2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben yeni başladım canım.iki gün yoğurt verdim birkaç meyve verdim ama peh iştahlı değil tabikide ama çok dert etmemeye çalışıyorum

Benim oglum 18mayis dogumlu ama cnm biz baya oldu baslayali.haziran annesiydim 1 ay erken geliwerdi kuzucum.o yuzden ister istemez yememesi canimi skiyo

Yemeyen bebeler kulübünde bugün biz de varız dünden bugüne ne değişti anlamıyorum, sevdiği kasık mamasına bile ağız kitliyor yemiyor bugün çoğunluk uyudu, 2 kere 120 lik mama içti, memeden gelen az bi süt var emdi onun harici hiç birşey, hasta mi oluyor diyeceğim ama keyfi de iyi gibi neyse...

Diş çıkaracak olabilir, bı günleri diğerini tutmuyor biciriklarin :)

Canım biz bugün doktora gittik daha.. Ama ben beşinci aydan beri patates veriyorum :) her sabah patates yiyebildiğim için, o da ağzını açtığından alışsın diye verdim.. Bir çay kaşığı yedi yemedi.. Şimdi bizim bebekler alerjili olunca peynir, yumurta, yoğurt yiyemeyecekler.. Doktor üç öğün ver, Öğün öyle saat beşe filan kalmasın dedi.. Nasıl olacak dedim.. Sabah kahvaltı on bir gibi meyve iki gibi çorba dedi.. İlginç geldi.. Üç öğün; sebze, meyve ve çorbadan oluşacakmış.. Sabah sebze yerine muhallebide verebilirmişiz.. Muhallebi yapıldığında protein olsun diye sütünden ilave et dedi.. Şimdi bu üç öğünü de pat diye vermiyoruz.. Önce bir öğünü, 3 gün kuralı ile veriyoruz.. Mesela patatesi üç gün, sonra havuç dahil edilip üç gün daha.. Sorun yoksa ikinci öğüne başlıyoruz.. Sabah patates, havuç öğlen cam rendeden elma üç gün.. Yine sorun yoksa elma yerine ya da yanına armut.. Meyve de elma, armut, muz ile sebze de patates ve havuçla başla dedi.. Bizim süt, yumurta, dana eti ve balık alerjimiz var.. Normalde kıyma da ver diyecekmiş ama erteledik.. Herşeye zeytinyağı ekliyoruz ve kaynatılmış soğutulmuş sudan içsin, istediği kadar dedi.. Umarım aktarabildim, yorgunum da baya :)

Kızlar bebeklere kayısı püresi veriyormusunuz? Yani kuru kayısıyı nasıl püre yapıyorsunuz? Ya da kuru kayısıdan püre verilir mi ? Böyle böyle sorular kafamda
Canım benim oğlum dört gün kaka yapmayınca; iki adet gün kurusuna iki kaşık su ekleyip haşladım ve ezdim.. Kayısının kabuklu değil iç kısmını verdim oğluma.. Zeytinyağı da ekledim biraz.. Tabi sonuç kaka gene yapmadı

Kizlar sezaryan olanlar dikis yerlerinizde peceteyle silince yani kurulayinca bi koku duyuyormusunuz?birde 7 ayboldu sezeryan olali hala orda bi hassaslik war.tam iyi degilim gbi sanki. sizlerde durum nasil yaa???

Benim kızımın durumu... ben de hasta mı diye düşündüm ... Az da olsa emmesi ne güzel, benimki emmeyi tamamen bırakalı iki ay oldu, iki haftadır da, süt epey azalınca sağmayı bıraktım

Ara öğün olarak veriyordum ben şimdilik ara verdik ek gıdaya ama diyelim 7 de uyandı emdi ya da mama yedi 8,30 ara öğün ne verirsen meyve sebze yoğurt sana kalmış 10 da mama ya da meme 11, 30 ara öğün 13,00 Mama veya meme 14,30 ara öğün yoğurt neyse ne verirsen bu şeklide yaptım eğer istenirse saat aralıkları 1,5 değil 2 saate çıkarılabilir bebeğe bağlı

Diş olabilir mi

Diş çıkaracak olabilir, bı günleri diğerini tutmuyor biciriklarin :)
Ay çıksın artık ya, akşam da yarım saatte bir uyandı artık sayamadım kaç defaydı bu akşam da açlıktan uyanır herhalde.

Benim kızımın durumu... ben de hasta mı diye düşündüm ... Az da olsa emmesi ne güzel, benimki emmeyi tamamen bırakalı iki ay oldu, iki haftadır da, süt epey azalınca sağmayı bıraktım
Ben de bugün sağayım dedim , o da pompam da bozuldu galiba hava alır gibi, iki meme 40 cc çıktı ama hissediyorum artık baya baya çekildi gibi, artık emdiginde hissedemiyorum akışı.

Ya bu emme konusunda ben de çok dertliyim neden bıraktı bilmiyorum sağıp veriyorum bir ay oldu düzelir diye umut ediyorum sadece geceleri emiyor o d suyumak için muhtemelen sütüm hala var gibi ama bu gidişle bir yaşı bile çıkaramam bir anda kesti anlayamıyorum ve üzülüyorum

Kızlar bu arada bisey soracağım, özellikle tek memeden emziren ya da birinde daha fazla süt olan anneler, benim göğüslerim normalde de ufak ama bu son zamanlar da sağ göğüsüm sola göre daha ufak duruyor hem de gözle görülür derecede , yani soldan daha çok emiyor , sağ bitti gibi sütü . Acaba ondan mi ? Emzirme olayı tamamen bitince yine eşit olurlar mi ?

Emmediği zaman sağarak mı veriyorsun , mama veriyor muydun cnm

Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum canimm. Bende de tek göğüs maalesef inşallah sonradan düzelir

Aynı ben canım.. Gözle bariz belli, sol çok minik. Biri x diğeri 3x.. Bence diğerinde de bitince eşitlenir

Emmediği zaman sağarak mı veriyorsun , mama veriyor muydun cnm
Mamaya başladık bir buçuk ay oldu ama emiyordu mama alsa da bir anda kesti, zaten bir ara biberon da almadı ne mama ne anne sütü ne yaşadı bilmiyorum şimdi şükür daha iyi ama sağıp veriyorum o da çok zor oluyo ilk zmanalar çok üzüldüm emmesi dünyanın en güzel duygusu ama malesef elimden gelen bişi yok kilosu biraz az olduğu için de mamayı kesmiyorum, ek gıdaya başladıktan sonra bu biberon ve meme reddi başladı hemen hemen denk geliyo ek gıdayı kestim 10 gündür daha iyi oldu doktor tavsiyesiyle tabi bakalım tekrar başlıcam illaki ek gıdaya neler görcez bakalım, sağım da 3,4 saatte bir yapıyorum iki üç kere ancak sağabiliyorum gece emiyor Allahtan ahh ah çok dertlendim

Ben de mama ağırlıklı gittim, gitmek zorunda kaldım sonra emmeyi bıraktı biraz zorladım emsin diye, gece emzirdim falan derken tamamen bıraktı tabi bu sırada cevre baskısı yaşadım biberon verdiğim için emmezmiş tabi vs halbuki biberon mecburiyetten verdim çok çabaladım mamayı bırakmak için olmadı altı ay bir şekilde süt aldı diye avutuyorum ama hâlâ çok üzülüyorum, sonra sadece anne sütü veren biriyle konuştum biberon vermediği halde onun bebeği de bırakmış. Demek ki oluyormuş diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…