- 29 Mart 2013
- 273
- 393
- 303
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #19.041
ben sana demedim cnm zaten ben sık sık doktora gittiğimde her ay bişey çıktı ikinci gebeliğimde çok sık gitmicem dedim kendi kendime ben kimseyi yönlendirme gibi bi derdim yoktu yani bi cvp yazdım diye hatalı oldm özür dilerim ULTRASOUND (ULTRASYON DEĞİL) öğrenmiş oldum Türk Dil Kurumunun temsilcisinden
ZARARLI Kİ O KADAR ULTRASYONA GİRMEK NE GEREK VAR Kİ BEN İLK ÇOCUKTA AYDA BİR GİDİYODM BUNDA 17 HAFTALIĞIM İKİ DEFA GİTTİM
Birçok hamile kadın, eskiye kıyasla çok daha fazla ultrason muayenesi oluyor. Artık görüntü kalitesi olarak da daha güzel fotoğraflar alınabilen bu muayenelerin sonuçlarını da sosyal medyada paylaşıyorlar, çerçeveletip hatıra olarak saklıyorlar. Hatta hastane kapısı için hazırlanan kapı süslerine bile bu fotoğraflar yapıştırılıyor!
The Wall Street Journal’da yayınlan bir araştırmaya göre, 2014’te Amerika’da gebelik boyunca yapılan ultrason muayeneleri, on yıl öncesine göre %92 oranında artış göstermiş. Araştırmada bazı kadınlar, hamileyken gittikleri her muayenede ultrasonla da muayene edildiğini belirtmiş.
Ancak tıp uzmanları, bu kadar sık ultrason taraması yapılmasının gerekli olmadığını söylüyor. Amerikan Obstetri ve Jinekoloji Koleji (ACOG)’un da içinde bulunduğu tıbbi kuruluşların 2014’te hazırladığı ortak bir raporda, düşük riskli gebeliklerde bir ya da iki ultrason taramasının yeterli olacağı açıklandı.
Ultrasonografinin insanlarda herhangi bir zarara yol açtığına dair herhangi bir delil yok. Ancak bununla ilgili yapılan araştırmaların hemen hepsi, 1992 yılından önce yapıldı, ultrason teknolojisinin daha zayıf olduğu ve daha seyrek kullanıldığı bir zamanda…
biraz okuyun yasemin hanım ben fizik mezunuyum ve bu benim fikrim ben iki ayda bir giderim siz her hafta gidin sıkıntı yok benim için herkesin kendi kararı değil mi .herhangi bir sıkıntısı yoksa gebenin çok sık gitmek BENCE doğru değil dedim ve böyle araştırmaları okuduğum için demiştim yani bilmeden atmadım yani.
peki canım bişey soracağım: benim bir önceki gebeliğimde bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım. eğer benim ilk hamileliğim olsaydı ve senin bu yazdığını okusaydım ben de gereksiz bulacaktım ultrasounda girmeyi ve bebeğimin öldüğü anlaşılmadığı için muhtemelen ben de hayatımı kaybedecektim. hiç bunları düşündün mü?ben sana demedim cnm zaten ben sık sık doktora gittiğimde her ay bişey çıktı ikinci gebeliğimde çok sık gitmicem dedim kendi kendime ben kimseyi yönlendirme gibi bi derdim yoktu yani bi cvp yazdım diye hatalı oldm özür dilerim ULTRASOUND (ULTRASYON DEĞİL) öğrenmiş oldum Türk Dil Kurumunun temsilcisinden
Birçok hamile kadın, eskiye kıyasla çok daha fazla ultrason muayenesi oluyor. Artık görüntü kalitesi olarak da daha güzel fotoğraflar alınabilen bu muayenelerin sonuçlarını da sosyal medyada paylaşıyorlar, çerçeveletip hatıra olarak saklıyorlar. Hatta hastane kapısı için hazırlanan kapı süslerine bile bu fotoğraflar yapıştırılıyor!
The Wall Street Journal’da yayınlan bir araştırmaya göre, 2014’te Amerika’da gebelik boyunca yapılan ultrason muayeneleri, on yıl öncesine göre %92 oranında artış göstermiş. Araştırmada bazı kadınlar, hamileyken gittikleri her muayenede ultrasonla da muayene edildiğini belirtmiş.
Ancak tıp uzmanları, bu kadar sık ultrason taraması yapılmasının gerekli olmadığını söylüyor. Amerikan Obstetri ve Jinekoloji Koleji (ACOG)’un da içinde bulunduğu tıbbi kuruluşların 2014’te hazırladığı ortak bir raporda, düşük riskli gebeliklerde bir ya da iki ultrason taramasının yeterli olacağı açıklandı.
Ultrasonografinin insanlarda herhangi bir zarara yol açtığına dair herhangi bir delil yok. Ancak bununla ilgili yapılan araştırmaların hemen hepsi, 1992 yılından önce yapıldı, ultrason teknolojisinin daha zayıf olduğu ve daha seyrek kullanıldığı bir zamanda…
biraz okuyun yasemin hanım ben fizik mezunuyum ve bu benim fikrim ben iki ayda bir giderim siz her hafta gidin sıkıntı yok benim için herkesin kendi kararı değil mi .herhangi bir sıkıntısı yoksa gebenin çok sık gitmek BENCE doğru değil dedim ve böyle araştırmaları okuduğum için demiştim yani bilmeden atmadım yani.
EVET İLK MJIMI İŞTEN ÇIKARKEN YAZMIŞTIM Bİ GELDİM HERKES ALINTI YAPMIŞ OLAYIN BUKADAR UZAYACAĞI AKLIMA BİLE GELMEDİ KİMSEYİ YÖNLENDİRMEK YADA YANLIŞ BİLGİLENDİRMEK GİBİ Bİ AMACIM YOK YANLIŞ ANLAŞILDIYSAM ÖZÜR DİLERİM AMA Bİ SIKINTI YOKSA HALA SIK GİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORM BU BENİM FİKRİM ARTIK KAPATALIM BU KONUYU ÇÜNKÜ GERİLDİM HERKESE HAYIRLI KANDİLLERBence uslüp kayması oldu. İlk mesajınıza şahsen ben de ayar olmuştum, büyük büyük puntolarla "NE GEREK VAR Kİ" yazmanız hoş değil.
Konu da gittikçe uzuyor. Ben de araştırdım, pek çok makale okudum Türkçe-İngilizce ve Fransızca kaynaklardan. Zararının sürekli dibimizde olan Telefonlar kadar olduğu görüşündeler. Uzun süreli kalp atışı dinlemenin bebek gelişimi açısından zararları olduğu düşünülüyor sadece, bu nedenle pek çok doktor çok kısa dinliyor kalp atışını.
TAMAM ÖZÜR DİLERİM HAKSIZIMpeki canım bişey soracağım: benim bir önceki gebeliğimde bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım. eğer benim ilk hamileliğim olsaydı ve senin bu yazdığını okusaydım ben de gereksiz bulacaktım ultrasounda girmeyi ve bebeğimin öldüğü anlaşılmadığı için muhtemelen ben de hayatımı kaybedecektim. hiç bunları düşündün mü?
normal doğum yapanların sezaryen doğum isteyenleri hor görmesi gibi saçma bi tartışmanın içindeyiz. eğer çok gereksiz bişey olsaydı sağlık bakanlığı önlem alırdı ve sınırlama getirirdi. neden biliyor musun?bu aletler çok pahalı ve bakanlık niye bu tür aletler için bütçe ayırsın ki?
burada ilk hamileliği olanlar emin ol en ufak bi kötü yorumdan etkileniyor. bu yüzden de yapılan yorumlara dikkat etmek gerekiyor.
Arkadaşım gunah yazan bendim ama niye gidiyorsun falan demedim ve gayet güzel bir üslupla konustuk o arkadasla ve kim olduğunu hatırlamıyorum. Ayrıca tabi ki senin tercihin diyip öneride bulunmustum ve o arkadasta evet bende günah olduğunu duydum ama kendim yaparken zorlanırm demişti ve konu kapanmıştı. Kimse size ille de şunu yapın bunu yapın diye zorlamıyor. Burda tartışılan konu çok başka ama sizin gibi kaos yaratmaya calisanlar oldukça bu tartismalar bitmez. Lutfen sizle muhatap olunursa cevap verin kime açıp kapayacaginiz bizi zaten ilgilendirmez. Rica ederim bı konuda konuşulurken diğer üyelere de laf atma zahmetinde bulunmayınvalla arkadaşım çok güzel okuduk. kendi ağzınla yazmışsın pardon alıntı yapmışsın her hangi bi zararı yok diyeo yüzden uzatmaya gerek yok bence.
geçen de biri burda ağdaya giden birine neden gidiyosun başkasına açmak günah dedi. valla açan benim kapayan benim, kısacası günah da olsa benim sanane kimene
Ben de çok istiyorum. Perşmbe randevum mutlaka sorucam. Aklıma geldikçe kegel egzersizi yapıyorum sadece , ilk hamileliğimde doktor önermişti, düşükten sonra da bırakmadım yapmaya devam ettim.kızlar aranızda doktoruna danışıp egzersizlere başlayan varr mı?
doğum için yararı olan egzersizlere başlamak istiyorm ben ama daha erken mi acaba
Cnm benim doktorum sabah aksam yarim saat yuru dedi ama useniyorum yaaakızlar aranızda doktoruna danışıp egzersizlere başlayan varr mı?
doğum için yararı olan egzersizlere başlamak istiyorm ben ama daha erken mi acaba
bende 10 gün sonra gidicem o zaman sorayım kendi kafama göre bieşy yapmak istemiyorum doktor yönlendirirse daha iyi olur sanki.Ben de çok istiyorum. Perşmbe randevum mutlaka sorucam. Aklıma geldikçe kegel egzersizi yapıyorum sadece , ilk hamileliğimde doktor önermişti, düşükten sonra da bırakmadım yapmaya devam ettim.
üşenme amaaa evdesin nasıl olsa kızınla beraber cık yürüyüşünü yap dön eve havalarda güzelleştiCnm benim doktorum sabah aksam yarim saat yuru dedi ama useniyorum yaaa
benimle muhatap olunursa da olunmazsa da istediğim zaman yazma hakkına sahibim bu kimseyi ilgilendirmez. çok şükür kaos yaratma gibi bir niyetim de yok, kendi mesajınıza bakarsanız kimin üslubunun daha kaotik olduğu anlaşılır zaten. istediğim şekilde ve tabi ki saygı çerçevesinde düşüncelerimi ifade ederim bu kadar basitArkadaşım gunah yazan bendim ama niye gidiyorsun falan demedim ve gayet güzel bir üslupla konustuk o arkadasla ve kim olduğunu hatırlamıyorum. Ayrıca tabi ki senin tercihin diyip öneride bulunmustum ve o arkadasta evet bende günah olduğunu duydum ama kendim yaparken zorlanırm demişti ve konu kapanmıştı. Kimse size ille de şunu yapın bunu yapın diye zorlamıyor. Burda tartışılan konu çok başka ama sizin gibi kaos yaratmaya calisanlar oldukça bu tartismalar bitmez. Lutfen sizle muhatap olunursa cevap verin kime açıp kapayacaginiz bizi zaten ilgilendirmez. Rica ederim bı konuda konuşulurken diğer üyelere de laf atma zahmetinde bulunmayın
18 haftada 201 gram dedi doktorum neden bu kadar geç çağırdıki ben dayanamazdımMerhabalar ben en son 15+5 te gittim kontrole bana bir problemin olmasa 24 haftalıkken gel dedidoğum yapınca gel dese daha iyiydi bu arada bebeğinin kilosunu bilenler yazabilir mi lütfen??
17+1'de 260gr çıktı. Ben fil doğurucamMerhabalar ben en son 15+5 te gittim kontrole bana bir problemin olmasa 24 haftalıkken gel dedidoğum yapınca gel dese daha iyiydi bu arada bebeğinin kilosunu bilenler yazabilir mi lütfen??
İçine mayonez sıkmadığın müddetçe bi sorun olmaz bence bende sürekli bi ara domatese takmıştım bi ara aynı senin gibi patatese hamilelikten sanırım budaHayırlı kandiller hayırlı cumalar güzel anneler :)
Bi bilginiz var mı acaba, hamilelikte çok fazla patates yemenin bi zararı var mı?? Yahu 3 gündür evdeyim canım kumpir cekiyor kumpir yapiyorum bi dolu tabak( bi fikri olan varsa lutfennn aydinlatsinnn benii
Ben dayanamayıp ara ara mayonez yiyorum yaa. Hatta her zamankinden çok daha lezzetli geliyor. Aslında nedense hamilelikte bütün zararlı şeyler lezeetli geliyor banaİçine mayonez sıkmadığın müddetçe bi sorun olmaz bence bende sürekli bi ara domatese takmıştım bi ara aynı senin gibi patatese hamilelikten sanırım buda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?