2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ayy ciddimisin cnm benimde gobegimde ergenlikten catlak war.ben daha kasinmiyorum ama korkuttun beni smdi bak.kac haftaliksin?ben daha bisey surmedim gobegime
24 haftalıgım cnm Allah'ın izniyle. Benım vucudumda esnek ama yinede çatlıyorum.korkma cnm herkesin vücudu bir degil :)

Gerçekten mi ya. Çok erken değil mi çatlamak için. Bende korkuyorum son aylarda bir sabah çatlak görecem diye. Şimdilik pek kaşınma da yok bakalım ınslalah böyle devam eder. Karnın mi çatladı?
Karnım degil belim çatladı ve popom en cok popom çatladı.

Amerikalı bazı doktorlar da karşı bu teste hatta bazı ülkelerde hiç uygulanmiyor. Bir dilim baklavaya baklavaylao içecek aynı şey değil diyor yani şüpheli bir şey bu şeker yüklemesi benim için

hiç araştırdın mı yani okudun mu neden yaptırmayın dediklerine? okuduysan bilgilerini paylaşırsan diğer arkadaşlara da faydası dokunabilir... ben netten okuduğum araştırdığım kadarı ile yaptırmayın diyenler zaten normalde de gebelerin ve normal insanların sağlıklı beslenmesini yani şeker ve glisemik indeksi yüksek gıdalardan uzak durması gerekrtiğni savunan doktorlar.. haliyle normalde hiç şeker kullanmayan buna dikkat eden kişilerin şeker yüklemesi yaptırması saçma olur... ama hangimiz buna dikkat ediyoruz Allah aşkına.. ben etrafıma göre dikkat etmeme rağmen evde kekim tatlım hep olur :) aman sakın içinde şeker var ne sağlıksız diyip yememezlik yapmam hal böyle olunca bu testi yaptırmak da çok saçma gelmiyor keşke uzak durabilsek uzmanların dediği gibi beslenebilsek ama bunu yapabilen çok az insan vardır bence

ben yüzmeye başladım haftasonu; haftada bi kaç kez yüzüp plates yapmayı planlıyorum bir de boğazımı tutabilirsem iyi olcak inş :)

bunlar çok güzel ama bebek hızlı büyüdüğü için bir süre sonra bebeklikten çıkıp çocuk olacak o zaman odasını değiştirmek isteyeceksin yine.. 1-2 sene sonra daha kullanışlı çocuk odası alabilirsin.. ben de ilk zamanlar bu tarz mobilya kullanmıştım kuzen vermişti sonra çok sıkıldım nedense bana çok kaba geldiler oğlum 2 yaşındaylen arabalı çocuk doası aldım daha kullanışlı oldu inan..

Ben hergün yürüyorum hemen hemen. Markete gidiyorum uzak olan marketi seciyorum gelirkenden dolanarak geliyorum. Düz bir yolda tabi yokuş değil nefesim yetmiyor yoksa
Her gün 15 dk kadar ben de yürüyorum ama yetersiz olduğunu düşünüyorum. İşte çoğunlukla ayaktayım. Eve gelince 20 dk kadar pilates yaptığım da oluyor ama her gün 30-40 dk yürümediğim için kendimi kötü hissediyorum. Off annelik! İkinci kez anne olacağım ama 10 kere de olsa bu endişeler bitmeyecek

bu arada o reflü yastığı inanılmaz rahat oluyor ben oğlumu o yastıkta büyüttüm diyebilirim :)

evet ilk zamanlar pamuk ve su kullanmak gerekir dediğin gibi en masum ıslak mendili bile tahriş edebilir. e bebkte ya da gratiste kare şeklinde satılıyor bu pamuklar

Islak Pamukla silmek en iyisi ama kullanımı uğraşması zahmetli her an bulamayabiliyor insan.ben yenidoğan döneminde mecbur kaldıkça unibaby nin kini kullanmıştım.tupper ın içine konulan mendilleri normal ıslak medilleri mi yıkayıp koyacağız,yada ayrı satılıyor mu canım ?

Ne güzel . Hamileyken daha önce egzersiz veya yürüyüş yapıyor muydun yoksa yeni mi başlayacaksın?

maalesef gün içinde yapamıyordum oğlum daha küçüktü şimdi babasına bakıp gidebilirim çok sorun olmaz. şuan kilo aldıkça kendimi çok hantal hissetmeye başladım bir de doğumdan sonra hemen kilolar gtmiyor maalesef o yüzden ne kadar az kilo alırsak o kadar iyi bizim için..

Canım illa sola yatmak gerekmiyor sağ veya sol yatmamız önemli sırt üstü yatınca büyüyen rahim aort un karında olan kısmına baskı yapıp bebeğe giden kan akımını azaltıyor onun için yan yatmak önemli

Sagada yatinca sanki zorla nefes aliyorum gibi ben ya sende de oluyoemu

İlk hamilelikte çok dikkatliydim. Hafta sonu hariç ağzıma doğru dürüst ekmek, poğaça , simit vs koymaz ve 4. aydan sonra her gün yürürdüm. Sonuçta 11 kg aldım. Şimdi kendimi kötü hissediyorum. Evde çocuk varken hamilelik ilki gibi olmuyormuş gerçekten. Bakalım bu hamileliği nasıl tamamlayacağım. Tek dileğim sağlıklı bir evlat daha.

Suyu fazla çıkan arkadaşlar şeker yükleme testini hemen mi istedi doktorunuz? 24. haftayı bekliyor musunuz? Ben zaten çok zayifim 48im doktor yediklerine dikkat et dedi erken doğum akciğerin fazla gelişmemesi falan filan biraz uyardı. Suyum fazla ve bebek biraz hızlı büyümüş diye...

Dikkat noktasında söylediklerinin aynısını şuan yapıyorum canım ama 6 kilo aldım şimdiden hiç anlamıyorum.2-3 gündür yürüyemiyorum ağrılarım başladığı için artık bundan sonra halim nolur bilemiyorum.neyse sağlıkla ve zamanında doğsun da inşallah kiloyu dert etme diye teselli ediyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…