- 7 Ağustos 2017
- 611
- 877
- 53
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.261
Kızlar doğum yapalı 48 saat oldu. Sütüm yok hala gelmedi. 1. 2 damla şeffaf şu şeklinde geliyor çok sıkarsam falan o da. Mama veriyorum şimdilik emziriyorum da ama boş boş emiyor. Napcam bilmiyorum;( gelir gelir diyorum 2 gün oldu hala yok
Amin hepimizin inşallahCanım boşversene yaa.. Şu insanları bu kadar takmamak lazım.. Ver cevabını geç.. Hayırlısı ile az kalmış yavruna kavuşmana.. Cidden bazı arkadaşlar çok daha zor yaşadılar bu süreci.. Sende onlardan birisin.. Ona göre mükafatınız olur inşallah.. Yarın son gününüz, karnındaki son anları, sen bunlara odaklan canım..
Millet en azindan tarihini biliyor bekliyor biz belirsiz hazirligimizda allak bullak. Dimi? Ha şimdi olacak ha bir ay sonra die kalmışım. Her gün bu gün mu doğacak acaba diyorumAy benim durumuma cok benziyor, ama ben 5-6 ay adet olmadım hiç gitdiğimde 12 haftalık hamile cıkdim bebeğin ölcüsne göre ortada bi adet tarıhı yok, bende cok korkuyorum günüm geldi dediğimde, boyle birşey yaşamakdan.
Allah ın izniyle sütün var canım. En çok süt yapan şey bebeğinin emmesi. O emdikçe sütün gelecek geldikçe artacak. En sağlam makineden bile daha verimlidir bebeğinin seni emmesi. Lütfen mama yerine sürekli bebeğine emmesini teklif et. O emdikçe farkı göreceksin inşallahInşallah gelecek kızlar göğüslerimin ucu çok açıyor bebek tutunca. Emzirdikten sonra bakıyorum uçları ıslak oluyor hafiften.. Ama süt mü bebek ağzıyla mı ıslatıyor bilmiyorum. Geldigimden beri komposto içiyorum. Incir kaynatıyorum tarçınla birlikte. Bugün de tahin helvası aldım. Onu deniycem. Hepsini de yapmaya çalışıyorum kızlar bebeğim çok istekli maşallah tutuyor da çekiyor da. Dua edin bizim icn
Kıskanç olduğu kurduğu saçma cümleden belli. Sesin bile kilo almışmış. 15 kg zaten normal kiloda hamile kalan birinin üst sınırı. Yani gayet normal miktarda kilo almışsın. Bir de tansiyona rağmen. Tansiyonda ödem oluyor. Böylelerine hiç susmamak lazım. Senin canın yanacağına onunki yansın artık. Hamileliğinde ilgilendim demişsin. Ben ablamın iki bebeğini de vize ve final sınavım olmasına ve alabileceğimden düşük not alacağımı bilmeme rağmen bekledim. Maddi manevi hep yardım ettim. Ama ne oldu? 2 ay boyunca beni aramadı. 1 km mesafede ama gelip görmedi bile. Erken doğum tehlikesinde bile umrunda olmadı. Hastanede beni kim bekleyecek ne olacak diye sorduğumda sigarasını nasıl içeceğinin derdine düştü.Allah'a havale ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum. Herkes hak ettiğini yaşasın artık. Sen de içine atma lütfen.Amin hepimizin inşallah
Evet canim eşime dedim dediklerini takma zaten kötü niyetli bilmiyor musun dedi. Evet de ben ona ne kadar destek olmustum hamileginde şunları ye bunlari ye diye araştırmistim bile bana yapmamasi lazimdi . Neyse artik zaten son iki günüm yavrumun bilmiyorum bende mi var tek bu duysallik karnimda olma hissini çoook ozleyecem bugün ultrason fotograflarini actim baktım . Eşime son kez karnimdayken fotografini cek dedim .. Karnimdaki hareketlrrini ozlerim içimde kalsın bile dedim.
Doğuma daha 3 hafta var inşallah ama sag ayak bileğimde şişme var benimde. Cumartesi gittiğim doktor farketti sağ tarafın şişmiş ama aklına takılmasın tek taraflı risk oluşturmaz ödem diyemeyiz dedi. İşgüzar kuzenine de takılma kilo verilebilen birşey Allah beyinden etmesin sonra böyle aptallarla biz uğraşıyoruz. Benim bebeğimin başıda önde yapısal deyip geçiyorlar. Allahın izniyle sağlıkla kavuşacağız yavrularımıza, kendi adıma kızım için çok çile çektim hala daha iğnelerle uğraşıyorum. Doğumdan sonra 10 günde devam edeceğim ağzını açıp çocukla ilgili tek kelime eden olursa kovarım. Eşime de diyorum kayınvalidesi görümcesi farketmez yok bebeğin kilosu yok sütün yok hoşuma gitmeyen tek yorum duyarsam dünyayı başınıza yıkarım bu zamana kadar nasıl uzak durduysa herkes yine aynı devam edecek diye tamam sıkıntı olmayacak diyor. Sizede aynısını tavsiye ederim dış kapı mandallarına takılmayınDoğum yapan ödem den elleri ayaklari şişen arkadaşlarim. Odemleriniz gecti mi benim ayaklarim bileklerim çok sis 5 haziran salı günü dogumun az kaldi artik diyom . Geçen var mi ne kadar sürede geçti.
Dün 9 ay arayip sormayan kuzenim aradı açtım sesimi duyunca "" Ay kız sesin bile kilo almis tonbislesmis kac kilo aldin " dedinasılsın iyi misin demeden ' 15 kilo ' dedim . Bebek kac kilo dedi 3500 dedim ama kafasi 5 hafta önden gittigi için doktor fazla ölçmus olabilir dedi dedim . " sen 40 haftani doldursaydin 4 kiloyu geçerdi o " dedi . Kendisi 41. Haftada normal dogum yapmıştı. "" bebegin kafası büyümüş cok siz akraba evliligi yapmistiniz ondan mi sorunlu açaba dedi. dogumuma 3 gün kalmış bana dediklerine bak . Bense ona ne kadar destek olmusumdur . Hayatta bir insanin kalbini kıracak birsey demem, herkesinin dedigini yutarim da kalp kirmam bilir beni de niye bunu yapti bilmiyorum. zaten tansiyonum düşmüyor alfemeti 8 ze cikartti doktorum. Allahim bana ve bütün doğum yapacaklara yardim etsin Rabbim herkese sağlıklı sihatli hayırlı evlatlar nasip etsin
Ay canim gecmis olsun, Allah bagislasin evladini. Niye oyle oldu acaba? Sezeryandan sonra hic duymamistim boyle birsey. Benim de sezeryan gorunuyor bebek ters dondu makat gelis, degsmezse sezeryan olacagim 18 haziranda. Spinal dusunuyorum ama senin yasadigin olay gozumu korkuttu agri sanci falan.. bir de icerdeki kani bosaltmamis olmalari. Odaya cikinca karninin uzerine kum torbasi gibi bisey koyuldugunu biliyorum sadece.Selam kizlar anca girebildim inanin cok zor zamanlar gecirdim. Dogum hikayemi anlatayim. Annem kiz kardesim esim hep beraber gittik hastaneye. Yatışım yapildi. Ameliyata girerken ağlayarak girdim cok duygusal insanim zaten o an cok duygulandim. Ameliyata girdim. Spinal istiyordum ama o ortama girince vazgectim:) genel anestezi oldum. Narkozla ortaligi ayaga kaldirmisim ameliyattan sonra bagira cagira:) annemi istiyom oglum nerde nasil diye inletmisim:) neyse ki cok sukur oglum saglikli. Ameliyattan sonra inanilmaz sancilarim basladi. Sancidan bagira bagira hastaneyi ayaga kaldirdim. Meger icimdeki kirli kani bosaltmamislar. Ebe geldi karnima bastira bastira elini altimdan soka soka kan bosaltti. Tabi aci feryat figan. Yeni ameliytan cikmisim. Bir de onun acisi. Normalde kime sorsam ameliyatta bosaltiliyomus beni niye boyle yaptilar bilmiyorum. Ama kabus bitmedi. Ben gun boyu inledim hala sancim vardi ebenin biri geliyi biri gidiyo her gelmeye ellerini sokup karnima bastirip kan bosaltiyolar. Iki gun boyunca hastanede kaldim uyiyamadim zatrn. Bi ben agliyom bi yavrum agliyo. Yavrumu kucagima bilr alamadim annem ilgilendi hep. Gazimi cikartamadim bi yandan. Gogus uclarim hic yok bi yandan bebegimi emzirmeye calisyorum ama sütüm daha gelmedi gogus uclarim felaket yara oldu. Bugun taburcu olduk eve geldik. Biraz iyilesebilsem de yavrumu kucagima alabilsem sütüm bian once gelse
Bebeğin baş geliş şeklinde normal doğum pozisyonu alması için annenin namazdaki secde pozisyonu halinde olması öneriliyor paylaşmak istedim işinize yarar inşallah.Ay canim gecmis olsun, Allah bagislasin evladini. Niye oyle oldu acaba? Sezeryandan sonra hic duymamistim boyle birsey. Benim de sezeryan gorunuyor bebek ters dondu makat gelis, degsmezse sezeryan olacagim 18 haziranda. Spinal dusunuyorum ama senin yasadigin olay gozumu korkuttu agri sanci falan.. bir de icerdeki kani bosaltmamis olmalari. Odaya cikinca karninin uzerine kum torbasi gibi bisey koyuldugunu biliyorum sadece.
Sağol canımAynen bende dedigin gibiyim cnm:)
Allah anali babali buyutsun bu arada
Gözün aydın canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsinKizlar bende yaptim doğumu saat 2 de .bebisle beraber yatiyoruz odamizda. Cok sanci çektim epidural aldim ama acilmam olmadi epiduralin etkisi gecti oyle acilmam oldu :) o saatten sonrada tekrar yapmadi dr epidural. Dogum da bebek cok yukarda oldugu icin asagi inmedigi icin yukardan elleriyle bastırdılar ozaman sancim artti biraz ama cikinca bebek hersey bitti. Dikisim var ama hicbisi hissetmedim. Allah herkese hayirli dogum nasip etsin.
Gözün aydın canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasipMerhaba kızlar. Oğlumu 1 Haziranda kucağıma aldım. Hamdolsun her şey çok güzel geçti. Cari darlığı sebebiyle sezeryana karar verilmişti. Cuma sabah tüm aile hastanedeydik ve bir sürü arkadaşım da gelmişti. Çok mutlu oldum. Odamızı süsledik, fotoğraf çekildik derken beni dogumhaneye çağırdılar. Ben çok pozitif girdim. Sadece oğlumu alıp çıkacağım diye düşündüm. Ameliyathaneye girdik doktorum ordaydı. Hemen iğne yapıldı. Çok cokk hafif bir acı gerçekten de damar yolu daha çok acıdı. Sonrasında yavaş yavaş uyuşmaya başladı bu ara da sonta takıldı hicbir şey hissetmedim. Ve eşim geldi yanıma oturdu. Allah herkese yasatsin. Derken 2 dk içinde oğlumuz geldi. Ben o ana kadar bebeği ne kadar dusunsemde onu ilk aldığımız ani hayal etsemde bunun tarifi yok. Verene hamdolsun. Eşim ağlamaya başladı onu görünce bende ağladım. Tabi oğlumuza ağlıyorduve yanağıma koyar koymaz sustu. Resmen kocamı dogurdum ikizi kadar benziyor. Tek fark eşim sarı saçlı doğmuştu. Oğlumun simsiyah uzun saçları var. Bana benzeyen tek yönü 5 saat sonra ayağa kalktım hiç ağrı acı yaşamadım. Tek sıkıntım omuz ağrısı oldu. Sütüm de geldi. Doktor prolac damla önerdi onu kullanıyorum. Aklinizda olsun çok başarılı. Şimdi birbirimize alışıyoruz. Allah doğum bekleyen Haziran annelerine kolaylık nasip etsin. Pozitif olun. Hiç kötüyü düşünmeyin o zaman her şey gerçekten çok kolay oluyor
Başın sağolsun canım rabbim sabır versin bende ilk kIzımı kaybettim resimdeki, şimdi inşallah tekrardan kızım olacak gün sayıyorum rabbim sana da en hayırlı zamanda bir daha nasip etsinArkadaşlar hepiniz sağlıkla büyütün bebeklerinizi. Belki beni hatırlayan olur, haziran annesi olacaktım. Ama 21+2 de oğlumu rahim ağzı yetmezliğinden kaybetmiştim. Yazmasam da arada okuyordum yazdıklarınızı. Hala toparlanamadım. Rabbim hayırlı evlatlar olmalarını nasip etsin yavrularınızın.
Canım peki sıcakta zor olmuyor mu dependAslında haklısın canım, faydası olduğunu görünce abartmamak lazım :) Tavsiyeler çok önemli, ben dependi tavsiye üzerine aldım. Şimdi Allah razı olsun diyorum :)
Gözün aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasipSa kızlar bende Doğum yaptım.ablamız işe aynı gün doğdu 01.06.2012 büyük kızım 01.06.2018 Zeynep sare miz doğdu.
Diğer 2 Doğumum normal doğumdu.bunda bebek hazneye oturmuştu 10 gündür baya sancım vardı ama kordon boynuna vucuduna dolandığını için hazneden yukarıya çekti .kalp atışları bozuldu. Bende hiç açılma ve yumuşama olmadığı ıçın 13:20 de sezeryana alındım hemen.cuma saati kızım dünyaya geldi elhamdulillah.ikimizde iyiyiz şükürler olsun 3:550 53 cm Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inş .evlstlsrımızda sınamasın
İçime öküz oturdu şu anBaşın sağolsun canım rabbim sabır versin bende ilk kIzımı kaybettim resimdeki, şimdi inşallah tekrardan kızım olacak gün sayıyorum rabbim sana da en hayırlı zamanda bir daha nasip etsin
Depend gerçekten hayat kurtarıcı. Benim kanamam da çoktu. Çok rahat oldu benim için hala kullanıyorum ped rahat değil gibi geliyorCanım peki sıcakta zor olmuyor mu depend
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?