- 27 Kasım 2011
- 3.238
- 2.354
- 398
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #12.861
Ellerine sağlık bence de neden sürekli fetal yaptır diyor anlamadım onun doktoru bu parlak bağırsak olayı benim arkadaşımda vardı ta 20. Haftada ayrıntılı ultrason cihazını ile görüldüİnşallah iyi sonuçlarla gelirsin canim. Başka bir doktora hatta birkaç doktora görün canim. Allah'tan ümit kesilmez. Bu doktorda sürekli testi onerip duruyor. Bazen doktorlarda cok acimasiz oluyor acaba test yapman icinmi böyle soyledi. Canım bağırsak parlakligi hakkinda bilgim yok netten baktim ilk sayfada yaziyor kendiliginden gecebiliyormus alinti yaptim canim lutfen uzulme canim dua et insallah iyi olursunuz
Bebekte Bağırsak Parlaklığı ( Ekojen Bağırsak ) Nedir?
Hiperekojen bağırsak (ekojenik barsak), ultrasonografi sırasında fetusun karın kısmında bağırsakların olduğu bölgede parlak beyaz renkte (ekojenik) bölgeler görülmesidir.Hiperekojen bağırsak görüntüsü gebeliklerin yaklaşık %1’lik bölümünde görülebilir. Tanı genellikle ikinci trimesterde konur.
İkinci trimesterde yapılan ultrasonografide yaklaşık yüz gebelikten birinde izlenir ve genellikle haftalar içinde kendiliğinden kaybolur.Ekojenitesi artan bağırsaklar etraflarındaki diğer doku ve organlara göre daha açık renkli ve parlak görünürler.Tanı konması durumunda fetus genetik ultrasonografi yapılarak dikkatlice değerlendirilmelidir.Bu tip fetusların %50-80 ‘ inde bir problem olmasa da; bazı sorunlarla birarada bulunabilirler.
Bebe yağı surebilirsin içine badem yağı kayısı çekirdeği yağı koyabilirsiniz aktardı satılıyor cildini nemli tut malesef genetik te varsa çatlama oluyor benim genç kizligimda olmuştu diğer gebelikte arttıKızlar benim basenlerim çatlıyor daha şimdiden geçemiyorum önüne
Günaydın benim göbek sabahları 3 aylık akşamları 6 aylıkGünaydın kızlar nasılsınız nasıl gidiyor göbekler çıkmaya başladı mıbenım geçen haftadan bu yana daha belirginleşti
Kızlar 14 haftalık hamileyim. Karnım belli değil. Normal mi?
Normal bence canim. Cunku benim hala yok bulantilarim ve kusmam varKızlar 14 haftalık hamileyim. Karnım belli değil. Normal mi?
Bende oğlumu 20. hafta gibi hissettim yatıyordum birden bi vurdu anaaam dedim eşim dedi noldu. haraket etti dedim eşime ne zaman söylesem kıpır kıpır kıpırdayan oğluşum duruyodu. dışardan hareket ettiğini hissettiğimiz zamanlarda bile babamız elini koyunca duruyodu :) çok hareketliydi ama maşallah sallıyordu beni 30lu haftalara gelince çok güçleniyolar bazen çok sert vuruyordu vurduğunda diodum kesin kaburgamı kırdı :)maşAllahh :)
Allah yardımcınız olsun inşallah hem siz hemde bebek iyi durumdadır diğer kontrol ne zaman.
Doktordan çıktık kızlar hastaneyi değiştirmiştik doktorumuz çok tatlı çıktı sormadan herşeyi anlattı midesine kadar gösterdi ve galiba kızmış net olmasa da ben hep hissediyordum zaten
hayırlı olsun canım
ne güzel haberler
Allah şifa versin stres yapmayın benimde kistten dolayı biraz zor geçiyorSu an hastanedeyim her hafta bakıyor doktor bi de yumurtaliklarim şiş baya zor geçiyor benim için. Korkunca tüm korkular başıma geldi galiba. İnşallah çok sağolun
Geldim kızlar 1.90 cıktı ölçüm dedi dr kan testti istedi ikili test ona yarin gtcem herşey iyi dedi iki testle kendisinin yaptığı ölçümü karşılaştırıp ölçecek sonuç söyleyecek gayet hareketiymiş net cinsiyet söylemedi ama erkek ismi ne düşündünüz dedi bizde söyledik güzel isim dedi koyarsınız ozaman bu ismi dedi bilmece gibi konuştu geldik kalp atışına baktı ıyi o sesi duyduk ve ağladım çok güzeldi rabbim sağlık versin bebeklerimizede bizlerede
benim de 2 tane miyom var 4cm ağrılı olur dedi ama hiç ağrım yok çok şükür bu miyomlar büyüyor umarım sıkıntı yaratmazlar bebeğim ve benim için sezaryende alınacaklar sanırım.
benimde 5cm di kistim geçen hafta sol kasığımda sancıyla acilen doktora gittimbende de var 1 tane 4 cm le başladı en son 5 cm di geçen ay .
bende aynı duadayım .
miyom olduğu zaman normal doğum şansı yok mu ki ??
benimde 5cm di kistim geçen hafta sol kasığımda sancıyla acilen doktora gittim
3,5 cm e düşmüş küçülme yaparken içerde kanama yapmış oda ağrı yapıyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?