- 26 Ekim 2015
- 1.541
- 2.615
- 333
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #40.741
Ay canım benim ya cevabına minettarım çok cesaret verdin bende evime dönünce o kadarlık olacam o zaman yaptırırım sağol yaAy çok sevindim bu cevaba.
Ben emzirdikçe sütün artar olayına inanmıyorum artık, tomrisin emzirme kampınıda yaptım çocuğu morarana kadar ağlattım 48 saat emzirdim nerdeyse. Çişli beze bakın diyorlar 2 tane bez ıslandı. Mama verince normale döndü. 4 saatte bir 60 cc mama veriyorum gece bazen bir kez 12 ya da 1 gibi verip sabah 7 de verdiğim oluyor. Uyku sersemi diye emsin diyorum. Ona rağmen 10 günde 250 gr almış birde mama vermesem açlıktan öldürürüm çocuğu. Aslında sürekli gaz çıkarıyor damla sayesinde ama bitmiyor nasıl gazsa birde bana aşırı bağımlı. Emzirme yastığı mekanımız resmen kucağımda uyuyor sabah 5 te uyudu kımıldamadım bende 9 a kadar deliksiz uyku çekti bende altıma yapıyordum nerdeyseah canım ya kıyamam sana da kızınada.Çok üzüldüm ya.Ama bak kesinlikle mama da yapıyor sıkıntı ben 4-5 gündür mama vermiyorum emziriyorum inana bütün o kusmaları ve ağlamaları kalmadı.Mama verdiğim zamanlarda hortum gibi kustuğu zamanlar bile oluyordu benim.Şimdide arada çıkarıyor ama o kadar az ki ağzını siliveriyorum. Biliyorum yetmiyor diye mama takviyesi yapıyorsun ama inan geliyordur sütün ben hep " aç bu çocuk benim sütle doymaz" diye geziyordum ama benide arkadaşım gaza getirdi iyikide getirmiş.İlk baş(2-3 gün) zorluyor ağlıyor ama daha fazla emmeye başlıyor zamanla.her saat başı emiyor ama bak mesala bugün ilk defa gece 3 saat hiç emmeden uyudu,bak şuanda da 2 saattir uyuyor ben şok.Kesinlikle mama bebeklerde çok gaz ve huzursuzluk yapıyor ben artık buna inandım. Bu arada ben D vitamini de bıraktım verdiğim sıralarda çocuk delirdi resmen,belki doğru değildir ama vermeyecem öyle karar verdik karı koca.Ne bu ya çocuk bunu bide bir sene kullanacak.
En buyuk korkum o. Sizinki kac gunluk. Emzirmecanım benim bende sezaryen yapmak zorunda kaldım benim ilk gün sütüm geldi ama benimkide aynıydı açtı doymuyordu üzerine önceleri 30 sonraları 45 ve 60 derken 90 cc mama vermeye başladım bu arada beni emme süresini azalttı yani her mamadan önce beni emiyordu ama süresi 10 dakikaya kadar düşmüştü sonra işte geçen hafta beni emmek istemediğini farkettik.
En buyuk korkum o. Ben dusurmeye calisiyorum mamanin miktarini. Emzirneyi destekleyici sistem varmis baska bir konu basliginda bir arkadas tavsiye etti onu uygulayacagim mutlakacanım benim bende sezaryen yapmak zorunda kaldım benim ilk gün sütüm geldi ama benimkide aynıydı açtı doymuyordu üzerine önceleri 30 sonraları 45 ve 60 derken 90 cc mama vermeye başladım bu arada beni emme süresini azalttı yani her mamadan önce beni emiyordu ama süresi 10 dakikaya kadar düşmüştü sonra işte geçen hafta beni emmek istemediğini farkettik.
Ben en başından bu yana eds yaptım. Oda yoruyor bi yerden sonra. Çocuğuna bağlı biraz çığlık çığlığa ağlayan uyutmayan çocuğa kateterli biberonla falan uğraşamıyor insan ya da ben yoruldum bilemiyorum. Küçük bir enjektörde al her seferinde kateterin içine kaynamış su basıp temizliyordum ben yoksa tıkanıyorEn buyuk korkum o. Sizinki kac gunluk. Emzirme
En buyuk korkum o. Ben dusurmeye calisiyorum mamanin miktarini. Emzirneyi destekleyici sistem varmis baska bir konu basliginda bir arkadas tavsiye etti onu uygulayacagim mutlaka
1 bucuk aylikken kac ml mama veriyordunuzBen en başından bu yana eds yaptım. Oda yoruyor bi yerden sonra. Çocuğuna bağlı biraz çığlık çığlığa ağlayan uyutmayan çocuğa kateterli biberonla falan uğraşamıyor insan ya da ben yoruldum bilemiyorum. Küçük bir enjektörde al her seferinde kateterin içine kaynamış su basıp temizliyordum ben yoksa tıkanıyor
Benim oglumda beni birakmiyor ben yoruluyorum mama veriyorum susturamayinca sonra yuzunde guller aciyo yavrumun bu ac kaldigi anlamina gelir mi sizceSizin bebekler kaç saat emiyor. Benim kız beni bırakmıyor mama verdiğim halde. Çoğunlukla emmiyor ağzında tutuyor ayırırsam ağlıyor
100ml veriyorum ama yinede doymuyor versem yine yiyecek gibi verdigimi oldugu gibi çıkarıyor bence mide boşaldıgı için hiç doymuyoBenim ilk bebegim malesef sezeryan oldu ve sutum 4 5 gun gelmedi. Mama verdik daha sonrada emmeyi reddetti 18inci gunlerde basardim emzirmeyi ama bu seferde doyuramiyirum ardindan 45 ml mama veriyorum biraz daha buyuyunce reddeder diye cok korkuyorum. Siz kac ml veriyorsunuz
Sagol tesekkur ederim Benim dikişlerim yeni iyileşti ayağa kalkmakta güçlük çekiyordum bir hafta bende de ağrı oluuordu baktim kötü koku gelmeye başladı... hastaneye gittim ve enfeksiyon kapmistim futil ve antibiyotik kullandım geçti.sizin kaç dikisiniz vardiHayırlı uğurlu olsun bebeğiniz güle güle büyüsün, benim de hem iç hem dış dşkişlerim vardı oturup kalkmakta zorluk yaşadım ilk hafta sizde de böyle oldu mu
Canım yüz üstü yatırmayı denedin mi öyle de bi nebze olsun rahat ediyor.yazdiklarin aynısını ben de yaşıyorum inlemesine uyanıyorum zaten doğru düzgün uyuyamiyoruz da..Allah yardımcımız olsun vallahaTeşekkür ederim canım, detaylı ve sabırlı anlatımın için..
Bize doktor gaz yapamadığı için yani ıkındığı için kusar demişti.. Bizimkinin de kusması arttı.. Ne zaman emzirsem ardına su gibi ya da peynir olarak çıkarıyor geri.. Şaştım valla.. Sizde doktordan da gelmişsiniz canım inşallah işe yarar ilaç .
Al benden de o kadar.. Yatakta yanımda yatıyor.. Sesinden yatamıyorum . Bakıyorum inliyor, kıyamıyorum, kalkıp oturuyorum kucağıma almak için, o an susuyor.. Geri yatıyorum, geri inliyor ben tekrar kalkıyorum.. Artık kaç kez kalkıyorum bilemiyorum. Uykumun arka fonu ıh'lı mıh'lı.
Aynen, o ellere kollara hiç anlam veremiyorum.. Ikınırken 60 cm lik çocuk oluyor 30 cm :)
Uyuştuktan sonra mı vurdular diğer iğneleri.. Küçücük şey, bir kez vursalar ya da krem sürseler ya.. Neyse ki iğneden sonrası iyi geçmiş canım.. Bende baya merak etmiştim.. İnşallah sonrası çok çok kolay geçer.. Birde maşallah gülücük atmışta, ayaklarını hareket ettiremedi değil mi? Bizimkinin ayağına bile dokunamazsın.. Uykuda bile çekiyor direk.. Huylu benimki.. Ayağı bantlanıp nasıl duracak bakalım..
O zaman canım senin yapabileceğin alternatif çok karin kaslarını çalıştıracak hareketler çok rahat yapabilirsin sezeryan olunca sıkıntı iste ben de sezeryan olduğum için korkuyorumNormal doğum yaptım 70 kilo ile doğuma gittim şimdi 60 kiloyum
Benimki doktora gitme süresinde bile çığlık kıyamet ağlıyor baya bi süre daha cesaret edemem sanırımBugün ilk kez avm gittik çok korkmuştum uyanıp ağlayacak diye ama kesintisiz 4 saat uyudu çıkın çıkın gezin kızlar dışarda mis gibi uyuyor çocuklar evde avutana kadar Çan’ımız çıkıyordj
Şu an 45 günlük zaten, 4 saatte bir 60 cc mama veriyorum. 7/24 neredeyse memede benimki mamadan sonra 15-20 dk gaz cikarmak için dik tutup sırtına pıt pıt vuruyorum o ara bile eğilip emmek istiyor. Bugün sabah 6 da 11.30, 16:30 da verdim. Şu an kucağımda emip sızdı çok çıldırmadıgı sürece çevirip çevirip emziriyorum. Günlük 500 ü aştığı olmadı simdiye kadar1 bucuk aylikken kac ml mama veriyordunuz
Bu konu yoruma açık bence bana doyduklarını anlamıyorlar gibi geliyor. Kızıma 90 cc versemde içiyordu peşinden kusuyordu. Biberon ağzından çekilince bittigini anlayıp morarana kadar ağlıyor ama kaldırıp dikkatini dağıtırsan sakinleşiyor. Emme refleksleri yüzünden aç değilse bile aranıyorlar. Meme kaçış noktaları ağlamakta kendilerini ifade etme şekilleri. Bu denklemde bir robot anneler eksikBenim oglumda beni birakmiyor ben yoruluyorum mama veriyorum susturamayinca sonra yuzunde guller aciyo yavrumun bu ac kaldigi anlamina gelir mi sizce
Geçmiş olsun, doğumdan sonra kaç dikiş oldu diye sormak hiç aklıma gelmedi ama içte ve dışta olduğunu söylemişti doktor, Oturmakta zorlandığıma göre vardır dört beş:) hatta kendimi hemoroid ameliyatı olmuş gibi hissettmiştimSagol tesekkur ederim Benim dikişlerim yeni iyileşti ayağa kalkmakta güçlük çekiyordum bir hafta bende de ağrı oluuordu baktim kötü koku gelmeye başladı... hastaneye gittim ve enfeksiyon kapmistim futil ve antibiyotik kullandım geçti.sizin kaç dikisiniz vardi
Benim oglum 90 versemde kusmuyor obur galiba. Ginde 6 kere 45 ml veriyorum bende ama cok uzuluyorum doyuramadigim icinBu konu yoruma açık bence bana doyduklarını anlamıyorlar gibi geliyor. Kızıma 90 cc versemde içiyordu peşinden kusuyordu. Biberon ağzından çekilince bittigini anlayıp morarana kadar ağlıyor ama kaldırıp dikkatini dağıtırsan sakinleşiyor. Emme refleksleri yüzünden aç değilse bile aranıyorlar. Meme kaçış noktaları ağlamakta kendilerini ifade etme şekilleri. Bu denklemde bir robot anneler eksik
Bir buçuk aylık benimki. Anne sütü hiç yok. 2 saatte bir 60 içiyor diyeyim. Bazen 70-80 bazen 40Benim oglum 90 versemde kusmuyor obur galiba. Ginde 6 kere 45 ml veriyorum bende ama cok uzuluyorum doyuramadigim icin
Yasit bebeklerimiz. Ben bunalima girdim sutum az oldugu icin siz nasilsiniz teselli oluyorum ayni durumds olan kisilerle konusuncsBir buçuk aylık benimki. Anne sütü hiç yok. 2 saatte bir 60 içiyor diyeyim. Bazen 70-80 bazen 40
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?