- 23 Şubat 2013
- 620
- 702
- 103
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #33.821
37+6 ım. Haziran bebekleri herzamanki gibi erkenci. İlk oğlum 40+5 te doğmuştu halbuki. Ultrasonda farketmedi gibi. Ben bir önceki muayene de normali denemek istediğimi söyledim diye sanırım muayene yaptı. Zaten 38 de muayene yapacağını söylemişti haftalar önce. Ama sezaryen olacak doğum dedi diye ben yapmaz sandım ...Ay canim inanmiyorum ya insan gercekten ne yapacagini sasirir her durumda. Acaba doktorun ultrasonda mi farketti rahim acikligini? Su an tam olarak kac haftalik oldu bebisin? Hayirlisi insallah saglikla gelsin bebisin, sabirsizlaniyorlar gercekten. Muhakkak bilgilndir bizi habersiz birakma.
Ağrıdan ve sancıdan. Şimdi bende kimseyi korkutmak istemediğim için yazmıyorum burda ayrıntısınıBurada yazip kimseyi tedirgin etmek istemedim dun ama, bana nst cektikleri oda dogumhane icinde bir oda. Dun sansima normal dogum yapacak bir hastayi dogumhanede bekletiyorlardi kadın bagiriyo, inliyor falan Allahim bir kotu oldum ben duydukca. Dr.geldi acilmasina bakti, 8 cm dedi odasinda yarim saat bekletin sonra yine bakalim dedi. Sanki ben dogurdum onlari duydukca.. Nasil birsey hissediyorsun? Yani agridan mi yoksa acidan mi yoksa heyecandan mi bagrip inliyorsun? Bende normal istiyorum cunku ama gozum de korkuyor.
Kızlar bende kontrolden geldim. Tahlillerim iyi cıktı kan sayımım iyi pıhtılaşma durumu yok iyi..
Ultrasonla sadece suyuna baktı. O da güzel cıktı çatı muayenesi yaptı 3, 5 saniye falan sürdü acı hissetmedim. Çok korkuyordum meğer hiçbirşey yokmuş.. bebeğin kilosunu söylemedi haftaya söylerim dedi. Nst de şancı yok açılma yumuşama vs yok. Hicbir şey yok beklicez
Amin canım, inşallah.. Allah yardımcın olsun.. Kendini fazla yorma ve cideen kıyafetlerini hazırla..Canım gerçekten şu halde çok zorlandım yoksa taşınmaya alistm 4. Evim:) cuma günü kayinvalidem gelecek ama o zamana çok iş birakmicam gibi. Bi görsen ev çamaşır diyarı gibi hiç bitmiyo şu da yıkansın bu da yıkansın daha halıları da sermedim boş odam var temiz ama bugün süpür sil halıyı sercem oglusumun esyalariyla ilgilenicem artık burayı okuyunca bi telaş kapliyo beni erken gelirse diye :) Valla Allah hepimizin yardımcısı olsun dedim ki izne ayrılayim bacaklarımi uzatıp keyfime bakicam nerdeeeeee cok istemişim demkkı olmadı.. sağlıkla gelsin de minisler her sey olur gider
Sanki ben açılmışım gibi heyecan yaptım.. Normal doğumu da nasıl istedi isen Allah nasip edecek inşallah .. Hadi bakalım, akşam sabah demiş, ne zamana olacak canım? Allah bir avazda kurtarsın inşallah..Kızlarr ben dr dan geldim. Önce ultrason oldum. Daha sonra dr hemşireye dönüp hastayı hazırlayın muayene yapıcam demez mi şok oldum. Asıl şok muayenedeymiş ama meğer. Dr demezmi 3 cm açılma var. Seninkinin eli kulağında diyeDedim peki ne olacak şimdi? Siz sezaryen diyodunuz hep. Açılman başlamış çatında müsait. Normali bekleyelim dedi. Akşama sabaha da gelebilir, 1 hafta da sürebilir hiç belli olmaz dedi. Sancın gelince gel dedi. Nst ye yolladı. Nst de de sancılar çıktı fakat dr a gösteremedik doğuma girmiş. Arayıp açıklama yapacak. Şimdi evdeyiz ama ben cok heyecanlıyım elim ayağım tutmuyo resmen. Tecrübeli olduğum halde bilinmezlik, korku, heyecan birbirine karıştı
Allah yardımcınız olsun canım, sağ sağlim kavuşun inşallah.. Hiç korkma birşey olmayacak Allahın izniyle..Bugun sunni sanci alacam canm dikisimi cuma gunu aldirdim dogum baslamadi daha gebelik sekeri oldugu icin bebegim kilo aliyor bugun ilacla baslatacaz Allahin izniyle dua edin bize son bir ay kalasiya bebgimin karininda siwi olustugunu gorduk hastanem degisti bebegim dogduktan sonra yogun bakima girecek siwinin nedeni onemliymis odum kopuyor dogumdan insallah hepimiz saglikla sihhatle yawrularimizi aliriz kucagimiza pek giremedim buraya sen naptin dogmadi daha bebis galiba nasil gidiyor bebegini kucagina alanlara Rabbim hayirli ewlat etsin acisini gostermesin bizim gibi bekleyenleride hayirlisiyla en saglikli sekilde ewlatlarina kawustursun insallah
Seninki bekletecek gibi canim :) yuruyus falan yap, bir de comelmek falan iyi geliyor acilmaya diye duymustum. Catın normal icin musait miymis peki? Bir de herhangi bir aci hissetmedin mi cati muayenesinde? Ben de yaptirmak istiyorum dr.um ne kadar gerek yok dese de ısrar edecegim. Hadi atlattin bunu da :) fazla bekletmeden saglikla gelir insallah bebisin.Kızlar bende kontrolden geldim. Tahlillerim iyi cıktı kan sayımım iyi pıhtılaşma durumu yok iyi..
Ultrasonla sadece suyuna baktı. O da güzel cıktı çatı muayenesi yaptı 3, 5 saniye falan sürdü acı hissetmedim. Çok korkuyordum meğer hiçbirşey yokmuş.. bebeğin kilosunu söylemedi haftaya söylerim dedi. Nst de şancı yok açılma yumuşama vs yok. Hicbir şey yok beklicez
Yok ya en fazla 60 çıkıyor nst de çok yürüyüş yapmam gerekiyor vallahi yok sa catlarim beklemektenOo kiz hicbisey yok mu Seninki 42 kadar goder bnce Bnim sancim oluyo ara ara yarin giricem nst ye
Yürüyüş yapicam bugünden sonra. Çatım musaitmis doğum için. Bi acı hissetmedim zaten çok kısa sürdü..Seninki bekletecek gibi canim :) yuruyus falan yap, bir de comelmek falan iyi geliyor acilmaya diye duymustum. Catın normal icin musait miymis peki? Bir de herhangi bir aci hissetmedin mi cati muayenesinde? Ben de yaptirmak istiyorum dr.um ne kadar gerek yok dese de ısrar edecegim. Hadi atlattin bunu da :) fazla bekletmeden saglikla gelir insallah bebisin.
Çok haklısın valla canım ne zmaan gelecekleri belli değil bu sipalarin:)Amin canım, inşallah.. Allah yardımcın olsun.. Kendini fazla yorma ve cideen kıyafetlerini hazırla..
Sanki ben açılmışım gibi heyecan yaptım.. Normal doğumu da nasıl istedi isen Allah nasip edecek inşallah .. Hadi bakalım, akşam sabah demiş, ne zamana olacak canım? Allah bir avazda kurtarsın inşallah..
Bu açılmayı hissetmemek nasıl birşey acaba?
Allah yardımcınız olsun canım, sağ sağlim kavuşun inşallah.. Hiç korkma birşey olmayacak Allahın izniyle..
Ayyyy hadi hayırlısıyla bi bebis daha geliyor bir avazda doğur insallah ben bu bebek haberlerine çok mutlu oluyorum yaaaBlackbluee1 , fnd_50 kıZlar kan sulandırıcı kullanıyorum diye normal olmaz diyodu. Çatı muayenesi yapınca çatım geniş olduğunu görünce ve açılma olduğunu görünce beklemeye karar verdi. İğneyi bırak dedi. Zaten dr umu bende çözemedim ki size anlatayım 3 cm açılmaya belirti olarak, sancım yok fakat kasılmalarım var. Durmadan taş gibi kasılıyorum adeta. Kasıldığımda da belime bıçak saplanıyo gibi oluyo...
Mesajın bana umut oldu canım. Nişanın geldiği halde iki haftadır doğum yok ne güzel! Şu an dopum yapsan bile bebeğin prematüre olmayacak. Yine de biraz daha beklesin tabii yaramaz . Allah çektiklerinin mükafaatını versin.Canim nisan dedi dr köyü kahve akinti biraz su sızmıştı bekletiyor işte alsa olur aslında 37+3 olduk bugün ağrılarım var kasılmalar cuma artık desin birşey ağrılar halsizlikler mahvetti beni ağrı dediğim kasılma arada vajina batması uyku zaten yok
Doğru söylüyorsun canım. Kısmetiyle geliyorlar. Allah nasıl yazmışsa öyle. Kadın olunca insan çok duygusal oluyor. Hele söz konusu çocuksa. Eğer yiyebiliyorsan protein tüket canım. İlk hamilelikte gına gelecek kadar protein yemiştim. Sabah süt, peynir, öğlen 3 4 köfte veya tavuk, akşam yine et veya yeşil mercimek. Her gün en az 1 brd süt içiyordum. Kızım 38+2de 3750 gr ve 51 cm doğmuştu.Canım bak bir kaç doğum yapan arkadaşın ultrasonla aynı çıkmış boyu da kilosu da . Eğer senin bebis de aynıysa yeterince gelişmiş maşallah senden sadece iki gün ilerleyim bebeğim 2400 du . Bebekler de nasiplerine göre dünyaya geliyor onların da bi kaderi var sonuçta.hiç sıkma canını
Allah şifa versin bebişlerimize. Ayrıntılı ultrasonu da aynı dr yapmıştı ve her şey normal demişti. Bugün pat diye böbrek büyümesi var dedi. Evet, oğlum olacak. Dediğin gibi rahim yetmezliğiyle aylarca bekleyen var. İnşallah biz de en az 37+ları görürüz.canım açılma ile bekleyenler oluyor korkma. asıl yazma sebebim bebeğin böbrek genişleme konusu biz o ihtimal ile tam 19. haftadan beri bekliyoruz ayrıntılıda çıktı ve her kontrolde biraz daha büyüdü eğer bebeğin erkek ise genelde rastlanılan bi durum diyorlar. bizimki kız çok rastlanılan bi durumda değilmiş kuz için. doktorum hemen doğar doğmaz kontrol edileceğini söyledi düzelme ihtimali varmış bazen anne karnında bebekler rahat hissetmiyor demişti. umarım öyledir çan’ını sıkmamaya çalış dediğim gibi biz çok uzun zamandır bu ihtimal ile yaşamaya çalışıyorum
Eve gelip hemen yattım canım, sağ ol. Dün kendimi biraz yormuştum. O mu sebep oldu bilmiyorum.hayir nisan gelince hemen dogum gelmeyede bilir canim. sen en iyisini etmissin suyun gelmediyse problem yok agrini kontrol et bekle daha beklese bebek bekler is falan yapma uzan sadece
Kilosu o kadar olmaz gibime geliyor ama 3 kg olur herhalde. Evet adam neredeyse hemen doğumu kabul etmedim diye küsecekti. İnce ince laf bile soktu. Sen zaten gece 3te gelirsin, evde zaten sancı çekeceksin vs. Vallahi kusura bakmasın ben bugüne kolay gelmedim bebeğimi pat diye alın da demem.Hiç üzülme ve çok iyi yapmışsın beklemekle. . O istediği zaman gelir drlarin bu sezeryan aşkı beni öldürüyor zaten.. 3500 kilo çok çok iyi ben 2800 gram doğmuşum. . Küveze bile belki sadece akciger durumuna göre alırlar hiç canını sikma
Selam kızlar bende doktordan yeni geldim bebis iymis sukur...nst ye bağladılar sancı çıkmadı bu nasıl iş anlamadım orda çıkmıyor eve geliyorum kıvranıyorum ya
Sancı olduğu için bağırıyor İnsan ama herkesin ağrı eşiği farklı tabi , ben bağırmadım çok ama artık sona yaklaşınca bebek çıkacağı an bi gazla , acıyla bağırdım ama bebeğim çıkınca bütün acı bir anda yok oldu. O acı da afedersin büyük tuvaletini yapıyormuş ta aciyormus gibi oluyor :) dayaniliyor canım Allah kuvvet veriyor.Burada yazip kimseyi tedirgin etmek istemedim dun ama, bana nst cektikleri oda dogumhane icinde bir oda. Dun sansima normal dogum yapacak bir hastayi dogumhanede bekletiyorlardi kadın bagiriyo, inliyor falan Allahim bir kotu oldum ben duydukca. Dr.geldi acilmasina bakti, 8 cm dedi odasinda yarim saat bekletin sonra yine bakalim dedi. Sanki ben dogurdum onlari duydukca.. Nasil birsey hissediyorsun? Yani agridan mi yoksa acidan mi yoksa heyecandan mi bagrip inliyorsun? Bende normal istiyorum cunku ama gozum de korkuyor.
Benim de ikinci normal dogumum olacak inşallah , ben de korkuyorum biliyorum ağrı çok olacak ama ikinciler kolay oluyormuş ve hızlı oluyormuş, sonu düşünmek beni rahatlatıyor ne ağrı ne sızı kalmıyor. Hayırlısı olsun hakkımızdaAğrıdan ve sancıdan. Şimdi bende kimseyi korkutmak istemediğim için yazmıyorum burda ayrıntısınıkısaca adet sancısının kat kat fazlası. Hiç bağırmadan doğuranda var. Kişiden kişiye değişiyo. Benim yan odamda doğum yapanın sesi çıkmıyodu ben bas bas bağırıyodum. Dr um ikinci doğumum olduğu için ve ilk bebeğime göre daha zayıf olduğu için (3.300) ikinci doğumumun daha kolay geçeceğini söyledi. İnşallah öyle olur.
Çok çok doğru şeyler yazmışsın canım. Bunun üstüne ne denir ki? Dediğin gibi annelik işte. Bir de kötü bir huyum var, biraz mükemmeliyetçiyim. Dr da senin dediğin gibi 35 36ya kadar gelmişsin daha ne istiyorsun dedi. Çok teşekkür ederim.Vallahi programda oyle yaziyordu nisanla alakali iki hafta sonra bile dogum olabiliyorms.ama bi hafta kesin tanidigim var cunku:)) sen dert etme kilosu en kotu üçü gecms sonuc olarak cook iyi masaallah.onemli olan sapasaglam dogmasi.erken gec degil bunu unutuyoruz aslinda ama annelik iste her seyi takiyoruz.suclucak bisi yok onu yaratan kilosunu sagligini hastaligini ayarlayan Rabbim.biz kotulugunu ister miyiz hic en iyi sekilde bakmissindir seker oldugu icin siz seker hastasi hamileleri hep tebrik ederek okudum içimden.cok zor hamilelikte yedigi kismak buyuk basari ve ayri bi caba gerektiriyor daha napcaksin bebegin icin yahuu sapasaglam sapasaglam bu gunlere gelmis iste
Bidaha olmadi belden o tarz canim. Ama yaklastikca artacak galiba. Bugun farkli tarzi agri sizilar eklendi yaklastikca heyecanlanıyorumAh ne diyosun hadi hayırlısı bakalım zaten gününde azalmış başlar yavaş yavaş sancilar
Ne diyosun bekler insallah bebis bir kaç hafta daha doktorlara kalsa hemen alacaklar zaten benim ilk bebiste nisandan bir hafta sonra doğum olmuştu seninkide bekler insallahSabah maalesef nişanım geldi. Nişan ceviz büyüklüğünde yoğun ve hafif kahverengi bir mukus arkadaşlar. Dru aradım ve gelmemi söyledi . Zaten yarın kontrol vardı. Gittik ve dr hemen alalım dedi . Ben beklemek istedim. NSTye girince sancım en fazla 30'a çıktı ama sancıların başlamış dedi dr. Bu bebek en fazla 1 hafta bekler dedi. Suyum fazla olduğundan rahimde artık hiç yer kalmamış . 35+2yim daha. Bir de bebeğin sağ böbreğinde genişleme olabilir ama zamanla kaybolur dedi. Çocuk drna mutlaka söylersiniz dedi. Dra kalsa hemen alacaktı ama ven beklemek istedim. Dr biraz baskı yaptı alalım diye. Neyse git, zaten gece 3'te sancıyla gelip beni arayacaksın dedi. Nişan gelmeseydi sıkıntı değildi de... Çok mutsuzum.
Canim cok sevindim haberler guzel.. hersey gonlunce ilerler insaALLAH.. ❤ çatın peki normal doguma uygun cikti mi canim? Ay bugun ben cok farkli seyler yasiyorum. Kasilmalarim oluyordu hep ama bugun kasilma oldugunda belime de vurmaya basladi hele sabah kivrandirdi dogurcam galiba dedim. Simdi her kasilmada belime inceden inceden vuruyor .cok yakin sankiKızlar bende kontrolden geldim. Tahlillerim iyi cıktı kan sayımım iyi pıhtılaşma durumu yok iyi..
Ben suna dikkat ettim çatı uygun olanlar pek acı duymuyor. Ama çatı dar ya da kemiginde sikinti olanlar aci duyuyor. Mesela ben tam muayane yapmadigi halde aci duymustum kendimi rahat da birakmistim çatı muayanesinde.doktor ds soylemisti tam muayane yapmadigim halde bak su kemigi hissediyor musun diye sormustu. Iliskide de aci cekiyorsundur dedi aynen öyle demistim.Yok ya en fazla 60 çıkıyor nst de çok yürüyüş yapmam gerekiyor vallahi yok sa catlarim beklemekten
Yürüyüş yapicam bugünden sonra. Çatım musaitmis doğum için. Bi acı hissetmedim zaten çok kısa sürdü..
Sadece elini hissettim onun dışında kendi mi sıkmazsan çok rahat olup bitiveriyor ve gerekli bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?