- 11 Ocak 2017
- 4.519
- 6.960
- 158
- 27
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.601
Ayy gözün aydın benziyor hikayemiz benim de sancı nst de tavan yaptı ama ben hissetmedim doktor suyumu açınca çok şiddetlendi ama ben ıkınmayı beceremedim maalesef demiri çeke çeke mahvoldum hala kollarım ağrıyor.. ama değdi hepsine de kucağına alınca hepsi geçiyor..Çok şükür sen dr kavuştun. Sağlıklıca büyüt inşallah güzel kızınıSelamlar güzel Haziran anneleri ... Birlikte başlayıp , birlikte heyecanımızı yazamadığım bir yolculuk oldu benim için ... ama sizi hep okudum ...her birinizden hep haberdardım ...
şimdi de yine sevgili @Sekercikiz ile iletecektim doğum hikayemi ama başka bi sebeple girmişken size de yazmak istedim ...
Melikem dünyaya geldi.. Tam beklenen günde 40+0 da ... oğlumda böyle doğmuştu .
04 haziran pzt ... kontrolüm vardı , sancım olmuyordu benim nst lerde .. bir iki kez 60 görmüştüm o kadar ..onu da hissetmemiştim .
Pzt sabah 09:15 kontrolüm vardı ... önce nst ... nst yi ilk kez beğenmedi dr , tekrarını istedi ..bi şeyler ye dedi .. aç değilim sorun ne dediğimde , bu haraketlere sancı çıkması gerek dedi ... sonra kalk bi muayene edeyim dedi ... 5 cm açılmaa ... dr un gözleri ışıldadı resmen, yumuşacık rahim ağzın ...hemen yatışa dedi ..
Aklımda hep sancım sıklaşana kadar hastaneye gitmemek vardı ama işler değişti... eşim yatışa gitti işlemler için , oğlumu okula göndermemiştim zaten ... öyle yüzüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım bi an ... sonra eşime dr a çık , eşim bi eve gitmek istiyor alınacaklar varmış de dedim (külliyen yalan , arabanın bagajı cevat kelle gibi hazırdı aylardır)
Dr oyalanmasın demiş ... eve geldik 15 20 dk lık bi mesafede hastanede ..
Sakindim .. hiç sancım yoktu . Önce giderken çalıştırdığım bulaşık mkn.sini boşalttım ... sonra çamaşır topladım ... nevresimleri değiştirdik eşimle ...
Eşim artık yüreği zig zag ... koridora doğuracam diye :))
Sonra oyalanabildiğim kadar oyalandım ... Duşa girdim en son ... çıkınca namaz kılıp bol dua ettim ...
Rabbim büyük ... Rabbim isteyene veren ... istedim ... Allahım güzel eyle dedim bugünümüzü ...
Dua edin arkadaşlar ,telaşa kapılmayın ...
Yola çıkış ... eşime yolda dur dedim markete gireceğim ... yok anasının gözü dedi :)
ama girdim ...
Sonra eşimle çiçekçiye girdik , bana alacağı çiçeği seçtik ... Rabbim böyle sezaryene gider gibi normal doğum nasip etti şükür .
2 suları ...doğumhanedeyim ...açılmam ilk geldiğimde 6-7 cm olmuş
nst...lavman ... nst de sancılar ... ama sancı yeterli değil .
Ebelerle sohbet ...
Benim anacığım da yok , daha bekarken ben göçüp gitti ... bi babacığım var bu dünyada eşimden çocuklarımdan sonra ... eşim ilk doğumda yanımda idi ... şimdi doğumhane dolu diye almadılar ... akıl edemedik bunu ... öyle bakakaldı bana kapıda ...
hiç unutmayacağım o anı der ...
ebe , kadın refekatçin yok mu dedi ... gelirler dedim ... ani oldu dedim . oysa eşim aramıştı annesini , görümceler falan ...
dert değil ...
Rabbim yanımda ... oğlumla eşim dışarda ... suni sancı veriliyor , bi yandan mesajlaşıyorum telden ... arkadaşlar dua ediyor ... oğlumun resmini attı eşim , dua ediyor bi köşede ...
pehhh kadın refekatçi var mı ? yoooook , yok ama güzel yürekli oğlumun duaları var ...
Dr um geldi sonra ... gel bakalım dedi ... meğer suyumu patlatmak gibi hain planları varmış , bu sancıyı da arttırdı ... suni sancıyı arttırın dedi ... sende sürekli yürü dedi ... elimde serum takılı direk:) koridordayım ...
sancı vuruyor artık en kallavisinden ... yürürken dua okuyorum sürekli ..." Sümme Sebile Yessera "....
Tünelin ucundaki ışık gibi demek isterdim ama :)) kv belirdi koridorda... onla başladık yürümeye ...
suyu boşaltması 4 gibi idi .. 4 ten sonra sancım coştu ... Evet sancı vuruyor , iyi de vuruyor ... vurmuyor desem yalan ... ama öyle güzel değiyor ki sonucuna ..
İlk doğumumda çok bağırmıştım :) bağırmak ... doğru ıkınamamak sadece işimizi zorlaştırır ...
çatalın demirini elinizle kendinize çekmeyin tutarken ... var gücünüzle o çatalın demirini itin ... ıkının ...
Sonra ebe çatala davet etti ... dr geldi ... hepsi 10 dk sürdü sürmedi ... Melikem kucağımda ...bi de bana bakıyor açmış gözleri ...
Misss gibiii ... cennetin kokusu ile ...
Bitti işte... şükür mevlama ...
Kesi de yok .. sadece ilk doğumda olan kesim yırtıldı onun 1 dikişi var ...
Bir gece hastane ... dün eve çıkış ... gelen giden ...
Eşim ... oğlum ... kızım ...
Rabbime şükür ...
Normal doğum isteyen arkadaşlar , endişeleri bi kenara koyun ... Siz kolaylaştırırsanız kolaylaşıyor süreç emin olun .
"Sümme Sebile Yessera " ayetini okuyun ...
Rabbim der ki "daha sonra yolu ona kolaylaştırdık.
Yavrusunu kucağına alan annelere hayırlı olsun diliyorum ...
henüz doğurmamış olanlara da , doğumları hangi yoldan olursa olsun kolay olsun dilerim ...
Ne nasıl doğuracağınızı ... ne doğumdan sonrasını ... ne sütü ... ne kim geldi kim gittiği ... kucağınızdaki mucizenize bakın sadece ... gerisini sallayın beee....
Selametle .....
Ha bu arada miniklerin ellerinden eldivenler düşüveriyor ,yere düşen eldiveni bi daha takamıyoruz da malum ... yedek eldiven koyun henüz doğurmayanlar çantanıza ...