- 27 Aralık 2015
- 316
- 547
- 53
- 32
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.561
Allah sabır versin once eger annen gelebiliyorsa o gelsin dogum zamanı ni da onlara geç söyleyin lohusayken çekilmez bide erkek olunca emzircen rahat giyinmek istoceksib bide o halinle hizmet mi ediceksin eşinle de konuş kalabalık şekild e gelmesinler sigara olayı zaten sıkıntı yeni doğan bebegin yanında olmamalı.Kizlar en korktugum sey lohusa depresyonu.. dogum sonrasi stres durumu simdiden basladi o yuzden korkuyorum. Dogumdan sonra gercekten asabiyet, sinir, aglama ve tahammulsuzluk durumlari oluyor mu? Şöyleki ben kayinvalide, kayinpeder, gorumce hicbiriyle uyum saglayamiyorum normaldebiraz farklilar cunku.. Anlayissizlar, ince dusunemiyorlar hicbirseyi. Baska sehirde yasiyorlar, sık gorusmedigimiz icin basım cok agirmiyor. Ama boyle bayram zamanlari bir araya geleceksek hep gerilmisimdir.. Gebeligim boyunca bir kez sormadilar bir ihtiyac var mi yapabilecegimiz birsey var mi diye.. Simdi dogum zamanimda gelecekler, 18 haziran gun verildi sezeryan icin ama ne zaman geleckleri bile muamma.. kac kisi gelecekleri muamma.. Kac gun kalacaklari muamma...Hicbirsey soylemiyolar onceden. Abisi gelecek mi, kp gelecek mi? Gorumcemin 2 kucuk cocugu var yaramaz onlar gelecek mi hicbisey belli degil. Evim ufak, lohusa iken nasil katlanirim bilmiyorum o durumda evde yatili erkek istemiyorum zaten.. Kv.cok hazirci, bir corba kaynatip getirmez oturup bekler.. Ben o durumda nasil yetisirim herseye? 20 dk.da bir sigara iciyor, sigarasina laf edeni azarliyor Ve cokkkkk fazla konusuyor durmadan ve yuksek sesle, bir sure sonra dinlemekten beynim uyusuyor ne yapacagim ben lohusalikta simdiden stres yasiyorum. Kendi annem onume getirir, onumden kaldirir bir ise sokmaz.. Ama kv. kendi annemden yaşça kucuk olmasina ragmen elini hicbirseye surmez. Bu yuzden annem de diyorki madem lohusa yanina geliyor, bir zahmet ilgi gostersin ben gelipte ona hizmet edemem... Napcam ben ya
Kızım yapacağın belli eşinde kalkarsa kalkar hizmet eder,sonuçta kendi anne babası.sana da kalkıp hizmet etsin ne canın istiyorsada söyle ya alsınlar yada yapsınlar yani kim gelirse gelsin misafir olarak düşünme.(gelen kişi bunu düşünüp gelmeli düşünmüyorsada düşündürtülür böyle)Yüzsüzlük yap ya,eşine de yakın çok ağrım var falan diye biraz canın tatlı olsun ya.Sigara konusu kesinlikle çok hassas bir konu kesinlikle evinde içirme,tavrını koy ne demekmiş konuşturmazmış.Senin evin,senin Cumhuriyetin(daha da önemlisi senin evladın).Ben sadece balkanda izin veriyorum gerçi içen arkadaşım bile yok benim ailemde de eşimin ailesindede yok.Ama dışarıda bile milleti tersliyorum hele bide bebek söz konusuysa.Bazı şeylerde taviz verilebilir ama bu taviz verilebilecek bir konu değil arkadaşım ,sakın!eşine dahi yumuşak konuşma böyle konulardaki kararını anlasın:ay çok sinir oldum gönder o aileyi banaDediginiz gibi evet ama kesin eşim dayanmaz makarna salata yapar yumurta kirar yine de yapar biseyler.. onlerine koyar kaldirir.. olan bana olacaktam dogum sonrasi dikislerin sıkıntısı, emzirecegim icin beslenme ihtiyacimin artmasi falan..
Yada tek kişimi alsan yarım gün bir kısmını yapsın ertesi yarım günde diğer yarısını yapsın,olurmu,hiç temizlikçi almadım saçma bir fikirde olmuş olabilir.Kaç metrekareki evin:Benim teyzem alırdı temizlikçi şirketinden gelirdi 2 kişi onun evi 260 metrekareydi tam günde bitirirlerdi.Bizimkiler anca bunun yarısı kadar oluyorda yetmeli aslında yarım gün.(hatta benimki şuanki 90 metrekareKızlar eve temizlikçi alicam yarım gün iki kişi gelecekler. 3+1 ev iki balkon var balkonlar cam kaplama ama balkon olan odalarda ekstra pencere yok. Camlar ve mutfak dolapları silincek. Yapılacak işleri çok buldular ağır mi sizce de? Yetişmez mi?
Sezaryen sonrası sen nasıl hizmet edeceksin ki bi süre en az on gün Bisey yapamazsın bence sen boşver kendilerine yetsinler onlar gidince de bi kadın tutarsın evi temizler huzurlu mutlu olmamız sütün gelmesi için çok önemliymiş stres sütü etkiler oyuzden bazen boşvermek lazım
Allah sabır versin once eger annen gelebiliyorsa o gelsin dogum zamanı ni da onlara geç söyleyin lohusayken çekilmez bide erkek olunca emzircen rahat giyinmek istoceksib bide o halinle hizmet mi ediceksin eşinle de konuş kalabalık şekild e gelmesinler sigara olayı zaten sıkıntı yeni doğan bebegin yanında olmamalı.
Az once esimle konustum dedimki ara sor dogru duzgun napcaklarsa soylesinler. Ne zaman gelceker kim gelecekmis sor dedim. Ev ufak zaten ben rahat edemem dedim.. Ogrendikki bu onumuzdeki cuma gunu kv.gelecekmis.... abisi, babasi dogumdan sonra bebegi gormeye geleceklermis ama kalmadan donecekler mi onu anlayamadim tabi.. 32.haftadan beri annemde yeyip iciyoruz.. cuma gununden sonra kendi evimde ne bulursak onu yeriz artik... cok moralim bozuk.Kızım yapacağın belli eşinde kalkarsa kalkar hizmet eder,sonuçta kendi anne babası.sana da kalkıp hizmet etsin ne canın istiyorsada söyle ya alsınlar yada yapsınlar yani kim gelirse gelsin misafir olarak düşünme.(gelen kişi bunu düşünüp gelmeli düşünmüyorsada düşündürtülür böyle)Yüzsüzlük yap ya,eşine de yakın çok ağrım var falan diye biraz canın tatlı olsun ya.Sigara konusu kesinlikle çok hassas bir konu kesinlikle evinde içirme,tavrını koy ne demekmiş konuşturmazmış.Senin evin,senin Cumhuriyetin(daha da önemlisi senin evladın).Ben sadece balkanda izin veriyorum gerçi içen arkadaşım bile yok benim ailemde de eşimin ailesindede yok.Ama dışarıda bile milleti tersliyorum hele bide bebek söz konusuysa.Bazı şeylerde taviz verilebilir ama bu taviz verilebilecek bir konu değil arkadaşım ,sakın!eşine dahi yumuşak konuşma böyle konulardaki kararını anlasın:ay çok sinir oldum gönder o aileyi banabir dayaklık işim var,ne hakkı var şimdiden seni böle üzüntüye sokuyorlar.(bu arada annen kesinlikle haklı,sürekli açım bebeğe besleniyormu acaba diye gezin etrafta hatta ben olsam "annem olsa şöyle yapardı,böyle yapardı" diye eşimin yanında arada çaktırmadan söylerdim yeri geldikçe)
InsaAllah canmAynn cnm ya insallah gelir sancilar
hiiiç moralini bozma daha geldiği gibi deyiver gitsin "doğuma kadar sağolsun annem yedirdi içirdi Allah razı olsun hiç zor durumda bırakmıyorsunuz,şimdide siz bize yardıma geldiniz.kafam rahatladı,nasıl ev işi yaparım nasıl yemek yaparım diye düşünüp duruyordum" De arkadaşım ezdirme kendini sakın.Ama sakın bunu dedikten sonra dayanamayıp yardıma da kalkma,en özel anlarımızdan biri yani çekecekler biz onların nelerini çekiyoruz.Canının kıymetini bil yoksa millet çok kurnaz ezmek için yer arıyor,akıllı ol canım benim.Ay yakında olsam benim dövesim geldi onları ya öyle fena kızdım ha.Eşinde eşim yapamaz anne iyiki geldin yardımın değecek bize desin,zaten 2 güne kaçarlar merak etmeAz once esimle konustum dedimki ara sor dogru duzgun napcaklarsa soylesinler. Ne zaman gelceker kim gelecekmis sor dedim. Ev ufak zaten ben rahat edemem dedim.. Ogrendikki bu onumuzdeki cuma gunu kv.gelecekmis.... abisi, babasi dogumdan sonra bebegi gormeye geleceklermis ama kalmadan donecekler mi onu anlayamadim tabi.. 32.haftadan beri annemde yeyip iciyoruz.. cuma gununden sonra kendi evimde ne bulursak onu yeriz artik... cok moralim bozuk.
ev 140 metrekare ama büyüklüğün hiç önmi yok çünkü yerleri silmeyecekler süpürge açmayacaklar tek işleri camlar pencereler ve mutfak.belki vakit kalırsa kapıları da sildiririm. ben de çok az temizlikçi aldım bu zamana kadar bilemiyorum o yüzden ama tecrübe ettiğim şey asla evi temizleteceğin kişiyle arkadaşlık bağı kurmayacaksın veya çocuk bakıcısıyla. parasını veriyorsun ama yine de minnet kibarlık kıyamama ayıp olur düşünceleri giriyor araya istediğin gibi uyaramıyorsunYada tek kişimi alsan yarım gün bir kısmını yapsın ertesi yarım günde diğer yarısını yapsın,olurmu,hiç temizlikçi almadım saçma bir fikirde olmuş olabilir.Kaç metrekareki evin:Benim teyzem alırdı temizlikçi şirketinden gelirdi 2 kişi onun evi 260 metrekareydi tam günde bitirirlerdi.Bizimkiler anca bunun yarısı kadar oluyorda yetmeli aslında yarım gün.(hatta benimki şuanki 90 metrekareşuan 2+1)
ay yesinler onu pıtırcık şu tatlılığa bak dudklar dolgun dolgun kuzunun
o ne ya bunamı burun kıvırıyorlar yetişmez diyorlar,hamile olmasan kendin yarım günde bitirirsin okadarını şaştım kaldımev 140 metrekare ama büyüklüğün hiç önmi yok çünkü yerleri silmeyecekler süpürge açmayacaklar tek işleri camlar pencereler ve mutfak.belki vakit kalırsa kapıları da sildiririm. ben de çok az temizlikçi aldım bu zamana kadar bilemiyorum o yüzden ama tecrübe ettiğim şey asla evi temizleteceğin kişiyle arkadaşlık bağı kurmayacaksın veya çocuk bakıcısıyla. parasını veriyorsun ama yine de minnet kibarlık kıyamama ayıp olur düşünceleri giriyor araya istediğin gibi uyaramıyorsun
Cok dogru soyluyorsun. Ama benim kv.yi keske tanisaydin. Kendi evinde temzlik yapmayan, yemek pisirmeyen insan.. kizina yakin oturuyor memlekette, her isini kızı goruyor. Annemden genç ama Sorsan hep hasta ve bir yerleri agriyor. Bayramlarda ne zaman kalkip gitsek 1 tencere yemegi yoktur evinde.. Gidip esimin ablasinda karnimizi doyuruyoruz oyle soyliyim ben.hiiiç moralini bozma daha geldiği gibi deyiver gitsin "doğuma kadar sağolsun annem yedirdi içirdi Allah razı olsun hiç zor durumda bırakmıyorsunuz,şimdide siz bize yardıma geldiniz.kafam rahatladı,nasıl ev işi yaparım nasıl yemek yaparım diye düşünüp duruyordum" De arkadaşım ezdirme kendini sakın.Ama sakın bunu dedikten sonra dayanamayıp yardıma da kalkma,en özel anlarımızdan biri yani çekecekler biz onların nelerini çekiyoruz.Canının kıymetini bil yoksa millet çok kurnaz ezmek için yer arıyor,akıllı ol canım benim.Ay yakında olsam benim dövesim geldi onları ya öyle fena kızdım ha.Eşinde eşim yapamaz anne iyiki geldin yardımın değecek bize desin,zaten 2 güne kaçarlar merak etme
canım işte kadın akıllı sende de yemek olmayacak eve geldiğinde.Sen abla sözü dinle bak bir yap dediğimi.Telaş yapma olurmu öyle şey ne yiyeceğiz diye düşünme.Bu evin içinde bir tek sen mi varsın karnı acıkıcak acıktıklarında onlar düşünsün.Sen ben gibisin fazla düşünceli ben kvme giderken yemekler tatlılar börekler sarmalarla giderdim.Şimdi elimi sürmüyorum eşimden öğrendim ama bende ona senin bana verdiğin cevapları veriyordum "yapmıyor az yapıyor yapsada annen" diyordum aç kalıyoruz diyordum o da bana tek aç kalan sen olmayacaksın merak etme diyordu ben seni istersen dışarda beslerim diyordu hatta.Ki bende yemek yedirmeyi seven bir aileden geliyorum misafir el üstünde ağırlanır 8-9 çeşit yemek mezeler yapılır görsen.Ama adam baktım haklı 2 sene önce kendi köyde kalmış başıma eve diğer küçük oğlunu ve eşini yolladı ve biz bunlara misafirliğe gelmiştik düşün.Neymiş köyde hayır yapılıyormuş,gelemezmiş.Hiç yemek iş yapmadım çıktık dışarda yedik eşimle babası hep acıktım falan diye gezindi evin içinde sonra aradı eşini 2 sonra eve geldi kvdem. Yapacaksın kızım ayıp falan düşünme,onunki daha fena ayıpCok dogru soyluyorsun. Ama benim kv.yi keske tanisaydin. Kendi evinde temzlik yapmayan, yemek pisirmeyen insan.. kizina yakin oturuyor memlekette, her isini kızı goruyor. Annemden genç ama Sorsan hep hasta ve bir yerleri agriyor. Bayramlarda ne zaman kalkip gitsek 1 tencere yemegi yoktur evinde.. Gidip esimin ablasinda karnimizi doyuruyoruz oyle soyliyim ben.
Dudaklar kime çektiyse bizde yok öyle dudak ince bizimkileray yesinler onu pıtırcık şu tatlılığa bak dudklar dolgun dolgun kuzunun,benim hiç böyle güzel resmi olmuyor önünde kordon var hep
Vardır vardı biryerlerde unutulan bir akraba canım benimDudaklar kime çektiyse bizde yok öyle dudak ince bizimkiler
Ilgilenemem ki istesem de. Hicbiseye elimi suremiyorum hemen yoruluyorum. Nst.de sancilarim ciktigi oluyor o yuzden yorulmak istemiyorum. Ben sadece insanlarin rahatligina kiziyorumcanım işte kadın akıllı sende de yemek olmayacak eve geldiğinde.Sen abla sözü dinle bak bir yap dediğimi.Telaş yapma olurmu öyle şey ne yiyeceğiz diye düşünme.Bu evin içinde bir tek sen mi varsın karnı acıkıcak acıktıklarında onlar düşünsün.Sen ben gibisin fazla düşünceli ben kvme giderken yemekler tatlılar börekler sarmalarla giderdim.Şimdi elimi sürmüyorum eşimden öğrendim ama bende ona senin bana verdiğin cevapları veriyordum "yapmıyor az yapıyor yapsada annen" diyordum aç kalıyoruz diyordum o da bana tek aç kalan sen olmayacaksın merak etme diyordu ben seni istersen dışarda beslerim diyordu hatta.Ki bende yemek yedirmeyi seven bir aileden geliyorum misafir el üstünde ağırlanır 8-9 çeşit yemek mezeler yapılır görsen.Ama adam baktım haklı 2 sene önce kendi köyde kalmış başıma eve diğer küçük oğlunu ve eşini yolladı ve biz bunlara misafirliğe gelmiştik düşün.Neymiş köyde hayır yapılıyormuş,gelemezmiş.Hiç yemek iş yapmadım çıktık dışarda yedik eşimle babası hep acıktım falan diye gezindi evin içinde sonra aradı eşini 2 sonra eve geldi kvdem. Yapacaksın kızım ayıp falan düşünme,onunki daha fena ayıp
Aynen bende aynısını dicektim yardim istemekten çekinme zaten yardıma geliyor olması lazımhiiiç moralini bozma daha geldiği gibi deyiver gitsin "doğuma kadar sağolsun annem yedirdi içirdi Allah razı olsun hiç zor durumda bırakmıyorsunuz,şimdide siz bize yardıma geldiniz.kafam rahatladı,nasıl ev işi yaparım nasıl yemek yaparım diye düşünüp duruyordum" De arkadaşım ezdirme kendini sakın.Ama sakın bunu dedikten sonra dayanamayıp yardıma da kalkma,en özel anlarımızdan biri yani çekecekler biz onların nelerini çekiyoruz.Canının kıymetini bil yoksa millet çok kurnaz ezmek için yer arıyor,akıllı ol canım benim.Ay yakında olsam benim dövesim geldi onları ya öyle fena kızdım ha.Eşinde eşim yapamaz anne iyiki geldin yardımın değecek bize desin,zaten 2 güne kaçarlar merak etme
annenle aynı yerde oturuyorsunuz gibime geldi.madem öyle şöyle bir yöntemde var aslında çek kapını anne git eve gitmeyeceğiz annem ilgilenecek bizle de gelip görüp dönsünler olmaz mı acaba.Bu dönemde sadece kendini ve bebeğini düşeneceksin,üzüntüden sütünde gelmez bak ha.Bizim annelerimiz babalarımız bir başka (kız tarafı başka türlü oluyor allah razı olsun onlardan) Benimki de bazen çok konuşuyor bir süre sonra yüzüne bakmıyorum ya da dinlemiyorum bırakıyor konuşmayı çünkü konuşmuyormuş gibi davranıyorumIlgilenemem ki istesem de. Hicbiseye elimi suremiyorum hemen yoruluyorum. Nst.de sancilarim ciktigi oluyor o yuzden yorulmak istemiyorum. Ben sadece insanlarin rahatligina kiziyorumAnnem de pek hoslanmiyor kv.den. muhtemelen o bendeyken kendi annem de gelmek istemeyecek doguma kadar girdigim tüm stresler bana sıkıntı olarak geri donecek dogumdan sonra.. cok fazla konusuyor hic susmuyor kv hic tanimadigim akrabalarinin dedikodularini yapiyor komsularini anlatiyor beynim uguldamaya basliyor. Ustelik cok pis bir insan temiz degil annem butun temizligimi yapti evimde, simdi kv.ne hale getirecek onu da bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?