 40. Günün sonunda 2-3 kilo fazlam vardı. Bikaç hafta sonra o da yoktu ve karnım gayet dümdüzdü.. sonra yine o konuşanlara hiçbişey demedim onlar anlaması gerekeni anladı zaten...
o yüzden boşverin,herkes bişey diyor.. sen doğru bildiğini yap,gerisi hikaye :)
Aynen öyle canım.. bunu bana diyenler doğumdan sonra kilo verememiş,nazından niyazından haftalarca ayağa kalkamamış kişiler.. hiç takmıyorum o yüzden.. şimdide diyorlar ki ikinci doğumdan sonra kilolar yerleşip kalırmış :) hayırlısı diyorum ne diyeyim :)senin kilona, tercihlerine laf söyleyenler senden fazla kiloya sahip ve kötü tercihlere maruz kalmış insanlar olduğundan senin de kendi akıllarınca onlar gibi olman (sözde) onları yapay bir mutluluğa sürüklüyor. ama bilemiyorlar ki geçici :) dediğin gibi gerisi hikaye canım, Allah içimizi biliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?