- 14 Kasım 2012
- 5.091
- 4.981
- 373
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #23.141
Tam bi hafta boyunca yaşadım canım hem sızlama hemde küçük küçük batma hissi, ondan sonra aynı batmaları rahmimde alttan alttan hissettim gebeliğe bağlı sanırım makatta ki sızlama genelde hemoroid veya kabızlıktan oluyorKizlar gunaydinnn :) bir soru daha, makatta sizlama yasayan var mi hiç? Afedersiniz makatta icerden bir sizlama hissediyorum bazen, hatta gecen gun kivramdim resmen. Gebelikten mi acaba yoks baska bir sebebi olabilir mi?
Cok sukur canim sevindim :) bende de gelmeden meyve suyu ic demisti. Ben de meyve suyu arti cikolata goturdum firsattan istifade:)Aksam doktoruma yazdim canim, 1 fincan sekerli kahve icin 1 saat kadar bekleyin hissetmezseniz gelin bakalim dedi. Kahveyi ictim 15 20 dk sonra pit pit etmeye basladi kasigima dogru :)
Kasilmalara sade soda iyi geliyor demisti doktorum ama cok rahatsiz edici duzeyde olursa magnezyuma baslayabirsin demisti aklinizda bulunsun kizlar
Bebeğin hareketleri dışarıdan hafif fark ediliyor. Elini koyunca tekme anına denk gelirse hissediliyor. Ben eşimi büyülenir falan diye hayal etmiştim. Adam baya bildiğiniz korktu yamanyakmı ne
Kasilmalara sade soda iyi geliyor demisti doktorum ama cok rahatsiz edici duzeyde olursa magnezyuma baslayabirsin demisti aklinizda bulunsun kizlar
Kabızlık yok şu son zamanlar aslında canım, hemoroid sorunum da yoktur. Ama ben gebelikle birlikte bebeğin büyümesine bağlı olarak içerde bağırsakların falan bir kenara sıkışmaya başlamasından kaynaklanabilir gibi düşündüm. Sindirimle alakalı yada bağırsaklarla alakalı içerden makata doğru oluşan bir sızlama olabilir gibi? Kontrolümde unutmazsam doktoruma sorcağım bu durumu.Tam bi hafta boyunca yaşadım canım hem sızlama hemde küçük küçük batma hissi, ondan sonra aynı batmaları rahmimde alttan alttan hissettim gebeliğe bağlı sanırım makatta ki sızlama genelde hemoroid veya kabızlıktan oluyor
Çevremden söylenenler hep "bez stoklama olayını fazla abartma, bebeğin hızlı büyür, hızlı kilo alır bezler elinde kalır." Ben de o yüzden fazla stok yapmayı düşünmüyorum. Mesela yenidoğan bezi bazıları 2 paket kullanırken, bazıları hiç kullanamadan 1 numara bez ile başlıyor. Ben ufak bir paket yenidoğan almayı düşündüm. 1 paket 1 numara, 1 pakette 2 numara.. Stok yapmadan 1'er paket bulundurmak mantıklı gibi canım. Aklında bulunsunE bebek te bgn bezler indirime giriyor sizce hangisinden almalıyım
Bende o şekilde alcam canım yan komşunun kızı oldu bacakları kalınmış 2 numarayla başladı direk sen hangi marka düşünüyorsunÇevremden söylenenler hep "bez stoklama olayını fazla abartma, bebeğin hızlı büyür, hızlı kilo alır bezler elinde kalır." Ben de o yüzden fazla stok yapmayı düşünmüyorum. Mesela yenidoğan bezi bazıları 2 paket kullanırken, bazıları hiç kullanamadan 1 numara bez ile başlıyor. Ben ufak bir paket yenidoğan almayı düşündüm. 1 paket 1 numara, 1 pakette 2 numara.. Stok yapmadan 1'er paket bulundurmak mantıklı gibi canım. Aklında bulunsun
Ben prima düşünüyorum canım. Yenidoğanda premium alırım, diğer numaralarında normal almayı düşünüyorum. Huggies'tende memnun arkadaşlarım var ama Prima daha ağır basıyor sanırım. Aslında biraz da deneme yanılma. Çünkü her bez her bebeğin cildi için uyumlu olmayabiliyor. Bakalım Prima ile başlayacağım.Bende o şekilde alcam canım yan komşunun kızı oldu bacakları kalınmış 2 numarayla başladı direk sen hangi marka düşünüyorsun
Akşam yemeğini geç saate alabilirsin. 18.30-19.00 gibi yersin. İki üç saat sonra da meyve ve süt. Beyaz ekmek çok acıktırır. İçinde fazla şeker olduğundan. Çavdar veya tam buğdayı tercih edebilirsin. Salata ve bol protein de işini kolaylaştırır. Ben geçen akşam 21.30 gibi acıkınca yeşil salata yaptım. İçine peynir,ceviz ve zeytin de ekleyince doyurucu oldu. İncir,kayısı,fındık, fıstık tabağı koyarsan odaya onları atıştırarak da açlığını yatıştırabilirsin. Su, soda, ıhlamur, kuşburnu gibi içeceklerle de kendini oyalayabilirsin. İş veya egzersiz yapmak da seni meşgul edip yiyeceklerden uzak tutar. Kaçıncı haftadasın, kaç kilo aldın? Fazla almadıysan kendini çok da sıkma.Kızlar acayip iştahım açıldı akşam 5 gibi yemek yiyoruz sonra meyve falan oluyor gece 11 12 gibi acıkıyorum tekrar ekmek arası peynir falan yiyorum napcam ben ya bi akıl verin normalde gece bişey yesem çok rahatsız olurum ama sanki midem boşmuş gibi yeyip rahat rahat uyuyorum bunlar bana yol su döncek tabi
Bende alt bölgede batma olunca araştorma yaptım. Orada makat ağrısı olabileceği de yazıyordu. Kabızlık ve rahim büyümesi buna sebep olabilirmiş. İçin rahat olsun.Kizlar gunaydinnn :) bir soru daha, makatta sizlama yasayan var mi hiç? Afedersiniz makatta icerden bir sizlama hissediyorum bazen, hatta gecen gun kivramdim resmen. Gebelikten mi acaba yoks baska bir sebebi olabilir mi?
Aldıklarım kampanyalı olduğu için bulabildiğim bedenleri aldım. Kısa kollu badiler 3-6 ay, beyaz takım e bebekten 1ay, bir alt üst takımda lcw den aldım 0-3 ay aldıklarımın hepsi bu. Hastane çıkısı bir tane alıcam bir tane internetten fiyonklu olanlardan sipariş edicem, 1 takım hastane hediye edicek.benim ikinci cocugum ama bende kaçtane 0-3 almalıyım bilemiyorumgüle güle sağlıkla kullansın canım.
sen 0 yaş, yani yeni doğan mı alıyorsun hepsini yoksa 0-3 ay mı alıyorsun.
bende öyle düşünüyorum. koyu mavi şalın üzerine beyazlı bir tac.Taç takılır aslında ya görmüştüm öyle bir iki foto. düz renk salın ustune güzel gorunuyordu
ikinci çocuğun :) senin tecrübeli olman lazım amaaaa :)Aldıklarım kampanyalı olduğu için bulabildiğim bedenleri aldım. Kısa kollu badiler 3-6 ay, beyaz takım e bebekten 1ay, bir alt üst takımda lcw den aldım 0-3 ay aldıklarımın hepsi bu. Hastane çıkısı bir tane alıcam bir tane internetten fiyonklu olanlardan sipariş edicem, 1 takım hastane hediye edicek.benim ikinci cocugum ama bende kaçtane 0-3 almalıyım bilemiyorum
Tam en kararsız olduğum konu benim de. Yaz diye kısa kollu giydirip çocuğu üşütmeyelim, çocuğu üşütmeyelim diye giydirip kurdeşen döktürmeyelim, derken insan çelişkiye düşüyor :) Açıkçası aldıklarımın çoğu kısa kollu çıtçıtlı badi ve penye alt, ayaklı olanlardan ve bileği lastikli olanlardan... 3-6 aylıkları da genelde uzun kollu tulum tercih ediyorum.Kiyafet konusunda bende kararsizim. Almanya yasiyorum. Haziranda ceketle disari ciktigimiz oluyor firil firil yazlik askili elbiseylede.
Bebege ne giydirilir ki? Ince uzun kol uzun bacakli mi hava sicakda olsa yoksa body mi. Artik herhalde duruma göre bakacam
ikinci çocuğun :) senin tecrübeli olman lazım amaaaa :)
Benimki farketmez dedi ben iğneyi sabah 8.45 coraspini akşam 20.45 te alıyorum. Bazen 5 10 dk oynayabiliyor. Çok nadir yarım saat oynama yapmışımdır.Kızlar slm benim bir sorum var
İğne ve aspirin kullananlar
KC saat aralıklarla icyorsunuz benim doktor ikisininde sabah kullan dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?