- 29 Nisan 2016
- 3.403
- 8.702
- 88
- 40
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.601
Çok sevindim cnm sizin adınıza çok geçmiş olsun ...senide insallah zamanla tutar benim ilk oğlum tutmamışti makineyle sıkıp veriyodum gerçekten zor oluyor insallah seninki tutarDün oğlum kuvözden çıktı. Hastanede anne bebek uyum odası diye bir yerde kaldık. Doğduğundan beri bebeğime biberon dayadıkları için beni emmiyor . Sadece iki kere 1 dklık emdi. Süt akışı biberon gibi olmadığı için kıyameti koparıyor. Emmeyi bırakmasından korkuyorum. Bebeği kuvözde kalıp biberon alanlar emzirmeye döndürebildiniz mi? Kaç gün sürdü?
Çok alınganmisim ben halbuki ole nazlanmayi sewen isim yapilsin sewen biri degilim kimsenin eline bakmayi sewmem ama suan zor durumdayim acim war diyorum diyorum yardim ediyorum erkek halimle bu kadar yapabiliyorum diyo yetistirilmekten mi bilemiyorum benim abim hanimi grip olsa corba yapar bulasik yikar ew supurur benimkinin hic ew yikilsa umru degil bende istemem onlarin eline bakmak iki gune duzelcem eski halime gelcem zaten o zaman yalwarsada yaptirmamCanım çok geçmiş olsun bence hiç abartmiyorsun eşinle konuş düzgünce yani karşına al anlat sana daha fazla destek ve yardımcı olsun.yoksa zor ameliyatlı birsuru iş yapman üstelik birtane daha yavrun var
Evet canım yetiştirmekten olabilir bazı erkekler hiç iş yapmamaya alışmış şimdi ona yaptığı iş çok geliyor olabilir ama bence naz yapmıyorsun ki yapsan da yeri canım okadar zor günler yaşıyorsun sonuçta ama geçecek hepsi içini ferah tut.Çok alınganmisim ben halbuki ole nazlanmayi sewen isim yapilsin sewen biri degilim kimsenin eline bakmayi sewmem ama suan zor durumdayim acim war diyorum diyorum yardim ediyorum erkek halimle bu kadar yapabiliyorum diyo yetistirilmekten mi bilemiyorum benim abim hanimi grip olsa corba yapar bulasik yikar ew supurur benimkinin hic ew yikilsa umru degil bende istemem onlarin eline bakmak iki gune duzelcem eski halime gelcem zaten o zaman yalwarsada yaptirmam
sadce bebegime kavusmak istiyorum canim insallah saglicakla gelcek bende hic kimsey i gormuycem o zamn naparsa yapsinlar diycemEvet canım yetiştirmekten olabilir bazı erkekler hiç iş yapmamaya alışmış şimdi ona yaptığı iş çok geliyor olabilir ama bence naz yapmıyorsun ki yapsan da yeri canım okadar zor günler yaşıyorsun sonuçta ama geçecek hepsi içini ferah tut.
Şu yazdıklarını sinirden çatlayarak okudum resmen... bırak yapma bişey yat dinlen çocuğun için iyi olan lazım senin o geldiğinde gücünü toplama lazım ...zaten psikolojikmen yıprandin bide böyle düşüncesiz insanlarla uğraşıp yorma kendini ...oğluna iki günlük çorba yap onu yedir sende ye Başka kimseye yapma açıkan yapsın yesin...komşuların geldiğinde de utanacak sen değilsin kaynanan kimse seni kinamaz herkes biliyo ki sen ameliyatlısin bırak o utansın ...esinede kv o kadar kizdim ki anlatamam ...Ama yapma lütfen hicbisey dikislerini patlatırsin olan sana olur kimseninde umrumda olmaz ...Allah görüyor sen onları Allaha havale et kendine de bu kadar eziyet etme lütfen ..çok sevdiğim bir atasözü vardır; üveye etme özünden bulursun ,geline etme kızından bulursun diye ...Ben böyle şeyler yaşadığımda hep söylerim kendi kendime ki kimseye ah edipte günaha görmeyim diye ..Rabbim böyle şeyler yaşayan herkesin yardımcısı olsun insallahkızlar dogumdan sonra esiniz anneniz kaynananiz nasil dawrandi size ben cokmu alinganim onu merak ediyorum da
ben dogum yaptim bilyosunuz ayin 9 unda sezeryan. cocuk kuweze alindi herkes ama herkes normal muhabbetinde yattigim odaya geldiler yuruyus yapmam gerekti gaz cikarmam falan gelenler sohbetten kaynanam kaynim gorumcelerim kalkip gitmediler sabah gelen aksam 11 12 de gittim bende o halle kiwrana kiwrana kalkamadim esimin yaninda gaz cikarmadim su zamana kadar . süt sagmam gerekiyoduda. neyse hastanede bole ben aglaya aglaya gecirdim elim ayagim odem oldu tuwalete cikamadim dikislerim sancidan öldürdü. ewe geldik baktim ew göc alani ben bu ewi tertemiz yapip cikmistim mis gibi yaptimki dogumdan sonra kolay olur neyse sonra tamam boswer dedim oturdum su ter atiyorum esim tabi deli gibi elinde ewraklar eksikler kafa dolu kaynanam eltime ew temizliqine gitti karsima tasiniyolar baktim komsular merak etmis bana gelcekler bende kalktim daha iki gun olmus ameliyat olali aglaya aglaya sancimdan yawas yawas temizledim ewi sonra kaynanam geldi eltiyle hic demediki bu ew darma dagindi nasil yaptin diye. sonra banyomu kendim ettim ayaga kalkamiyorum bacaklarim sis ewde yemek yok hersey beni gozluyo cinar ac cocugum kalktim yine acimlab cocuk icin yemek yaptim. ya ben abartiyom deliriyomuyum bilmiyorum sonra beni ewde yine tek birakip gidiyolar ben yatakta göl gibi ter icinde kalmisim ama korktum ruyada gordum kalkamiyom kalkayim saat aksam 1 de esimle kaynanam gorumcemden iftar yemeginden geldiler esimin annesine dedigi kelime suymus kaynanam soluyo bunuda anneaslani ariyorum acmiyo sinirlendi galba neyse bi iki gun ses etmiycem
bu nedemek. Dün yine ayni sekil baktim bi kap yemek yok dolap kahvaltilik et sebze sukur dolu kadin kalkip bi lokma bisi yaapmiyo kici dewirmis yatiyo sabah aksam bitmiyo uyku ben aglaya aglaya mahfoldum esimde hic bisib demiyo aksama kadar bekledim bende baktim oturma odasi ole duruyo mutfak bulasik makinesi bos bulasiklar tezgahta ew kokmus cop birikmis esime dedim oda annesine buyuruyo beni banyo ettirir misin terden bunaldim dedim esime adam demez mi aksammimi buldun bende hic bisi demedim kalktim ewi heryeri kaldirdim butun ew islerimi yaptim makinelerimi calistirdim sütümü elimden geldigi kadar sagdim banyomu yaptim yattim ama bunlari yaparken kan döküldü gözlerimden öle bittim sonra sabah bi kalktim yatak kan sok oldum bilmiyom ben yanlismi dusunuyorum ewladim kuwezde ben burda sezeryan acisi ödem acisi süt sagcam diye ugrama cabam cinar ac cocuguma dondurma wermisler bigazlari sis icim doldu patliycaktim artik
Sagolasin canim Allahrazi olsun, yok ya veremedim ve süpriz bebek oldugu icin sisko hamile kaldimYa evet hatırladım canim ve çok mutlu oldum seni gördüğümenasılsın çocuklarin nasil sevindim yeniden hamile olmana rabbim bir azda kurtatsin insallah verebildimmi kilolari artık doğumdan sonrada Orda görüşürüz tekrardan
Geçmiş olsun canim gözünüz aydın rabbim anneli babalı büyütsün insallahBende yeni doğum yapacak heyecanlı anneler için doğum hikayemi yazayım ki belki tecrube olacak bilgiler verebilir. 06/06/2018 de 40 haftayı doldurduğum halde kızımın keyfi oldukça yerindeydi ve gelmek istemedi doktoruma korkularımdan bahsettim ve 07 /06/ 2018 tarihinde 40+1 de yatış verdi . Suni sancıyla yoklayalım bakalım süreç sonunda karar veririz dedi saat 07:30 da suni almaya başladım bu arada açılma 3 cm di. Daha sonra epidural takıldı az biraz doz verildi sancı geliyordu ama ciddi anlamda bir acı yaşamadım git gide suni sancı artırıldı kasılmalar düzene girdi koridorda bol bol yürüdüm sancılar geldikçe durmadan yürüdüm açılma kontrol edildi 5 cm. Hemşire sıyırma denilen işlem yaptı hafif kanama oldu sonra yürümeye devam sonra suyu hafif getirdi yürümeye devam tekrar nts bağlandım sancılar sıklaşmıştı ben hala ciddi anlamda bir ağrı hissetmiyordum 12 de tekrar kontrol ve açılma 8 cm 13 de tam açılma ile bildiğiniz yürüyerek doğumhaneye gittim doğum anında ıkınmada problem yaşadım bir süre ilaç ağrı kesici verilmedi ve ben ağrı hissettim dayanılmayacak bir ağrı değil jeller masajlar derken az doz ilaç verildi ve doktor geldi ıkınmada sıkıntı olunca ebe 3 kere aralıklarla yukardan bastırdı rahatsız ediciydi ama sona yaklaşmıştık ve ben biran önce olsun bitsin istiyordum ve 13 45 kızım doğdu .3450 gr 51 cm . Herşey o an olup bitmişti bile geçti gitti dedikleri oldu.Normal doğum epiduralli korkulacak bir şey değil inanın . İç dış dikiş atıldı (doğum sonrası ne dikişlerle ilgili sorun yaşamadım yürüdüm kalktım her işimi gördüm. Tek sorum büyük tuvaletim oldu 4 gün yapamadım ve acaip bir ağrı baskı yaptı oturamamay başladım kayısı hoşafı bol bol içtim )ve kızımın kontrolleri yapıldı herşeyi sağlıklıydı şükür sonra kızımı getirdiler ve sandalye kızım ve ben odamıza çıktık. İlk andan itibaren emzirmeye çalıştım süt gelmedi tabiki yinede boş da olsa emzirdim 2 gün gelmedi ağladım üzüldüm ama devam emzirmeye dedim gögüslerim yara oldu ve aklınızda bulunsun tahinin üste kalan yağını gögsünüze sürün krem falan hikaye mucize gibi yara falan kalmadı 3.gün süt gelmeye başladı ama az su gibi emzirmeye devam humana still tea aldım faydasını gördüm . Çok su tükettim sütlaç yedim hoşaf içtim .Bebeğine kavuşan ve kavuşmayı bekleyen tüm anneler umarım sağlıcakla büyütürsünüz yavrularınızı. Allah bir çırpıda doğurmayı nasip etsin hiçbir zaman pes edip üzülmeyin inanın herşey güzel olacak. Küvezde olan yavrularınız emin ellerde ve tez zamanda sizlerle olacak . Hepimiz için hayırlısı olsun
Belirli araloklarla bir kac dakika süren agrilar sancidir genelde,Allah yardimciniz olsunKızlar ben çok kötüyüm doğum yapanlar bilirler doğum sancısı mı bu yoksa normal mi ?
Gece 10 dan beri bebek çok hareket ediyor ve aşağıya baskı yapıyor vajinaya sancı giriyor nefes alamıyorum bi kaç saniye canımdan can gidiyor belirli aralıklarla oluyor. Biraz uyumuşum 2 den sonra şimdi yine başladı. Birde karnımda çok sertleşme var kasiklarim ağrıyor dokunamıyorum bile . Ilk doğum tecrubesizlik iste
yokkk kndimize gore yaptim yarin bir gun diyemez sana sunu yaptim diye allahim hemen iyilesmeyi nasip etsin tum dogum yapanlara cok zor bedenende psikolojik olarakta. cok sagol canim walla icimi dokmek iyi gelyo yoksa aglayip daha yipranyomŞu yazdıklarını sinirden çatlayarak okudum resmen... bırak yapma bişey yat dinlen çocuğun için iyi olan lazım senin o geldiğinde gücünü toplama lazım ...zaten psikolojikmen yıprandin bide böyle düşüncesiz insanlarla uğraşıp yorma kendini ...oğluna iki günlük çorba yap onu yedir sende ye Başka kimseye yapma açıkan yapsın yesin...komşuların geldiğinde de utanacak sen değilsin kaynanan kimse seni kinamaz herkes biliyo ki sen ameliyatlısin bırak o utansın ...esinede kv o kadar kizdim ki anlatamam ...Ama yapma lütfen hicbisey dikislerini patlatırsin olan sana olur kimseninde umrumda olmaz ...Allah görüyor sen onları Allaha havale et kendine de bu kadar eziyet etme lütfen ..çok sevdiğim bir atasözü vardır; üveye etme özünden bulursun ,geline etme kızından bulursun diye ...Ben böyle şeyler yaşadığımda hep söylerim kendi kendime ki kimseye ah edipte günaha görmeyim diye ..Rabbim böyle şeyler yaşayan herkesin yardımcısı olsun insallah
Ben 2 albüm 1 poster 55 fotoğraf baskısı ve dvd teslim 960 verdim. İlk gün ameliyathaneye giriş ve ameliyat esnasında fotolar çekti. Bebeğin cıkış anını falan. İkinci günde giyindik süslendik geldi o şekilde fotoğraflar çekti. Hastanenin fotoğrafçısını tuttuk biz dışardan geleni ameliyathaneye almıyolardı. Ben istanbuldayım arastırdım ama 1000 liradan aşağı bulamadım fiyatlar uçuk...Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Doğum yapacağım hastanede fotoğraf cekimi fiyatlarını araştırdım bugün, 200-250 poz dvd teslim çekime 300 istiyorlar. 30×50 boyutunda albüm baskısı eklenirse 750 oluyor. 750 çok değilmi ya insanlar doğumu yapıyor o fiyata birkaç fotoğrafçıya dışardan albüm yaptırmak için sorayım dedim hani dvd teslim paketi alayım. Albümü sonra bastırırım gibi ikisi yapmadığını söyledi bir taneside daha pahalıya patlar dedi. Dışardan albüm basan yerler olmuyormu acaba ? Siz olsanız ne yapardınız?
Evet canim ben vermistim üstüne guatr ameliyatı oldum hormonlarım çalışmadı o süreçte geri aldım tabi ...bende kilolu hamile kaldim yani 77 ile doğumdan sonra vericez insallah sağlık olsun yeterkiSagolasin canim Allahrazi olsun, yok ya veremedim ve süpriz bebek oldugu icin sisko hamile kaldimhatirladigim kadariyla sen vermistin kilolari
Aynen canim ya burası banada cok iyi geliyor ...sende ağlama artık canım ya...Allah sağlık sihat versin güç kuvvet versin yeterki gerisi olur ...yokkk kndimize gore yaptim yarin bir gun diyemez sana sunu yaptim diye allahim hemen iyilesmeyi nasip etsin tum dogum yapanlara cok zor bedenende psikolojik olarakta. cok sagol canim walla icimi dokmek iyi gelyo yoksa aglayip daha yipranyom
aglamaya musait bi yapimda yok canim hersey ust uste geldi ona yoryom bide icime attigimdan ama toparliycam insallahAynen canim ya burası banada cok iyi geliyor ...sende ağlama artık canım ya...Allah sağlık sihat versin güç kuvvet versin yeterki gerisi olur ...
Ben kocaelideyim kızlar hastane paket yapmış kapı süsü,11 poz doğum fotosu,doğum,2 gün hastane masrafı,bebeğin ilk muayenesi 2900 tl bunlar. Fotoğraf için de burda bir dotoprafçıyla anlaştım albüm yapacak stüdyoda eşimle benim hamileyken siyah beyaz fotomuz sonra yenidoğan ve yine siyah beyaz bebekle fotomuzu çekecek. Bunlara 1000 tl vereceğiz. Büyük duvar resmi falan da hediye ediyor sanırım. Genel olarak fotoğrafçılar pahalı.Ben 2 albüm 1 poster 55 fotoğraf baskısı ve dvd teslim 960 verdim. İlk gün ameliyathaneye giriş ve ameliyat esnasında fotolar çekti. Bebeğin cıkış anını falan. İkinci günde giyindik süslendik geldi o şekilde fotoğraflar çekti. Hastanenin fotoğrafçısını tuttuk biz dışardan geleni ameliyathaneye almıyolardı. Ben istanbuldayım arastırdım ama 1000 liradan aşağı bulamadım fiyatlar uçuk...
Senin söylediğin şekilde 2 albüm eklemeli olan pakette 1000 lira canım benim hastanede, ya albümü çok istiyorum ama bir yanımda pahalı diyor. Zaten dünya kadar masrafımız var dışardan sadece albüm bastırabilsem iyi olacaktı.Ben 2 albüm 1 poster 55 fotoğraf baskısı ve dvd teslim 960 verdim. İlk gün ameliyathaneye giriş ve ameliyat esnasında fotolar çekti. Bebeğin cıkış anını falan. İkinci günde giyindik süslendik geldi o şekilde fotoğraflar çekti. Hastanenin fotoğrafçısını tuttuk biz dışardan geleni ameliyathaneye almıyolardı. Ben istanbuldayım arastırdım ama 1000 liradan aşağı bulamadım fiyatlar uçuk...
Evet canım biraz sabretmek gerekiyor bazen yavruna kavuşunca hepsi biteceksadce bebegime kavusmak istiyorum canim insallah saglicakla gelcek bende hic kimsey i gormuycem o zamn naparsa yapsinlar diycem
esim normalde herseyi yapardi yemek temizlik ilk hamileligimde cok guzel gecirdim bunda noldu bilmiyorum agrim oldu bu dogumda cocuk kuveze alindi bi suru sey esim tam tersi oldu yok gibi ruh gibi cocuk kuwezdeymis uzuluyomus oda yipranmisAnneAslan şu durumda naz yapmaman anormal olur zaten, peşinde pervane olmaları gerekirken tavırlarına bak birde. Ben o yüzden kayınvalideye bizzat söyledim evimde kimseyi istemiyorum. Ciddi anlamda bir cinnetle herşeyi çözerim. Eşine de yüz verme bence o evde yaşıyorsa ev konusunda sorumluluk almak zorunda, benim eşim öğleden sonra isten gelecek süpürge açacak mesela, ben bana yardım et demiyorum. Yardım bana zimmetli iş için olur. Kendisi yemek yemiyormu o zaman pisirmesini de bilecek bulasık yıkamasınıda
Evet canım biraz sabretmek gerekiyor bazen yavruna kavuşunca hepsi bitecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?