- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.581
Cnm benimde doğum 25 haziran benimde karnım küçük ama ilkinde de öyleydi sağlıklı olsunlar da önemli değil. Sen kendine ilk giyecek olarak ne hazirladinUzun zamandır girmiyordum. Maşallah ne kadar çok doğum yapan olmuş. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepinize kızlar. Sizin maraton şimdiden başlamış
Benim sezaryen günüm belli oldu 25 haziran. Benle aynı günü olan var mı? 39 haftalık olucak 37. Haftada 28000 gr Dı. Ama bence daha küçüktür çünkü karnım çok küçük. Suyu iyi gelişimi Bi hafta geri dedi doktor. Kızım minyon olacak galiba 2 buck yaşında oğlum 3050 gr doğmuştu hala öyle zayıf. İnşallah buna yükleniyorum son hafta diye çerez süt et. İşe yarar umarım
Sizin uyguladığınız ve sonuç ldığ7noz son hafta kilo aldırma için bişey var mı ?
Çantamı hazırladım devlette spinal yapacağım. Kuzunun ve benim ilk giyeceklerimi ayrı ayrı koydum. Göğüs ucuma zeytinyağı sürüyorum lanolin aldım ama henüz kullanmaya başlamadım.
Kurtulanlar bize dua etsin. Sezeryanden sonra yürüyüş cidden çok önemli o gece neredeyse hep yürüdüm ve çabuk toparşanmıştım ilkinde. İnşallah bu da güzel geçer.
Hepimize kolay doğumlar diliyorum, doğum yapanlara da güç kuvvet.. Bebişlerine güzel uykular Annelere daha çok dinlenme Vakti
Allah kolayliqini wersin canim insallah emer cok zor olcak bende yasiycam bunu galba. ama uzulme elbet acikinca emecek uzulme yeterki.Dün oğlum kuvözden çıktı. Hastanede anne bebek uyum odası diye bir yerde kaldık. Doğduğundan beri bebeğime biberon dayadıkları için beni emmiyor . Sadece iki kere 1 dklık emdi. Süt akışı biberon gibi olmadığı için kıyameti koparıyor. Emmeyi bırakmasından korkuyorum. Bebeği kuvözde kalıp biberon alanlar emzirmeye döndürebildiniz mi? Kaç gün sürdü?
Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun takviminde 40 haftalık yazıyor geç döllenme mi olmuştu? Bebeğin hareketleri nasıl yavaşladı anlatabilir misin 2 saatte 10 kere hareket etmedi mi meselaAllah analı babalı büyütsün canım, hayırlı evlat olsun inşallah.
Diğer doğum yapan arkadaşlar geçmişe çok bakamadım, hepinizin bebişlerinize hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah .
Ben de bugün yaptım,bebeğin hareketleri yavaşlamıştı, Dr da acilen sezeryana aldı, spinal oldum ama ameliyat baya zor geçti, bebeğimde yeni doğan ünitesinde müşahede altında tutuluyor,daha günümüz vardı bizim, 37 haftalık 3 kilo doğdu kızım,
Tekrardan hepinize çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.
Canım çok geçmiş olsun bence hiç abartmiyorsun eşinle konuş düzgünce yani karşına al anlat sana daha fazla destek ve yardımcı olsun.yoksa zor ameliyatlı birsuru iş yapman üstelik birtane daha yavrun varkızlar dogumdan sonra esiniz anneniz kaynananiz nasil dawrandi size ben cokmu alinganim onu merak ediyorum da
ben dogum yaptim bilyosunuz ayin 9 unda sezeryan. cocuk kuweze alindi herkes ama herkes normal muhabbetinde yattigim odaya geldiler yuruyus yapmam gerekti gaz cikarmam falan gelenler sohbetten kaynanam kaynim gorumcelerim kalkip gitmediler sabah gelen aksam 11 12 de gittim bende o halle kiwrana kiwrana kalkamadim esimin yaninda gaz cikarmadim su zamana kadar . süt sagmam gerekiyoduda. neyse hastanede bole ben aglaya aglaya gecirdim elim ayagim odem oldu tuwalete cikamadim dikislerim sancidan öldürdü. ewe geldik baktim ew göc alani ben bu ewi tertemiz yapip cikmistim mis gibi yaptimki dogumdan sonra kolay olur neyse sonra tamam boswer dedim oturdum su ter atiyorum esim tabi deli gibi elinde ewraklar eksikler kafa dolu kaynanam eltime ew temizliqine gitti karsima tasiniyolar baktim komsular merak etmis bana gelcekler bende kalktim daha iki gun olmus ameliyat olali aglaya aglaya sancimdan yawas yawas temizledim ewi sonra kaynanam geldi eltiyle hic demediki bu ew darma dagindi nasil yaptin diye. sonra banyomu kendim ettim ayaga kalkamiyorum bacaklarim sis ewde yemek yok hersey beni gozluyo cinar ac cocugum kalktim yine acimlab cocuk icin yemek yaptim. ya ben abartiyom deliriyomuyum bilmiyorum sonra beni ewde yine tek birakip gidiyolar ben yatakta göl gibi ter icinde kalmisim ama korktum ruyada gordum kalkamiyom kalkayim saat aksam 1 de esimle kaynanam gorumcemden iftar yemeginden geldiler esimin annesine dedigi kelime suymus kaynanam soluyo bunuda anneaslani ariyorum acmiyo sinirlendi galba neyse bi iki gun ses etmiycem
bu nedemek. Dün yine ayni sekil baktim bi kap yemek yok dolap kahvaltilik et sebze sukur dolu kadin kalkip bi lokma bisi yaapmiyo kici dewirmis yatiyo sabah aksam bitmiyo uyku ben aglaya aglaya mahfoldum esimde hic bisib demiyo aksama kadar bekledim bende baktim oturma odasi ole duruyo mutfak bulasik makinesi bos bulasiklar tezgahta ew kokmus cop birikmis esime dedim oda annesine buyuruyo beni banyo ettirir misin terden bunaldim dedim esime adam demez mi aksammimi buldun bende hic bisi demedim kalktim ewi heryeri kaldirdim butun ew islerimi yaptim makinelerimi calistirdim sütümü elimden geldigi kadar sagdim banyomu yaptim yattim ama bunlari yaparken kan döküldü gözlerimden öle bittim sonra sabah bi kalktim yatak kan sok oldum bilmiyom ben yanlismi dusunuyorum ewladim kuwezde ben burda sezeryan acisi ödem acisi süt sagcam diye ugrama cabam cinar ac cocuguma dondurma wermisler bigazlari sis icim doldu patliycaktim artik
Evet Ankara'dayim. Önerin için teşekkürler. Bir bakayim o doktora canim. Dogru iyileseyim de ins oyle bakayim hemoroid olayına. Fissüru de hiç bilmiyorum inan. Senin icin hangisi dogru olur. Bence dedigim gibi genel cerrahiye giit. Muyane sonucunu da kendi doktoruna göster. Şu durumda, şu boyutta diye. Hem belki diger doktor da yorum yapar. Normal dogum da o kadar sorunun çıkmaz. Yırtılma vs olmaz diyeCanım benim hemoroid sorunum yok ama fissürden 2 kez operasyon geçirdim. Kendi doktorum normal doğum için çok uygun olduğumu ama fissür ameliyatımın normal doğumda yırtılma olasılığının yüksek olmasından sezeryan olmam gerektiğini düşünüyor. Bu arada hemoroid operasyonunu lohusayken sakın olma iyileşme süreci çok kolay değil ve ağrılı. Birde operasyon olacaksan kesinlikle ankara da mevlüt topbaş var dr meşhur ona git. Ben en son ona gidip huzura erdim.
Hmm gecmis olsun cnm.Bana ebe surekli karnimin alt kismina masaj yap burasi sertlesicek yumasak kalmasin demisti.Ultrsondada dr bakti parca faln kalmamisti Ihmal etme cnm.Dikislerin iyilestimi bni boyle sag bacagima dogru kestiler dikislerim cok agriyor krem de yazmamis sadece vajinal fitil
Goguslerimde cok aciyo sagiyorum kendimi bebis uyuyunca cok sisiyor
Bizimki de uzamış ama bükük şekilde yani parmağın ucunu kapatmış L şeklinde uzamış sizinki de mi öyleKızlar bebeişlerin tırnaklarını kestiniz mi? Ben kırılma olanları elimle alıyordum ama artık kırılma yok ve sertleşmiş yarın kesmeyi düşünüyorum çok uzunlar
Bende yeni doğum yapacak heyecanlı anneler için doğum hikayemi yazayım ki belki tecrube olacak bilgiler verebilir. 06/06/2018 de 40 haftayı doldurduğum halde kızımın keyfi oldukça yerindeydi ve gelmek istemedi doktoruma korkularımdan bahsettim ve 07 /06/ 2018 tarihinde 40+1 de yatış verdi . Suni sancıyla yoklayalım bakalım süreç sonunda karar veririz dedi saat 07:30 da suni almaya başladım bu arada açılma 3 cm di. Daha sonra epidural takıldı az biraz doz verildi sancı geliyordu ama ciddi anlamda bir acı yaşamadım git gide suni sancı artırıldı kasılmalar düzene girdi koridorda bol bol yürüdüm sancılar geldikçe durmadan yürüdüm açılma kontrol edildi 5 cm. Hemşire sıyırma denilen işlem yaptı hafif kanama oldu sonra yürümeye devam sonra suyu hafif getirdi yürümeye devam tekrar nts bağlandım sancılar sıklaşmıştı ben hala ciddi anlamda bir ağrı hissetmiyordum 12 de tekrar kontrol ve açılma 8 cm 13 de tam açılma ile bildiğiniz yürüyerek doğumhaneye gittim doğum anında ıkınmada problem yaşadım bir süre ilaç ağrı kesici verilmedi ve ben ağrı hissettim dayanılmayacak bir ağrı değil jeller masajlar derken az doz ilaç verildi ve doktor geldi ıkınmada sıkıntı olunca ebe 3 kere aralıklarla yukardan bastırdı rahatsız ediciydi ama sona yaklaşmıştık ve ben biran önce olsun bitsin istiyordum ve 13 45 kızım doğdu .3450 gr 51 cm . Herşey o an olup bitmişti bile geçti gitti dedikleri oldu.Normal doğum epiduralli korkulacak bir şey değil inanın . İç dış dikiş atıldı (doğum sonrası ne dikişlerle ilgili sorun yaşamadım yürüdüm kalktım her işimi gördüm. Tek sorum büyük tuvaletim oldu 4 gün yapamadım ve acaip bir ağrı baskı yaptı oturamamay başladım kayısı hoşafı bol bol içtim )ve kızımın kontrolleri yapıldı herşeyi sağlıklıydı şükür sonra kızımı getirdiler ve sandalye kızım ve ben odamıza çıktık. İlk andan itibaren emzirmeye çalıştım süt gelmedi tabiki yinede boş da olsa emzirdim 2 gün gelmedi ağladım üzüldüm ama devam emzirmeye dedim gögüslerim yara oldu ve aklınızda bulunsun tahinin üste kalan yağını gögsünüze sürün krem falan hikaye mucize gibi yara falan kalmadı 3.gün süt gelmeye başladı ama az su gibi emzirmeye devam humana still tea aldım faydasını gördüm . Çok su tükettim sütlaç yedim hoşaf içtim .Bebeğine kavuşan ve kavuşmayı bekleyen tüm anneler umarım sağlıcakla büyütürsünüz yavrularınızı. Allah bir çırpıda doğurmayı nasip etsin hiçbir zaman pes edip üzülmeyin inanın herşey güzel olacak. Küvezde olan yavrularınız emin ellerde ve tez zamanda sizlerle olacak . Hepimiz için hayırlısı olsun
Blackbluee1 aslında yaptırabilirdin ben belkide yapan kişinin elinin hafifliğinden ne yapılırlen ne sonrasında bel ağrısı vs hiç yaşamadım yada benim bünye dayanıklı çıktı bilemem ama senin kadar cesaretli değildim senin tam normal doğum olmuş. Sağlıcakla büyüt yavrunu Allah şansını bahtını açık etsin iyi insanlarla karşılaştırsın inş
hastane 1000 TL dedi ,iki kişide 750 ,başka biriyle görüştüm sadece dijital için 300 dedi ,hepsinden vazgeçtim ,resmen insani sömürüyorlar ya . Eğer denk gelirse arkadaş girip çekecek ,gelmezse de odaya çıkınca çekeriz ne olacakKızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Doğum yapacağım hastanede fotoğraf cekimi fiyatlarını araştırdım bugün, 200-250 poz dvd teslim çekime 300 istiyorlar. 30×50 boyutunda albüm baskısı eklenirse 750 oluyor. 750 çok değilmi ya insanlar doğumu yapıyor o fiyata birkaç fotoğrafçıya dışardan albüm yaptırmak için sorayım dedim hani dvd teslim paketi alayım. Albümü sonra bastırırım gibi ikisi yapmadığını söyledi bir taneside daha pahalıya patlar dedi. Dışardan albüm basan yerler olmuyormu acaba ? Siz olsanız ne yapardınız?
Ben dr kurbanı oldum bu yüzden. Aradım nişanım geldi diye hemen gel dedi. Gidincede suni sancı çektim sabahtan akşama kadar sonra sezaryen. Çok pişmanım gittiğim için. Dr önemli bu noktada işte. Gel diyolar gidiyoruz tehlikeye atmamak için..
Yok bizimki normal uzunluktaBizimki de uzamış ama bükük şekilde yani parmağın ucunu kapatmış L şeklinde uzamış sizinki de mi öyle
Geçmiş olsun cnm gözünüz aydın rabbim anneli babalı büyütsün insallahKızlar oğlusum geldi şükür iyiyiz ikimizde 38 de geldi tam sezeryan 3.100 doğdu ağrım var ama ilaç veriliyor uyanıkken emdi ama uyurken cok zor doğum yapacaklar dependten çok getirin ben az getirdim wc ye kalkmak zor oluyor sonra anlatırım hikayemi buradaki yorumlar çok faydalı oldu herkese teşekkür.
Geçmiş olsun canim gözünüz aydın rabbim anneli babalı büyütsün insallahAllah analı babalı büyütsün canım, hayırlı evlat olsun inşallah.
Diğer doğum yapan arkadaşlar geçmişe çok bakamadım, hepinizin bebişlerinize hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah .
Ben de bugün yaptım,bebeğin hareketleri yavaşlamıştı, Dr da acilen sezeryana aldı, spinal oldum ama ameliyat baya zor geçti, bebeğimde yeni doğan ünitesinde müşahede altında tutuluyor,daha günümüz vardı bizim, 37 haftalık 3 kilo doğdu kızım,
Tekrardan hepinize çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?