• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Evet canım aktardan aldım hergün iç sanada faydası var hem süt artırıyor birde kendi ayaklarinin altına su torbası koy arada. Ben onuda yapıyorum
Teşekkür ederim canım inşallah işe yarar. .

tebrik ederim canım gözünüz aydın olsun. Uzun giydirmene gerek yok canım , ben doğduğu günden beri tek kısa kollu zıbın giydiriyorum altı da çıplak sade çorap var. 20-22 derece buralar, Hatta doktor Evde sırf bez ile kalsın dedi , vücudu gün ışığı alsın dedi.
Kız ben takım üzerine yelek bile giydiriyorum :) yoksa hapşırıp duruyor..

Benim oğlum doğduğunun ikinci günü falan ağlamaya başladı ve hala susturamiyoruz. Günlük yaklaşık 15-16 saat kucakta pislayarak uyutmaya çalışarak geçiyor. Kalanı da yorgun düşüp uyuyor. Dün gece ben de uykusuzluktan çocuk kucagimdayken sendeledim. Nasıl dayanicam tek başıma bilmiyorum. Katılarak ağlıyor çocuk. Sıfır emme. Süt sagmaya vaktim kalmıyor. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum süt sagarken makineyi on kere açıp kapatıyorum çocuk ağladığı için. Tukendimmmmm
Ayy canım, Allah kolaylık versin.. Annen gelemez mi tekrar?

Kimyonlu suyu bir cay kasigi rezeneliyi iki uc cay kasigi veriyorum oldukca işe yariyor bizde
Ya ben toz kimyonu yaptım ama süzülmedi.. İnce olduğundan.. Bezden mi süzsem?

Kızlar kızlar bebisleri giydirmeyin fazla bırakın soyun iki cam açık olup esmiyorsa. Hele ki Türkiye her yer sıcak. Tek zıbın yeter kısa kollu , Yeni doğan bebekler çok hapsirir burun ve boğaz yolu temizlenir bu normal , usumekten falan değil yani, eller ayaklarda vücuda göre daha soğuktur . Bebeğinizin üşüyüp usumedigi enseden anlaşılır, eğer ense sicakca bebeğiniz usumuyordur . Kat kat giydirmek daha fena çünkü emerken kan ter içinde uyuyakalir sıcaktan.
Valla senden öğrenecek çok şeyimiz var.. Aynen elleri ve ayakları buz gibi.. Bende giydirdikçe giydiriyorum.. Annem zaten sende lohusasın diyerek beni de giydiriyor..
Piştik oğlumla..

Gözün aydın canım, bende seni etiketlemek için girmiştim :) Analı, babalı büyütün inşallah .
sağol canım benim amin inşallah hepimizinkini Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin ama tatlım çok zorlanıyorum ya.Senin nasıl gidiyor?Ha bu arada sormayı unuttuğum bir şey daha var.Ya günde 2-3 kez tuvalete çıkıyorum idrar değil diğeri.Sizce normal mi sanki yediğimi içtiğimi anında çıkarıyorum.Bu yüzden sanki sık sık tansiyonum düşüyor. bazen yere yığılacak gibi hissediyorum acaba iyide mi besleyemiyorum kendimi bilemiyorum ki kızlar.Ne yiyip içiyorsunuz,Heralde ben bişeyleri yanlış yapıyorum ama ne neyi yanlış yapıyorum henüz çözemedim:KK43:[/QUOTE]
Amin canım.. Valla bende bazen bir kere bile çıkamıyorum o da kötü.. Bem herşeyden yiyorum, soğuk olmamak kaydıyla ile.. Tabi bu süreçte en çok süt yapan; irmik, Bulgur, muhallebi, hoşaf tüketiyorum çoğunlukla

Bebek bezi baldır bacakta iz yapıyor ya ben nerede yanlış yapıyorum arkadaşlar belini sikmazsam çiş sizdiriyor siksam bacakta iz yapıyor Prima kullanıyorum. 1 numara ama bizimki de 3 kilo civarı zaten.
Ne güzel 4 saat uyuyan bebisleriniz var ya maşallah bizimki yarım saat bir buçuk saat maksimum 2 buçuk saat gördüm bir iki kez. Bı de tümden uyanınca yeniden uyutmak 2 saatimi alıyor. Nasıl uyutuyosunuz? Ayakta bile salladım olmuyo

B
Bebek bezi baldır bacakta iz yapıyor ya ben nerede yanlış yapıyorum arkadaşlar belini sikmazsam çiş sizdiriyor siksam bacakta iz yapıyor Prima kullanıyorum. 1 numara ama bizimki de 3 kilo civarı zaten.
Ne güzel 4 saat uyuyan bebisleriniz var ya maşallah bizimki yarım saat bir buçuk saat maksimum 2 buçuk saat gördüm bir iki kez. Bı de tümden uyanınca yeniden uyutmak 2 saatimi alıyor. Nasıl uyutuyosunuz? Ayakta bile salladım olmuyo
Alti hemen kizariyor dediğin gibi canım bende 1numara kullanıyorum.yikiyorum altını ciste yapsa bir kere siliyorsam diğerinde yıkıyorum.hemen kıpkırmızı oluyor.benim kızım dammax 2.5 saat uyuyor aynı dediğin gibi 2saat uyanık duruyor.pispisliyorum ben memede uyumuyor yani uyuyor ama doktor en az 10dk gaz çıkar omzunda dedi o ara zaten gözler faltasi oluyor

Kizlar hayirli cumalar.benim oglum vok sicriyor bu normal mi?kollarini aniden kaldirip kendide korkuyor veya uykusunu dagitiyor.varmi bilgisi olan?

Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum.. meme emmeyi 5 te bıraktık diyelim uyutması 1-1,5 saat sürüyor tekrar emzirme saat kaçta olmalı.. 3 saat sonra desek 8 de emzirmek lazım o zamanda 1 saat falan uyuması gerekiyor :eek: ben anlamadım bu işi :kızgın:

Kızlar selam benim sağ göğüs ucum bildiğiniz yarıldı, patlamış mısıra döndü. Emzirirken çok acıyordu ben biran önce iyileşsin diye hep kuru tutmaya çalışıyordum hatta yarığın arası iltihap oluyordu hata ediyormuşum.

Meme Başı Çatlamasına Bulduğum Çözüm:

Gece yatmadan en son o göğüsü emziriyorum ve sonra Garmastan krem sürüyorum ki uzun süre kremli kalsın.Bu kremi yıkamadan bebeğe memeyi veremiyoruz çünkü.
Üzerine silikon göğüs ucunu takıyorum ki içine süt dolsun ve yaralı uçdevamlı sütün içinde kalsın. Kalkan değil şu emzirme uçlarından.
Sütyenimin içine göğüspedi koyuyorum ki akan süt üstümü ıslatmasın.
Gündüzleri arada tahinin üstündeki yağı sürüp yine silikon göğüs ucu ve ped takıyorum.
1 günde o kadar iyi geldi ki anlatamam bugün 2. Günüm yarın süt içinde kalmasın diye ucu takmayacağım bakalım ne olacak.
En son 2-3 gün bu mememi emzirmesem mi diye düşünüyodum o derece yarılmıştı.
Sevgiler bol sütler...
Dimplesbaby Dimplesbaby yukarıda yazdım bi dene istersen %70 azaldı acım

Kizlar hayirli cumalar.benim oglum vok sicriyor bu normal mi?kollarini aniden kaldirip kendide korkuyor veya uykusunu dagitiyor.varmi bilgisi olan?
Su an moro refleksleri aktif .Uyurken ellerini kundaklayip ,ayaklari serbest bırakırsanız ise yaradığını goreceksiniz .

Evet sıçrıyor bazen rüya görüyor ağlıyor yavaşça bazen gülüyor bazen titriyor korkar gibi ses çıkarıyor bazen gerinip ikiniyor bildiğin yaşıyor uykusunda. Kundak yapmak çözüm olabilir izin verirse bebeğin. Bizimki ellerini hareket ettiremeyince de uyanıyor yapamıyorum o yuzden

Evet sıçrıyor bazen rüya görüyor ağlıyor yavaşça bazen gülüyor bazen titriyor korkar gibi ses çıkarıyor bazen gerinip ikiniyor bildiğin yaşıyor uykusunda. Kundak yapmak çözüm olabilir izin verirse bebeğin. Bizimki ellerini hareket ettiremeyince de uyanıyor yapamıyorum o yuzden

Bizimkide korkuyo uykusunda Havalar sicak diye kundak yapamiyorm :(

Herkese iyi akşamlar. Sezaryen olan annelere bir sorum olacak. Merak edip sezaryen dikiş yerini ölçen varmı. Ben ölçtüm. 15 cm. İnternette araştırdım 8-10 cm yazıyo. Benim gibi olan varmı merak ediyorum. Bebeğim 3.600 doğdu. 4 kilo doğum yapan arkadasın benden yarısı kadar. Yarın kontrolüm var dr a sorucam. Sizde sizinkileri yaZarsanız sevinirim.

Teşekkür ederim canım inşallah işe yarar. .

Kız ben takım üzerine yelek bile giydiriyorum :) yoksa hapşırıp duruyor..

Ayy canım, Allah kolaylık versin.. Annen gelemez mi tekrar?

Ya ben toz kimyonu yaptım ama süzülmedi.. İnce olduğundan.. Bezden mi süzsem?

Valla senden öğrenecek çok şeyimiz var.. Aynen elleri ve ayakları buz gibi.. Bende giydirdikçe giydiriyorum.. Annem zaten sende lohusasın diyerek beni de giydiriyor..
Piştik oğlumla..

sağol canım benim amin inşallah hepimizinkini Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin ama tatlım çok zorlanıyorum ya.Senin nasıl gidiyor?Ha bu arada sormayı unuttuğum bir şey daha var.Ya günde 2-3 kez tuvalete çıkıyorum idrar değil diğeri.Sizce normal mi sanki yediğimi içtiğimi anında çıkarıyorum.Bu yüzden sanki sık sık tansiyonum düşüyor. bazen yere yığılacak gibi hissediyorum acaba iyide mi besleyemiyorum kendimi bilemiyorum ki kızlar.Ne yiyip içiyorsunuz,Heralde ben bişeyleri yanlış yapıyorum ama ne neyi yanlış yapıyorum henüz çözemedim:KK43:
Amin canım.. Valla bende bazen bir kere bile çıkamıyorum o da kötü.. Bem herşeyden yiyorum, soğuk olmamak kaydıyla ile.. Tabi bu süreçte en çok süt yapan; irmik, Bulgur, muhallebi, hoşaf tüketiyorum çoğunlukla[/QUOTE]

Kimyonlu suyu ben minik kaseye koyuyorum kaynadiktan sonra. Bi sure sonra çöküyor zaten bend3 cay kaşığıyla ustten alıyorum

Kızlar yarın 9 aydan sonra ilk kez kuaföre gideceğim saçımı kestirip boyatacagim doktorum boyatabilirsin dedi.sacimi görmeniz lazım beyaz dolu berbat ötesi iyi bir bakım şart.ibur haftada düğün var kıyafette aldım ama vazgeçtim gitmeyeceğim düğün salonuna çok ses olur.bid kır düğünü bebeğimin kulağını rahatsız eder sesler diy vazgectim
Bende boyatmak istiyorum ama internette süte geçtiği yazıyo. Sen hangi dr a sordun doğum dr una mı çocuk dr una mı ?

Karnı doymuyorsa sık uyanıyordur canım eğer doymuyorsa mama ver bide öyle dene

Herkese iyi akşamlar. Sezaryen olan annelere bir sorum olacak. Merak edip sezaryen dikiş yerini ölçen varmı. Ben ölçtüm. 15 cm. İnternette araştırdım 8-10 cm yazıyo. Benim gibi olan varmı merak ediyorum. Bebeğim 3.600 doğdu. 4 kilo doğum yapan arkadasın benden yarısı kadar. Yarın kontrolüm var dr a sorucam. Sizde sizinkileri yaZarsanız sevinirim.
Hiç ölçmedim bana da tek kat dikiş yapılmış sonra haberim oldu

Back
X