- 13 Temmuz 2012
- 1.430
- 1.715
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #22.201
Zayıfken mi hamile kaldın? Zayıfken hamile kalanlar daha hızlı hamile kalırmış diyeceğim ama bence üzülecek bir kilon yok. Ben ilk hamileliğimde 26-27. haftada 6 kg , 32. haftada 8 kg aldığımı hatırlıyorum . 38+2'de 11 kg ile doğum yaptım. Diyeceğim o ki bazı aylar fazla bazı aylar az kilo alabiliyoruz. Kabızlık varsa o da kiloyu çok etkiliyor. Suyu bol içmek ve yürüyüş yapmak da gerekiyor . Canını hiç sıkma bence.Dikkat noktasında söylediklerinin aynısını şuan yapıyorum canım ama 6 kilo aldım şimdiden hiç anlamıyorum.2-3 gündür yürüyemiyorum ağrılarım başladığı için artık bundan sonra halim nolur bilemiyorum.neyse sağlıkla ve zamanında doğsun da inşallah kiloyu dert etme diye teselli ediyorum kendimi
Doğuma 2 hafta kala alırmışım. Hatta hastaneden eve getirecek kadar kiyafeti olsa yetermiş herkes kızıma doğmayacak gözüyle bakıyor. Sinir oluyorum o yüzdenneden almıyorsun neden izin vermiyorlar bu yatakları bende beğeniyorum büyüdüğünde tek kişilik yatak yapabiliyorsun ben 3 4 yaşına kadar birşey almıcam yatak konusun da bir tek dolap almayı düşünüyorum beyaz olsun istiyorum bakalım ne olcak
Hem de nasıl dün mutfağı toplarken kupanın üstüne tabak düştü yukarı dolaptan kupa kırıldı ama çok ses çıktı. Yavrum korktu toplandı sağ tarafıma kıpır kıpır etti. Ilk defa sese karşı verdiği tepkiyi hissettim.
AMİNNNNN cnm ❣ sağlıklı ve hayırlı evlatlar olsunlarda çatlaklarda geçiyor :)Kesin bende catlarim ya bilmiyom) artik.aman sagsaglim gelsinde bebislerimiz demi
Bazen oluyor değişkenlik gösteriyor aslında. bebeğin bulunduğu taraf o an sağ ise belki daha fazla şişkinlik olduğu için baskı hissediyor olabilirsin diye düşünüyorum canım
Doğuma 2 hafta kala alırmışım. Hatta hastaneden eve getirecek kadar kiyafeti olsa yetermiş herkes kızıma doğmayacak gözüyle bakıyor. Sinir oluyorum o yüzden
Kabızlık hamilelikte oldu biraz bi de şu kan ilacı çok fena yaptı.su içmeye de çalışıyorum ama 1.5 litre ancak kış olduğu için zorla bu kadar oluyo bakalım sonuç nasıl olacakZayıfken mi hamile kaldın? Zayıfken hamile kalanlar daha hızlı hamile kalırmış diyeceğim ama bence üzülecek bir kilon yok. Ben ilk hamileliğimde 26-27. haftada 6 kg , 32. haftada 8 kg aldığımı hatırlıyorum . 38+2'de 11 kg ile doğum yaptım. Diyeceğim o ki bazı aylar fazla bazı aylar az kilo alabiliyoruz. Kabızlık varsa o da kiloyu çok etkiliyor. Suyu bol içmek ve yürüyüş yapmak da gerekiyor . Canını hiç sıkma bence.
bu arada o reflü yastığı inanılmaz rahat oluyor ben oğlumu o yastıkta büyüttüm diyebilirim :)
Ciddimisin cnim normalmismi yani???sasirdim vala.daha simdi boleysek doguma kadar naparizz ayyyyyy
kilo alma konusu hamilelikte n önceki vücut kitle endeksinize göre değişiyor, zayıf hamile kalanlar tabiki daha fazla alıyor ve bu gayet normal, ben ilk hamileligimde 20 kilo aldım ama hamile kaldığımda 48 dim. Vücut ihtiyaç duyduğu kiloyu topluyor, Eğer zor kilo veren, şeker hastası olan yada hamilelikte önce kilosu olan varsa onlar dikkat etmeli doktorlara göre çünkü hamile iken gün geçtikçe nefes almak zorlaşıyor ve haliyle doğumda da zorluğu olabiliyor. Yani kendinizi üzmeyin fazla. Benim arkadaşım Şuan 28. Haftasında ve şimdiden 16 kilosu var ama belli bile değil aldığı :) Siz ve bebeğiniz sağlıklı olun da gerisi önemli değilBen boyuma göre zayıf hamile kaldığım için 16 kiloya kadar alabilirsin dedi doktorum. Ama tabi ki inşallah almam 16 kilo ne demekkkk
Özellikle dik durmaya çalışınca sırtım da yanma ve ağrı oluyor dik duramıyorum, belli bir süre eğilerek iş yaparsam yine yanma ve karıncalanma hissediyorumkizlar selam bisi soracağım 22 hastalığım 4 gündür bel de değilde sırtta ayakta olunca yanmayla ağrı geleniniz var mi
Çatlardım ben valla ne demek 2 hafta kala alınırmış arkadaşım 14 şubatta doğumu olacaktı kız 24 ocak ta doğurdu sen dinleme onları git al alacağınıDoğuma 2 hafta kala alırmışım. Hatta hastaneden eve getirecek kadar kiyafeti olsa yetermiş herkes kızıma doğmayacak gözüyle bakıyor. Sinir oluyorum o yüzden
EVET okudum. O içecek şekeri ani yukselttigi için bebek rahatsız oluyormuş . Yani bir dilim baklavaya aynı deniyor ya öyle değilmiş.baklava şekeri yavaş yükseltiyor aynı etkiyi gostermiyormus.bu yüklemeyi yaptiranlarin bir kısmının ileride çocuğunun diyabet olduğu yazıyor bir makalede ama hala arastiriliyor.bunun yanında bazı ülkeler kesinlikle bu testi yaptitmiuyor bu yüzden şüpheli geldi bende şüpheli şeylerden uzak durmayı tercih ediyorum . Illa doktor yaptır derse baklava yemeyi tercih ederimhiç araştırdın mı yani okudun mu neden yaptırmayın dediklerine? okuduysan bilgilerini paylaşırsan diğer arkadaşlara da faydası dokunabilir... ben netten okuduğum araştırdığım kadarı ile yaptırmayın diyenler zaten normalde de gebelerin ve normal insanların sağlıklı beslenmesini yani şeker ve glisemik indeksi yüksek gıdalardan uzak durması gerekrtiğni savunan doktorlar.. haliyle normalde hiç şeker kullanmayan buna dikkat eden kişilerin şeker yüklemesi yaptırması saçma olur... ama hangimiz buna dikkat ediyoruz Allah aşkına.. ben etrafıma göre dikkat etmeme rağmen evde kekim tatlım hep olur:) aman sakın içinde şeker var ne sağlıksız diyip yememezlik yapmam hal böyle olunca bu testi yaptırmak da çok saçma gelmiyor keşke uzak durabilsek uzmanların dediği gibi beslenebilsek ama bunu yapabilen çok az insan vardır bence
Ayarı kaçırınca şekerde kaçıyor canım ama dikkat edersem iyi yürüyüşte normalde 1 -2 km yürüyorum oda iş yerinde git gellerim dışarıda çıktım mı belim hemen ağrıyorMydestinyy hatırladığım kadarıyla sen de şeker hastasısın. Sen yürüyüş yapabiliyor musun? Şekerlerin nasıl?
Yok canım benim 8 kilomdan ben şu an için memnunum ama bakalim son 3 ay ne kadar alicaz. Sorun olmaz ya sağ salim doğsunlar da önemli olan okilo alma konusu hamilelikte n önceki vücut kitle endeksinize göre değişiyor, zayıf hamile kalanlar tabiki daha fazla alıyor ve bu gayet normal, ben ilk hamileligimde 20 kilo aldım ama hamile kaldığımda 48 dim. Vücut ihtiyaç duyduğu kiloyu topluyor, Eğer zor kilo veren, şeker hastası olan yada hamilelikte önce kilosu olan varsa onlar dikkat etmeli doktorlara göre çünkü hamile iken gün geçtikçe nefes almak zorlaşıyor ve haliyle doğumda da zorluğu olabiliyor. Yani kendinizi üzmeyin fazla. Benim arkadaşım Şuan 28. Haftasında ve şimdiden 16 kilosu var ama belli bile değil aldığı :) Siz ve bebeğiniz sağlıklı olun da gerisi önemli değil
EVET okudum. O içecek şekeri ani yukselttigi için bebek rahatsız oluyormuş . Yani bir dilim baklavaya aynı deniyor ya öyle değilmiş.baklava şekeri yavaş yükseltiyor aynı etkiyi gostermiyormus.bu yüklemeyi yaptiranlarin bir kısmının ileride çocuğunun diyabet olduğu yazıyor bir makalede ama hala arastiriliyor.bunun yanında bazı ülkeler kesinlikle bu testi yaptitmiuyor bu yüzden şüpheli geldi bende şüpheli şeylerden uzak durmayı tercih ediyorum . Illa doktor yaptır derse baklava yemeyi tercih ederim
Dediğim gibi canım şüpheli bir konu . Herkesin kendi kararı . Ben asla kola içmiyorum. Herkes için hayırlısıBen şahsen farketmeden gebelik diyabeti yaşayıpta bebeğinin 5. 5 buçuk kilo sagliksiz doğmasındansa bebegi varsin biraz rahatsiz etsin. Valla ben bazen kola bile içiyorum. Onun içindeki şekerde az değil yani
Bende 22+1 1 kilo aldım21+5 canım, 6 kilo aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?