2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben aile hekimimden nefret ediyorum. Adam cümleyi bitirsin diye ağzının içine bakıyorsun. Bayık bayık doğduğuna bin pisman, kan sulandırıcı iğne için rapor çıkarmadan önce gitmiştim yazdırmak için taşıyıcı olduğuma dair rapor gösterdim. Yinede yazmadı ben uzman değilim dedi
Birde densiz densiz stres yaparsan zaten ölür dedi. Gitmeyeceğim o yüzden benide aradılar ama umrumda değil

Ben de geçen hafta gittim, arayıp duruyordu hemşire. Kayıt açtılar, yaptırdığım ilk kan testini götürdüm onu girdiler sisteme. Tansiyonumu ölçtü. Benim bildiğim kadariyla sağlık bakanlığı oradan takip ettiği için arayıp duruyorlar ve gelmeni istiyorlar ama mecburiyet yok heralde. Benim elimde kan testi olduğu için bir daha yapmadılar Ocak ayının ilk haftasına gün verdi o zaman gel kan testi yapalım ve tetanoz aşısını yapalım dedi.

Kızlar ben de cumartesi günü ikili test için gittim, ultrasona girdim bebek pozisyonu uygun değilmiş ölçüm için, dr biraz ultrason cihazıyla dürttü felan ama yok yani azcık hareket ediyor duruyor, ana babası gibi tembel olacak heralde Gitmeden çikulata da yemiştim halbu ki, neyse Dr yarım saat sonra tekrar bakalım dedi, o arada 1 çikolata daha yedim sonra tekrar baktılar daha iyi dedi pozisyonu. Ultrason raporunu hemen verdiler herşey normal yazıyor okuduğum kadarıyla, kan testi de 3 gün sonra çıkacakmış. Sonra hepsini Dr.a göstereceğim.

Haa bu arada dr.um kemikleri iri erkek olabilir dedi ama kesin bir şey söylemedi Bakalım ne çıkıcakk.

Bu arada Dr. folik asiti kesti, Decavit, d3 damlası ve pembe renkli bir demir ilacı verdi artık bunları içiceksin diye, aldım ama ben de biraz karşıyımdır ilaca, test mest yapmadan vermelerini doğru bulmuyorum böyle şeyleri. Dün kullanmaya başladım ama bugün işte zor yetiştim lavaboya demir ilacımı kusturdu anlamadım sabahları aç karnına içiliyormuş. Böyle devam ederse kullanmıcam Dr.a söyleyeceğim. Size verdi mi bu ilaçlardan?

Tamam canim sagolasin.o dedigin kan testlerini aile hekimi mi isticek biyokimya filan???

Ben hala aile hekimine bildirmedim. Bir aile hekimim de yok. Zamanında buraya kaydolmak istiyorum diye gittiğim iki sağlık ocağı doluyuz demişti. Şimdi onlar düşünsün pesime dussunler
aile hekiminize en yakın zamanda bildiriminizi yapınız eğer sizi 24. haftaya kadar hiç kontol etmezlerse ciddi yaptırımlar oluyor onlara ve gebe takibi yapmak çok kalabalık şehirlerde mümkün değil hem yaptırmanız gereken tetanoz...vb aşıyı ücretsiz onlar yapacak o yüzden gitmeseniz bile telefonla arayıp gebe olduğunuzu belirtirseniz size mutlaka yardımcı olacaklardır.

rutin her gebeye bunlar verilir demir ilacı rahatsız ettiyse doktorunuza söylyein başka preparat denesin gebelikte demir takviyesi ne olursa olsun elzemdir. hayat kurtarır.

İşte ben bu şehre tasindigimdan beri aile hekimim yok gittiğim yerler de kabul etmedi. Napiyim şimdi şehrin bir ucundaki başka bir sağlık ocağına mi gideyim. Yaptırımı varsa kendileri dusunsun.

Kan testinde aile hekimin mi istiyor tahlilleri peki?kendi istedigi tahlillerimi yapiyor yani??evet tetanozda 16.haftafa oluyormus sanirim

Kan testinde aile hekimin mi istiyor tahlilleri peki?kendi istedigi tahlillerimi yapiyor yani??evet tetanozda 16.haftafa oluyormus sanirim

Yaptırdığım ilk kan testini özelde gittiğim Dr.istemişti ben de devlet hastanesine gidip yaptırmış sonra ona göstermiştim. Sonra bir daha kimse kan testi istemedi, en son geçen hafta aile hekiminde ki hemşire söyledi işte Ocak ayında gel kan testi ve aşıyı yapalım diye. Ben istemedim yani kan tahlillerini onlar yapıcaklar ne yapıcaklarsa.

İşte ben bu şehre tasindigimdan beri aile hekimim yok gittiğim yerler de kabul etmedi. Napiyim şimdi şehrin bir ucundaki başka bir sağlık ocağına mi gideyim. Yaptırımı varsa kendileri dusunsun.
işte onu diyorum gebeyim derseniz kimse sizi geri çevirmez hem bebek doğduktan sonra ne yapacaksınız illa ki bir aile hekiminiz olmalı ki çocuğu aşılarını yaptırabilesiniz ha özelde parası ile yaptırırım derseniz birşey diyemem sizin tercihiniz. ama sizi geri çeviremezler hangi il bu arada?

Dolu almıyoruz diye bir şey olabilir mi ya çok saçma değil mi. Ben taşındığımda kaymakamlık binası içinde aile planlama bölümü vardı oraya gittim taşındım aile hekimliğimi taşımak istiyorum diye o da beni evime en yakın aile hekimliğine taşıdı. Bir de bu yolu deneyin isterseniz.

hah işte bende onu diyorum illere göre değişiyor bu planlama yerlerinin mutlaka birisi ayarlanır ayarlanmazsa bebeiş doğduktan sonra sıkıntı olur demişlerdi bana da. yaşanmış tecrübe var.

hah işte bende onu diyorum illere göre değişiyor bu planlama yerlerinin mutlaka birisi ayarlanır ayarlanmazsa bebeiş doğduktan sonra sıkıntı olur demişlerdi bana da. yaşanmış tecrübe var.

Yani bende çoğunlukla özele gidicem belki ama birilerinin böyle takip etmesi haber vermesi güzel bir şey bence. Hemşire mesela bayağı ilgiliydi, özel de gittiğim Dr.lardan daha ilgili geldi bana hatta.

Eskisehir merkez. Eşimin aile hekimi kabul etmedi. Eve en yakın sağlık ocağı yüzüme bile bakmadı doluyuz dedi. Mesai saatleri içinde gidemeyecegimiz için mecburen özele gidiyoruz çocuk doğunca da öyle olacak muhtemelen. Bir de iş yerinin yanındakine gidip gebeyim diyeyim bakalım nolcak. Ama cidden son şansları peşlerinden kosamam kim ceza oduyorsa ödesin.

Ben gecen gun grip oldugumda gittim. Ve ultrason kagidinida goturdum kayit yapti. Daha onceden gitmistik ama kalp sesini duyunca gel demisti. D3 damla ve decavit verdi. 12.haftadan sonra doktoruna danisarak kullanabilirsiniz dedi. 20.haftada asi icin cagirdi sanirim ve bebegin kalp atislarini da dinleyeceklermis ozaman.ben öncesinde de 10aralik gibi gidip t3t4ve tsh baktiracagim. Cunku Ilac kullaniyorum dahiliye doktoruna sonuc gosterecegim

Yani bende çoğunlukla özele gidicem belki ama birilerinin böyle takip etmesi haber vermesi güzel bir şey bence. Hemşire mesela bayağı ilgiliydi, özel de gittiğim Dr.lardan daha ilgili geldi bana hatta.
öyle oluyorlar benimde eski ebem ve doktorum çok ilgiliydi hatta öyle ki doktor arkadaşı ayartıp toptan yanıma aldırdıydım hey gidi kanka olduk sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…