2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
İnşallah iyi sonuçlarla gelirsin canim. Başka bir doktora hatta birkaç doktora görün canim. Allah'tan ümit kesilmez. Bu doktorda sürekli testi onerip duruyor. Bazen doktorlarda cok acimasiz oluyor acaba test yapman icinmi böyle soyledi. Canım bağırsak parlakligi hakkinda bilgim yok netten baktim ilk sayfada yaziyor kendiliginden gecebiliyormus alinti yaptim canim lutfen uzulme canim dua et insallah iyi olursunuz

Bebekte Bağırsak Parlaklığı ( Ekojen Bağırsak ) Nedir?
Hiperekojen bağırsak (ekojenik barsak), ultrasonografi sırasında fetusun karın kısmında bağırsakların olduğu bölgede parlak beyaz renkte (ekojenik) bölgeler görülmesidir.Hiperekojen bağırsak görüntüsü gebeliklerin yaklaşık %1’lik bölümünde görülebilir. Tanı genellikle ikinci trimesterde konur.

İkinci trimesterde yapılan ultrasonografide yaklaşık yüz gebelikten birinde izlenir ve genellikle haftalar içinde kendiliğinden kaybolur.Ekojenitesi artan bağırsaklar etraflarındaki diğer doku ve organlara göre daha açık renkli ve parlak görünürler.Tanı konması durumunda fetus genetik ultrasonografi yapılarak dikkatlice değerlendirilmelidir.Bu tip fetusların %50-80 ‘ inde bir problem olmasa da; bazı sorunlarla birarada bulunabilirler.
Ellerine sağlık bence de neden sürekli fetal yaptır diyor anlamadım onun doktoru bu parlak bağırsak olayı benim arkadaşımda vardı ta 20. Haftada ayrıntılı ultrason cihazını ile görüldü

Kızlar benim basenlerim çatlıyor daha şimdiden geçemiyorum önüne :KK43:
Bebe yağı surebilirsin içine badem yağı kayısı çekirdeği yağı koyabilirsiniz aktardı satılıyor cildini nemli tut malesef genetik te varsa çatlama oluyor benim genç kizligimda olmuştu diğer gebelikte arttı

Günaydın kızlar nasılsınız nasıl gidiyor göbekler çıkmaya başladı mı :anneadayı: benım geçen haftadan bu yana daha belirginleşti :KK49:
Günaydın benim göbek sabahları 3 aylık akşamları 6 aylıko_O

3-4 günde bir wc ye çıkıyorum neredeyse

yapmadığım şey kalmadı

o kadar su ve meyva tüketmeme rağmen böyle

şimdi aç karnına sıcak su ile kayısı içtim inşallah faydası olur

Bende oğlumu 20. hafta gibi hissettim yatıyordum birden bi vurdu anaaam dedim eşim dedi noldu. haraket etti dedim eşime ne zaman söylesem kıpır kıpır kıpırdayan oğluşum duruyodu. dışardan hareket ettiğini hissettiğimiz zamanlarda bile babamız elini koyunca duruyodu :) çok hareketliydi ama maşallah sallıyordu beni 30lu haftalara gelince çok güçleniyolar bazen çok sert vuruyordu vurduğunda diodum kesin kaburgamı kırdı :) :confused: delirme diodu 1 karış çocuk nasıl kırsın diodu gülüyordu. sonra doğum hikayeleri okuyordum o ara meraktan :KK28: ikiz bebekleri olan bi anne yazmış 3 kaburgası kırılmış doğumdan hemen sonra amelyata almışlar falan hemen okuttum eşime gördün mü kırılabilirmuş die. çok sert vuruyo o zaman demişti hak vermişti bana :KK31:

Günaydınlaaaaaaar :KK68::KK68:

Aklınızda bulunsun notu :)) geçen akşam sol kasığıma bir ağrı girdi .. ne oluyoruz dedim resmen ... tırstım da azıcık ... bıçak saplanıyor bildiğiniz ...
olabiliyormuş .

Hamileliğin 3. ve 4. aylarından kasık bölgelerinde bıçak saplar gibi keskin bir ağrı hissedilebilir. Hareket etmekle, aniden ayağa kalkmakla bu ağrı birden şiddetlenebilir. Bu ağrının sebebi rahmin büyümesine bağlı rahim etrafındaki bağların ve ligamentlerin gerilmesidir. (Round ligament ağrısı) Rahmin büyümesine bağlı gelişen round ligament ağrısı genellikle sağ tarafta olur fakat her iki tarafta da olabilir.

Açıklaması da bu imiş ... cidden ağrıyor yani .. öyle ağrı eşiği düşük biride değilim . Aklınızda bulunsun . Pank yapmadan gözlemlersiniz durumunuzu :KK19:

benim de 2 tane miyom var 4cm ağrılı olur dedi ama hiç ağrım yok çok şükür bu miyomlar büyüyor umarım sıkıntı yaratmazlar bebeğim ve benim için sezaryende alınacaklar sanırım.

Geldim kızlar 1.90 cıktı ölçüm dedi dr kan testti istedi ikili test ona yarin gtcem herşey iyi dedi iki testle kendisinin yaptığı ölçümü karşılaştırıp ölçecek sonuç söyleyecek gayet hareketiymiş net cinsiyet söylemedi ama erkek ismi ne düşündünüz dedi bizde söyledik güzel isim dedi koyarsınız ozaman bu ismi dedi bilmece gibi konuştu geldik kalp atışına baktı ıyi o sesi duyduk ve ağladım çok güzeldi rabbim sağlık versin bebeklerimizede bizlerede

hayırlı olsun canım :KK200:

eee demiş işte :)) Çınarmış isimde okudum :emir_bebek: yazayım mı tablomuza canım ?

benim de 2 tane miyom var 4cm ağrılı olur dedi ama hiç ağrım yok çok şükür bu miyomlar büyüyor umarım sıkıntı yaratmazlar bebeğim ve benim için sezaryende alınacaklar sanırım.

bende de var 1 tane 4 cm le başladı en son 5 cm di geçen ay .

bende aynı duadayım .

miyom olduğu zaman normal doğum şansı yok mu ki ?? :KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

bende de var 1 tane 4 cm le başladı en son 5 cm di geçen ay .

bende aynı duadayım .

miyom olduğu zaman normal doğum şansı yok mu ki ?? :KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:
benimde 5cm di kistim geçen hafta sol kasığımda sancıyla acilen doktora gittim

3,5 cm e düşmüş küçülme yaparken içerde kanama yapmış oda ağrı yapıyormuş

benimde 5cm di kistim geçen hafta sol kasığımda sancıyla acilen doktora gittim

3,5 cm e düşmüş küçülme yaparken içerde kanama yapmış oda ağrı yapıyormuş

aaa güzel haber bu ama ... küçülebiliyor demek .
bana da ilk muayenede bir dahakine 2 katı bile artabilir dedi .
4 ayda 1 cm büyüdü sadece 4 den 5 ...

Back
X