• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Misafir gelecek olursa hayır gelmeyin dicem ya da telefonu asla acmamayi düşünüyorum ev ev değil artık zaten. Kendimi sikmaktan sağlığım bozuldu benim de
Gerçekten seninki çok zor Allah yardım etsin
Annen falan gelip yardım etsin canım.yemegini yapar sen dinlendirin biraz
Vallahi zor seni anliyorum

Merhaba güzel anneler temmuz 5 doğumum beklenirken haziran 16 bebeğim doğmak zorunda kaldı suyum çok azdı. Doğumdan sonra antibiyotik kullanmam gerektiğini bilmeyip ilaçlara bakmadığım için göğüslerimde sıtma oldu ve acillik oldum göğüslerimi elle sağdıktan sonra sütüm kaçtı ve şimdi dolmuyor bebeğim doğduğu günden beri mama ile besleniyor tüm gün toplamında sadece 60-70 ml süt anca çıkıyor çok üzülüyorum hem biberondan mama yiyor hemde memeyi alıyor ama doyuramıyorum çenesi yoruluyor göğüslerim yumuşak sertleşip dolmuyor psikolojim alt üst mama vermemek için sürekli meme tutuyorum uyuyakalıyor yatırıyorum hemen geri açlıktan ağlıyor sürekli bu döngü ve en sonunda mama veriyorum tüm günüm böyle geçiyor. Tecrübeli anneler lütfen bana yardımcı olun :KK43:
Benim de ayni sekilde malesef.. süt dolmuyor goguslerim surekli yumusak. 2 saatte bi sagmaya calisiyorum 30 cc zor cikiyor.. bu da yetmedigi icin mecburen mama da veriyorum. Ac birakmamak lazim sarilik oluyor cunku ac kaldikca kan sekerleri dusuyor.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim sen de yalnızsın galiba , ben de aynı bi eşim bi de 6 yaşında oğlum var, eşim elinden geldiğince yardımcı olur ama yinede zor oğlum fenalık ediyor biraz kıskançlık var o yüzden bizle inatlasiyor. Uyku uyuyamıyorum kızım uyuduğu an çamaşır Yemek , oglanla ilgilenmek derken mahvoluyorum yorgunluktan, Bir de üstüne felaket bel ağrısı başladı :( Allah yardımcımız olsun

tebrik ederim canım gözünüz aydın olsun. Uzun giydirmene gerek yok canım , ben doğduğu günden beri tek kısa kollu zıbın giydiriyorum altı da çıplak sade çorap var. 20-22 derece buralar, Hatta doktor Evde sırf bez ile kalsın dedi , vücudu gün ışığı alsın dedi.
Teşekkür ederim sagol canim evin içide sıcak bende tek kısa kollu giydirdim artk ayağında corap muslin battaniye örtüyorum sadece.

Ben gündüzleri kölsuz body üzerine kısa kollu body ayağına çorap onu da gerçi bugün başladım 2 haftalık oldu diye akşamları kolsuz body üstüne tulum inçe eldiven tutmuyor zaten elimde

Ya ne giydirecegimi ben de sasiriyorum. Uzerine uzun kollu cititli, ayagina corap altina uzun alt giydiriyorum ve elinde eldiven.. cok mu giydirip bunaltiyorum acaba cocugu. Havalar da cok sicak.
Ev sicak mi .ben dediğim gibi giydiriyorum gece uzun alt giydiriyorum patikli.altini da sık sık acmazsam kıpkırmızı oluyor çok hassas teni o yüzden çok giydiremiyorum yanıyor.doktorda az giydir dedi canim

Misafir gelecek olursa hayır gelmeyin dicem ya da telefonu asla acmamayi düşünüyorum ev ev değil artık zaten. Kendimi sikmaktan sağlığım bozuldu benim de
Ben annemlerdeyim.ona rağmen biri geleceği zaman tuylerim diken diken oluyor.cunku çocuk çok ufak ne elde ne avucta duruyor derdini zaten anlamiyorum.misafirin göreceği bir durumda değil.yanlizsan bence kabul etme 40in çıksın öyle gelsinler

Benim de ayni sekilde malesef.. süt dolmuyor goguslerim surekli yumusak. 2 saatte bi sagmaya calisiyorum 30 cc zor cikiyor.. bu da yetmedigi icin mecburen mama da veriyorum. Ac birakmamak lazim sarilik oluyor cunku ac kaldikca kan sekerleri dusuyor.
2 saatte 30 cc bile birşey bence benim günde 1 kez en dolu 1 enjektör kadar oluyor

Bizim hatun kucağa ve memede uyumaya alıştı. Vermezsem kuş gibi aranıp duruyor. Geceden beri doğru düzgün uyumadı perişan hallerdeyiz

Ben annemlerdeyim.ona rağmen biri geleceği zaman tuylerim diken diken oluyor.cunku çocuk çok ufak ne elde ne avucta duruyor derdini zaten anlamiyorum.misafirin göreceği bir durumda değil.yanlizsan bence kabul etme 40in çıksın öyle gelsinler
Ben misafir kabul etmiyorum. Eşimin abisigil il dışından gezmeye gelmiş bebek görmeye geleceklerdi eşim işte diye kabul etmedim. Haftasonu gelecekler ama ne birsey hazırlarım nede 10 dk dan fazla yanlarında dururum. Ayakta duracak halim yok kimseyle uğraşamam. Zaten bir terslik var süt olsun diye dünyayı yiyorum vitaminler alıyorum ama kilo veriyorum. 85 le hamile kalmıştım 77 kiloyum şu an çok uykusuz ve yorgunum

Ben misafir kabul etmiyorum. Eşimin abisigil il dışından gezmeye gelmiş bebek görmeye geleceklerdi eşim işte diye kabul etmedim. Haftasonu gelecekler ama ne birsey hazırlarım nede 10 dk dan fazla yanlarında dururum. Ayakta duracak halim yok kimseyle uğraşamam. Zaten bir terslik var süt olsun diye dünyayı yiyorum vitaminler alıyorum ama kilo veriyorum. 85 le hamile kalmıştım 77 kiloyum şu an çok uykusuz ve yorgunum
Evet canım çok.yorucu bir süreç insan yipraniyor.
Ben sabah öğle ve akşam tane rezene çayı demleyip içiyorum sinirlerime iyi gekiyor ayrıca süt yapmaya da faydası var sanırım.denedin.mi.

Elektrikli pompayla sağıyordum sağma sütün daha da azalır dediler ne yapıcağımı şaşırdım canım bende. Peki sende sürekli kafana takıp ne yesem ne içsem diye arayış içinde misin? Bende bebekliğimde mama ve sütle büyümüşüm anneme çekmişim demekki:)

Elektrikli pompayla sağıyordum sağma sütün daha da azalır dediler ne yapıcağımı şaşırdım canım bende. Peki sende sürekli kafana takıp ne yesem ne içsem diye arayış içinde misin? Bende bebekliğimde mama ve sütle büyümüşüm anneme çekmişim demekki:)
Banada doktor pompa göğüsler siserse mastit olmasın diye kullanılır dedi. Ben yinede kullanıyorum ama bebek emdikten sonra kalanı sağmak için bugün bir kez kullanabildim sürekli emzirdim. Mama destekli gittiğimiz için yetişemiyorum. Biberonu sadece hazırlamak icin kullanıyorum. Beslenme kateteriyle veriyorum mamayı oda 30 cc mama bir emme süresinde bitiyor nerdeyse. Gazını çıkar biberon yıka derken başlıyo ağlamaya süt sağmaya vakit kalmıyor

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim sen de yalnızsın galiba , ben de aynı bi eşim bi de 6 yaşında oğlum var, eşim elinden geldiğince yardımcı olur ama yinede zor oğlum fenalık ediyor biraz kıskançlık var o yüzden bizle inatlasiyor. Uyku uyuyamıyorum kızım uyuduğu an çamaşır Yemek , oglanla ilgilenmek derken mahvoluyorum yorgunluktan, Bir de üstüne felaket bel ağrısı başladı :KK43: Allah yardımcımız olsun
Evet maalesef yalnızım annem geldi 10 gün kalıp gitti. Çocuk susmadan ağlıyor vallahi eşim de yardım etmeye çalışıyor ama o daha tutmayı bile tam beceremiyor sinirleniyor bir de işi çok ağır ben yapmaya çalışıyorum her şeyi ama yok olmuyor. Dün buzluktan kiyma çıkarmıştim çorba yapayım diye ama yapamadım hala bozulacak... Bir tas yemek yok biskuviyle yaşadım bugün. Çocuk kucagimdayken tikistirdim ağzıma. Kenara bırakınca nefessiz kalana kadar ağlıyor kucagimdayken de ağlıyor öyle bir atıyor ki kendini 20 günlük bebek sağdan sola nasıl vurur kendni hayret ediyorum. Senin bir çocuk daha var Allah yardım etsin ya ben ikinciyi asla yapmicam kapandı bu defter

Kızlar bugün bebek hemşirem en son emzirdiğini memeden başla dedi emzirmeye orda daha çok birikiyormuş protein yağ aklınız da olsun daha çabuk kilo alır dedi 7 günlük olduk 3700 doğmuştuk doğduktan sonra 3500 e düştük bgn tartıldık 3850 olmuşuz ne kadar sütüm çıkıyor hiç bilmiyorum 2 saate bir emziriyorum ama benim göğüslerim hiç öyle dolup taşmıyor yumuşak yumuşak oluyor sadece duş aldığımda sertleşme oluyor gece yatmadan bebeğime 30 cc mama verip yatıyorum çnkü emziriyorum emziriyorum doymuyor onu içince direk uykuya geçiyor geceleri rahat oluyor 2 saate bir kendi uyanıyor çok gazı var ama kendi kendine çıkarıyor onu da içtiğim çaylara bağlıyorum Rezene bence çocuğun da gazını çıkarmaya yardımcı gözlerimiz de hafif sarılık var inşlah oda çabucak geçer bizden bu kadarlık:anne:

Evet maalesef yalnızım annem geldi 10 gün kalıp gitti. Çocuk susmadan ağlıyor vallahi eşim de yardım etmeye çalışıyor ama o daha tutmayı bile tam beceremiyor sinirleniyor bir de işi çok ağır ben yapmaya çalışıyorum her şeyi ama yok olmuyor. Dün buzluktan kiyma çıkarmıştim çorba yapayım diye ama yapamadım hala bozulacak... Bir tas yemek yok biskuviyle yaşadım bugün. Çocuk kucagimdayken tikistirdim ağzıma. Kenara bırakınca nefessiz kalana kadar ağlıyor kucagimdayken de ağlıyor öyle bir atıyor ki kendini 20 günlük bebek sağdan sola nasıl vurur kendni hayret ediyorum. Senin bir çocuk daha var Allah yardım etsin ya ben ikinciyi asla yapmicam kapandı bu defter
Canım ya bisküvi ile geçiştirme hiç olmadı dışarıdan sipariş ver önce senin sağlığın önemli sonra bebek, yalnız bebek bakmak zordur anlayabiliyorum seni bu süreçte büyükler yoksa eşin biraz daha fazla mutfakla ilgilensin, bu arada ben de ikinciyi düşünmüyorum dedim kendi kendime gercekten benimki de öyle aglıyor ki yeri geldiğinde kalakalıyorum. Bu arada caylar corbslar derken sütüm artmadı :(

Canım ya bisküvi ile geçiştirme hiç olmadı dışarıdan sipariş ver önce senin sağlığın önemli sonra bebek, yalnız bebek bakmak zordur anlayabiliyorum seni bu süreçte büyükler yoksa eşin biraz daha fazla mutfakla ilgilensin, bu arada ben de ikinciyi düşünmüyorum dedim kendi kendime gercekten benimki de öyle aglıyor ki yeri geldiğinde kalakalıyorum. Bu arada caylar corbslar derken sütüm artmadı :KK43:
Aslında evde yemek vardı bugünlük ama çocuğu bırakıp da yemeği ısıtıp yiyemedim ki. Süt hala yok hatta azalıyor gibi. 2 saatte bir saginca 10 ml falan çıkıyor. Artık iki saati geç günde üç kez sagabilirsem sukrediyorum. Tadımlık veriyorum çocuğa.

Aslında evde yemek vardı bugünlük ama çocuğu bırakıp da yemeği ısıtıp yiyemedim ki. Süt hala yok hatta azalıyor gibi. 2 saatte bir saginca 10 ml falan çıkıyor. Artık iki saati geç günde üç kez sagabilirsem sukrediyorum. Tadımlık veriyorum çocuğa.
Benim için de tadımlık, özellikle geceleri uyanıp bebekle ilgilenmek cok zor bir an evvel büyüsün diyorum, eşimle uyumayı özledim ya:) bir devbiz bebeğin tırnaklarını kesmedik siz yaptınız mı

Back
X