- 26 Aralık 2015
- 12.511
- 20.754
- 398
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #40.621
Cok sukur ateşlenmesdi canm ama ağrısı oldu galiba huzursuzduAteslendi mı, en çok ondan korkuyorum. İnşallah ateşi cikmaz
2 ve 4. Aylarda da yapılıyor ya da 3. Ve 5.aylarda
Ben ateş düşürücü vermedim, çıkarsa verecek bakalim inşallah cikmaz
Çok ağlamadi ama şimdi huzursuzlandi biraz bugünü bı atlatsam :) Darısı da size olsun
Benimki de bazen iki gün yapmadığı oluyor, sadece anne sütü veriyorum ben de. Yapar annesi,herşeyi yapmışsın. Bı de Ayşe Öner gaz masajı var. İlk hareket ince bağırsak için kaka yapması için. Ben bı kere onla yaptırmıştım :)
Canim valla giremez oldum buralara bebis 2 dakka oturtturmuyo kucaga alisti birakinca ağlıyo uyanik oldugu sure boyunca hep kucagimda yemek yemeye firsay bulamiyormBende 4 kez verilebilir diye okumuştum.. Aynen canım etkili imiş, kk da da baya yorum vardı hakkında, Amerika olayını duyunca üzülmüştüm.. Geçenlerde araştırmıştım hatta ama güvenememiştim sitelere.. Orjinal mi değil mi, sahte mama satanları bile gördük haberlerde. Sende amerikadan akraba getirdi filan yazarsın sanmıştım :)
Ayy, hayırlı olsun canım.. İnşallah sıkıntı olmaz. Çok ağladı mı? Benimki 1. Ayda bile baya ağladı. Hiç dayanamıyorum
Sizin nasıl geçti canım? Çok ağladı mı bebeğin? Ben çok korkuyorum 2. Ay aşısından.
Ben hemşiremize sordum, 2.ay gelmeden ateş düşürücü vereyim mi diye. Ateşi çıkmadan vermiyoruz Vs dedi.. Bende korkuyorum ya ateş yaparsa diye..
Bu arada nerelerdesin canım? Ağrıların geçti mi? Alıştınız mı?
İlk oğlumda öyleydi inad edip calpol vermemiştim annemle babamda kırmıştı. Vermeme nedenim ateşi yoktu ama meğer ağrısı varmış. Bi çay kaşığı verdim rahatlama oluştu. Size hemşire onernedi mi bişey
Maşallah ya kocaman olmuş senin bebiş... Nasıl değişti mi huyu suyu bitti mi Yenidoğan donemi?Kızlarr nasılsınız bayağıdır giremiyordum siteye nasıl gidiyor 3 aylık olduk biz
Benimki de ateşlenmedi ama huzursuz oldu, yine de bı huzursuzluk var. Ağrı kesici verdim dün akşam ve bu sabahCok sukur ateşlenmesdi canm ama ağrısı oldu galiba huzursuzdu
Maşallah ya kocaman olmuş senin bebiş... Nasıl değişti mi huyu suyu bitti mi Yenidoğan donemi?
Ay yesinler onun dilleriniUykumuz düzene girdi çok şükür kucağa alıştı inmek istemiyor uyuturken ee ee diyordum şimdi o kendi kendine diyor sallarken ee ee
Yapısından galiba doğduğundan beri sakindi maşallah ben ekstra bir şey yapmıyorumAy yesinler onun dillerinimaşallah sübhanallah
Taktik alalım senden? Nedir bu sakinliğin formulu
Aynen canım yaa, ilk aşı da benim ellerimin içi şişti.. İlk defa yaşadım.. Annem stresten dedi.. Allah ağlatmasın yavrularımızı..A aeengineer canım aşı iyi geçti çok şükür bende çok tedirgindim ateşi olacakmı huzursuz olacakmı diye hatta aşıdan 1 gece önce uyumadım bile diyebilirim çünkü bebeğime iğne yapılıp ağlamasına tahammül edemiyorum ondan daha çok ağlıyorum bu yüzden aşı anında bebeğimin yanında eşim duruyo ateşi hiç çıkmadı huzursuz değildi hatta eve aşıdan sonra eve geldiğimizde gülüyordu :)
Bizde sürekli ıkınma ama dediğin gibi gece 4ten sonra tavan yapıyor.. Şaştım vallaAl benden de o kadar özellikle sabah 5 9 arası
Neler yapıyorum canım, neler neler.. Yatakta reflü yatağı ve yün yorgan yatağı var.. Bir onun üzerine, bir yün yorgana, bir yastığa, birde kendi üzerime koyuyorum sosyete tarzı ile.. Sürekli yer değiştiriyoruz.. Her yerde bir saat yatıyor.. 4ten beri ayaktayız.. Şu gaz dönemi bitse idi..Ters cevirdin mi? Sosyete oturuşu şeklinde bacaklarini bir birinin ustune cevir gaz yapsn ben de oluyor
Bende doktora sordum.. Gündüz 2 saatte, gece 3 saatte emzir dedi.. Tabi ben kendi uyansın demesini bekliyordum, şaşırdım, şaşırınca arada bir 4 saat uyusun ama geçmesin dedi.. Tabi bizim 40 ımız yeni çıktı, biraz daha ufak diye demiş olabilir..Benimki de anne sutu ile beslenio gece ilk uykusu 5 6 saat oluyor. Dr.um uyandırma artik acikinca zaten uyanir dedi. Uyandirip uyku düzenini bozmayin kilo alimi iyi diyor dr.umuz.
Yaa, aslında kucağa alıştırmayacağız diye çıkıyoruz yola ama yavruların gazı olunca kucağa alıyorsun, öyle de gidiyor sonra.. Hoş 3 aylık bebekte alışkanlık olmazmış, eğitim verilmezmiş.. 3. Aydan sonra gaz sancıları bitince düzelirler inşallahCanim valla giremez oldum buralara bebis 2 dakka oturtturmuyo kucaga alisti birakinca ağlıyo uyanik oldugu sure boyunca hep kucagimda yemek yemeye firsay bulamiyormcok sukur agrilarim gecti canm ya sende durumlar nasil
Aynen canım yaa, ilk aşı da benim ellerimin içi şişti.. İlk defa yaşadım.. Annem stresten dedi.. Allah ağlatmasın yavrularımızı..
Bizde sürekli ıkınma ama dediğin gibi gece 4ten sonra tavan yapıyor.. Şaştım valla
Neler yapıyorum canım, neler neler.. Yatakta reflü yatağı ve yün yorgan yatağı var.. Bir onun üzerine, bir yün yorgana, bir yastığa, birde kendi üzerime koyuyorum sosyete tarzı ile.. Sürekli yer değiştiriyoruz.. Her yerde bir saat yatıyor.. 4ten beri ayaktayız.. Şu gaz dönemi bitse idi..
Bende doktora sordum.. Gündüz 2 saatte, gece 3 saatte emzir dedi.. Tabi ben kendi uyansın demesini bekliyordum, şaşırdım, şaşırınca arada bir 4 saat uyusun ama geçmesin dedi.. Tabi bizim 40 ımız yeni çıktı, biraz daha ufak diye demiş olabilir..
Yaa, aslında kucağa alıştırmayacağız diye çıkıyoruz yola ama yavruların gazı olunca kucağa alıyorsun, öyle de gidiyor sonra.. Hoş 3 aylık bebekte alışkanlık olmazmış, eğitim verilmezmiş.. 3. Aydan sonra gaz sancıları bitince düzelirler inşallah
Valla canım, bizde tek büyük sıkıntı gaz sancısı.. Gaz bitse herşey düzelecek gibi hissediyorum.. Sürekli ıkınma halinde .yapsa bile.. Artık gaz için kendini zorladıkça kusması da arttı.. Sabaha kadar yapamayınca bende de zerre hâl kalmıyor.. Bakalım işe de başlayacağız, Allah yardımcımız olsun
Süt izni bebek bir yaşına girene kadar canım yani yasgunune kadar yarım gün değil günde 2,5saat mi öyle birşey yanlis olmasın amaKızlar sizlere 2 sorum var.. Bu doğum ve süt paraları için ne yapmamız lazımdı? Birde analık izninden sonra 2 ay, yarım gün süt iznimiz varmış.. Bu izin 8+8'den sonra ki 2 ay mı? Ben 3+13 kullandığımdan süt izni için 1 ayım mı kalmış olur?
Ayy sünnet mi? ben çok korkuyorum yaa. Keşke daha da küçükken yaptırsaydım dedim.. Elleri kolları iyice hareketlendi.. Ayakları bantlayıp, iğne ile uyuşturacaklarmış.. Keşke jel filan olsaydı.. İnşallah çok çok kolay geçer.. Allah yardımcınız olsunDr.dan dr.a degisiyor heralde 1ayliktan itibaren ben boyle yaptim. Gunduz cok emiyor gece kalktigindada fazlaca emzirmeye calisiyorum. Yeterli geliyor heralde. Bugun 2 ayluk olduk yarinda sunnet olcazz korkuyorum
Galiba analık izninden sonra 2 ay, yatıwm gün tam maaşmış, ondan sonra 6. Aya kadar da 3 saatmiş.. Haklarımızı bilmiyoruz resmen..Süt izni bebek bir yaşına girene kadar canım yani yasgunune kadar yarım gün değil günde 2,5saat mi öyle birşey yanlis olmasın ama
Ben yasgunune kadar haftada 4gun çalışacağım toplu olarak kullanacağım yani
Rapor parası ve süt parası için SGK ya başvurdum
Çocuk parası için sosyal yardımlaşma kurumuydu galiba oraya başvurmuştum
Ayy sünnet mi? ben çok korkuyorum yaa. Keşke daha da küçükken yaptırsaydım dedim.. Elleri kolları iyice hareketlendi.. Ayakları bantlayıp, iğne ile uyuşturacaklarmış.. Keşke jel filan olsaydı.. İnşallah çok çok kolay geçer.. Allah yardımcınız olsun
Galiba analık izninden sonra 2 ay, yatıwm gün tam maaşmış, ondan sonra 6. Aya kadar da 3 saatmiş.. Haklarımızı bilmiyoruz resmen..
Peki biri ptt den yatıyormuş ya, yattı mı, nasıl haberdar oluyoruz?
Bize 1 kişi girebilir dediler.. O kişi ben değilim kesinlikle.. Evde bacaklarını düz tutayım diyorum denemek için, imkansız.. Hemen bağırıyor..Amin sagol benimkide hareketlendi. Dogdugundan beri istiyorum aslinda ama ancak firsat bulduk. Yanina giricekmiyim girersem nasil dayanicam kiyicam yawruma bilmiyorum. Umarim hepimizinki acısız agrisiz atlatir şu sunnet isini.
Kızlar sizlere 2 sorum var.. Bu doğum ve süt paraları için ne yapmamız lazımdı? Birde analık izninden sonra 2 ay, yarım gün süt iznimiz varmış.. Bu izin 8+8'den sonra ki 2 ay mı? Ben 3+13 kullandığımdan süt izni için 1 ayım mı kalmış olur?
Bize 1 kişi girebilir dediler.. O kişi ben değilim kesinlikle.. Evde bacaklarını düz tutayım diyorum denemek için, imkansız.. Hemen bağırıyor..
canım sşimdi bu yazdığını okudum yarın kahvaltıdan sonra bende vitaminimi kullanmaya karar verdim sağolasın.Ben de hamilelik döneminde kullandığım multivitamine devam ediyorum doktorum kullan dedi bu tür vitaminler hem hamilelik hem de emzirme döneminde kullanılıyor vücut süt üretirken kaybettiği vitamin ve mineral desteğini sağlıyor. Sütün kalitesini arttırıyor.
canımcım erkekler özellikle geceleri maalesef servis dışı oluyorlar valla ben ağlamaya başlayınca bazen ellemiyorum oda kalksın biraz ilgilensin diye benimki ilgileniyor ama pek hoşnut değil uykusuz kalıyorlar diye haspam tabiki :)))Aynen aynı hızla geri doluyor. Gaz potansiyeline hayranım birde ağlamasına. Uykum var diye 7/24 ağlayabilirim bende şu an ayağımda sallıyorum. Yerine koyarsam ağlar sussunda ben uykusuz kalırım modundayım. Babası her zamanki gibi mabadını devirmiş yatıyor. Dün haftasonu evdeydi gece 1 den akşam 5 e kadar uğraştım. Parmağının ucuyla bile yardım etmedi. 5 te çocuğu uyuttum sallada biraz uyuyayım dedim. 6 da seslene seslene uyandırdı. Beli ağrımış beyefendinin ben insan değilim robotum çünkü. Kavga ettik annemlere söyledim 40 ı çıkınca onlara gidicektik kalacağım orda hiç değilse 2 saat uyurum ya da bir bardak su verenim olur. Ona bile of pof yapıyordu oda evinde fosur fosur uyusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?