2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bugün bi liste yaptım (yapmaya çalıştım)
Eşim haftaya geleceği için biseyler alacağız. Cinsiyet öğrenmeyi planlıyoruz aklınıza gelen başka birşey varsa buyrun.. :KK200: ya da şu çok gereksiz dediginiz. Hepsini birlikte almayacağız tabi ki ilk hangilerini almak mantıklı olur.. ufak ufak alalım dedik çünkü 45 gün gelmeyecek gidince. Eki Görüntüle 2077571
mama niye alıyorsun ki emzirmiyicekmisin?

Yazım biraz uzun olacak ama yaşadığım şeyler belki birinize yardımcı olur diye paylaşacağım.
Aile ziyareti ve seyahat amaçlı Ankara'ya yolculuk yaptık. Çok gezip kendimi çok yordum ( fakat sebep bu değil diyor doktorlar yine de hepiniz kendinizi sakının) çok çok sağlıklı giden bir gebelik yaşamama rağmen Pazartesi gecesi çok yoğun olmasa da kanamam gerçekleşti. İnanılmaz korktum Allah kimseye yaşatmasın. Hemen acil bir Doğum hastanesine gittim ve tabiki çok ilgi görmedim bakıldı birşey yok dendi hastanede yatmam söylendi fakat ben evde yatmayı tercih ettim.
Ertesi sabah tekrar kanamam oldu ve bu sefer araya bir sürü tanıdık sokarak acilen Gazi üni. riskli gebelik bölümüne gittim burda çok sagolsun doktorlar ayrıntılı baktılar benimle ilgilendiler. Çok şükür bebeğim de birşey yok kanama alanım yok ama yine de insanın içi rahat etmiyor çünkü bu aşamada olan kanamanın sebebini söyleyemiyorlar. 12. Haftadan sonra düşecek olan bebeği kurtarmanın bi yolu olmadığını söylediler ve beni hiç ilaç vermeden eve yolladılar.
Çok şükür kanamam olmadı sonrasında lekelenmeler devam etti. İçimiz rahat etsin diye cuma günü Ankara'nın en iyi riskli gebelik doktoru olduğu söylenen Özgür deren beyden randevu aldık ve bebeğimi ayrıntılı gösterdik. Gerçekten inanılmaz bir doktor. Eğer sorununuz varsa mutlaka başvurabilirsiniz. Burda size doktorun dediklerini aktaracağım.
Her 4 sağlıklı gebelikten 1i kanamalı geçebilirmiş. Buna içeride bir damar açılması çatlaması vs sebep olabilirmiş. 12 haftayı dolduran gebeliklerin düşük ile sonlanması yüzde 10 bile değilmiş. Bu nedenle Allah korusun kızlar kanamanız olursa asla panik yapmayın. Hemen doktora gitmek gerekiyor tabiki ama kan parlak kırmızı olursa tehlike büyük denekmiş. Onun dışında kahve rengi kan eski aktif olmayan kanama demekmis.
Ayrıca akıntı olmasının çok normal olduğunu akıntıdan korkmamam gerektiğini söyledi.
Bu aşamada bıçak saplanması gibi batmaların olacağını bunun çok normal olduğunu çünkü rahim büyüdüğünü söyledi.
Ve çok şükür benim sağlıklı bir gebeden hiçbir farkım olmadığını anlattı :)
Allah kimseye yaşatmasın. Hala korkuyorum hala çok kötü bir ruh halindeyim.
Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Acı yaşayan arkadaşlara da sabır versin.

çok geçmiş olsun. benım bı arkadaşımın uzun sure bellı aralıklarla kanaması oldu meğerse ustune goruomus 7 ay gordu:D

Süt sağma makinesi benim olmazsa olmazım da ilk kızımda,ilk 3 gün sütüm gelmemişti mamada vermedim kızıma yavrum eme eme getirdi tabi aynı zamanda süt sağma makinesiyle sağa sağa. Emzirdikten sonra mutlaka sağıyordum göğüsümü tamamen boşaltmak için ki bu sütünün çoğalması için lazım. 2 yıl kesintisiz emzirdim sağdığım sütleride dışarı çıktığım zamanlar orda burda emzirmektense biberonla verdim. Ayrıca bence herzaman buzluğunda sağılmış süt bulunmalı olur ya hasta olursun ilaç kullanırsın falan emziremezsin o sütleri içer:KK66:

Aslında mantıklı ya olmadı bakarım bende alırım yani daha vakit çok

Evet canim bende cok kullanmadim ama yine de bebegi birkaip diasri cikinca vs sagip saklamak için isine yarayabilir. Hani bakan kisi ona sagdigin sutu icirir. Gogus yarasi icin kalkan degilde o yarada lazim oluyor. gogus koruyucusu emzikten daha onemli gibi cunku ilk basta gogus ucu çıkmayınca haliyle bebek ememio yani memeyi tutatmiyor yani tabi herkese lazim olacak diye bir kaide yok ama hep listelerde görüyordum. Canim zaten her eczanede olan seyler sen listeni derleyince sana uygun olanlari alirsin onemli buyuk baslari almak yatakti pustetti vs.

Aynen öyle canım mutlaka arastiricam alırım yani ki biz tedbirimizi alalimda...

Annem sütün gelmez dediği için
benım arkadaşım yeni dogum yaptı ilk gelmemiş onunda kaynanası ditek koşup mama almış cocuk aç kaldı diye.keşke almasaydı dedi. sonradan geldi ama emmedi dedii reddetti dedi. o yüzden sen emzirene kadar ugraş dedi bana teyzem annemde aynı şeyi söylüyor. reddetsede acıkınca napıcak mecbur emicek diyorlar :)

benım arkadaşım yeni dogum yaptı ilk gelmemiş onunda kaynanası ditek koşup mama almış cocuk aç kaldı diye.keşke almasaydı dedi. sonradan geldi ama emmedi dedii reddetti dedi. o yüzden sen emzirene kadar ugraş dedi bana teyzem annemde aynı şeyi söylüyor. reddetsede acıkınca napıcak mecbur emicek diyorlar :)
Aynen öyle yaa annem işte zorlaya zorlaya gelecek o süt ıllaki.. :)

Annem sütün gelmez dediği için
Bazen insanın kendi annesi bile can sıkıyor , benim annemde doğumda yanımdaydı, İki gün sonra başladı doymuyor bu çocuk doymuyor diye diye mamaya başladık gizli gizli eşimden. Meddelanin göğüs kalkanini ve avent yenidogan anti kolik biberon almıştım, memeyi hep kalkanla verdiğim için çok şükür biberon ve meme karisik gitti reddetmeden. Ama ben mamayı bir hafta sonra kestim sadece anne sütü verdim hem emzirdim hem sagdim boşaltmak için maşallah çok iyiydi sütüm ve hiç sıkıntı olmadı. Eğer anneme uyup mamaya devam etseydim süt veremeyecektim

Allahım dün gece doğum günündeydik görümcemde ... 3 kişilik bir ailenin günlük mutfak gideri kadar yedim yeminle :KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

Kızlar herkesin bebislerinin cinsiyeti belli olduğunda bir alışveriş topigi oluşturabiliriz.. hatta şu an herkes öğrenmeye cok yakın şimdi bile yapabiliriz. Çünkü alışverişe başlarız diye düşünüyorum..
alış-veriş konusunda ne almak gerekir ne aldık orda paylaşırız. Birbirimize fikir olur resim falan yükleriz. Ya da özel mesaj başlatıp ordanda konuşabiliriz. Herkesi ekleyip.. Ausencia Ausencia

Konu açılabilir canım , bizler 2. 3. ...beklediğimiz için çok deli alışverişlerimiz olmayacak muhtemelen ... çoğu şey var ..sizler heyecanlısınız tabii .listeler vs ....
sen öncü olabilirisn bu konuya:KK15:
2018 Haziran Annelerinin Alışveriş Macerası Başladı :rapci:

Merhabalar hanimlar...
Tablo icin bilgileri yaziyim ilkonce Ausencia Ausencia :)
33 yasindayim,izmirliyim,sat 22eylul,2.bebek,cinsiyetini henuz bilmiyoruz,kalp atisimizi duyduk :)

merhabalar hoş geldin , ekliyorum hemen

Ausencia Ausencia canım kalp atışını duydum çok şükür. Bu arada doktor erkeğe benziyor dedi. 1 ay sonra kesin belli olur dedi bakalım :)

canım hamdolsun :KK68: güncelliyorum hemen ... erkek bilgisini de ekleyeyim mi ?

Bazen insanın kendi annesi bile can sıkıyor , benim annemde doğumda yanımdaydı, İki gün sonra başladı doymuyor bu çocuk doymuyor diye diye mamaya başladık gizli gizli eşimden. Meddelanin göğüs kalkanini ve avent yenidogan anti kolik biberon almıştım, memeyi hep kalkanla verdiğim için çok şükür biberon ve meme karisik gitti reddetmeden. Ama ben mamayı bir hafta sonra kestim sadece anne sütü verdim hem emzirdim hem sagdim boşaltmak için maşallah çok iyiydi sütüm ve hiç sıkıntı olmadı. Eğer anneme uyup mamaya devam etseydim süt veremeyecektim

Bende mümkün olduğunca sutumu vermeye çalışacağım ya

Bugün bi liste yaptım (yapmaya çalıştım)
Eşim haftaya geleceği için biseyler alacağız. Cinsiyet öğrenmeyi planlıyoruz aklınıza gelen başka birşey varsa buyrun.. :KK200: ya da şu çok gereksiz dediginiz. Hepsini birlikte almayacağız tabi ki ilk hangilerini almak mantıklı olur.. ufak ufak alalım dedik çünkü 45 gün gelmeyecek gidince. Eki Görüntüle 2077571

meralg meralg

Back
X