- 6 Eylül 2010
- 158
- 110
- 103
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #10.161
Bugün konntrolüm vardı11 haftalık olmuşuz.ense kalinliğına ve burun kemiğine bakti iyi dedi MASALLAH ikili tarama testi için kan verdim erken değil mi dedim yo dedi 11-14 arasi yapiyoruz ve 11. Hafta da daha iyi sonuç verir dedi.Ayrica kese etrafinda 6.haftadan buyana kanama vardi bu kontrolde bakti az kalmis kendiliginde azalmis.hic kanama gormedim .iki hafta once konrole gittigimde kahverengi gorebilirsin demişti.inşallah bebelerimizi sağlikla kucağimiza aliriz.ve progestan,folbiol,coraspini kesti baska ilaclar yazdi.Ama bulantim hala cok benim de meme hassasiyetim azalmis.belim bacaklarim cok agriyor.Allah yardimcimiz olsun
Gözümüz aydın canımİçimiz rahatladı en azından telaş yapıp duracaktik. Biz de iyiyiz şükür :)
Kızlar cidden moral oldu mesajlarınız teşekkür ederim.. Bende ilkinde bulantım durdu, göğüs hassasiyetim gitti ve bende bebeğimi kaybettim.. Ne yazık ki dünden beri de bulantım yok, göğüslerimde ki şişlik indi ve çok korkuyorum.. Dünden beri ağlıyorum.. Rabbim yardımcımız olsun, çok zorlu bir süreç..
Bende dün sana yazacaktım, bayadır yoktun cidden.. Bana da doktorum folbiol değil Vinalac kullan dedi.. Vinalac bulantına da iyi gelir hem içerisinde folik asitten var dedi.. Bende ilk defa cumartesi günü kullandım.. Cidden o günden beri bulantın yok, ürktüm hatta baya.. Umarım kötü birşey yoktur..
Canım hangi hastaneye gidiyorsan, kan ve idrar testlerini orası istiyor..
Diyelim ki; özel hastaneye gidiyorsun.. Onlar senden kan ve idrar testleri istiyor.. Kan testini istersen aile hekimine gidip rica ediyorsun ve ücretsiz yapılıyor.. İdrar testini özel yapıyor zaten..
Ya da Devlet hastanesine gidiyorsun, testi senden istiyor.. Aile hekimine yaptırdığın test olsa bilse adamlar istemiyor zaten.. Kendi testlerini yapıyorlar..
Yani, ücretsiz olması için aile hekiminden rica etmedikçe onlar test istemiyor.. Muhakkak gittiğimiz bir doktor olunca testleri onlar istiyorlar.. Dediğin gibi aşılar için ve belirli bir hafta da kalp atışını dinlemek için çağırılıyorsun.. Tetanoz için bir gün belirlemişsinizdir.. O zaman gidersen bir daha ne zaman gideceğini söylerler zaten..
Valla bende en çok aile hekimliğinden memnunum.. Sağolsun hemşirem çok nazik.. Normalde inat edip gitmezdim ama tatlı dil işte, uzakta olmasına rağmen gidiyorum..
benim çok yok bulantım ama halamın gelinide hamile onunda aşırı dereceydi bulantı ve kusmaları kafasını kaldıramıyordu. bileklik aldı sea band bulantı bandı diye geçiyor kesmiş bulantısını. çok aşırı ve dayanamıyorsan dene derim....Kizlar benim bulantilarim ve kusmalarim cok artti. Emedur kullaniyorum ama pek fayda etmiyor. Sizler ne durumdasiniz
cok sevindim iyi olmaniza canim masallah bebisine, cinsiyet konusunda Allah gonlunuzden geceni nasip etsin saglicakla :)Gayet iyiyiz baş aşağı duruyor bi hareketli sorma ma cinsiyetini söyleyemedi kilomdan dolayı ama biz eşimle erkek hissettik
iyi olmus canim dinlen bir guzel :)İyiyiz çok sukur, plasenta aşağı gelmiş biraz önlem amaçlı pruluton iğne yaptı. Bugün de istirahat yazdı,okulda nöbet de vardı bugün iyi oldu :)
iyi ki dogmus diyelim o zaman hayirli saglikli guzel bir omru olur insallah minik abi adayinin :)geçen sene bugün
27 kasım 2016
39+5 günlük hamileyim... Önceki gün akşam 5 gibi nişanım geldi anladım ki doğum yakın ağrı sancı hiçbir şey yok bekliyorum.. kalktım evi temizledim bebeğimin çantasında son kontrolleri yaptım ilk giyeceklerinin üstüne işaret koydum sonra duşa girdim kişisel temizlik ve sıcak su sancı başlatır diye düşündüm yok sancı :))
Çıktım kendi çantamı hazırladım saçlarımı duzlestirdim hafif makyaj akşam oldu yemek vs. Saat 12 oldu gece çok hafif sancı var belkide psikoljik ti o ara :)) uyumak istiyorum uyuyamiyorum saat geçti 3 oldu artık hafiften sancı gelmeye başladı telefon kağıt kalem yanımda sancı süresini ve zamanını yaziyorum 15-20 dk da bir hafif sancı derken saat 4 oldu eşime hastaneye gidelim dedim kalk hazırlan derken sabah 5 de hastaneye gittik ama yine sancı az nişan gelmeye devam ediyor.
Saat 6 ya doğru yoğun sancı bir başladı ölüyorum dayanamıyorum ebe baktı 3 cm açık öğlen doğum olur dedi dayanamam diyorum kızıyorum 6:30 tuvalete gidicem dedim gittim kanama başladı artık ebeyi çağırdım beni dogumaneye götürdü hemen kontrol etti bebek geliyor 9 cm açık var.. Hemen serum taktı hazırlıklar yapıldı doktorum gelemedi daha bana güveniyor musun dedi ebe güvenmemek gibi bir şansım varmı dedim tamam ozaman dedi ve saat 7:05 de 3800gr 52 cm 2. Oğlum dünyaya geldi :))çok güzel bir duyguyu 2. Kere yaşadım Rabbim e şükürler olsun. Yaptığım saçlar kirpi gibiydi artık kendimden geçmiş tim ama çok mutluydum. Ebe nin sıcak tavrı ve çok iyi olması da ayrı bi güzel di.
Doktorum yetişti dikişleri atmaya :))
Öğlen evimize geldik ve şimdi artık 1 yaşında masum meleğim :)
Allah herkese hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
gunlerimiz ayni canim, bende kusma yok bulantilarim da azaldi ama hala rahatsiz edici duzeyde, ilac kullanmiyorumKizlar benim bulantilarim ve kusmalarim cok artti. Emedur kullaniyorum ama pek fayda etmiyor. Sizler ne durumdasiniz
Olsun hassasiyet de olsun hiç sıkıntı değil yavrumuz sağlıkla gelsin de inşallahBenim ilk gun hassasiyeti gibi degil ama sizliyor cok kotu ilk hassasiyeti sag gogsumde hissetmistim simdide sag cok sizliyor helede soguk az bisey degerse zannetmiyorum dedigin gibi o emzirirken oluyor haftamiz yakin demekki 2. Trimesterde gogus agrisi tekrardan artiyor yinede canin bisey isterse ihmal etme ye dinle kaynanayi
Ben kullaniyorum ama artik hic fayda etmiyor midem agzimda geziyorum ne yemek ne su hicbirsey istemiyor canim. Insallah biran once gecer bulantilari olan herkesincok sevindim iyi olmaniza canim masallah bebisine, cinsiyet konusunda Allah gonlunuzden geceni nasip etsin saglicakla :)
iyi olmus canim dinlen bir guzel :)
iyi ki dogmus diyelim o zaman hayirli saglikli guzel bir omru olur insallah minik abi adayinin :)
gunlerimiz ayni canim, bende kusma yok bulantilarim da azaldi ama hala rahatsiz edici duzeyde, ilac kullanmiyorum
Çok teşekkür ederimcok sevindim iyi olmaniza canim masallah bebisine, cinsiyet konusunda Allah gonlunuzden geceni nasip etsin saglicakla :)
iyi olmus canim dinlen bir guzel :)
iyi ki dogmus diyelim o zaman hayirli saglikli guzel bir omru olur insallah minik abi adayinin :)
gunlerimiz ayni canim, bende kusma yok bulantilarim da azaldi ama hala rahatsiz edici duzeyde, ilac kullanmiyorum
Allah razı olsun canım, çok güzel moral vermişsin.. Ne bileyim hiç bulantı olmasa takmayacağım da olup gitmesi sinir bozuyor.. Hamilelik yarı delilik.. Dediğim gibi cumartesi kullanmaya başladım ama bende halsizlik yapmadı, tabi ben akşamları alıyorum..ağlama niye ağlıyorsun ben ilk hamileliğimde hiçbir şey yaşamadım bulantım bile olmadı ama bunda oluyor.hepsi bir olmuyor. lütfen bulantım yok şişlik indi bebeğime bişi mi oluyor die endişelenme bebeğide endişelendirme canım. bol bol dua et Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin hayırlısıyla. kötüye yorma iyi düşün pozitif düşün hep. kendi kendimizi yıpratmada üstümüze yok vallahiii... ben giremedim bayadır ya şimdi de msjlara bakamıyorum çok şeyler yazılmış. senin ilk cvp okuyunca üzüldüm. devam edeyim bari ilaca benim halsizlik başka herhalde nette yorumlara baktım herkes memnun :) moralini bozmuyorsun canım sen iyi ol ki bebeğinde iyi olsun...
Ben kalp atışından sonra yanlarına gittim, öyle gün belirlemiştik.. Sende yakınsa uğra istersen, olmadı telefon da açabilirsin.. Mesela beni çağırdığı tarihe baktım 16. Haftaya denk geliyor, aşı için.. Orada yapılan kan testleri de biyokimya, hormon, elisa ve birşey daha vardı adını hatırlamıyorum şimdi.. Bunları da özelden istemişlerdi.. Aile hekimi B-hcg'ne de bakalım dedi mesela, onu da ekledi listeye.. Sen bir kere aile hekiminle görüşsen, yardımcı olurlar zaten..Yok cankm tetenoz icin gun filan belirlemedik diiyorum ya bidaha aramadilar..peki diyelim ki saglik ocagindan kan testi istedim ne tahlilleri yapiliyor peki??
ay iyi ki kimseye anlatmadım o zaman Rabbim evladımı korusun hele burdaki kayıp haberlerini aldıkça yüreğim pırpır ediyor.Kimseye anlatip dillendirme dua et hayıra çıkması için birşey olmaz Allahın izniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?