- 29 Ocak 2017
- 1.316
- 2.051
- 83
- 36
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.581
Evet, annemle yakin oturuyoruz yuruyerek 15 -20 dakika kadar. Aslinda dedigini dusundum annemle de paylastim ama bu sefer kendisi de evde tek kalmayacagi icin benimle anneme gelecek, o zaman daha da rahat eder. Yine annemde yenir içilir eve anca yatmaya gidilir.. Cok dusuncesiz cunku hep birilerini kullanmaya calisir. Ben kv.min bu rahatligina karsi annemin uzerine yük atamayacagim icin vazgectim bu fikirden. Soylediklerini elbette dikkate alacagim elimk hicbirseye surme gibi bir niyetim yok. Ama kafaya takmamak elimde olmuyorannenle aynı yerde oturuyorsunuz gibime geldi.madem öyle şöyle bir yöntemde var aslında çek kapını anne git eve gitmeyeceğiz annem ilgilenecek bizle de gelip görüp dönsünler olmaz mı acaba.Bu dönemde sadece kendini ve bebeğini düşeneceksin,üzüntüden sütünde gelmez bak ha.Bizim annelerimiz babalarımız bir başka (kız tarafı başka türlü oluyor allah razı olsun onlardan) Benimki de bazen çok konuşuyor bir süre sonra yüzüne bakmıyorum ya da dinlemiyorum bırakıyor konuşmayı çünkü konuşmuyormuş gibi davranıyorumKız hadi göreyim seni burnundan getir şunun ya,bak senden 3 hafta kadar senden haber bekliyorum burda ama mottomuz ne "üzülmek ,sıkıntı yapmak yok mutlu bebekle ve mutlu lahusalık "dönemi var
Evet. Yarın saat 10 gibi bebek gelecek inşallah sagliklaCanım sana gün verdiler mi ?
Dikkat edersen vücutta bacaklarda da çıkmıştır canım muhtemelen ama bi süre sonra geçiyor tekrar çıkıyor. Süt alerjisiymiş alışana kadar çıkıyor. Ben mayıs annesiyim. Bizim yavaş yavaş daha yeni geçti
Sıcaktan oluyor canım oda ısısı 22 derece olmalı fazla sıcaksa çok giydirme bizim ev şuan 22 içinde atlet/zıbın üstüne ince bişi giydirip öyle bırakıyorum öğlen vakti daha sıcak oldığunda kısa kollu zıbınla bırakıyorum
Mecbur canım başka yolu yok değiyor.. olacak o kadar biraz toparlasınlar geçer hepsi de
Aynen öyle onlarda alıştı tabi içerde herşey kurulu düzen, ekmek elden su gölden ohh
Ya inan anlayıyorum ben san aşunu bunu yap derken kolay gibi görünüyor ama uygulama işi zor bizim karakterimiz kvdelrimizden çok farklı olduğu için ister istemez kafaya takıyor bunalıyoruz.Ne yapçan arkadaşım onlarla birşekilde yaşamayı öğreneceğiz.Sana "acıktık" dediklerinde (eşin dahi olsa) "hele bide beni sor öldüm açlıktan" diyeceksin,ne yiyeceğiz" diye sorduklarında "bilmemki ne yiyeceğiz ne var yenecek" diye soracaksın.Ben hep diyorum normal hayatta muhattap olamayacğımız insanlarla maalesef akraba oluyoruz mecburi bir durum işte.Ama lütfen böyle kafana takma kuzum yaHatta içinden kıs kıs gül,gittiklerinde de evi eşine temizletki anlasın kendi ailesi geldiğinde ev ne hale gelmiş,sen neler yaşıyorsun.Erkekler düz mantık onlar biz gibi maalesef empati kuramıyorlar kendi başlarına gelmeden, bak benim annemde şimdi yolda bana geliyor.Eşime dedimki evi silip süpürcem(yazık zaten sürekli bizimle ilgilenecek bari geldiğinde temiz olsun dedim) adam dedi ki bekle birlikte yapalım.Adamı nasıl eğittiysem artıkEvet, annemle yakin oturuyoruz yuruyerek 15 -20 dakika kadar. Aslinda dedigini dusundum annemle de paylastim ama bu sefer kendisi de evde tek kalmayacagi icin benimle anneme gelecek, o zaman daha da rahat eder. Yine annemde yenir içilir eve anca yatmaya gidilir.. Cok dusuncesiz cunku hep birilerini kullanmaya calisir. Ben kv.min bu rahatligina karsi annemin uzerine yük atamayacagim icin vazgectim bu fikirden. Soylediklerini elbette dikkate alacagim elimk hicbirseye surme gibi bir niyetim yok. Ama kafaya takmamak elimde olmuyoresim işe gidecek ben gun boyu evin icinde kv.ile offff
Kilo vermemiştir canım. İki farklı yerde ölçüm yapıldığındandır. Aynı drda bile 10 15 sn arada fark oldu. Son haftalar zaten bebek büyüdüğünden sağlıklı ölçüm yapamıyorlarmış. Dr demişti.Kızlar hepinize bir soru soracam.Bilyorsun 2 ayrı doktora gidiyorum bir perinatoloji uzmanı diğer ivf doktorum. Ayın 23ünde perinatoloji uzmdaydım bebeğin kilosu 3050 grdı.haziranın 4de ivf doktorumda ise kilosu yaklaşık 3000 dedi nasıl olur anlamıyorum kilomu verdi bebişim böyle kilo verme diye birşey varmı.Her zaman aralarında kilo ölçümünde fark olurdu ama ben en az 3200 der diye düşünüyordum sonuçta 2 hafta geçmiş neredeyse.Çok canım sıkılıyor düşündükçebir sıkıntı yoktur dimi
Esim de yardimcidir bana sagolsun en bastan beri. Ailesine de duskun degildir ama fazla pasif kaliyor. Ailesi hakkinda basinin etini de yesem bana kizmiyor ama kimseye tepkisini koyamiyorYa inan anlayıyorum ben san aşunu bunu yap derken kolay gibi görünüyor ama uygulama işi zor bizim karakterimiz kvdelrimizden çok farklı olduğu için ister istemez kafaya takıyor bunalıyoruz.Ne yapçan arkadaşım onlarla birşekilde yaşamayı öğreneceğiz.Sana "acıktık" dediklerinde (eşin dahi olsa) "hele bide beni sor öldüm açlıktan" diyeceksin,ne yiyeceğiz" diye sorduklarında "bilmemki ne yiyeceğiz ne var yenecek" diye soracaksın.Ben hep diyorum normal hayatta muhattap olamayacğımız insanlarla maalesef akraba oluyoruz mecburi bir durum işte.Ama lütfen böyle kafana takma kuzum yaHatta içinden kıs kıs gül,gittiklerinde de evi eşine temizletki anlasın kendi ailesi geldiğinde ev ne hale gelmiş,sen neler yaşıyorsun.Erkekler düz mantık onlar biz gibi maalesef empati kuramıyorlar kendi başlarına gelmeden, bak benim annemde şimdi yolda bana geliyor.Eşime dedimki evi silip süpürcem(yazık zaten sürekli bizimle ilgilenecek bari geldiğinde temiz olsun dedim) adam dedi ki bekle birlikte yapalım.Adamı nasıl eğittiysem artıkÖnceden hiç böyle değil bencildi,ama her seferinde ben sana kıyamıyorum ama sen bana hiç acımıyorsun.Yemek yaptığımda şu yemeği sen seviyorsun diye seni sevdiğim için yaptım çamaşırları astığımda bak ben senin işlerini kolaylaştırmak için uğraşıyorum tarzında sürekli bilinç uyandırmaya çalıştım ama şimdi meyvesini alıyorum ama 9yıllık evliyim anem çokmu uzun sürmüş ne.Ay ne çok konuştum
Ay içime bir su serptinki sorma reoc cum canım benim ya.Nasıl beceriksiz bir ölçüm yaptı bu kadar fark oluyor ,sence hangisini baz almalıyoyım perinatoloji uzmanın makinesi çok iyi çok ayrıntılı ayrı drda çok uğraşıyor ölçerken ama öteki pek öyle değil.Ama şuan içimi nasıl ferahlattın anlatamam arkadaşım sağolasınBebeğin vuruşları bile daha sert canımı çok yakıyor bazen nasıl kilo almamış yada vermiş olabilirdiki zaten haklısın,iyiki burası var yaKilo vermemiştir canım. İki farklı yerde ölçüm yapıldığındandır. Aynı drda bile 10 15 sn arada fark oldu. Son haftalar zaten bebek büyüdüğünden sağlıklı ölçüm yapamıyorlarmış. Dr demişti.
Evet esimle kotu olmaktan da korkuyorum bunlarin şuursuzlukları yuzunden. Cunku ben hirslandikca esime patliyorum onun basinin etini yiyorum elimde olmadan. Istiyorumki tepkisini koysun ama onu yapmadikca ben daha fazla konusuyorum.. huzurmuzun kacmasindan da korkuyorum bu yuzden. Inan simdiden stresten aglamaya bile basladim. Durup durup agliyorum nasil engel olabilirim ki kendimi yiyecegim hergun.ucurtma_avcisi sana söyleyebileceğim en önemli şey ne olursa olsun eşinle aranı bozmadan bu süreci atlatmaya bak. Ben lohusayken annem burnumuzdan getirmişti ve o gerginlik eşimle bize yansıdı. Yıllarca sıkıntı çektik. Benim sinirlerim alt üst oldu. Şu an %100 güvenebileceğim bir kişi bile yok hayatımda.Annem ve bana bakıyor diye kıskançlıktan sürekli onu dolduran ablalarım her şeyimi alt üst etti. Neyse... Herkes gidince yine eşinle kalacaksın. Onunla aranda bir şeyler eksilirse telafisi zor olur.Tavrını sakince ortaya koy. Annende kalman iyi fikir. Evinde kalacaksan da iş yapma. Zaten çocuktan fırsat olmaz. Sigarayı içen bizde balkonda içer. Sen de izin verme. Yemeği eşim illa hazırlar demişsin. Bırak hazırlasın. Annesi utanmıyorsa oğluna hazırlatmaya sen hiç utanma. Ben hastayken veya işim varken kp gelecekse kahvaltıyı eşimle hazırlarız. Akşam da fırında tavuk, pilav ve çorba gibi kolay şeyler yaparız. Kimse de laf edemez. Zamanında bana etmediklerini bırakmadıklarından. Her şeye rağmen saygısızlık da etmem. Lütfen sen de kendini ezdirme ve eşinle aranı bozma. İnsanların istediği o zaten.
Rabbim yardımcın olsun.buraya müsait olunca doğum hikayeni yazar misin ?Evet. Yarın saat 10 gibi bebek gelecek inşallah saglikla
Canım işine karismak gibi olmasın ama minik kaşıkla falan en azından mama ver biraz.sut ilk bebekte bazen geç gelebiliyormus.sonra doktor hastane falan ugrasmayasinKizlar biz evimize ciktik dusumuzu aldik uyuyor minigim
Hepinize teşekkür ederin tek tek cevap yazacam inşallah şimdiki durumuz sütüm yok gelmiyor . Kayinvalidem sürekli bu çocukk ac araniyor diyip duruyor ameliyattan çıktığından beri. Sütü gelmiyor göğüs ucu yok bazikarinin ttop gibi olur alir hemen bebek , yok biz mama verrlim diyor. Bende ister miyim bebegim ac olsundoktorr , ebe hemsireler mama vermicez emecek ki gelecek diyor. Stajer öğrenciler dogumdan cikali 3 saat anca olmus hemen mama verdi kayinvalidem onlae verirken zaten gelmiyor gelmez sezeryands 3-4 gün sürer diye hep moralimi bozdu. Eşime ded8m artik annene söyle daha yeni ameliyattan çıktım böyle şeyler demesin diye.
Bugün çıkışta ebebekten göğüs kalkani aldirdim eşime kelebekliden 21 mm almis ondan mi ne oturmuyor büyük mu geldi almadi yine bebegimgöğsümde bos bos araniyor tutamiyor. Göğüs pompasida aldirdim sütümü getirmeye calisir . Eşim de kayinvalidemde mama vermedik sarilik olacak diye konuşuyor hep doktor vermedi ben ne yapam
Ay inan sen anlattıkça ben burda çıldırıyorum.bak en azından sen eşini bu konuda eğitmek zorunda kalmamışsın seninkisi hep destek olmuş ama inan diğerleride olacak yavaş yavaş öyle yapması gerektiğini öğrenecek ama en önemli olan şey yaşadığımız sıkıntıları üzüntüleri onların bilmesini sağlamak çünkü onlar bizim gibi güzelce anlatılmadan anlamıyorlar sürekli tatlı tatlı konuşmak lazım bir çocukla konuşur gibi.BakEsim de yardimcidir bana sagolsun en bastan beri. Ailesine de duskun degildir ama fazla pasif kaliyor. Ailesi hakkinda basinin etini de yesem bana kizmiyor ama kimseye tepkisini koyamiyorben olsam anlayissizlik yapmalarina firsat vermeden devamli törpülerdim ailemi. Daha oncesinden napcaklarini sorar bi yol belilerdim. Eşim şu an agır annesi ilgileniyor evde durmuyoruz surekli annesindeyiz derdim! Dogumdan sonra cok sıkıntıya girmesini istemiyorum bi iki gun kalır donersiniz derdim, cunku gercekten bunu hakediyorlar.. ev aldigimiz donemde babam borc ustune borc yapti kredi cekti bize destek olsun diye.. Araba aldik, ilk sigorta ucretini cikardi emekli maasiyla babam ödedi cocuklar cok sıkıstı deyip.. evin tapu masraflarina 3000 tl denklestiremedik esim ailesinden istedi de bizde para yok dediler telefonlari acmadilar sonra.. ben gidip patronumdan borc aldim.. bunlari hatirlamak bile onlardan uzak durmama sebep bana huzur vermiyolar.. esim de sagolsun beni dusunup hakettikleri gibi hic davranmiyor onlara! Gercekten zor. Su an hic yasamak istemedigim sıkıntılari yasiyorum psikolojik olarak. Kadin 2 gun sonra gelecekmis kimsenin haberi yok arayip soylemedi bile esim aradi sordu da oyle ogrendik. Yol yordam anlayisini burdan anlayin artik.
Sen de sağ ol.Son haftalar kilo veya boyu çok düşünöe canım. İlk hamileliğimin son haftalarında dr kilosunu söylemezdi. Ben kilosuna biraz takmıştım. Doğum olunca dr benden önce sordu hemşirelere :) Şimdiki hamileliğimin 5. ayından beri boyunu bilmiyorum. Sormuyorum da. Dr verilen ölçü 7 ile çarpılan standart bir ölçü, yaklaşık ölçü verir, anne karnında iki büklüm olmuş çocuğu ölçmek pek mümkün değil dedi. Ben de pek önemsemiyorum. Sadece ultrason kağıdında varsa bazen FLyi 7 ile çarpıyorum . Onu da iki kere ancal yapmışımdır. İçin rahat olsun. Kilosu iyi maşallah.Ay içime bir su serptinki sorma reoc cum canım benim ya.Nasıl beceriksiz bir ölçüm yaptı bu kadar fark oluyor ,sence hangisini baz almalıyoyım perinatoloji uzmanın makinesi çok iyi çok ayrıntılı ayrı drda çok uğraşıyor ölçerken ama öteki pek öyle değil.Ama şuan içimi nasıl ferahlattın anlatamam arkadaşım sağolasınBebeğin vuruşları bile daha sert canımı çok yakıyor bazen nasıl kilo almamış yada vermiş olabilirdiki zaten haklısın,iyiki burası var ya
Eşinin karakteri de benimki gibi sanırım. Eşim oldukça sabırlıdır. Her şeyi gözlemler, kimin ne olduğunu analiz eder ve çok gerektiğinde büyük tepki verir. Annesi ve sülalesi yıllarca bana haksızlık etti. Eşim ben sürekli bunları söylediğimde hep yanımda oldu. Ama herkesin bir dayanma noktası oluyor. O da annemin yaptıkları oldu. Çocuğumuz söz konusu olunca artık susmadı. Eşimin yerinde olsam kv olayında ben bile kendime katlanmazdım o kadar. O yüzden hep bana cennet vaat edilse vazgeçip eşime veririm derdim ama dediğim gibi bizimkiler yüzünden bazı şeyler alt üst oldu. Çok zor toparlandık. Yuvanı kendi elinle bozma canım. Sakince tavrını ortaya koy. Sustukça eziyorlar ve kıymet bilen olmuyor. Eşin de istemez böyle olmasını ama inan bazı insanları değiştirmek mümkün değil. Ailesine bir şey denince illa ağrına gider. Şimdiden düşünme olacakları. Sen yavruna iyi bak ve eşin de onu gördükçe sana hiç kıyamaz. Işleri yavaş yavaş yapsınlar. 1 haftadan fazla kalmazlar herhalde . Kısa bir süre sabredeceksin ama uzun vadede kazanacakların çok olacak.Evet esimle kotu olmaktan da korkuyorum bunlarin şuursuzlukları yuzunden. Cunku ben hirslandikca esime patliyorum onun basinin etini yiyorum elimde olmadan. Istiyorumki tepkisini koysun ama onu yapmadikca ben daha fazla konusuyorum.. huzurmuzun kacmasindan da korkuyorum bu yuzden. Inan simdiden stresten aglamaya bile basladim. Durup durup agliyorum nasil engel olabilirim ki kendimi yiyecegim hergun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?