- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #32.461
İnsulin kullandığım halde mı yükseliyor canım, dozu mı yetersiz acaba. Bı de stres de çok yukseltiyormusVeee şeker ölçümü yapıldı 244 çıktı yediğim de avuç içi kadar ekmek biraz peynir yanında da muzlu süt içtim normalde içmem meyveli süt iş yerinde vardı içtim ölürmüsün öldürürmüsün anlıyorum zaten yükseldiğini başıma vuruyor direk ve hep uyku hali bir esneme
Himm neden öyle dedi ki doymazsin ki sadece 3 öğünle kan şekeri düşüyor zaten yemekten 2-2.5saat sonra ara öğünü vücut kendisi istiyor zaten aç kalıyorsun çok uzun sürediyetisyen ara öğünlerde bir bardak süt ve bir porsiyon meyve verdi ama endokrin uzmanı ara öğün yapma dedi.
Açlık 80-90 arası tokluk 120-130 arası çıkıyor 1. Saat ama bende sık sık olcturmuyorum artık hatta bazen 3-4 günde bir bile olcturdugum oluyor basit şeyler benim de şekerini arttırmiyor bı dondurma bi parca çikolata 130 asmiyor şekerim ama pirinç pilavı ve beyaz ekmek zorunda kaldığım zaman 150-160 arası oluyor o kadar. Bu arada bende sadece diyetle kontrol altındayim canım, insülin kullanmıyorumteşekkür ederim canım. ben de isyanlardayom bir kaç gündür. artık isyan bayrağını tam kaldırayım o zaman :)
bu arada diyabeti olan arkadaşlarım hepinize birden sormuş olayım; açlık ve tokluk şekeriniz kaç çıkıyor? benim açlık 80-110 arası tokluk 120-180 arası çıkıyor. 180 max. genelde 140 dolaylarında oluyor. dozlarım da sabah 15 öğle 12 akşam 11 şeklinde. 24 saat salınımlı olan da 24 doz
sizlerinki nasıl???
Inşallah cnmSon hftalar geçmek bilmiyor gercekten,şaka maka 37. Haftaya başladım ben de ,çok heyecanlıyım. Allah'ım sağlıkla aldığımız günleri de konuşmayı nasip etsin
Çatı muayenesi oldum ve hiçbirşey anlamadım 10 saniyelik bir işlem kendimi hiç kasmadım o yüzden ağrı yada acı hissetmedim hatta doktor şaşırdı bu kadar rahat catı muayenesi yaptığım nadirdir dedi :) normal doğuma uygun olduğumu söyledi ama biz eşimle sezeryan istediğimizi söyledik çünkü bende hemoroid var normal doğumdan sonra hem dikiş hem hemoroid acısı çekmeyi istemiyorum o yüzden sezeryana karar verdik veeeeeee gün aldık :) 23 mayıs haftaya çarşamba doğum olcak inşallah senin muayene nasıl geçti canım
Cuma sabahı çikolata renginde sümüksü bi akıntıyla uyandım birazda sefaf su az ama korktum dr koştuk gttik nisan gelmiş dedi suda sızıntı var abtibiyotik kullanıyorum fitil ile bakalim agrım yok sukur 36 haftamdayım küçük dedi dr iki haftayı yatarak geçir dddi ihmal etmeyin sakinDaha önce yaşayan arkadaşlar bizi aydınlatsın :)
aynen benimde ole en iysi takmamak millet doktor kesilmis sanki ben kiz dedikce bizim bi komsuyada dogana kadar kiz dediler dogdu erkek diyolar. son zamanlarda kafa karistirmaya gerek yok butun hazirliklarini yapmisiz zaten bide insanin icine kurt dusuruyolar en iysi kulaklarmizi tikamak duymamakAyyy bana fenalik getirdiler bu karin sekline gore cinsiyet tahmininden. Bende surekli ayni seyleri duyuyorum cevremden. Bence erkek bak gorursun diyenler, kız olduguna eminsin dimi diyenler.. insaninda yok yere kafasini karistiriyolar. Erkek yada kiz takintim asla olmadi ama son haftalara gelmisiz ve butun hazirliklari tamam. Sac bantlari, elbisesi, kiyafet renkleri, odasinin rengi vs.. ne gerek var kafa karistirmaya? Herkes bilim insani olmus mubarek, her goren karnin sivri bu kesin erkek diyor.. birde kiz bebekte anne sivilcelenirmis, burnu sisermis cirkinlesirmis.. bunlar da olmadi bende yuzum hamilelikten oncesi gibi, onu bile ornek veriyolar.. artik kulaklarimi tikadim hee he deyip geciyorum.
Canım ne kadar abartmissiniz siz bu gebelik şekerini tamam zor ama bana doktorum sütlü muhallebi felan yiyebilirsin diyorki ben şekerli şeylerde yiyorum arada çok abartmamak kaydıyla yiyebilirsin kan şekerin 140 gecmiycek benim arada onu bile geçitigi oluyor söylüyorum da doktora arada kaçırıyorum diye sürekli yüksek seyreden gebelik şekeri tehlikeli ondada insulin başlıyorlar zatenevet ya ortası yok işte. benim arada kaçırma ihtimalim olmuyor olamıyor başımdaki eşim ve anamdan dolayı :)) dün misafir var diye kuru pasta alınmıştı. karşımda ballandıra ballandıra bi güzel yediler. gece sessizce gittim 1 tanecik yiyeyim diye. kurabiye kutusını açarken eşim sesinden anlamış. piskopat . tam ağzıma atıyordum ki yakaladı elimi. valla çok zor ya. diyabet hastası olmak illaki çok zordur ama gebeyken daha zor. bi de mükafatımı alaydım keşke. bebeğim de zayıf
Ayy 1 hafta mı kaldı çok heyecanlıÇatı muayenesi oldum ve hiçbirşey anlamadım 10 saniyelik bir işlem kendimi hiç kasmadım o yüzden ağrı yada acı hissetmedim hatta doktor şaşırdı bu kadar rahat catı muayenesi yaptığım nadirdir dedi :) normal doğuma uygun olduğumu söyledi ama biz eşimle sezeryan istediğimizi söyledik çünkü bende hemoroid var normal doğumdan sonra hem dikiş hem hemoroid acısı çekmeyi istemiyorum o yüzden sezeryana karar verdik veeeeeee gün aldık :) 23 mayıs haftaya çarşamba doğum olcak inşallah senin muayene nasıl geçti canım
Evet canım 1 hafta kaldı:) çoooook heyecanlıyız şu an allahım hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahAyy 1 hafta mı kaldı çok heyecanlı
Aminnn inşallah canımEvet canım 1 hafta kaldı:) çoooook heyecanlıyız şu an allahım hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Hayırlı olsun canım.hemoroid önceden de var mıydıÇatı muayenesi oldum ve hiçbirşey anlamadım 10 saniyelik bir işlem kendimi hiç kasmadım o yüzden ağrı yada acı hissetmedim hatta doktor şaşırdı bu kadar rahat catı muayenesi yaptığım nadirdir dedi :) normal doğuma uygun olduğumu söyledi ama biz eşimle sezeryan istediğimizi söyledik çünkü bende hemoroid var normal doğumdan sonra hem dikiş hem hemoroid acısı çekmeyi istemiyorum o yüzden sezeryana karar verdik veeeeeee gün aldık :) 23 mayıs haftaya çarşamba doğum olcak inşallah senin muayene nasıl geçti canım
Kaç çıkıyor kan degerlerin senin canım yüksek derken ne kadar yanidiyetisyen ara öğünlerde bir bardak süt ve bir porsiyon meyve verdi ama endokrin uzmanı ara öğün yapma dedi.
Teşekkür ederim canım önceden vardı malesef kaç senedir çekiyorum acısını normal doğum olunca ıkınmak yüzünden dahada ilerleyecek o yüzden normal doğum istemedikHayırlı olsun canım.hemoroid önceden de var mıydı
Yoksa gebelikte mi çıktı ben de yoktu gebelikte çıktı ama acisi geçti kendisi duruyor
Anladım.canim geçmiş olsun.zaten hemen çıkıveriyor dışarı ikininca ne olcak halim acaba doktora ben de söyleyecegim zaten ilk çıktığında tam anlamamıştım.vajinama yakındı o yüzden muayene etmişti.Teşekkür ederim canım önceden vardı malesef kaç senedir çekiyorum acısını normal doğum olunca ıkınmak yüzünden dahada ilerleyecek o yüzden normal doğum istemedik
Teşekkür ederim canım sanada çok geçmiş olsun çok illet bi hastalık allah kimseye vermesin Doktorunla mutlaka konuş bugün ben rahatsızlığım olduğunu söylemeseydim beni normal doğuma yönlendiriyorduAnladım.canim geçmiş olsun.zaten hemen çıkıveriyor dışarı ikininca ne olcak halim acaba doktora ben de söyleyecegim zaten ilk çıktığında tam anlamamıştım.vajinama yakındı o yüzden muayene etmişti.
Hakkımızda hayırlısı
Ben de muayene ettiğinde hatırlatirim doktoruma en azından bilgisi olsun tekrardan.cok teşekkürler canımTeşekkür ederim canım sanada çok geçmiş olsun çok illet bi hastalık allah kimseye vermesin Doktorunla mutlaka konuş bugün ben rahatsızlığım olduğunu söylemeseydim beni normal doğuma yönlendiriyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?