- 12 Kasım 2017
- 122
- 248
- 18
- 38
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.181
Kizlar bende yaptim doğumu saat 2 de .bebisle beraber yatiyoruz odamizda. Cok sanci çektim epidural aldim ama acilmam olmadi epiduralin etkisi gecti oyle acilmam oldu :) o saatten sonrada tekrar yapmadi dr epidural. Dogum da bebek cok yukarda oldugu icin asagi inmedigi icin yukardan elleriyle bastırdılar ozaman sancim artti biraz ama cikinca bebek hersey bitti. Dikisim var ama hicbisi hissetmedim. Allah herkese hayirli dogum nasip etsin.
Merhaba kızlar. Oğlumu 1 Haziranda kucağıma aldım. Hamdolsun her şey çok güzel geçti. Cari darlığı sebebiyle sezeryana karar verilmişti. Cuma sabah tüm aile hastanedeydik ve bir sürü arkadaşım da gelmişti. Çok mutlu oldum. Odamızı süsledik, fotoğraf çekildik derken beni dogumhaneye çağırdılar. Ben çok pozitif girdim. Sadece oğlumu alıp çıkacağım diye düşündüm. Ameliyathaneye girdik doktorum ordaydı. Hemen iğne yapıldı. Çok cokk hafif bir acı gerçekten de damar yolu daha çok acıdı. Sonrasında yavaş yavaş uyuşmaya başladı bu ara da sonta takıldı hicbir şey hissetmedim. Ve eşim geldi yanıma oturdu. Allah herkese yasatsin. Derken 2 dk içinde oğlumuz geldi. Ben o ana kadar bebeği ne kadar dusunsemde onu ilk aldığımız ani hayal etsemde bunun tarifi yok. Verene hamdolsun. Eşim ağlamaya başladı onu görünce bende ağladım. Tabi oğlumuza ağlıyorduve yanağıma koyar koymaz sustu. Resmen kocamı dogurdum ikizi kadar benziyor. Tek fark eşim sarı saçlı doğmuştu. Oğlumun simsiyah uzun saçları var. Bana benzeyen tek yönü 5 saat sonra ayağa kalktım hiç ağrı acı yaşamadım. Tek sıkıntım omuz ağrısı oldu. Sütüm de geldi. Doktor prolac damla önerdi onu kullanıyorum. Aklinizda olsun çok başarılı. Şimdi birbirimize alışıyoruz. Allah doğum bekleyen Haziran annelerine kolaylık nasip etsin. Pozitif olun. Hiç kötüyü düşünmeyin o zaman her şey gerçekten çok kolay oluyor
Ay benim durumuma cok benziyor, ama ben 5-6 ay adet olmadım hiç gitdiğimde 12 haftalık hamile cıkdim bebeğin ölcüsne göre ortada bi adet tarıhı yok, bende cok korkuyorum günüm geldi dediğimde, boyle birşey yaşamakdan.İşte gizemli olan da o. Ben hamileliğin 4 cü ayina kadar adetim devam etmiş.mide sancisiyla gitmişdim hamile olduğumu öğrendim. Bebeğin kafatasina göre ayini belirtlemişdiler. Şimdi ayına göre küçükmü büyük mü belli diğil.
Canım benimki sırtımın ve belimin ortasındaki yerde ağrı vardı sürekli ama geçmiyordu. Karnımda da adet olacakmışım gibi ağrı vardı oda surekliydi. Kasılma şancı falan hissetmiyordum. O şekilde gittim hastaneye 3 cm açıklık cıktı. Sonrası zaten suniyle ilerlediHayırlı olsun canım darısı basıma .. Benim sadece sırt ve göğüs Ağrı'm var henüz belde bişey yok. Senin Nasıl olmustu
Doğumu kolaylaştıran şeyler büyük adımlarla ayakları açarak yürüyüş yapmak plates topu üzerinde bacakları acarak zıplamak otururken bagdaş kurarak oturmak merdiven cıkmak bol hurma yemek çömelme hareketi yapmak bunlar tetikliyor Allah ın izniyle. İlk doğumum 42+0da oldu. Doktorum sezeryana almak için randevu verdi brn de onu daha fazla beklemeye ikna etmeye gidecektim ki gece suyum geldi. Bazen sancı bazen su gelebiliyor. Sancı geldiğinde emin ol anlarsın o acının anlaşılmama şansı yok :) kolay doğumlar dilerim herkese.Merhabalar arkadaşlar, öncelikle uzun oldu. Biz bugün sat’a göre 41+0 olduk, sat’a göre muhtemel doğum tarihi 27 mayıs, doktoruma göre 1 hazirandı. Benim rahim kasılmalarım çok uzun zamandır oluyor ben hatta doktora sorana kadar bebek toplanıyor sanıyordum, alt tarafım da batar gibi oluyor bi süredir ama sancı gibi ağrı yok. Zaten adet sancısı çeken biri de değildim, sancım olur da anlamazsam diye korkuyorum. 1 haziranda kontrolüm vardı, doktor alttan muayene etti, rahim ağzında yumuşama var ama daha doğum başlamamış birkaç gün daha bekleyelim dedi. Ben de normal doğum istediğim için bekliyorum. Doktoruma da çok güveniyorum, kendisi de normal doğum taraftarı, suni sancı bile vermek istemiyor, kendiliğinden başlarsa normal doğurma ihtimalin daha yüksek diyor. Ama bi yandan da miadı geçiyor diye endişeleniyorum. Yarına kadar bi şey olmazsa nasıl olacak bilmiyorum, bebeğim ve benim açımdan gerçekten gerekli olmadıkça sezaryen olmak da istemiyorum. Saçma belki ama doğumu tetikleyebilecek tavsiyeniz var mı acaba :)
Teşekkür ederim canım, profil resmini benzettim belki dedim adını değiştirmiştir arkadaş :)
Süper, kime gidiyorsun canım? Memnun musun? Doğum imkanları nasıl? Bana doktor sezaryen dedi, şuandan itibaren güvenim kalmadı, hastane değiştireyim istiyorum, hayat bana yakın, bir kez bir bayana gittim, o zaman bebek fotosu verememişlerdi sistem yeni kuruluyormuş, birde hastane kalabalık diye vazgeçmiştim.. Şimdi tekrar gitsem mi diye düşünmeye başladım.. Alırlar mı onuda bilemiyorum tabi
Benim de aynı yaşta oğlum var çok seveceği bi hediye aldık hastaneye geldiğinde kardeşin getirmiş dicez bi de tecrübeli biri demişti bezini değiştiriyorum çöpe o atıyor felan diye çok fazla sakınmamaya ve ani tepkiler vermeye çalışıcam ama ne olacağını bilemiyoruz her çocuk farklı tepki veriyor yaşayıp görcez inşallah onların psikolojisinde bi sıkıntı yaşamayız ben de en çok onu düşünüyorum
Kizlar bende yaptim doğumu saat 2 de .bebisle beraber yatiyoruz odamizda. Cok sanci çektim epidural aldim ama acilmam olmadi epiduralin etkisi gecti oyle acilmam oldu :) o saatten sonrada tekrar yapmadi dr epidural. Dogum da bebek cok yukarda oldugu icin asagi inmedigi icin yukardan elleriyle bastırdılar ozaman sancim artti biraz ama cikinca bebek hersey bitti. Dikisim var ama hicbisi hissetmedim. Allah herkese hayirli dogum nasip etsin.
Merhaba kızlar. Oğlumu 1 Haziranda kucağıma aldım. Hamdolsun her şey çok güzel geçti. Cari darlığı sebebiyle sezeryana karar verilmişti. Cuma sabah tüm aile hastanedeydik ve bir sürü arkadaşım da gelmişti. Çok mutlu oldum. Odamızı süsledik, fotoğraf çekildik derken beni dogumhaneye çağırdılar. Ben çok pozitif girdim. Sadece oğlumu alıp çıkacağım diye düşündüm. Ameliyathaneye girdik doktorum ordaydı. Hemen iğne yapıldı. Çok cokk hafif bir acı gerçekten de damar yolu daha çok acıdı. Sonrasında yavaş yavaş uyuşmaya başladı bu ara da sonta takıldı hicbir şey hissetmedim. Ve eşim geldi yanıma oturdu. Allah herkese yasatsin. Derken 2 dk içinde oğlumuz geldi. Ben o ana kadar bebeği ne kadar dusunsemde onu ilk aldığımız ani hayal etsemde bunun tarifi yok. Verene hamdolsun. Eşim ağlamaya başladı onu görünce bende ağladım. Tabi oğlumuza ağlıyorduve yanağıma koyar koymaz sustu. Resmen kocamı dogurdum ikizi kadar benziyor. Tek fark eşim sarı saçlı doğmuştu. Oğlumun simsiyah uzun saçları var. Bana benzeyen tek yönü 5 saat sonra ayağa kalktım hiç ağrı acı yaşamadım. Tek sıkıntım omuz ağrısı oldu. Sütüm de geldi. Doktor prolac damla önerdi onu kullanıyorum. Aklinizda olsun çok başarılı. Şimdi birbirimize alışıyoruz. Allah doğum bekleyen Haziran annelerine kolaylık nasip etsin. Pozitif olun. Hiç kötüyü düşünmeyin o zaman her şey gerçekten çok kolay oluyor
Darısı bize iş canım hadi gözünüz aydın sağlıkla büyütün yavrunuzu. Neskafe ikisi bir arada mı hangisinden içtin pekiKızlar 1 haziran günü sabah 8de yatisimi yaptık, saat 9 buçuğa kadar bekledim ameliyata girmek için, o sırada sancıların başladı, nstde 100e vuruyordu ve duzenliydi. Sanırım sezaryen olmasa normal yoldan gelmeyi deneyecekti minigim :) ve 9 buçukta geçtim ameliyathaneye, 3 yaşında kızım,eşim,annem,kv bizi beklediler odada. Anestezi uzmanı geldi,spinal mı istiyorsun dedi evet dedim. İğne hiç açılmadı yine,sonra bacaklar uyuşmaya başladı ve doktorum geldi. 9:45de 3500 Gr, 51 cm güzel oğlum ağlayarak bana bakıyordu. Mucize gibiydi,çok güzel bir andı . Onu giydirdiler hemen,ben izledim herşeyi, o sırada beni dikiyorlardi :) sonra kucağıma getirdiler, sustu hemen kuzum. Fazla tutmadan odaya çıkarmışlar. Kızım çok sevinmiş kardeşine. Bu arada sondayi uyustuktan sonra taktılar hiç hissetmedim, sonra ben çıktım odaya. Kızım beni merak etmiş ,beni görünce de ayrı sevindi :) Dün agrilarim vardı baya ama ağrı kesici yaptılar , geceye toparladım. Gazimi zor çıkardım sabaha kaldi. Ahh bı de oğlumu uyandırıp emzirmek çok zor oldu. 2-3 saate bir emzirmek için zorla uyandiriyoruz. Bugün evimize geldik, banyosunu yaptırdık rahatız şimdilik ikimiz de. Sondayi hemen cikarmadilar bu sefer o yüzden gecelik iyi oldu dolaşırken. Depenti bugün kullanabildim sondadan dolayı. Depenti çok rahat gerçekten. Başka ben bir pijama bir gecelik kullandım. Nescafe çok içtim, bel ağrım olmadı,baş ağrım da olmadı. Sonraaa aklıma başka bişey gelmiyor. İşte böyle :) İyiyiz yani, darısı da sizlere olsun kızlar
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşKızlar dün doğum yaptım sabahtan çok şükür oğlum 3230 ve 51 cm doğdu 220 gr verdi ilk gün spinal sezeryan oldum hemen sütüm geldi emzirme işinden çok tırsıyordum çok şükür her şey yolunda emzirebiliyorm normalde yarın çıkış yapmam gerekiyordu ama bh akşam erken çıkış talep ettim ve çıkış yapıcaz daha detaylı sonra yazıcam herkese sevgiler
Canım damla ne ise yarıyor ? Doğumdan sonra mi kullanılıyorMerhaba kızlar. Oğlumu 1 Haziranda kucağıma aldım. Hamdolsun her şey çok güzel geçti. Cari darlığı sebebiyle sezeryana karar verilmişti. Cuma sabah tüm aile hastanedeydik ve bir sürü arkadaşım da gelmişti. Çok mutlu oldum. Odamızı süsledik, fotoğraf çekildik derken beni dogumhaneye çağırdılar. Ben çok pozitif girdim. Sadece oğlumu alıp çıkacağım diye düşündüm. Ameliyathaneye girdik doktorum ordaydı. Hemen iğne yapıldı. Çok cokk hafif bir acı gerçekten de damar yolu daha çok acıdı. Sonrasında yavaş yavaş uyuşmaya başladı bu ara da sonta takıldı hicbir şey hissetmedim. Ve eşim geldi yanıma oturdu. Allah herkese yasatsin. Derken 2 dk içinde oğlumuz geldi. Ben o ana kadar bebeği ne kadar dusunsemde onu ilk aldığımız ani hayal etsemde bunun tarifi yok. Verene hamdolsun. Eşim ağlamaya başladı onu görünce bende ağladım. Tabi oğlumuza ağlıyorduve yanağıma koyar koymaz sustu. Resmen kocamı dogurdum ikizi kadar benziyor. Tek fark eşim sarı saçlı doğmuştu. Oğlumun simsiyah uzun saçları var. Bana benzeyen tek yönü 5 saat sonra ayağa kalktım hiç ağrı acı yaşamadım. Tek sıkıntım omuz ağrısı oldu. Sütüm de geldi. Doktor prolac damla önerdi onu kullanıyorum. Aklinizda olsun çok başarılı. Şimdi birbirimize alışıyoruz. Allah doğum bekleyen Haziran annelerine kolaylık nasip etsin. Pozitif olun. Hiç kötüyü düşünmeyin o zaman her şey gerçekten çok kolay oluyor
Benim oğlumda 4 yaşında. 11 gün oldu kardesi doğalı. Resmen kök söktürüyo bize. İnanılmaz derecede kıskanıyo ve sürekli kardesine zarar vermeye çalışıyo. Tırmalamak tekmelemek hepsi var. Bebek doğduğundan beri yatak odasından cıkamadı. Hapis hayatı yaşıyo. Oğluma bisiklet alıp kardeşin getirdi dedik ama umrunda bile olmadı malesef. Benim gördüğüm kadarıyla ablalar daha az kıskanıyo ve kabulleniyo. Erkek cocukları daha kıskanç. Cevremde böyle gözlemledim. Annem yanımdaydı gitti. Eşimde Pazartesi iş başı yapacak. Ben oğullarımla baş başa kalıcam. Cok korkuyorumYa kızlar kaç gündür işin içinden çıkamadığım bir konu var tecrübeli anneler yanitlarsa sevinirim...bu benim ikinci bebeğim kismetse.. 4.5 yaşında bir oğlum var buda kız.. şimdiye kadar hiç kıskançlık belirtisi göstermedi ama ben çok korkuyorum doğduğu zaman kiskanicak kardeş kiskacligi başlıycak diye ...bunların olmaması için ben ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim ogluma çünkü çok düşkün bana onuda hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum ...öyle duygu degisimleri yasiyorum ki bebeğe de bağlanamıyorum bir turlu ogluma haksızlık edicem diye ...2 -3 çocuğu olanlar nasil çıkıyor bu işin içinden bana bi yardım edin lütfen. .
Benim oğlum da beni hiç paylaşmaz bebeğe ZaRar vermeye çalışır ve ben ani tepki verirsem psikolojisi etkilenir diye korkuyorum inşallah ağır atlatmayızBenim oğlumda 4 yaşında. 11 gün oldu kardesi doğalı. Resmen kök söktürüyo bize. İnanılmaz derecede kıskanıyo ve sürekli kardesine zarar vermeye çalışıyo. Tırmalamak tekmelemek hepsi var. Bebek doğduğundan beri yatak odasından cıkamadı. Hapis hayatı yaşıyo. Oğluma bisiklet alıp kardeşin getirdi dedik ama umrunda bile olmadı malesef. Benim gördüğüm kadarıyla ablalar daha az kıskanıyo ve kabulleniyo. Erkek cocukları daha kıskanç. Cevremde böyle gözlemledim. Annem yanımdaydı gitti. Eşimde Pazartesi iş başı yapacak. Ben oğullarımla baş başa kalıcam. Cok korkuyorum
Geçmiş olsun cnm gözünüz aydın olsun Rabbim anneli babalı büyütsün insallah ömrü uzun olsunKizlar bende yaptim doğumu saat 2 de .bebisle beraber yatiyoruz odamizda. Cok sanci çektim epidural aldim ama acilmam olmadi epiduralin etkisi gecti oyle acilmam oldu :) o saatten sonrada tekrar yapmadi dr epidural. Dogum da bebek cok yukarda oldugu icin asagi inmedigi icin yukardan elleriyle bastırdılar ozaman sancim artti biraz ama cikinca bebek hersey bitti. Dikisim var ama hicbisi hissetmedim. Allah herkese hayirli dogum nasip etsin.
Çok sevindim cnm sizin adınıza bizdede olmaz inşallah çok endişeliyim cunkuCanım benim de doğumdan önce en çok düşündüğüm kızımın nasıl karşılayacağıydi. Ben doğuma götürdüm kızımı da, beni görmeden kardeşini görmüş ,çok sevinmiş. Eve geldikten sonra kucağına almak istedi ,ben de verdim ama benim gozetimimde. Bezini değiştirirken bezini kızıma getittiriyorum. Yani hiç dislamadim hep süreçte onu da dahil etmeye çalıştım. Şimdilik sorun yok umarım ilerde de olmaz
Geçmiş olsun canim gözünüz aydın olsun Rabbim anneli babalı büyütsün ömrü uzun olsunMerhaba kızlar. Oğlumu 1 Haziranda kucağıma aldım. Hamdolsun her şey çok güzel geçti. Cari darlığı sebebiyle sezeryana karar verilmişti. Cuma sabah tüm aile hastanedeydik ve bir sürü arkadaşım da gelmişti. Çok mutlu oldum. Odamızı süsledik, fotoğraf çekildik derken beni dogumhaneye çağırdılar. Ben çok pozitif girdim. Sadece oğlumu alıp çıkacağım diye düşündüm. Ameliyathaneye girdik doktorum ordaydı. Hemen iğne yapıldı. Çok cokk hafif bir acı gerçekten de damar yolu daha çok acıdı. Sonrasında yavaş yavaş uyuşmaya başladı bu ara da sonta takıldı hicbir şey hissetmedim. Ve eşim geldi yanıma oturdu. Allah herkese yasatsin. Derken 2 dk içinde oğlumuz geldi. Ben o ana kadar bebeği ne kadar dusunsemde onu ilk aldığımız ani hayal etsemde bunun tarifi yok. Verene hamdolsun. Eşim ağlamaya başladı onu görünce bende ağladım. Tabi oğlumuza ağlıyorduve yanağıma koyar koymaz sustu. Resmen kocamı dogurdum ikizi kadar benziyor. Tek fark eşim sarı saçlı doğmuştu. Oğlumun simsiyah uzun saçları var. Bana benzeyen tek yönü 5 saat sonra ayağa kalktım hiç ağrı acı yaşamadım. Tek sıkıntım omuz ağrısı oldu. Sütüm de geldi. Doktor prolac damla önerdi onu kullanıyorum. Aklinizda olsun çok başarılı. Şimdi birbirimize alışıyoruz. Allah doğum bekleyen Haziran annelerine kolaylık nasip etsin. Pozitif olun. Hiç kötüyü düşünmeyin o zaman her şey gerçekten çok kolay oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?