2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Allah sabır versin once eger annen gelebiliyorsa o gelsin dogum zamanı ni da onlara geç söyleyin lohusayken çekilmez bide erkek olunca emzircen rahat giyinmek istoceksib bide o halinle hizmet mi ediceksin eşinle de konuş kalabalık şekild e gelmesinler sigara olayı zaten sıkıntı yeni doğan bebegin yanında olmamalı.

Kızım yapacağın belli eşinde kalkarsa kalkar hizmet eder,sonuçta kendi anne babası.sana da kalkıp hizmet etsin ne canın istiyorsada söyle ya alsınlar yada yapsınlar yani kim gelirse gelsin misafir olarak düşünme.(gelen kişi bunu düşünüp gelmeli düşünmüyorsada düşündürtülür böyle)Yüzsüzlük yap ya,eşine de yakın çok ağrım var falan diye biraz canın tatlı olsun ya.Sigara konusu kesinlikle çok hassas bir konu kesinlikle evinde içirme,tavrını koy ne demekmiş konuşturmazmış.Senin evin,senin Cumhuriyetin(daha da önemlisi senin evladın).Ben sadece balkanda izin veriyorum gerçi içen arkadaşım bile yok benim ailemde de eşimin ailesindede yok.Ama dışarıda bile milleti tersliyorum hele bide bebek söz konusuysa.Bazı şeylerde taviz verilebilir ama bu taviz verilebilecek bir konu değil arkadaşım ,sakın!eşine dahi yumuşak konuşma böyle konulardaki kararını anlasın:ay çok sinir oldum gönder o aileyi bana bir dayaklık işim var,ne hakkı var şimdiden seni böle üzüntüye sokuyorlar.(bu arada annen kesinlikle haklı,sürekli açım bebeğe besleniyormu acaba diye gezin etrafta hatta ben olsam "annem olsa şöyle yapardı,böyle yapardı" diye eşimin yanında arada çaktırmadan söylerdim yeri geldikçe)

Yada tek kişimi alsan yarım gün bir kısmını yapsın ertesi yarım günde diğer yarısını yapsın,olurmu,hiç temizlikçi almadım saçma bir fikirde olmuş olabilir.Kaç metrekareki evin:Benim teyzem alırdı temizlikçi şirketinden gelirdi 2 kişi onun evi 260 metrekareydi tam günde bitirirlerdi.Bizimkiler anca bunun yarısı kadar oluyorda yetmeli aslında yarım gün.(hatta benimki şuanki 90 metrekareşuan 2+1)

Az once esimle konustum dedimki ara sor dogru duzgun napcaklarsa soylesinler. Ne zaman gelceker kim gelecekmis sor dedim. Ev ufak zaten ben rahat edemem dedim.. Ogrendikki bu onumuzdeki cuma gunu kv.gelecekmis.... abisi, babasi dogumdan sonra bebegi gormeye geleceklermis ama kalmadan donecekler mi onu anlayamadim tabi.. 32.haftadan beri annemde yeyip iciyoruz.. cuma gununden sonra kendi evimde ne bulursak onu yeriz artik... cok moralim bozuk.

hiiiç moralini bozma daha geldiği gibi deyiver gitsin "doğuma kadar sağolsun annem yedirdi içirdi Allah razı olsun hiç zor durumda bırakmıyorsunuz,şimdide siz bize yardıma geldiniz.kafam rahatladı,nasıl ev işi yaparım nasıl yemek yaparım diye düşünüp duruyordum" De arkadaşım ezdirme kendini sakın.Ama sakın bunu dedikten sonra dayanamayıp yardıma da kalkma,en özel anlarımızdan biri yani çekecekler biz onların nelerini çekiyoruz.Canının kıymetini bil yoksa millet çok kurnaz ezmek için yer arıyor,akıllı ol canım benim.Ay yakında olsam benim dövesim geldi onları ya öyle fena kızdım ha.Eşinde eşim yapamaz anne iyiki geldin yardımın değecek bize desin,zaten 2 güne kaçarlar merak etme

ev 140 metrekare ama büyüklüğün hiç önmi yok çünkü yerleri silmeyecekler süpürge açmayacaklar tek işleri camlar pencereler ve mutfak.belki vakit kalırsa kapıları da sildiririm. ben de çok az temizlikçi aldım bu zamana kadar bilemiyorum o yüzden ama tecrübe ettiğim şey asla evi temizleteceğin kişiyle arkadaşlık bağı kurmayacaksın veya çocuk bakıcısıyla. parasını veriyorsun ama yine de minnet kibarlık kıyamama ayıp olur düşünceleri giriyor araya istediğin gibi uyaramıyorsun

o ne ya bunamı burun kıvırıyorlar yetişmez diyorlar,hamile olmasan kendin yarım günde bitirirsin okadarını şaştım kaldım,aranızdaki yakınlıktan belkide bu kadar rahat davranıyor.haklısın başka bulamazmısın acaba.Teyzemin temizlikçileri bide yemek seçiyorlarda,sebze yemek istemiyorlardı sadece et yemeği istiyorlardı,öyle anlatmıştı teyzem,acayip olmuş millet yahu bu

Cok dogru soyluyorsun. Ama benim kv.yi keske tanisaydin. Kendi evinde temzlik yapmayan, yemek pisirmeyen insan.. kizina yakin oturuyor memlekette, her isini kızı goruyor. Annemden genç ama Sorsan hep hasta ve bir yerleri agriyor. Bayramlarda ne zaman kalkip gitsek 1 tencere yemegi yoktur evinde.. Gidip esimin ablasinda karnimizi doyuruyoruz oyle soyliyim ben.

canım işte kadın akıllı sende de yemek olmayacak eve geldiğinde.Sen abla sözü dinle bak bir yap dediğimi.Telaş yapma olurmu öyle şey ne yiyeceğiz diye düşünme.Bu evin içinde bir tek sen mi varsın karnı acıkıcak acıktıklarında onlar düşünsün.Sen ben gibisin fazla düşünceli ben kvme giderken yemekler tatlılar börekler sarmalarla giderdim.Şimdi elimi sürmüyorum eşimden öğrendim ama bende ona senin bana verdiğin cevapları veriyordum "yapmıyor az yapıyor yapsada annen" diyordum aç kalıyoruz diyordum o da bana tek aç kalan sen olmayacaksın merak etme diyordu ben seni istersen dışarda beslerim diyordu hatta.Ki bende yemek yedirmeyi seven bir aileden geliyorum misafir el üstünde ağırlanır 8-9 çeşit yemek mezeler yapılır görsen.Ama adam baktım haklı 2 sene önce kendi köyde kalmış başıma eve diğer küçük oğlunu ve eşini yolladı ve biz bunlara misafirliğe gelmiştik düşün.Neymiş köyde hayır yapılıyormuş,gelemezmiş.Hiç yemek iş yapmadım çıktık dışarda yedik eşimle babası hep acıktım falan diye gezindi evin içinde sonra aradı eşini 2 sonra eve geldi kvdem. Yapacaksın kızım ayıp falan düşünme,onunki daha fena ayıp

ha bu arada o dönem ne sıkıntılar içindeyiz tüp bebek sürecindeydik,embriyoyu koydurup oraya gitmiştik.O yaparsa bana ben 2-3 katını yapmayı öğrendim.Nasılsa öteki türlüde kıymetli olmuyorsun merak etme bari kendini ezdirmemiş olursun.Kendini amaların arkasına saklama her şekilde bir çözümü var o sıkıntı yapsın bırak canımcım

Dudaklar kime çektiyse bizde yok öyle dudak ince bizimkiler
Vardır vardı biryerlerde unutulan bir akraba canım benimama çok güzel maşallah Allah nazarlardan saklasın doğduktan sonrada böyle kucağında uyuduğu zamanların resmini çekmeyi nasip etsin inşallah

Kızlar çatı muayenemi oldum ay çok şükür bitti geçti gitti. Normal doğum olacak dedi suanlik öyle gözüküyor dedii :) 3 kilo 600 gram olmuş boyu da 50 cm haftaya yine çağırdı kontrole . Bu arada bizim ki baya saçlı doktor gösterdi saçlarını baya var Allahım ya

Ama yüzünü göremedik sipanin ayağını koymuş yüzüne deli

Ilgilenemem ki istesem de. Hicbiseye elimi suremiyorum hemen yoruluyorum. Nst.de sancilarim ciktigi oluyor o yuzden yorulmak istemiyorum. Ben sadece insanlarin rahatligina kiziyorum Annem de pek hoslanmiyor kv.den. muhtemelen o bendeyken kendi annem de gelmek istemeyecek doguma kadar girdigim tüm stresler bana sıkıntı olarak geri donecek dogumdan sonra.. cok fazla konusuyor hic susmuyor kv hic tanimadigim akrabalarinin dedikodularini yapiyor komsularini anlatiyor beynim uguldamaya basliyor. Ustelik cok pis bir insan temiz degil annem butun temizligimi yapti evimde, simdi kv.ne hale getirecek onu da bilmiyorum..

Aynen bende aynısını dicektim yardim istemekten çekinme zaten yardıma geliyor olması lazım ucurtma_avcisi

annenle aynı yerde oturuyorsunuz gibime geldi.madem öyle şöyle bir yöntemde var aslında çek kapını anne git eve gitmeyeceğiz annem ilgilenecek bizle de gelip görüp dönsünler olmaz mı acaba.Bu dönemde sadece kendini ve bebeğini düşeneceksin,üzüntüden sütünde gelmez bak ha.Bizim annelerimiz babalarımız bir başka (kız tarafı başka türlü oluyor allah razı olsun onlardan) Benimki de bazen çok konuşuyor bir süre sonra yüzüne bakmıyorum ya da dinlemiyorum bırakıyor konuşmayı çünkü konuşmuyormuş gibi davranıyorumKız hadi göreyim seni burnundan getir şunun ya,bak senden 3 hafta kadar senden haber bekliyorum burda ama mottomuz ne "üzülmek ,sıkıntı yapmak yok mutlu bebekle ve mutlu lahusalık "dönemi var

Merhaba hanımlar benim erken doğum riskim vardı Mayıs annesi olacaktim bugünlere geldim şükür.bugün muayenem oldu 1.cm açılma var nst de 100 e vuran bir tek sancim çıktı kilosu 3.300 hersey normal sancı bekleyeceğiz herkese kolay dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…