2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Evet, annemle yakin oturuyoruz yuruyerek 15 -20 dakika kadar. Aslinda dedigini dusundum annemle de paylastim ama bu sefer kendisi de evde tek kalmayacagi icin benimle anneme gelecek, o zaman daha da rahat eder. Yine annemde yenir içilir eve anca yatmaya gidilir.. Cok dusuncesiz cunku hep birilerini kullanmaya calisir. Ben kv.min bu rahatligina karsi annemin uzerine yük atamayacagim icin vazgectim bu fikirden. Soylediklerini elbette dikkate alacagim elimk hicbirseye surme gibi bir niyetim yok. Ama kafaya takmamak elimde olmuyor esim işe gidecek ben gun boyu evin icinde kv.ile offff

Kızlar hepinize bir soru soracam.Bilyorsun 2 ayrı doktora gidiyorum bir perinatoloji uzmanı diğer ivf doktorum. Ayın 23ünde perinatoloji uzmdaydım bebeğin kilosu 3050 grdı.haziranın 4de ivf doktorumda ise kilosu yaklaşık 3000 dedi nasıl olur anlamıyorum kilomu verdi bebişim böyle kilo verme diye birşey varmı.Her zaman aralarında kilo ölçümünde fark olurdu ama ben en az 3200 der diye düşünüyordum sonuçta 2 hafta geçmiş neredeyse.Çok canım sıkılıyor düşündükçe bir sıkıntı yoktur dimi

Evet cnm vucudundada war bacak arasinda felan.bende mayis annesiyimcnm.ins bizimde gecer hemen

Kisa kollu zibin icin daha cok kucuk degilmi cnm ya???

Ya inan anlayıyorum ben san aşunu bunu yap derken kolay gibi görünüyor ama uygulama işi zor bizim karakterimiz kvdelrimizden çok farklı olduğu için ister istemez kafaya takıyor bunalıyoruz.Ne yapçan arkadaşım onlarla birşekilde yaşamayı öğreneceğiz.Sana "acıktık" dediklerinde (eşin dahi olsa) "hele bide beni sor öldüm açlıktan" diyeceksin,ne yiyeceğiz" diye sorduklarında "bilmemki ne yiyeceğiz ne var yenecek" diye soracaksın.Ben hep diyorum normal hayatta muhattap olamayacğımız insanlarla maalesef akraba oluyoruz mecburi bir durum işte.Ama lütfen böyle kafana takma kuzum yaHatta içinden kıs kıs gül,gittiklerinde de evi eşine temizletki anlasın kendi ailesi geldiğinde ev ne hale gelmiş,sen neler yaşıyorsun.Erkekler düz mantık onlar biz gibi maalesef empati kuramıyorlar kendi başlarına gelmeden, bak benim annemde şimdi yolda bana geliyor.Eşime dedimki evi silip süpürcem(yazık zaten sürekli bizimle ilgilenecek bari geldiğinde temiz olsun dedim) adam dedi ki bekle birlikte yapalım.Adamı nasıl eğittiysem artıkÖnceden hiç böyle değil bencildi,ama her seferinde ben sana kıyamıyorum ama sen bana hiç acımıyorsun.Yemek yaptığımda şu yemeği sen seviyorsun diye seni sevdiğim için yaptım çamaşırları astığımda bak ben senin işlerini kolaylaştırmak için uğraşıyorum tarzında sürekli bilinç uyandırmaya çalıştım ama şimdi meyvesini alıyorum ama 9yıllık evliyim anem çokmu uzun sürmüş ne.Ay ne çok konuştum

@Kizilcik123 ben yıllardır temizlikçi alıyorum. Ne demekmiş o iş çok? Şöyle diyeyim. Oturduğum evler 130-180 m2 arası değişti. Ev süpürüp silme, banyo ve tuvalet temizliği, cam ve kapı silme, mobilya silme, mutfak dolaplarının sadece dışını silme, balkon yıkama ve varsa camlarını silme, ya halı ya da koltuk silme standarttır. İki farklı şehirde yaşadım ikisinde de böyleydi. Gardrop ve mutfak dolabı ve portmanto içini sildirdiğimde cam kapı veya koltuk halı gibi işlerden feragat etmiştim. Onu da bir kere yaptırdım zaten. Çok uyanıkmış sana gelecek olanlar. Ptesi temizlik için abla geldi. Koltuk 2 taneydi zaten diğerlerini yıkatmıştım. Halı da yıkattığım için yoktu. İşi erken bitti ama erken bittiğinden iş eklemedim. Ramazanda uğraştırmadım ama iyi niyetini biliyorum ablanın. Ben istemediğim halde ısrarla tül perdeleri yıkadı. Eşim de astı. Evine de bırakırız ablayı. Önemli olan art niyetli olmamak .

Kizlar biz evimize ciktik dusumuzu aldik uyuyor minigim
Hepinize teşekkür ederin tek tek cevap yazacam inşallah şimdiki durumuz sütüm yok gelmiyor . Kayinvalidem sürekli bu çocukk ac araniyor diyip duruyor ameliyattan çıktığından beri. Sütü gelmiyor göğüs ucu yok bazikarinin ttop gibi olur alir hemen bebek , yok biz mama verrlim diyor. Bende ister miyim bebegim ac olsun doktorr , ebe hemsireler mama vermicez emecek ki gelecek diyor. Stajer öğrenciler dogumdan cikali 3 saat anca olmus hemen mama verdi kayinvalidem onlae verirken zaten gelmiyor gelmez sezeryands 3-4 gün sürer diye hep moralimi bozdu. Eşime ded8m artik annene söyle daha yeni ameliyattan çıktım böyle şeyler demesin diye.
Bugün çıkışta ebebekten göğüs kalkani aldirdim eşime kelebekliden 21 mm almis ondan mi ne oturmuyor büyük mu geldi almadi yine bebegim göğsümde bos bos araniyor tutamiyor. Göğüs pompasida aldirdim sütümü getirmeye calisir . Eşim de kayinvalidemde mama vermedik sarilik olacak diye konuşuyor hep doktor vermedi ben ne yapam

ucurtma_avcisi sana söyleyebileceğim en önemli şey ne olursa olsun eşinle aranı bozmadan bu süreci atlatmaya bak. Ben lohusayken annem burnumuzdan getirmişti ve o gerginlik eşimle bize yansıdı. Yıllarca sıkıntı çektik. Benim sinirlerim alt üst oldu. Şu an %100 güvenebileceğim bir kişi bile yok hayatımda.Annem ve bana bakıyor diye kıskançlıktan sürekli onu dolduran ablalarım her şeyimi alt üst etti. Neyse... Herkes gidince yine eşinle kalacaksın. Onunla aranda bir şeyler eksilirse telafisi zor olur.Tavrını sakince ortaya koy. Annende kalman iyi fikir. Evinde kalacaksan da iş yapma. Zaten çocuktan fırsat olmaz. Sigarayı içen bizde balkonda içer. Sen de izin verme. Yemeği eşim illa hazırlar demişsin. Bırak hazırlasın. Annesi utanmıyorsa oğluna hazırlatmaya sen hiç utanma. Ben hastayken veya işim varken kp gelecekse kahvaltıyı eşimle hazırlarız. Akşam da fırında tavuk, pilav ve çorba gibi kolay şeyler yaparız. Kimse de laf edemez. Zamanında bana etmediklerini bırakmadıklarından. Her şeye rağmen saygısızlık da etmem. Lütfen sen de kendini ezdirme ve eşinle aranı bozma. İnsanların istediği o zaten.

Kilo vermemiştir canım. İki farklı yerde ölçüm yapıldığındandır. Aynı drda bile 10 15 sn arada fark oldu. Son haftalar zaten bebek büyüdüğünden sağlıklı ölçüm yapamıyorlarmış. Dr demişti.

Esim de yardimcidir bana sagolsun en bastan beri. Ailesine de duskun degildir ama fazla pasif kaliyor. Ailesi hakkinda basinin etini de yesem bana kizmiyor ama kimseye tepkisini koyamiyor ben olsam anlayissizlik yapmalarina firsat vermeden devamli törpülerdim ailemi. Daha oncesinden napcaklarini sorar bi yol belilerdim. Eşim şu an agır annesi ilgileniyor evde durmuyoruz surekli annesindeyiz derdim! Dogumdan sonra cok sıkıntıya girmesini istemiyorum bi iki gun kalır donersiniz derdim, cunku gercekten bunu hakediyorlar.. ev aldigimiz donemde babam borc ustune borc yapti kredi cekti bize destek olsun diye.. Araba aldik, ilk sigorta ucretini cikardi emekli maasiyla babam ödedi cocuklar cok sıkıstı deyip.. evin tapu masraflarina 3000 tl denklestiremedik esim ailesinden istedi de bizde para yok dediler telefonlari acmadilar sonra.. ben gidip patronumdan borc aldim.. bunlari hatirlamak bile onlardan uzak durmama sebep bana huzur vermiyolar.. esim de sagolsun beni dusunup hakettikleri gibi hic davranmiyor onlara! Gercekten zor. Su an hic yasamak istemedigim sıkıntılari yasiyorum psikolojik olarak. Kadin 2 gun sonra gelecekmis kimsenin haberi yok arayip soylemedi bile esim aradi sordu da oyle ogrendik. Yol yordam anlayisini burdan anlayin artik.

Ay içime bir su serptinki sorma reoc cum canım benim ya.Nasıl beceriksiz bir ölçüm yaptı bu kadar fark oluyor ,sence hangisini baz almalıyoyım perinatoloji uzmanın makinesi çok iyi çok ayrıntılı ayrı drda çok uğraşıyor ölçerken ama öteki pek öyle değil.Ama şuan içimi nasıl ferahlattın anlatamam arkadaşım sağolasınBebeğin vuruşları bile daha sert canımı çok yakıyor bazen nasıl kilo almamış yada vermiş olabilirdiki zaten haklısın,iyiki burası var ya

Evet esimle kotu olmaktan da korkuyorum bunlarin şuursuzlukları yuzunden. Cunku ben hirslandikca esime patliyorum onun basinin etini yiyorum elimde olmadan. Istiyorumki tepkisini koysun ama onu yapmadikca ben daha fazla konusuyorum.. huzurmuzun kacmasindan da korkuyorum bu yuzden. Inan simdiden stresten aglamaya bile basladim. Durup durup agliyorum nasil engel olabilirim ki kendimi yiyecegim hergun.

Canım işine karismak gibi olmasın ama minik kaşıkla falan en azından mama ver biraz.sut ilk bebekte bazen geç gelebiliyormus.sonra doktor hastane falan ugrasmayasin

Ay inan sen anlattıkça ben burda çıldırıyorum.bak en azından sen eşini bu konuda eğitmek zorunda kalmamışsın seninkisi hep destek olmuş ama inan diğerleride olacak yavaş yavaş öyle yapması gerektiğini öğrenecek ama en önemli olan şey yaşadığımız sıkıntıları üzüntüleri onların bilmesini sağlamak çünkü onlar bizim gibi güzelce anlatılmadan anlamıyorlar sürekli tatlı tatlı konuşmak lazım bir çocukla konuşur gibi.Bak reoc da yazmış zaten eş gerçekten çok önemli zaten o bu durumu farkederse geri boş onun desteğini arkana bir aldınmı vız gelir tırs gider herşey.
Zaten birşey yaşadığın belliydi ben anlamıştım yoksa niye öyle bir tavır alasınki. Ama inanki yalnız değilsin herkesin hanesinde sıkıntı oluyor bak kiminin kendi ailesinden kiminin de karşı tarafın ailesinden.Bak benim kvdem ne diye kavga etmişti bizle biliyormusun. Niye efenim ona gitmiyormuşuz arkadaşları "sen bunlara birşey yaptında gelmiyor sana" demiş.(doğru aslında ama bizim tedaviden dolayı gelemediğimizi ileri sürüyorduk)Neymiş gelip millete açıklama yapacakmışız herkese biz tüp b. tedavsi görüyormuşuz diyecekmişiz ki oda bu duruma düşmesinmiş.Hele şu hadsizliğe bencilliğe.daha neler neler senin anlattığın tarzda şeylerde var onlara anlatmaya kalksam konu bitmez.Bunlar olur biz birbirimize sağip çıkacağız karı koca maalesef,ya ne olur şöyle acı acı kafa sallama çok üzülüyorum canım ya

Kızlar doğum sonrası için hangi korseyi aldınız ya da alacaksınız? Ben henüz almadım

Selamlar güzel Haziran anneleri ... Birlikte başlayıp , birlikte heyecanımızı yazamadığım bir yolculuk oldu benim için ... ama sizi hep okudum ...her birinizden hep haberdardım ...

şimdi de yine sevgili Sekercikiz ile iletecektim doğum hikayemi ama başka bi sebeple girmişken size de yazmak istedim ...

Melikem dünyaya geldi .. Tam beklenen günde 40+0 da ... oğlumda böyle doğmuştu .

04 haziran pzt ... kontrolüm vardı , sancım olmuyordu benim nst lerde .. bir iki kez 60 görmüştüm o kadar ..onu da hissetmemiştim .

Pzt sabah 09:15 kontrolüm vardı ... önce nst ... nst yi ilk kez beğenmedi dr , tekrarını istedi ..bi şeyler ye dedi .. aç değilim sorun ne dediğimde , bu haraketlere sancı çıkması gerek dedi ... sonra kalk bi muayene edeyim dedi ... 5 cm açılmaa ... dr un gözleri ışıldadı resmen , yumuşacık rahim ağzın ...hemen yatışa dedi ..
Aklımda hep sancım sıklaşana kadar hastaneye gitmemek vardı ama işler değişti... eşim yatışa gitti işlemler için , oğlumu okula göndermemiştim zaten ... öyle yüzüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım bi an ... sonra eşime dr a çık , eşim bi eve gitmek istiyor alınacaklar varmış de dedim (külliyen yalan , arabanın bagajı cevat kelle gibi hazırdı aylardır)
Dr oyalanmasın demiş ... eve geldik 15 20 dk lık bi mesafede hastanede ..

Sakindim .. hiç sancım yoktu . Önce giderken çalıştırdığım bulaşık mkn.sini boşalttım ... sonra çamaşır topladım ... nevresimleri değiştirdik eşimle ...
Eşim artık yüreği zig zag ... koridora doğuracam diye :))

Sonra oyalanabildiğim kadar oyalandım ... Duşa girdim en son ... çıkınca namaz kılıp bol dua ettim ...
Rabbim büyük ... Rabbim isteyene veren ... istedim ... Allahım güzel eyle dedim bugünümüzü ...
Dua edin arkadaşlar ,telaşa kapılmayın ...

Yola çıkış ... eşime yolda dur dedim markete gireceğim ... yok anasının gözü dedi :)
ama girdim ...

Sonra eşimle çiçekçiye girdik , bana alacağı çiçeği seçtik ... Rabbim böyle sezaryene gider gibi normal doğum nasip etti şükür .

2 suları ...doğumhanedeyim ...açılmam ilk geldiğimde 6-7 cm olmuş
nst...lavman ... nst de sancılar ... ama sancı yeterli değil .
Ebelerle sohbet ...

Benim anacığım da yok , daha bekarken ben göçüp gitti ... bi babacığım var bu dünyada eşimden çocuklarımdan sonra ... eşim ilk doğumda yanımda idi ... şimdi doğumhane dolu diye almadılar ... akıl edemedik bunu ... öyle bakakaldı bana kapıda ...
hiç unutmayacağım o anı der ...
ebe , kadın refekatçin yok mu dedi ... gelirler dedim ... ani oldu dedim . oysa eşim aramıştı annesini , görümceler falan ...
dert değil ...
Rabbim yanımda ... oğlumla eşim dışarda ... suni sancı veriliyor , bi yandan mesajlaşıyorum telden ... arkadaşlar dua ediyor ... oğlumun resmini attı eşim , dua ediyor bi köşede ...
pehhh kadın refekatçi var mı ? yoooook , yok ama güzel yürekli oğlumun duaları var ...

Dr um geldi sonra ... gel bakalım dedi ... meğer suyumu patlatmak gibi hain planları varmış , bu sancıyı da arttırdı ... suni sancıyı arttırın dedi ... sende sürekli yürü dedi ... elimde serum takılı direk:) koridordayım ...
sancı vuruyor artık en kallavisinden ... yürürken dua okuyorum sürekli ..." Sümme Sebile Yessera "....

Tünelin ucundaki ışık gibi demek isterdim ama :)) kv belirdi koridorda ... onla başladık yürümeye ...
suyu boşaltması 4 gibi idi .. 4 ten sonra sancım coştu ... Evet sancı vuruyor , iyi de vuruyor ... vurmuyor desem yalan ... ama öyle güzel değiyor ki sonucuna ..
İlk doğumumda çok bağırmıştım :) bağırmak ... doğru ıkınamamak sadece işimizi zorlaştırır ...
çatalın demirini elinizle kendinize çekmeyin tutarken ... var gücünüzle o çatalın demirini itin ... ıkının ...

Sonra ebe çatala davet etti ... dr geldi ... hepsi 10 dk sürdü sürmedi ... Melikem kucağımda ... bi de bana bakıyor açmış gözleri ...
Misss gibiii ... cennetin kokusu ile ...

Bitti işte... şükür mevlama ...

Kesi de yok .. sadece ilk doğumda olan kesim yırtıldı onun 1 dikişi var ...

Bir gece hastane ... dün eve çıkış ... gelen giden ...

Eşim ... oğlum ... kızım ...

Rabbime şükür ...

Normal doğum isteyen arkadaşlar , endişeleri bi kenara koyun ... Siz kolaylaştırırsanız kolaylaşıyor süreç emin olun .

"Sümme Sebile Yessera " ayetini okuyun ...
Rabbim der ki "daha sonra yolu ona kolaylaştırdık.

Yavrusunu kucağına alan annelere hayırlı olsun diliyorum ...
henüz doğurmamış olanlara da , doğumları hangi yoldan olursa olsun kolay olsun dilerim ...

Ne nasıl doğuracağınızı ... ne doğumdan sonrasını ... ne sütü ... ne kim geldi kim gittiği ... kucağınızdaki mucizenize bakın sadece ... gerisini sallayın beee....

Selametle .....

Ha bu arada miniklerin ellerinden eldivenler düşüveriyor ,yere düşen eldiveni bi daha takamıyoruz da malum ... yedek eldiven koyun henüz doğurmayanlar çantanıza ...

Sen de sağ ol.Son haftalar kilo veya boyu çok düşünöe canım. İlk hamileliğimin son haftalarında dr kilosunu söylemezdi. Ben kilosuna biraz takmıştım. Doğum olunca dr benden önce sordu hemşirelere :) Şimdiki hamileliğimin 5. ayından beri boyunu bilmiyorum. Sormuyorum da. Dr verilen ölçü 7 ile çarpılan standart bir ölçü, yaklaşık ölçü verir, anne karnında iki büklüm olmuş çocuğu ölçmek pek mümkün değil dedi. Ben de pek önemsemiyorum. Sadece ultrason kağıdında varsa bazen FLyi 7 ile çarpıyorum . Onu da iki kere ancal yapmışımdır. İçin rahat olsun. Kilosu iyi maşallah.
Eşinin karakteri de benimki gibi sanırım. Eşim oldukça sabırlıdır. Her şeyi gözlemler, kimin ne olduğunu analiz eder ve çok gerektiğinde büyük tepki verir. Annesi ve sülalesi yıllarca bana haksızlık etti. Eşim ben sürekli bunları söylediğimde hep yanımda oldu. Ama herkesin bir dayanma noktası oluyor. O da annemin yaptıkları oldu. Çocuğumuz söz konusu olunca artık susmadı. Eşimin yerinde olsam kv olayında ben bile kendime katlanmazdım o kadar. O yüzden hep bana cennet vaat edilse vazgeçip eşime veririm derdim ama dediğim gibi bizimkiler yüzünden bazı şeyler alt üst oldu. Çok zor toparlandık. Yuvanı kendi elinle bozma canım. Sakince tavrını ortaya koy. Sustukça eziyorlar ve kıymet bilen olmuyor. Eşin de istemez böyle olmasını ama inan bazı insanları değiştirmek mümkün değil. Ailesine bir şey denince illa ağrına gider. Şimdiden düşünme olacakları. Sen yavruna iyi bak ve eşin de onu gördükçe sana hiç kıyamaz. Işleri yavaş yavaş yapsınlar. 1 haftadan fazla kalmazlar herhalde . Kısa bir süre sabredeceksin ama uzun vadede kazanacakların çok olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…