2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Cok sukur ateşlenmesdi canm ama ağrısı oldu galiba huzursuzdu

Canim valla giremez oldum buralara bebis 2 dakka oturtturmuyo kucaga alisti birakinca ağlıyo uyanik oldugu sure boyunca hep kucagimda yemek yemeye firsay bulamiyorm cok sukur agrilarim gecti canm ya sende durumlar nasil

Aksam atesi 38.5 oldu evet onermisti. Bir cay kasigi verdm 6 saat araliklarla.pek agliyan bir bebek değildi ama dunden beri huy degistirdi

Aynen canım yaa, ilk aşı da benim ellerimin içi şişti.. İlk defa yaşadım.. Annem stresten dedi.. Allah ağlatmasın yavrularımızı..

Al benden de o kadar özellikle sabah 5 9 arası
Bizde sürekli ıkınma ama dediğin gibi gece 4ten sonra tavan yapıyor.. Şaştım valla

Ters cevirdin mi? Sosyete oturuşu şeklinde bacaklarini bir birinin ustune cevir gaz yapsn ben de oluyor
Neler yapıyorum canım, neler neler.. Yatakta reflü yatağı ve yün yorgan yatağı var.. Bir onun üzerine, bir yün yorgana, bir yastığa, birde kendi üzerime koyuyorum sosyete tarzı ile.. Sürekli yer değiştiriyoruz.. Her yerde bir saat yatıyor.. 4ten beri ayaktayız.. Şu gaz dönemi bitse idi..

Benimki de anne sutu ile beslenio gece ilk uykusu 5 6 saat oluyor. Dr.um uyandırma artik acikinca zaten uyanir dedi. Uyandirip uyku düzenini bozmayin kilo alimi iyi diyor dr.umuz.
Bende doktora sordum.. Gündüz 2 saatte, gece 3 saatte emzir dedi.. Tabi ben kendi uyansın demesini bekliyordum, şaşırdım, şaşırınca arada bir 4 saat uyusun ama geçmesin dedi.. Tabi bizim 40 ımız yeni çıktı, biraz daha ufak diye demiş olabilir..

Canim valla giremez oldum buralara bebis 2 dakka oturtturmuyo kucaga alisti birakinca ağlıyo uyanik oldugu sure boyunca hep kucagimda yemek yemeye firsay bulamiyorm cok sukur agrilarim gecti canm ya sende durumlar nasil
Yaa, aslında kucağa alıştırmayacağız diye çıkıyoruz yola ama yavruların gazı olunca kucağa alıyorsun, öyle de gidiyor sonra.. Hoş 3 aylık bebekte alışkanlık olmazmış, eğitim verilmezmiş.. 3. Aydan sonra gaz sancıları bitince düzelirler inşallah
Valla canım, bizde tek büyük sıkıntı gaz sancısı.. Gaz bitse herşey düzelecek gibi hissediyorum.. Sürekli ıkınma halinde .yapsa bile.. Artık gaz için kendini zorladıkça kusması da arttı.. Sabaha kadar yapamayınca bende de zerre hâl kalmıyor.. Bakalım işe de başlayacağız, Allah yardımcımız olsun

Kızlar sizlere 2 sorum var.. Bu doğum ve süt paraları için ne yapmamız lazımdı? Birde analık izninden sonra 2 ay, yarım gün süt iznimiz varmış.. Bu izin 8+8'den sonra ki 2 ay mı? Ben 3+13 kullandığımdan süt izni için 1 ayım mı kalmış olur?

Dr.dan dr.a degisiyor heralde 1ayliktan itibaren ben boyle yaptim. Gunduz cok emiyor gece kalktigindada fazlaca emzirmeye calisiyorum. Yeterli geliyor heralde. Bugun 2 ayluk olduk yarinda sunnet olcazz korkuyorum

Süt izni bebek bir yaşına girene kadar canım yani yasgunune kadar yarım gün değil günde 2,5saat mi öyle birşey yanlis olmasın ama
Ben yasgunune kadar haftada 4gun çalışacağım toplu olarak kullanacağım yani
Rapor parası ve süt parası için SGK ya başvurdum
Çocuk parası için sosyal yardımlaşma kurumuydu galiba oraya başvurmuştum

Dr.dan dr.a degisiyor heralde 1ayliktan itibaren ben boyle yaptim. Gunduz cok emiyor gece kalktigindada fazlaca emzirmeye calisiyorum. Yeterli geliyor heralde. Bugun 2 ayluk olduk yarinda sunnet olcazz korkuyorum
Ayy sünnet mi? ben çok korkuyorum yaa. Keşke daha da küçükken yaptırsaydım dedim.. Elleri kolları iyice hareketlendi.. Ayakları bantlayıp, iğne ile uyuşturacaklarmış.. Keşke jel filan olsaydı.. İnşallah çok çok kolay geçer.. Allah yardımcınız olsun

Galiba analık izninden sonra 2 ay, yatıwm gün tam maaşmış, ondan sonra 6. Aya kadar da 3 saatmiş.. Haklarımızı bilmiyoruz resmen..
Peki biri ptt den yatıyormuş ya, yattı mı, nasıl haberdar oluyoruz?

Amin sagol benimkide hareketlendi. Dogdugundan beri istiyorum aslinda ama ancak firsat bulduk. Yanina giricekmiyim girersem nasil dayanicam kiyicam yawruma bilmiyorum. Umarim hepimizinki acısız agrisiz atlatir şu sunnet isini.

Amin sagol benimkide hareketlendi. Dogdugundan beri istiyorum aslinda ama ancak firsat bulduk. Yanina giricekmiyim girersem nasil dayanicam kiyicam yawruma bilmiyorum. Umarim hepimizinki acısız agrisiz atlatir şu sunnet isini.
Bize 1 kişi girebilir dediler.. O kişi ben değilim kesinlikle.. Evde bacaklarını düz tutayım diyorum denemek için, imkansız.. Hemen bağırıyor..

Süt parasi icin alo 170 i ariyorsun bilgi aliyorsun canim. Ptt ye yatiyor.benim hastane dogum tarihimi yanlis girdigi ivin yatmadi halaa duzelttirdim aradim tekrar 170i 10 gune kadar yaticak dedi. Dogum parasi icinde benim oturdugum semtte kaymakamligin içinde aile yardimi gibi bir bolum var ordan form doldurdum.form doldurduktan 2 ay sonra yatıyormuş daha yatmadi o da. Sut izni gunde 2.5 saat cocuk 1 yasina gelene kadar ben isyeri ile konustum haftada 1 gun olarak toplu kullanicam. Yani 1yasina kadar 4 gun calisicam.

Bize 1 kişi girebilir dediler.. O kişi ben değilim kesinlikle.. Evde bacaklarını düz tutayım diyorum denemek için, imkansız.. Hemen bağırıyor..

Bende kaynanama sen gir dedim. Esim hayatta giremez zaten. Ama o an bana ihtiysci olurmu aglarmi nasil yalnix birakcam.. sizin ne zaman sunnet olacak.

canım sşimdi bu yazdığını okudum yarın kahvaltıdan sonra bende vitaminimi kullanmaya karar verdim sağolasın.

canımcım erkekler özellikle geceleri maalesef servis dışı oluyorlar valla ben ağlamaya başlayınca bazen ellemiyorum oda kalksın biraz ilgilensin diye benimki ilgileniyor ama pek hoşnut değil uykusuz kalıyorlar diye haspam tabiki :)))
Kuzum git annenlere bak ben annemlerdeyim Allaha şükür çok faydası oluyor,bazen dönsekmi diyorum onada soruyorum yapabilirmiyiz diye o da atlıyor hemen dönelim ne olcak hallederiz diyor(halbuki gece 5ten sonra oğluma annem bakıyor biz uyuyoruz sadece emzirmeye getiriyor yanıma,merak ediyorum annem yokken kendisimi oyalayacak 5ten sonra )
Sen yıka tatlım minnoşunu en sonda da lavanta yağı kat suyuna öyle üstüne dökerek durula bak nasıl uyuyor en az sana 2 saat verecek uyuman için

Merhaba arkadaşlar ben 13 Eylül de hamile olduğumu öğrendim ve bu sitede doğum hikayeleri ni okuyordum ve bende Kendi doğum hikayemi yazmaya karar verdim doğumun 20 haziran a denk geliyor su ama oğlum 23 Haziran'da dunyayd geldi.. günlerden Perşembe sabah temizlik yaptim sonra oturdum kendimde bir ıslaklık hissettim ve kendimi kontrol ettim sonra nişanim gelmiş ti ben cok heyecanlandım ta ki aksam a kadar birşey hissetmiyordum gece yalancı sancılar gelmeye başladı ben yatamadım sabah sancı falan yoktu.. Hastaneye gittik doktor doğum olmadığını ve erken olduğunu söyledi tekrar eve geldik akşam oldu artık sanci gelmeye başladı..Geceye kadar idare ettim ama dayanamıyordum gece tekrar hastaneye gittik doktor muayene etti ve 1 cm acikligim olduğu nu söyledi ve tekrar beni eve yolladı artık eve geldik ve ben sabaha kadar dancidas yatamadım... Artık sancidan bitkin düşmüş tum sabah tekrar hastaneye gittik ve doktor durumunda hiç bir ilerleme yok dedi tekrar eve geldim ılık suyla duş aldım sıvı birşeyler içtim sonra sancilarim gurlesmeye başladı 3 dk da bir gelmeye başladı ben saat 11:00 e kadar idrei ettim artık dayanamıyordum tekrar hastaneye gittik eşim gorumcelerim kaynım ...Doktor muayene etti ve 8 cm acikligim olduğu nu söyledi hemen yatisimi verdiler sonra iceriye girdim ilk dogumud oldugo için hemşireler bana ne yapacağımı söylediler sonra suni sancı da verdiler ve 12:55 te oğlum dünyaya geldi dista5 dikiş im vardı ictrnde duktiler sinra odaya götürduler beni kayinvalidemler ve babamgiller hepsi oradaydı ben çok mutluydum ve mutlu son ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…