2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Günaydınn kızlaar. Bugün çok mutluyum anneciğim gelecek. Akşam iş çıkışı alıcaz yarında kontrolüm var annemde gelecek inşallah iyidir kuzum. Akşam pıt pıtlar hissettim baya hiç öyle hissetmemiştim ama hala acaba mı diyorum yarın sağlıklı olduğunu bir öğrensem. Eşimin haftasonu açıköğretim gözetmenlik görevi var Yalova'ya çıktı Cuma'dan gidecek bende izin aldım annemle gidicez eşim gündüz görevdeyken bizde gezicez tabi bir sorun çıkmazsa kontrolde. Alışveriş için bende detaylı ultrasonu bekliyorum sabırsızlanıyorum.

canım ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın. kimileri gelip burada çooook düşüncesizce normal doğum ve sezeryan hakkında düşüncelerini yazıyorlar. kesiyorlar, biçiyorlar, yok benim için travmadaydı. birini isteyen diğerine çamur atıyor. herkesin şartları ve istekleri bambaşka. bebeklerimize kimimiz yıllar sonra kavuşmuşuz, kimimiz bir anda. bazılarımızın pıhtılaşma, tiroit, düşük riski, kanama, yüksek tansiyon vs. sorunları var. herkesi kendi koşullarına göre doktoru en güzel şekilde yönlendirecektir. herkesin hormonlarının tavan yaptığı ve duygusal olarak bambaşka bir boyuta geçtiğimiz bugünlerde yorumların daha ılımlı olması daha hoş olacaktır bence :) çok güzel yazmışsın, o yüzden senin yorumunun altına yazayım dedim :)

canım benim ilk doğumum sezeryan öyle hiç kasılma falan olmadı bende dediler dikiş yerlerin sızlıcak şükür öyle bir şey de olmadı. hatta ben 3 saat sonra kalktım yürüdüm. öyle ağrım da olmadı ertesi gün baya evin içinde geziyordum. arkadaş bizim normal yaptı 15 gün oturamadı. yani her iki doğum şeklinde sıkıntı yaşayan da çıkabilir. bu bünyeye göre değişir. biz birini tercih ettik diye diye diğerine çamur atmak da doğru değil. tabii ki normali adı üstünde normal de sonuçta sezeryan da eskisi gibi değil. insanların kararlarına saygı duymak lazım bu konu da aaa sezeryan mı diyenlere eveeeetttt çok da memnunum diyorumm.

benimki genelde gece yatağa uzanırken:) pit pit elimi karnıma koyuyorum duruyor fındık kurdu :) büyüyorlar ondan ultrason cihazına sığmıyorlar:) maşallah
eşim bekliyo akşamları kıyamıyorum da o da elini koydugunda hiç hareket etmiyo :)))

rahat ol canım her şeyin bir çaresi var doktorun emin ol önlemini alır. iyi düşün . senin için de bebeğin içinde çok güzel olacak sonuç .inşallah sağ salim hepimiz alırız bebeklerimizi kucaklarımıza.

Benimde tansiyonum 140-98 çıktı ama doktor çok önemsemedi bir hafta takip yapalım yinede dedi

cok tesekkur ederim.iyi dilekler mutlu ediyor beni.iki gundur ihtiyacim olan sizmissinz

Gerçekten anlam veremiyorum böyle yorum yazanlara.. benim içinde normal doğum çok travmatik ama kimseye kötülemiyorum,herkesin kendi tercihi.. banada çok söyleyen oldu hemde en yakınımdakiler.. şöyl kesecekler,böyl fena olacak,günlerce kalkamayacaksın hatta yarım insan olacaksın diyen bile oldu düşünsene :) beynim yarım olmasın o yeter dedim geçtim..
Herzaman fit görünümlü diye tabir edilenlerdendim ama ilk hamileliğimde çok kilo aldım. Kilo aldığım için sevinenler vardı ya etrafımda :) o kilolar artık verilmez diyenlermi,bidaha eski gibi olmak hayal diyenler mi,sezeryandan sonra o göbek gitmez olduğu gibi kalacak diyenler mi neler neler..
Doğum yaptım,bacaklarımı hissetmeye başlayınca ayağa kalktım tabiki zordu kolay demiyorum ama kalktım yürüdüm.. sigara içmeye bile gittim kafeye :) bana bin türlü şey söyleyenlere kapak niteliğinde cevap oldu..
lohusalık bitti 40. Günün sonunda 2-3 kilo fazlam vardı. Bikaç hafta sonra o da yoktu ve karnım gayet dümdüzdü.. sonra yine o konuşanlara hiçbişey demedim onlar anlaması gerekeni anladı zaten...
o yüzden boşverin,herkes bişey diyor.. sen doğru bildiğini yap,gerisi hikaye :)

ay ne güzel ya ben de annem gelsin istiyorum
geçen hafta gitti ama şimdiden çok özledim

Allahın izni ile iyidir annesi sana işarette vermiş pıt pıt diye bak

Kirmizi pabuc canım dikkat et.dr mutlaka önlemini alır.benim tanıdığımda da yüksek tansiyon vardı, o da riskli gebelikti ama sağlıkla tamamladı gebeliğini.bebek de kendisi de sağlıklı

Bende bende :) sezeryan candır diyorum.

niye korkuyorsunuz ki epiduralden bişey görmeyip acı hisetmiyorsunuz emin olun çok güzel bişeydi ben de memnun kaldm neler olup bittiğini bilmek daha güzel bişey baygın uyumaktansa

senin kilona, tercihlerine laf söyleyenler senden fazla kiloya sahip ve kötü tercihlere maruz kalmış insanlar olduğundan senin de kendi akıllarınca onlar gibi olman (sözde) onları yapay bir mutluluğa sürüklüyor. ama bilemiyorlar ki geçici :) dediğin gibi gerisi hikaye canım, Allah içimizi biliyor :)

Aynen öyle canım.. bunu bana diyenler doğumdan sonra kilo verememiş,nazından niyazından haftalarca ayağa kalkamamış kişiler.. hiç takmıyorum o yüzden.. şimdide diyorlar ki ikinci doğumdan sonra kilolar yerleşip kalırmış :) hayırlısı diyorum ne diyeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…