• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benim için de tadımlık, özellikle geceleri uyanıp bebekle ilgilenmek cok zor bir an evvel büyüsün diyorum, eşimle uyumayı özledim ya:) bir devbiz bebeğin tırnaklarını kesmedik siz yaptınız mı
Yok canım kesmedik. Doktor bir akrabam eldiven giydirme sinirleri şimdi gelişiyor engel oluyorsun demişti bir gün giydirmedim butunnn yüzü çizik oldu. Yine giydirdim. Kessek nolur ki acaba niye kesilmiyor tırnak?

Kizlar iyi geceler.aranizda reflu yatagi kullanan warmi??besiklerinizin icindeki yataklar nasil?ben sunger koydum sert gibi geldi biraz ya

Kızlar bugün bebek hemşirem en son emzirdiğini memeden başla dedi emzirmeye orda daha çok birikiyormuş protein yağ aklınız da olsun daha çabuk kilo alır dedi 7 günlük olduk 3700 doğmuştuk doğduktan sonra 3500 e düştük bgn tartıldık 3850 olmuşuz ne kadar sütüm çıkıyor hiç bilmiyorum 2 saate bir emziriyorum ama benim göğüslerim hiç öyle dolup taşmıyor yumuşak yumuşak oluyor sadece duş aldığımda sertleşme oluyor gece yatmadan bebeğime 30 cc mama verip yatıyorum çnkü emziriyorum emziriyorum doymuyor onu içince direk uykuya geçiyor geceleri rahat oluyor 2 saate bir kendi uyanıyor çok gazı var ama kendi kendine çıkarıyor onu da içtiğim çaylara bağlıyorum Rezene bence çocuğun da gazını çıkarmaya yardımcı gözlerimiz de hafif sarılık var inşlah oda çabucak geçer bizden bu kadarlık:anne:
Maşallah canım biz de 7 gunluguz Bugün 3650 gr doğdu ama dün tartildi 3490 gr , doğumdan sonra düşmüştü biraz toplamış ama hala doğum kilosuna ulaşmadı :( Bende meme veriyorum sagiyorim be yatmadan 30 luk mama veriyorum, Insallah toparlar , Bizim de sarılık gözlerde kaldı inşallah atlatır kuzularimiz

Yok canım kesmedik. Doktor bir akrabam eldiven giydirme sinirleri şimdi gelişiyor engel oluyorsun demişti bir gün giydirmedim butunnn yüzü çizik oldu. Yine giydirdim. Kessek nolur ki acaba niye kesilmiyor tırnak?
Tırnakları çok ince ve hassas Belki kesmek zor olur ama bebek törpüsü ile hafifçe torpulenebilir

Kızlar benim en büyük kaynım 55 yaşında düşünün i dönem emmemis un kavurup yedirmiş süt icirmis kv dem obile böyle büyümüş.ve o kadar iri uzun boyluki.mama veriyoruz diye üzülmeyin
Büyür sağlıklica olur bekleriniz

Benim oğlum doğduğunun ikinci günü falan ağlamaya başladı ve hala susturamiyoruz. Günlük yaklaşık 15-16 saat kucakta pislayarak uyutmaya çalışarak geçiyor. Kalanı da yorgun düşüp uyuyor. Dün gece ben de uykusuzluktan çocuk kucagimdayken sendeledim. Nasıl dayanicam tek başıma bilmiyorum. Katılarak ağlıyor çocuk. Sıfır emme. Süt sagmaya vaktim kalmıyor. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum süt sagarken makineyi on kere açıp kapatıyorum çocuk ağladığı için. Tukendimmmmm
Bel fitiği oluşur bebekte o kadar ağlatma

canım şuan ne durumdasın benim hala ağrılarım var ve ağrı kesicim bitmişti doktoruma ağrılarımın devam ettiğini ağrı kye devam etmek istediğimi söyledim şükür kabul etti.İdrarda ağrım var ne hikmetse taaa en başından beri seninde varmı acaba yada sezaryen olan diğer kızlar sizde yanma varmı.Çığlık atasım geliyor yaparken.Bir de bazen sanki göğsüm süt dolmuyor bazen taş gibi oluyor süt fışkırıyor resmen hatta bebeğim sağdan içerken sol taraftaki göğüsten süt akıyor ama bazen sanki kolay dolmuyor yumuşak oluyor bu normal mi sizce sizde de böyle bir durum varmıBebeğim sürekli emmek istiyor aç olmasa bile orada uyumak istiyor yatırınca yerine uyanıp ağlamaya başlıyor ve meme aramaya başlıyor emzikte almıyor (alıyorda süt gelmediğini 10 saniye içinde anlayıp atıyor) Çok yoruldum kızlar ya ne zormuş bir benim bebeğimmi böyle,ne yapacağımı şaşırdım.Bana hiç dinlenmeye fırsat tanımıyor:KK43: şuan nadiren uyuduğu zamanlardan o yüzden girip size bir danışayım istedim
Benim 10. Gün doldu. Hala biraz ağrı var ama ilk günlere göre çok çok iyi. Doktorlar taş gb sert olan meme de süt biirktiğini söylüyor ama yumuşak meme de süt yok demek değil bu cnm. Bebek yumuşak meme yi emerken tutup sıkıyorum ben mesela süt oluyor içinde ve sütün yağlı besleyici kısmı burda. İlk gelen süt sulu iştah açıcı mesela arkasındaki besleyici olan. O yüDenendişe etme. Gazı oldukça memeye saldırıyor benimki de aç değil oysaki. Göğsümüzde sakinleşmek istiyorlar gazın hırsını memeden çıkarıyorlar.

Emzik olayını becerebilen bana da yardım etsin. İlk oğlum tutmadı hep ben i kullandı. Bu Mı öğrensene biraz rahat ederim. Ebe kesinlikle almasın diyor. Etraf iki çocuk mutlaka emzik alsın diyor. Benim kız da 0. Sn atıyor elimle tutuyorum yine atıyor

Gözün aydın canım, bende seni etiketlemek için girmiştim :) Analı, babalı büyütün inşallah .
sağol canım benim amin inşallah hepimizinkini Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin ama tatlım çok zorlanıyorum ya.Senin nasıl gidiyor?Ha bu arada sormayı unuttuğum bir şey daha var.Ya günde 2-3 kez tuvalete çıkıyorum idrar değil diğeri.Sizce normal mi sanki yediğimi içtiğimi anında çıkarıyorum.Bu yüzden sanki sık sık tansiyonum düşüyor. bazen yere yığılacak gibi hissediyorum acaba iyide mi besleyemiyorum kendimi bilemiyorum ki kızlar.Ne yiyip içiyorsunuz,Heralde ben bişeyleri yanlış yapıyorum ama ne neyi yanlış yapıyorum henüz çözemedim:KK43:[/QUOTE]

Sezaryen sonrası doktor rahat tuvalete çıkmak için Bi şurup veriyor ondan kullanıyorsan olabilir. İdrar yanması olmadı bende en az 2 ltr sadece su içiyorum çünkü. Sonta takılırken tahriş mi oldu acaba senin. Su miktarını artır bence protein ve sıvı ağırlıklı besleniyorum Emzirmek çok enerji kaybettiriyor. O yüzden sık beslenmek gerek

Kizlar iyi geceler.aranizda reflu yatagi kullanan warmi??besiklerinizin icindeki yataklar nasil?ben sunger koydum sert gibi geldi biraz ya
Ben reflü yatağı kullanıyorum canım iyi oluyor özellikle 2 kere yatağa koyunca kustu başı yukarda olduğu için nefes alabildi içim rahat yumuşak süngeri

Canım kavun ve karpuz gaz yapar, her gün yeme bence. Hatta meyvelerin çoğu gaz yapıyor bilgin olsun..
Kızımda gaz sorunumuz olmamıştı . Kendisi rahatça çıkarıyordu. Hal öyle olunca pek de araştırmamıştım gaz yapan meyveleri. Şimdi iş başa düştü :) Sanırım karpuzdan gazı. Bugün yemedim ve oğlum sanki daha rahattı. Sağ olasın.
ayniyiz desene kuzum ayni bende oleyim allahim yardimcimiz olsun
Amin. Sen de epey yoruldun canım. Hastane süreci seni yordu normal olarak. Şimdi nasılsınız bebeğinle? Yardım eden biri var mı?

Maşallah canım biz de 7 gunluguz Bugün 3650 gr doğdu ama dün tartildi 3490 gr , doğumdan sonra düşmüştü biraz toplamış ama hala doğum kilosuna ulaşmadı :KK43: Bende meme veriyorum sagiyorim be yatmadan 30 luk mama veriyorum, Insallah toparlar , Bizim de sarılık gözlerde kaldı inşallah atlatır kuzularimiz
İnşlah atlatır canım süt kalitesini artıran şeyler ye su içmek sütü artırıyor ama süt kalitesini protein ağırlıklı şeyler artırıyor ben ilikli kemik aldırdım suyuna çorba içiyorum ve et yiyorum ihmal etme birde dayım balcılık yapıyor katkısız bal ve bal poleni koyuyorum sabahları dereotu yiyorum sütün kalitesini artırırsak daha çabuk kilo alıyormuş bide son emzirdiğini meme den başlayacakmışsın emzirmeye ben su da vermeye başladım oğluma inşallah sarılığı biran önce atar

Kızlar bu sut mu .

Geçen geceden beri 2 saat arayla sağıyorum bu kadar cıktı.
Sutse sagar sağmaz bebeğe mi vereyim kaşıkla yoksa ne yapayım biriktirelim mi.

Eklentiler

• Screenshot_20180705-063834.webp
    Screenshot_20180705-063834.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 123
Kızlar bu sut mu .

Geçen geceden beri 2 saat arayla sağıyorum bu kadar cıktı.
Sutse sagar sağmaz bebeğe mi vereyim kaşıkla yoksa ne yapayım biriktirelim mi.
Kalkanın ağızlık gibi bir yeri var kenarinda sağlık ocağındaki hemşire direkt ordan verebilirsiniz ağzına yaklaştırıp dedi ama ben denemedim hiç

Kızımda gaz sorunumuz olmamıştı . Kendisi rahatça çıkarıyordu. Hal öyle olunca pek de araştırmamıştım gaz yapan meyveleri. Şimdi iş başa düştü :) Sanırım karpuzdan gazı. Bugün yemedim ve oğlum sanki daha rahattı. Sağ olasın.

Amin. Sen de epey yoruldun canım. Hastane süreci seni yordu normal olarak. Şimdi nasılsınız bebeğinle? Yardım eden biri var mı?
yok canim ne yardimi hastaneden geldim dogum yapip tek basima kaldim herseyi yine o halimle geldim ben yaptim. 17 gun git gel hastaneye yaptim hem usuttum hem dikisim sisti daha yeni yeni kendime geldim sayilir. simdide bebek huysuz rahatsiz iki buklum oluyorum dikislerim agriyo. Bu gunlerde geccecek insallah diyorum hep emiyo gazini cikarmiyo agzindan buda beni cok yoryo sonra agrisi oluyo cunku :KK43:

İnşlah atlatır canım süt kalitesini artıran şeyler ye su içmek sütü artırıyor ama süt kalitesini protein ağırlıklı şeyler artırıyor ben ilikli kemik aldırdım suyuna çorba içiyorum ve et yiyorum ihmal etme birde dayım balcılık yapıyor katkısız bal ve bal poleni koyuyorum sabahları dereotu yiyorum sütün kalitesini artırırsak daha çabuk kilo alıyormuş bide son emzirdiğini meme den başlayacakmışsın emzirmeye ben su da vermeye başladım oğluma inşallah sarılığı biran önce atar
Sütten yana sıkıntı yok çok şükür ama dedigin gibi ben yememe dikkat edeyim .Bu ara ne bulursam yiyorum dikkat etmeden :)

Banada doktor pompa göğüsler siserse mastit olmasın diye kullanılır dedi. Ben yinede kullanıyorum ama bebek emdikten sonra kalanı sağmak için bugün bir kez kullanabildim sürekli emzirdim. Mama destekli gittiğimiz için yetişemiyorum. Biberonu sadece hazırlamak icin kullanıyorum. Beslenme kateteriyle veriyorum mamayı oda 30 cc mama bir emme süresinde bitiyor nerdeyse. Gazını çıkar biberon yıka derken başlıyo ağlamaya süt sağmaya vakit kalmıyor
Bu gece deliksiz uyudum annem baktı pek uyumamış o ara bende süt olmuş dinlendiğim için sanırım diğer zamanlara göre biraz daha iyiydi sabah 7 uyandı sol göğüsle doydu uyudu 8:30 uyandı sağ göğüs verdim uyumadı sürekli meme ağızda oyalandı saat 10 da fena acıktı bağırmaya başladı 40 ml mama hazırladım onu içti sustu. Acaba tüm gün meme vermeyip sadece gece mi emzirsek birikmiş olur gündüz mama gece meme artık denemediğim yol kalmadı sanırım :(

Back
X