• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Selam kızlar, herkese iyi hafta sonları:) bebekleriniz emdikten sonra hickiriyor mu ? Benim kız emiyor, gazı alınıyor tam uykuya dalmışken hıçkırık tutuyor :rolleyes: kendi geçsin diyorum ama olmuyor kıyamıyorum ziplatiyor yerinden valla , ben de tekrar emziriyorum bu sefer tekrar aynı döngü . Emme, gaz yatırma faslı :KK57:
Evet hıckırıga ben de care bulamadım tam uykuya dalacakken başlıyor uyanıyor, çaresiz kalıyorım, bu aralar bebeğim cok fazla pırt yapıyor bunun normali ne acaba
Bazen de cıkarmskta zorlanıyor ağlamaya baslıyor

Emziren anneler , vitamin demir kalsiyum hapları kullanıyor musunuz ben vitamin ve demir kullanıyorum ama kalsiyum da önemliymiş doktor nedense vermedi kendim kullansam olur mu 40 kontrolüne de cok var danışmak için

Selam kızlar nasılsınız ...size bebislerde alakalı bişey sorucam benim kızımın ağzından kopuk geliyor günde 6 -7 defa sizlerin bebislerdede oluyomu doktora götürsem mi korktum biraz.. bide bebisleriniz gece uyurken kaka yapıyorumu benimki uykusunda kaka yapıyor bu normalmi ya bilemedim. ..
agzindan open oldumu kuzum bebegini. yada cene kaslari daha gelismemis olduqundan agzi acik kalabiliyo oda tukurugun agizdan disa cikmasina neden oluyo galba. bide kaka yapan bebekten korkma benim oglum da oyle yapiyo uyurken emerken her zaman ilerleyen aylarda gunde bi kez yapcaklar mesela icini ferah tut kuzum problem yok

Tecrübeli anneler bizim bebişten Doğum olduğu gece hastanede topuk kanı aldılar ama hemşire kız bir yarım saat uğraştı çok zorlandı bebeğin ayağına 20 kere falan iğne batırdı sıktı kan almak için bebiş çok ağladı :KK43: hemşire bu normal herkeste böyle oluyor falan dedi bi de şimdi ikinci kez sağlık ocağında alacaklarmış aynı şeyleri bebeğe bi kez daha yaşatmak istemiyorum ama gerekli bir şey olduğunu da biliyorum sizler nasıl yaptınız sizlerde de böyle oldu mu ?

Tecrübeli anneler bizim bebişten Doğum olduğu gece hastanede topuk kanı aldılar ama hemşire kız bir yarım saat uğraştı çok zorlandı bebeğin ayağına 20 kere falan iğne batırdı sıktı kan almak için bebiş çok ağladı :KK43: hemşire bu normal herkeste böyle oluyor falan dedi bi de şimdi ikinci kez sağlık ocağında alacaklarmış aynı şeyleri bebeğe bi kez daha yaşatmak istemiyorum ama gerekli bir şey olduğunu da biliyorum sizler nasıl yaptınız sizlerde de böyle oldu mu ?
Mecbur alıyorlar canım. Hastanede benimki de çok ağladı topuk tan kan gelmedi resmen Topuk kanı almak çok zor örnekleri ile inceledim hastanede çok ağlayınca yavrum. Hemşireler içinde zor yani. Sağlık ocağında o kadar alamadı daha cabuk geldi kan

Bizde geçen perşembe kan aldırdık bir kez deldi tabi çok ağladı oğlum son kana gelince pıhtılaştı bi tane de diğer ayağından deldi tabi o ağlıyor ben ağlıyorum ama mecbur 20 kez delse izin vermezdim. Sanırım bizim hemşire çok iyi 2. Deliği bile üzüle üzüle açtı

@Kizilcik123 benim bebek de maalesef bana kök söktürüyor canim. Okuyunca benzer şeyler gördüm. Emerek uyuyum diyor. Kendinin birakmasini bekliyorum. İnan otur otur oturma kemiklerim ağrıdı. Popom düzleşti resmen:KK48: gaz icin artik direk yatirmiyorum. Dik sekilde tutup cikarmasini bekliyorum. Ama oyle de olunca uyanıyor. O kadar uykuya dalma boşa oluyor. Yeniden sil baştan goguste uyuma çabası oluyor. Bazen direk yatirayim diyorum. Oyle de olunca 5.dk sonra mizirdiyor. Ya da gazı birikiyor.

Sarılık var diye 2 saatte bir kaldiriyorum.cok şükür azalmis ama 10.7ydi en son. Artik uyandirmasam mi kendi haline mi biraksam? :KK43: bu seferde Allah korusun yukselir diye korkuyorum
Kaçıncı gün oldu doğalı. 7. Gün en yüksek çıkar demişti doktor. Sen emzirmeye devam et ilk başlarda bacaklardan yukarı doru azalır en son gözden geçer. Gözle görülür değişiklik yoksa getirme dedi. Sağlık o ago aile he kimimiz topuk kanı almadan bakarak tahmin ediyor kaç olduğunu

Allaha şükür çok zorlamadılar bizi hastanede tek seferde sağlık ocağında 2 kerede halloldu. Sona gelimce pıhtılastigi icin tekrar denemek zorunda kalmıştı.20 çok fazlaymış:(

Merhaba annisler:)) bebek deterjani tercihiniz neler oldu acaba? Dalan roxy öneriyorlar genelde.sivi deterjanlarin leke cikarmadigina dair sikayetler var.sizler neler aldiniz?

Birde süt sagma makinesi almayi düşünüyorum.sizce tekli mi alsam daha iyi olur ciftli mi? Tecrubeli annelerden yardim istiyorum :))

Benimki medela tekli elektrik . Ama çalışsacakassn çiftli al canım. Ben Bi de lansinoh aldım ikisiyle ayno anda sağıyordum çabuk bitiyordu Yoksa bir meme 20 dk sürüyor sağma sı. Yok sadece artırmak içinse sütü tekli yeter

Bebeğimin kakası hep köpük köpük oluyor kızlar böylr olan var mı sadece anne süti alıyor ama hep köpürerek okuyor kakası genelde ben altınk açıyorum o şekilde yapıyor o yüzden görüyorum
Gazlanıyor gazla birlikte gelince köpüklü ve tazyikli oluyor benim de sırtına kadar çıkıyor bazen kakası

Bebeğimin kakası hep köpük köpük oluyor kızlar böylr olan var mı sadece anne süti alıyor ama hep köpürerek okuyor kakası genelde ben altınk açıyorum o şekilde yapıyor o yüzden görüyorum
Canım ilk zamanlarda bizim de öyleydi şimdi düzene girdi basınçlı şekilde gaz çıkardığı için o şekil oluyor

Selam kızlar, herkese iyi hafta sonları:) bebekleriniz emdikten sonra hickiriyor mu ? Benim kız emiyor, gazı alınıyor tam uykuya dalmışken hıçkırık tutuyor :rolleyes: kendi geçsin diyorum ama olmuyor kıyamıyorum ziplatiyor yerinden valla , ben de tekrar emziriyorum bu sefer tekrar aynı döngü . Emme, gaz yatırma faslı :KK57:
Benimki de çok hıçkırıyor hatta tüm vücut sallanıyor o kader şiddetli

Ayyy ne kadar zormuş yaa.. Hiç böyle tahmin etmemiştim.. Benim oğlan da ağzından köpük köpük tükürük çıkarıyor, peynir kusuyor, gazı çok fazla, bir kez çıkarıyor tamam rahatladı diyorum ama yine çıkarmaya çalışıyor morarıyor artık gazdan, kakası da köpük köpük, sürekli hıçkırıyor, gazını çıkarırken kendi korkuyor ağlıyor, anlayamıyorum cidden. Gece en geç iki saate kalkıyor, çoğunlukla bir buçuk saate kalkıyor, en son sabah 5.30 da uyanıyoruz daha da uyku yok.. Tabi böyle olunca gece her emzirmeden sonra gazını çıkaramıyorum.. Hoş gazını ben hiç çıkaramadım zaten.. Beceremiyorum.. Nasıl olacak böyle..

B

Canım ne kadarlik oldu bebek.

40i çıkana kadar geceleri en geç 2 saatte 1 gündüzleri de 1.5 saatte 1 emzirmek gerekiyor .
Şu an27 günlük olduk. Saatlere dikkat ediyorum zaten. Evet takip etmek lazım :) benim merak ettiğim geceleri ellemesem mi uyandirmasam mi. Çünkü gündüzleri yok denecek kadar az uyuyor. Sarılık var o yüzden uyandiriyorum

Son düzenleme:
Benim bebeğim de öyle emerek uyumak istiyor emzirme süresi bir saati bulabiliyor sonra gaz-hıçkırık geçirme seansı derken dinlenme ve yemek yemeye az fırsat buluyorum. Ayşe önerin YouTube 'da bebeklere gaz masajı videosu var yararlı olabilir bir de sarılık için evde güneş gelen pencenin önünde bir süre güneşlendirilmesi de yararlı oluyormuş.
Kaynanam dedi onu :D evet canim guneslendirmeye gayret ediyorum. Gaz masaji da aglarken yapması çok zor inan. Yoksa izledim. Yapmaya da çalıştım ama bir taraftan zir zir aglarken bir taraftan yapmasi imkansız

Kızlar resmen emzirmek kabusum oldu en büyük hayalimde kabusa döndü resmen ucum yok bebek silikonla bile zor tutuyor birde bi tarafını sıkıştırıyor emdikten sonra bakıyorum ucun yarısı yok gibi ben artık uyandırmıyorum en Fazla 4 saat uyuyor, sarılık falan yok ilk hafta hatta 10 güne kadar 2 saatte bir emziriyordum en Fazla 6.4 olmuştu birde 9 günde 250 gr almış çok bilgim yok ama iyi gibi geldi o yüzden bırakıyorum uyusun

Kaynanam dedi onu :KK70: evet canim guneslendirmeye gayret ediyorum. Gaz masaji da aglarken yapması çok zor inan. Yoksa izledim. Yapmaya da çalıştım ama bir taraftan zir zir aglarken bir taraftan yapmasi imkansız
Sakin anını kollamak gerek, o videodaki bebek nasıl da uyum saglıyor imrendim valla

Kaçıncı gün oldu doğalı. 7. Gün en yüksek çıkar demişti doktor. Sen emzirmeye devam et ilk başlarda bacaklardan yukarı doru azalır en son gözden geçer. Gözle görülür değişiklik yoksa getirme dedi. Sağlık o ago aile he kimimiz topuk kanı almadan bakarak tahmin ediyor kaç olduğunu
Bizim kuzunun ellerinden aldilar kanı. Damarı bulamayıp her seferinde mosmor yaptilar. Damari bulamayan hemsireye denk gelmek cok kotu cidden. Resmen şans işi. 27 günlük oldu. 10.7ye düştü iyi besleyin getirmeyin dedi. Bizim en üst sınırdaydi sarilik yalniz.

Kızlar bizim oğlan 10 günlük oldu artık birbirimizin dilinden anlamaya başladık geceleri rahat geçiyor 4 saat falan uyuyor ben çözümü şu şekilde buldum gece kendim kalkıyorum önce altını alıyorum uykuluyken sonra ztn uyanıyor iyice karnını doyuruyorum baya mayışmış oluyor 1 saate yakın emiyor gece sonra mayıştığına emin oluyorum ve gazını çıkarmak için omzuma alıyorum gazını çıkarınca da direk yatağa koyuyorum gece çok güzel geçiyor bu şekilde eğer emzirirken uyudu diye hemen gazını almaya çalışırsanız tekrar gözleri açıyor o yüzden bol bol emzirin yoksa sürekli uyanır dalması daha uzun sürer buda insanı yıpratıyor bizim hafif gözlerde sarılık vardı hastanede kontrolde de en fazla 5 6 falan çıkmıştı

Back
X