2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
En fazla 37'ye kadar çalışılabilir ama ben o haftaya kadar çalışırsam iznim yaz tatiline denk geleceğinden bir anlamı olmayacak. O yüzden 32'de ayrılacağım. Oğlum 6-7 aylıkken işe geri döneceğim. Maalesef izin kullanma bakımından haziran çok kötü bir ay. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Ben hamile kalmak için birkaç ay daha uğraşırım herhalde diyordum ama Allah aratmadı şükür ama izin pek iyi olmadı. Neyse... Sağlık olsun da gerisi teferruat.

Arkadaşlar hastane çıkışlarını nereden ve kaç TL'ye aldınız? Ben bugün baktım ama 8 parça 190 TL. 120'ye de gördüm. O da 10'luydu.

36 da değilde 37 hafta bittiğinde izne çıkılıyor en son yani 38-39-40 izinli olabiliyorsun isteğe göre önce de çıkılabiliyor.ilk gebeliğimde 38 haftaya kadar çalıştım izne çıktıktan 10 gün sonra doğum yaptım 39 hafta da kalan 11 gün +5 hafta +8 hafta doğum sonrası iznime aktarıldı toplamda 13 hafta 11 gün izin kullanmıştım sonra ücretsiz izin aldım. bu kez analık izni bittikten sonra yarım gün çalışma iznini kullanmayı planlıyorum 2. çocuk olduğu için 4 ay . eğer ayakta ve yorucu bir iş ise ya da öğretmenseniz 32 de verilen fırsatı kaçırmayın derim ama ben masa ması çalıştığım için rahatım ağrım sancım olmadıktan sonra gelirim diye düşünüyorum hatta 36-37 hafta da iş ile ilgili bir seyahate bile çıkmam söz konusu ve karıyerım için gidebilmeyi çok istiyorum. oğlumun şansına bakalım durum ne olacak. sağlıklı doğumlar

Seyahat uçak ile yapılıyorsa, almayabiliyorlar diye biliyorum..
İnşallah o haftalara kadar dinç oluruz..

Ben sağlık durumu el verirse izni 36 da düşünüyorum. Doğumdan sonra kızımla geçiririm. Muhtemelen bende dönmek zorunda kalacağım. Rapor ve yıllık izinle biraz uzatabilirim.
Yıllık iznimle ben de 3 hafta daha uzatacağım canım. Temennim 36.haftaya kadar çalışmak, ama 36 haftalık gebeliğin ağırlığı ile bu ne kadar mümkün olacak bilmiyorum.. Bir de ne bileyim erken doğum riskleri falan düşününce..

Ben de 4 ay yasal iznimden sonra ücretsiz izin ile biraz daha uzatmak isterdim ama öyle bir imkanım yok, ev borcumuz var. Bebekte gelince daha zor olacak. O yüzden 4 ay sonra devam etmem gerekecek.

Canım aslında çok yorucu bir işim yok. Masa başı çalışıyorum grafikerim, arada kalkıp gezip iş takibi yapmam gerekiyor. Sadece bazen çok yoğunluk oluyor ve stres çok yaşıyorum.. 32.haftada kullanma hakkım var ama kullanırsam işe daha erken dönmem gerekecek. Kararsızım yani :/

Ben de 4 ay yasal iznimden sonra ücretsiz izin ile biraz daha uzatmak isterdim ama öyle bir imkanım yok, ev borcumuz var. Bebekte gelince daha zor olacak. O yüzden 4 ay sonra devam etmem gerekecek.
Dogrudur canim bziim de borclar var ama goze alamicam gibi. Okuldayken bakacak kimse yok cunku.Ama yazin da bikac ay olmus olcak ya o yuzden sikinti olmaz kuzum senin icin o acidan.

aslında bu uyku setleri ilk etapta kullanışlı değil ve gereksiz bir maliyet çünkü ilk 1 sene hatta 2 sene yorgan kullanılmıyor sadece battaniye örtülüyor hatta onu bile örttürmek istemiyor bebekler üzerini açıyor sürekli bu yüzden de uyku tulumları kullanılıyor. insan hevesle almak istiyor ama :) bir de bence ilk etapta daha açık renkler daha güzel olabilir renkli şeylerde daha fazla kimyasal var çünkü.

Biz ne plan yapsak boş ben geçen yıl yine iznimi saklıyordum hesaplar yapıyordum bebeğimi kaybettim. Benimle aynı dönem 3 arkadaşım daha hamileydi. Biri ödemden şişti hareket edemez hale geldi ayrıldı. Birinin böbreklerinde taş tespit edildi ağrıdan duramadı ayrıldı. Bir tanesi gebelik zehirlenmesi dediler apar topar sezeryan oldu. Velhasıl nasipten öte yol yok :)

Dogrudur canim bziim de borclar var ama goze alamicam gibi. Okuldayken bakacak kimse yok cunku.Ama yazin da bikac ay olmus olcak ya o yuzden sikinti olmaz kuzum senin icin o acidan.
Aynen canım, bir de yasal iznimin sonuna 3 haftalık yıllık iznimi de ekleyeceğim o şekilde biraz daha uzatacağım. 36.haftaya kadar işe devam edebilirsem süper olacak. Anneme yakın oturuyorum, Allah sağlık versin başımızdan eksik etmesin,annem ilgileneceği için o konuda kafam rahat. Ama gönül isterdiki kendim büyütebileyim.

canım ben sezeryan olacağım dr ile görüştüm normalde 38. haftada gelişim tamamlanıyormuş ama biraz daha beklemeden yanayız yani aksi bi durum olmazsa sancı vs 39. haftada alacakla beni. ben de kısmetse 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum 2 hafta evde kalmak için yeter :) 6 aylık olunca da işe dönmeyi planlıyorum ilk 6 ay rahatça emzirebilmem için. bakalım maddi olarak zorlanırsak maalesef başlarım ama zorlanmazsak 2 ay ücretsiz kullanmayı planlıyorum

Bizimde 3000 ev kredisi var. Kredi dışında da 35000 civarı borç var. Bebeğin masrafları da düşünürsek rüyamda görürüm ücretsiz izni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…