- 27 Kasım 2011
- 3.238
- 2.354
- 398
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #23.281
Molfix göbek oyuntulu bezi tavsiye ediyorum özellikle ilk gebeligi olan anneler icin.Huggies almayı düşğnüyordum prima mı alsam ya
Bu da güzel fakat bebek icin biraz daha soft renkler daha iyi gibi bunu da 1.5 2 yaslarinda kullanirsinEki Görüntüle 2116427
Kızlar nasıl
En fazla 37'ye kadar çalışılabilir ama ben o haftaya kadar çalışırsam iznim yaz tatiline denk geleceğinden bir anlamı olmayacak. O yüzden 32'de ayrılacağım. Oğlum 6-7 aylıkken işe geri döneceğim. Maalesef izin kullanma bakımından haziran çok kötü bir ay. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Ben hamile kalmak için birkaç ay daha uğraşırım herhalde diyordum ama Allah aratmadı şükür ama izin pek iyi olmadı. Neyse... Sağlık olsun da gerisi teferruat.Çalışan anneler izne ne zaman çıkacağını belirlediler mi? 32.haftada mı yoksa 36.haftada mı ayrılmayı düşünüyorsunuz? Ve 4 aylık izin süreniz dolunca işe hemen geri dönecek misiniz? Ben iznim bittiğinde geri döneceğim için bebekle daha uzun zaman geçirebilmek adına 36.haftada izne ayrılmayı düşündüm hep. Ama son zamanlarda çok kararsızım bu konuda.. Son aylarda artık Allah korusun ne zaman ne olacağı pek belli olmayabiliyor.. Zaten normal değil de sezeryan olmak durumunda kalırsam 38.haftada falan sezeryan oluyor.. 36.hafta çıksam işten, 2 haftada ne yapabilirim? Çalışıyor olmanın en zor yanı bu gerçekten..
36 da değilde 37 hafta bittiğinde izne çıkılıyor en son yani 38-39-40 izinli olabiliyorsun isteğe göre önce de çıkılabiliyor.ilk gebeliğimde 38 haftaya kadar çalıştım izne çıktıktan 10 gün sonra doğum yaptım 39 hafta da kalan 11 gün +5 hafta +8 hafta doğum sonrası iznime aktarıldı toplamda 13 hafta 11 gün izin kullanmıştım sonra ücretsiz izin aldım. bu kez analık izni bittikten sonra yarım gün çalışma iznini kullanmayı planlıyorum 2. çocuk olduğu için 4 ay . eğer ayakta ve yorucu bir iş ise ya da öğretmenseniz 32 de verilen fırsatı kaçırmayın derim ama ben masa ması çalıştığım için rahatım ağrım sancım olmadıktan sonra gelirim diye düşünüyorum hatta 36-37 hafta da iş ile ilgili bir seyahate bile çıkmam söz konusu ve karıyerım için gidebilmeyi çok istiyorum. oğlumun şansına bakalım durum ne olacak. sağlıklı doğumlarÇalışan anneler izne ne zaman çıkacağını belirlediler mi? 32.haftada mı yoksa 36.haftada mı ayrılmayı düşünüyorsunuz? Ve 4 aylık izin süreniz dolunca işe hemen geri dönecek misiniz? Ben iznim bittiğinde geri döneceğim için bebekle daha uzun zaman geçirebilmek adına 36.haftada izne ayrılmayı düşündüm hep. Ama son zamanlarda çok kararsızım bu konuda.. Son aylarda artık Allah korusun ne zaman ne olacağı pek belli olmayabiliyor.. Zaten normal değil de sezeryan olmak durumunda kalırsam 38.haftada falan sezeryan oluyor.. 36.hafta çıksam işten, 2 haftada ne yapabilirim? Çalışıyor olmanın en zor yanı bu gerçekten..
Seyahat uçak ile yapılıyorsa, almayabiliyorlar diye biliyorum..36 da değilde 37 hafta bittiğinde izne çıkılıyor en son yani 38-39-40 izinli olabiliyorsun isteğe göre önce de çıkılabiliyor.ilk gebeliğimde 38 haftaya kadar çalıştım izne çıktıktan 10 gün sonra doğum yaptım 39 hafta da kalan 11 gün +5 hafta +8 hafta doğum sonrası iznime aktarıldı toplamda 13 hafta 11 gün izin kullanmıştım sonra ücretsiz izin aldım. bu kez analık izni bittikten sonra yarım gün çalışma iznini kullanmayı planlıyorum 2. çocuk olduğu için 4 ay . eğer ayakta ve yorucu bir iş ise ya da öğretmenseniz 32 de verilen fırsatı kaçırmayın derim ama ben masa ması çalıştığım için rahatım ağrım sancım olmadıktan sonra gelirim diye düşünüyorum hatta 36-37 hafta da iş ile ilgili bir seyahate bile çıkmam söz konusu ve karıyerım için gidebilmeyi çok istiyorum. oğlumun şansına bakalım durum ne olacak. sağlıklı doğumlar
neden olmayı düşünmüyorsunBen de aşı olmadım olmayı düşünmüyorum canım
Yıllık iznimle ben de 3 hafta daha uzatacağım canım. Temennim 36.haftaya kadar çalışmak, ama 36 haftalık gebeliğin ağırlığı ile bu ne kadar mümkün olacak bilmiyorum.. Bir de ne bileyim erken doğum riskleri falan düşününce..Ben sağlık durumu el verirse izni 36 da düşünüyorum. Doğumdan sonra kızımla geçiririm. Muhtemelen bende dönmek zorunda kalacağım. Rapor ve yıllık izinle biraz uzatabilirim.
Yok canım, özel şirkette çalışıyorum grafikerim. Öğretmen olsam daha kolay olurdu işim. Sabah 9.00-Akşam 19:00 çalışıyorum, cumartesi günleri yarım gün çalışıyorum..Öğretmen misin canım
Ben de 4 ay yasal iznimden sonra ücretsiz izin ile biraz daha uzatmak isterdim ama öyle bir imkanım yok, ev borcumuz var. Bebekte gelince daha zor olacak. O yüzden 4 ay sonra devam etmem gerekecek.Canim valla ben 32. Hafta izne ayrilacam. Suan bile o kadar zorlaniyorum ki okula giderken. Yollar ulasim cok zor. Bu halde cocuklarla ugrasmam vs cok zor. O yuzden hemen ayrilacagim. Agrilarim sizilarim da cok oluyor. 4 ay kendi yasal iznim dolunca bir sene de ucretsiz izne ayrilacagim Allahtan bisey olmazsa
yok kendi arabamızla 6-7 saatlik bir yol iyi olursam doktor duruma göre izin verirse mola vererek gidebilirimSeyahat uçak ile yapılıyorsa, almayabiliyorlar diye biliyorum..
İnşallah o haftalara kadar dinç oluruz..
Canım aslında çok yorucu bir işim yok. Masa başı çalışıyorum grafikerim, arada kalkıp gezip iş takibi yapmam gerekiyor. Sadece bazen çok yoğunluk oluyor ve stres çok yaşıyorum.. 32.haftada kullanma hakkım var ama kullanırsam işe daha erken dönmem gerekecek. Kararsızım yani :/36 da değilde 37 hafta bittiğinde izne çıkılıyor en son yani 38-39-40 izinli olabiliyorsun isteğe göre önce de çıkılabiliyor.ilk gebeliğimde 38 haftaya kadar çalıştım izne çıktıktan 10 gün sonra doğum yaptım 39 hafta da kalan 11 gün +5 hafta +8 hafta doğum sonrası iznime aktarıldı toplamda 13 hafta 11 gün izin kullanmıştım sonra ücretsiz izin aldım. bu kez analık izni bittikten sonra yarım gün çalışma iznini kullanmayı planlıyorum 2. çocuk olduğu için 4 ay . eğer ayakta ve yorucu bir iş ise ya da öğretmenseniz 32 de verilen fırsatı kaçırmayın derim ama ben masa ması çalıştığım için rahatım ağrım sancım olmadıktan sonra gelirim diye düşünüyorum hatta 36-37 hafta da iş ile ilgili bir seyahate bile çıkmam söz konusu ve karıyerım için gidebilmeyi çok istiyorum. oğlumun şansına bakalım durum ne olacak. sağlıklı doğumlar
Dogrudur canim bziim de borclar var ama goze alamicam gibi. Okuldayken bakacak kimse yok cunku.Ama yazin da bikac ay olmus olcak ya o yuzden sikinti olmaz kuzum senin icin o acidan.Ben de 4 ay yasal iznimden sonra ücretsiz izin ile biraz daha uzatmak isterdim ama öyle bir imkanım yok, ev borcumuz var. Bebekte gelince daha zor olacak. O yüzden 4 ay sonra devam etmem gerekecek.
Eki Görüntüle 2116427
Kızlar nasıl
Biz ne plan yapsak boş ben geçen yıl yine iznimi saklıyordum hesaplar yapıyordum bebeğimi kaybettim. Benimle aynı dönem 3 arkadaşım daha hamileydi. Biri ödemden şişti hareket edemez hale geldi ayrıldı. Birinin böbreklerinde taş tespit edildi ağrıdan duramadı ayrıldı. Bir tanesi gebelik zehirlenmesi dediler apar topar sezeryan oldu. Velhasıl nasipten öte yol yok :)Yıllık iznimle ben de 3 hafta daha uzatacağım canım. Temennim 36.haftaya kadar çalışmak, ama 36 haftalık gebeliğin ağırlığı ile bu ne kadar mümkün olacak bilmiyorum.. Bir de ne bileyim erken doğum riskleri falan düşününce..
Aynen canım, bir de yasal iznimin sonuna 3 haftalık yıllık iznimi de ekleyeceğim o şekilde biraz daha uzatacağım. 36.haftaya kadar işe devam edebilirsem süper olacak. Anneme yakın oturuyorum, Allah sağlık versin başımızdan eksik etmesin,annem ilgileneceği için o konuda kafam rahat. Ama gönül isterdiki kendim büyütebileyim.Dogrudur canim bziim de borclar var ama goze alamicam gibi. Okuldayken bakacak kimse yok cunku.Ama yazin da bikac ay olmus olcak ya o yuzden sikinti olmaz kuzum senin icin o acidan.
Çalışan anneler izne ne zaman çıkacağını belirlediler mi? 32.haftada mı yoksa 36.haftada mı ayrılmayı düşünüyorsunuz? Ve 4 aylık izin süreniz dolunca işe hemen geri dönecek misiniz? Ben iznim bittiğinde geri döneceğim için bebekle daha uzun zaman geçirebilmek adına 36.haftada izne ayrılmayı düşündüm hep. Ama son zamanlarda çok kararsızım bu konuda.. Son aylarda artık Allah korusun ne zaman ne olacağı pek belli olmayabiliyor.. Zaten normal değil de sezeryan olmak durumunda kalırsam 38.haftada falan sezeryan oluyor.. 36.hafta çıksam işten, 2 haftada ne yapabilirim? Çalışıyor olmanın en zor yanı bu gerçekten..
Bizimde 3000 ev kredisi var. Kredi dışında da 35000 civarı borç var. Bebeğin masrafları da düşünürsek rüyamda görürüm ücretsiz izniBen de 4 ay yasal iznimden sonra ücretsiz izin ile biraz daha uzatmak isterdim ama öyle bir imkanım yok, ev borcumuz var. Bebekte gelince daha zor olacak. O yüzden 4 ay sonra devam etmem gerekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?