- 14 Kasım 2012
- 5.091
- 4.981
- 373
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #14.261
yakın akrabaları vardı onların hiç biriyle muhatap değilim hatta biri o kadar yakın ki alt katımda oturuyor aman aman evlerden uzak diyorum. Geri kalan kısmı da ağızlarının payını veriyorum artık bozulan bozulsun valla hiç umrumda değil ben canımın derdindeyim millet laf derdindeYakın tarafmı uzaklarmı yoksa? uızaklarda zaten görüşme gitsin. Gerçekten kendimize iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyelim, benimde enerjimi düşüren bikaç kişi vardı görüşmüyorum bu ara hiç.
merhaba canım geçmişi atlamışım mesajını şimdi gördüm evet bahar hanıma gittim biraz despot bi kadın söylediklerime sorduklarıma yaptığım evham ve strese biraz ters tepki verdi ama muayene süreci güzeldi bebeğe detaylı bir şekilde baktı. Bahar hanımın yanında volkan bey var şen şakrak bi adam muayeneden çıkan mutlu mesut çıkıyor, bahar hanımın asık suratı bu şekilde devam ederse volkan beye geçmeyi düşünüyorum.Merhabalar. Bahar hanima gittiniz mi acaba? Nasıl di memnun kaldınız mi
İlk bebeğim de radyoloji uzmanı baktı ve kalbinde ki problemleri göremediler bu sefer perinatoloğa gidicem bakalımbende ilkinde ve şimdi perinatoloğa gittim.radyologa da giden arkadaşım var ama ben 20. Haftadaki ayrıntılıya perinatoloğu tercih ederdim
A aeengineer
Kalbimi degil hevesimi kirdiniz. Kusura bakmayin okudunuz mu tam bilmiyorum ama ben nolur oglum olsun ya da nolur kizim olsun tarzinda bir msj yazmadim. Bi belirsizlik ve tahmin var sizce degisirmi degismez mi diye sordum. Evlat ayrimiyla ilgili bir msj oldugunu dusunmuyorum. Elbette cocugu olmayanlar vs onlar icin dua da ediyorum ama bu yazdiginizi yanlis msja cevap olarak yazdiniz bence. Kusura bakmayin ama haziran anneleri diye bi konu ve burda herkes derdini hevesini sıkıntısını mutlulugunu patlasiyor. Ilk cocugum. Cinsiyet ayrimim yok. Ama ilk bebegin verdigi mutlulukla yasadigim bi heyecan ve heves var. Ilk cocugum zaten koz veya erkek degil mesele. Kendimi adapte ettigim bisey var degisirmi diye sorup burda kendimi farkli ihtimallere de alistirabilme durumum icin msj istedim. Ben cinsiyeti su olursa uzulurum diye bisey de yazmadim oyle bir sey ifade etmissiniz. Bana ait bisey tasiyorum. Hergun sukrediyorum ama merak de ediyorum etmeyen cok azdir. Bunun nesi garip? Ya cocugun cinsiyetini merak edenlere cocugu olmayan var kalbi duran var uzulen var diyip hevesini kursagina dizmenin de bisey ifade ettigini dusunmuyorum boyle dusuneceksek hamilelikle ilgili hic bisey paylasmayalm. Benimde tiroidim var kan uyusmazligimiz var 5 cm miyomum ve kistim var bunlar da dusuk tehdidini tetikliyor her gun icimde korkuyla yasiyorum ama burda cocugunun iyi oldugu haberini verenlerin hevesini mi kiralim? Köy okulunda calistigim icin de her gun 40 km gidip 40 geliyorum ve bu da dusuk riskimi tetikliyor. Her doktora gidismde dusuk ignesi progestan jel vs seyleriyle ilac takviyesiyle ugrasip bu riskim ne zaman gececek derken ilk kez bi gittigimde cinsiyetle ilgili bisey duyup cok mutlu oldum. Ama suan anladigim kadariyla burda bisey ifade ederken yanlis anlasilma ve cikarimlari da hesaba katmam gerekiyor. Cinsiyeti merak edenler olarak bu kadar tuhaf karsilanmamaliyiz diye dusunuyorum. Ayrimla ilgli acik bir cumle olsa peki.
Sizde kusura bakmayin. Hevesim kirilinca kendimi cok iyi hissedemiyorum. Bu gruba da burda sevincimi paylasacak bsey bulurum diye üye oldum. Hassasim demekki yanlis anlasilmayi pek sindiremiyorum..
İlkinde devlet hastanesinde baktırmış mıydın canım? Bakıyor mu hastaneler?İlk bebeğim de radyoloji uzmanı baktı ve kalbinde ki problemleri göremediler bu sefer perinatoloğa gidicem bakalım
Evet canım ben normal devlet hastanesine gidiyordum plesantada sorun gözlenince doğum hastanesine yönlendirdiler, 20-33.hafta arası sürekli doğum hastanesinde detaylı bakıldıİlkinde devlet hastanesinde baktırmış mıydın canım? Bakıyor mu hastaneler?
Ay bende 4kilo aldım.. Bence de bu aşamada fazla ama bulantıdan sürekli tost, gözleme yedim.. Bu arada Decavit kilo mu yapıyormuş? Acaba vitamin hapı olduğu için mi öyle düşündü doktor?Kızlar dr. bana çok kilo almışsın dedi. Öğrendiğimden beri 5 kilo almışım. Decavit i her gün kullanma 2-3 günde bir kullan dedi kilo aldığım için. Sizler kaç kilo aldınız çok mu gerçekten
Çok duygulandım.. Rabbim size bağışlasın inşallah.. Bu sefer herşey çok güzel olacak Allah'ın izniyle.. Ne güzel hem şimdi ayrıntılı bakılmış hem 20. Hafta da bakılacakmış.. Birkez daha uzun uzuunnn göreceksiniz yavrunuzu..Herkese merhaba geçmişi okuyayım dedim ama dayanamadım hemen yazmak istedim dün ayrıntılı ultrason kontrolümüz iyi geçti çok şükür el ayak parmaklarına kadar saydı :) ense kalınlığı burun kemiği iyi ama yine de ikili tarama yaptı ben hiç istemiyordum zaten ense burun iyi, kaybımız var diye el mahkum demedim bişey gereksiz yere 281 bayıldık ona da neyse giden para olsun iyi çıksın da gereksiz yere stres yapmayayım bari, bizi genetik danışmaya yönlendirdi o biraz can sıktı ( ilk kızımızda topuk kanında kistik fibrozis yüksek çıkmıştı, diğer bulgular yoktu ama kesin tanı konulamadı çünkü ter testi falan yapılması lazımmış hem çok küçük hem başka hastalığı var diye yapılmadı ömrü de yetmedi zaten yavrumun) yani kuşku olarak kaldı eşimle kendime bu hamilelik öncesi genetik test yaptırmıştık Edirne tıpta bu konudan da bahsetmiştim ama ona bakmadılar dr da bakalım buna atlamayım dedi özel e yönlendirdi çabuk çıkıyor diye fiyatı 2500 3000 civarı olduğu için biz çapa da tercih ettik orda da 1 1,5 ay sürüyormuş yani allah korusun çıksa bebek büyük olacak gerçi sanmıyorum dr da sanmıyorum dedi çünkü hem eşimin hem benim taşıyıcı olmam lazım milyonda 1 gibi bişey allah korusun rabbim böyle bişey yazmış olmasın kaderimize , ister istemez stres yaptık ilk yavrumda da 10 binde 1 birşey bizi bulmuştu, onun dışında 20. Hafta tkr ayrıntılıya çağırdı kesin karar vermiş olmamakla birlikte gideceğiz gibi maddi anlamda çok zorlanmazsak çok uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim :)
Doğum hastanesi neresiydi canım? Şuanki gittiğin yer mi? Bursayıı pek bilmiyorum.. Mesela detaylı için beni de Şevketten başka bir yere yönlendirirler mi? Ya da saçma mı oldu?Evet canım ben normal devlet hastanesine gidiyordum plesantada sorun gözlenince doğum hastanesine yönlendirdiler, 20-33.hafta arası sürekli doğum hastanesinde detaylı bakıldı
Sert mizacli doktorları sevmiyorum. İyi bir doktor olduğunu duydum. Peki ücret ne kadar acaba? Ve sezeryan ne kadara mal oluyor sana bilgi verildi mi? Çünkü bende doktor ve hastane arayışına basliyacagimyakın akrabaları vardı onların hiç biriyle muhatap değilim hatta biri o kadar yakın ki alt katımda oturuyor aman aman evlerden uzak diyorum. Geri kalan kısmı da ağızlarının payını veriyorum artık bozulan bozulsun valla hiç umrumda değil ben canımın derdindeyim millet laf derdinde
merhaba canım geçmişi atlamışım mesajını şimdi gördüm evet bahar hanıma gittim biraz despot bi kadın söylediklerime sorduklarıma yaptığım evham ve strese biraz ters tepki verdi ama muayene süreci güzeldi bebeğe detaylı bir şekilde baktı. Bahar hanımın yanında volkan bey var şen şakrak bi adam muayeneden çıkan mutlu mesut çıkıyor, bahar hanımın asık suratı bu şekilde devam ederse volkan beye geçmeyi düşünüyorum.
Ben o zaman çekirge devlete gidiyordum canım (2013te çekirge devlet hastanesi ve zübeyde hanım birleşmemişti şimdi ikisi tek bi hastane oldu) risk görülünce ya zübeyde hanıma yada şevket yılmaza git dediler, ben zübeydeyi tercih etmiştim. Sen şevket yılmaza gidiyorsan yine orda bakılırDoğum hastanesi neresiydi canım? Şuanki gittiğin yer mi? Bursayıı pek bilmiyorum.. Mesela detaylı için beni de Şevketten başka bir yere yönlendirirler mi? Ya da saçma mı oldu?galiba senin riskli diye yönlendirdiler.. Şu haftalar geçseydi hayırlıca..
Muayene ücreti 120 lira canım ama eşimin iş yeri ile anlaşmalı olduğu için 42 lira veriyoruz, şu an için normal doğum 2250,sezeryan 4000, zorunlu sezeryan 3500tl dediler ama yılbaşından sonra zam gelecekmiş..Sert mizacli doktorları sevmiyorum. İyi bir doktor olduğunu duydum. Peki ücret ne kadar acaba? Ve sezeryan ne kadara mal oluyor sana bilgi verildi mi? Çünkü bende doktor ve hastane arayışına basliyacagim
Gonlumden gecen kizdi. Baska bi doktor 12.haftamda erkege donusebilir oyle gorunuyor demisti. Erkek olursa diye erkek ismini once dusundum Rabbim icime neden kiz olmadi hissi vermesin diye. Erkek bebek annelerinin yorumlarini okudum. Hatta esimle erkektir bu diye kendimi erkege alistirdm. Ama bu hafta da kiz diye duyunca da cok mutlu oldum. Ve haliyle de bunu paylasmak istedim. Erkek deselerdi de degismez dimi diye sorardim. Cunku ikinci kez farkli tahmin duymus olacaktim. Ikisi de benim evladim. Erkek olursa uzulme gbi bir hakkim yok. Cevap verdiginiz icin de tesekkur ederim. Rabbim hepimizin evlatlarini korusun. Saglik sihhat versin insallah canimHastalıkların için geçmiş olsun canım.. Mesajımda genel olduğunu zaten belirtmiştim.. Sen bu soruyu daha önceden de sormuştun ve ben cevap vermiştim.. Sen defalarca bunu sorup, birde bununla ilgili konu açıp, orada "Dunden beri cok heyecanliyim cok mutluyum insallah degismez degil mii?" yazdığın için erkeğe dönüşmesini istemediğini düşündüm yazım tarzlarınızdan.. Ki burada da erkek bebek olursa üzüleceğini bile yazan oldu.. Hani erkek evlat istiyorum ama Rabbim nasıl nasip ederse gibi değildi cümleler.. Bunlar hep kafamda olunca sana denk geldi maalesef..
Ben yanlış anlamışım demek afedersin..
12 den itibaren erkek bebek denildiğinde değişmeme ihtimali yüksek (erkek denilmesine rağmen değişende oluyor tabi, organı ne ile karıştırıyor doktorlar bilemiyorum) ama kızda tam öyle olmuyor.. Gerçekten kız da olabilir.. Cinsiyet organı biraz daha geç gelişen erkek bebekte olabilir.. Doktorların 16. Haftaya kadar söylememeleri mantıklı cidden..
Rabbim bizlere ve isteyen herkese hakettiğinden daha güzellerini yaşatsın inşallah.. Bebeklerimizi, bizleri layık görüp, bizlere bağışlasın.. Sağlık, sıhhat, hayırlı ömür versin.. Vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olurlar inşallah..
Allah şifa versin canım akıntı sorunu bende de var suyu güzel içersem rengi beyaz oluyor ama suyu azalttığım zaman rengi sarımsı gibi bişey oluyor. Allah korusun evlatlarımızı sende sıkma canını Allahın izniyle bişey olmaz inşallahKizlar merhaba en son bildiginiz gibi ilaclarimi kullanip surekli dinlenme modundayim yarin konrtolum war Allahin izniyle guzel seyler olsun insallah bebegini hisseden arkadaslar bende hissediyorum yawrumu gece donunce balik gibi diger tarafa gectigini pitpitlarini hissediyorum we bu canimi acitiyor bu kadar baglaniyorum Rabbim cumlesininkini bagislasin benim yawrumuda bana bagislasin insallah dualarinizi eksik etmeyin nolur..
We nette arastirmalarim sonucu trde annemin kendi doktoruyla gorusmesi sonucu biseyin kanisina wardim onu sizinle paylasmak istedimki dikkat edin rahim agzi yetmezligi diye birsey yokmus bakteri buna neden oluyormus trdeki doktor anneme demis akintisi warmiydi eger warsa o yapmistir diye ewet gercekten bi 10 gundur sari sumuksu akintim wardi aman ihmal etmeyin akintiniz olursa gerekirse antibiyotik kullanin cunku sonucu daha kotu oluyor Rabbim bize bagislasin yawrularimizi
Benim Dr um da ne olur ne olmaz diye coraspin veriyo sanırım birşey demediDr bu şekilde mi aciklama yapti cunku bana normalde pıhtı atma diger insanlara gore ×5 ,hamileliktede +×5 ekle dedi.
Yani cocugun beslenmesiyle alakali deil tamamen pihti yapmamasi icin kullaniyorum . Ben sadece igne kullaniyorum yani tek gende bozukluk oldugu icin aspirin bile almiyorum bacağımda hic bisey yok ama dr kullanicaksin dedi. Hamilelikten sonra hormonlar tekrar degistigi icin veriyolar.. sizinkileri bilemiycem
Muayene ücreti uygundur. Ama sezeryan yüksek maalesef. Kısmet artık. Medicabilden Oktay bey var onuda iyi diye duydum ben. Bakalım artık. Teşekkür ederim bu araadaMuayene ücreti 120 lira canım ama eşimin iş yeri ile anlaşmalı olduğu için 42 lira veriyoruz, şu an için normal doğum 2250,sezeryan 4000, zorunlu sezeryan 3500tl dediler ama yılbaşından sonra zam gelecekmiş..
Ne kadar sikmamak istesemde elde deil iste yinede direniyorum kizim hissetmesin diye uzuldugumu amin canim ewlatlarimiz ona emanet insallah akintin icinde git bir kultur alsinlar ihmal etme normalse bile kafan rahatlamis olurAllah şifa versin canım akıntı sorunu bende de var suyu güzel içersem rengi beyaz oluyor ama suyu azalttığım zaman rengi sarımsı gibi bişey oluyor. Allah korusun evlatlarımızı sende sıkma canını Allahın izniyle bişey olmaz inşallah
Malesef yüksek fiyatlar, benim bi problem olmazsa normal olacak inşallah ama o para bile gözümde büyüyor. Oktay beyi duydum hatta eşim gidelim dedi belki bi gidip görünürüm ona da, gittiğin zaman bilgilerini paylaşırsan memnun olurum canım hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorumMuayene ücreti uygundur. Ama sezeryan yüksek maalesef. Kısmet artık. Medicabilden Oktay bey var onuda iyi diye duydum ben. Bakalım artık. Teşekkür ederim bu araada
Haftaya kontrolüm var canım muhtemelen genel tahlil yapılacak doktora da ayrıca belirticem.Ne kadar sikmamak istesemde elde deil iste yinede direniyorum kizim hissetmesin diye uzuldugumu amin canim ewlatlarimiz ona emanet insallah akintin icinde git bir kultur alsinlar ihmal etme normalse bile kafan rahatlamis olur
Valla canım benim de çok bilgim yok ama ikisine de yaptıran var sanırım. Ben ilk hamileligimde perinatologa gitmiştim. Bu seferkinde de doktorum hangisine yonlendirirse ona gidecem.
bende ilkinde ve şimdi perinatoloğa gittim.radyologa da giden arkadaşım var ama ben 20. Haftadaki ayrıntılıya perinatoloğu tercih ederdim
Kızımda radyoloji bakmıştı tıplam balma süresi 2 dak falandı tatmin olmadım ünv has. ayrıntılı ısg bakıldı o da 5 dak sürdü 2015 de 500 tl ayrıntılı vermedim kendi dr ben sana ayrıntılı bakacam zaten 22 haftada kendi dr detaylı bşr şekilde bakmıştı şimdi yine o dr gidecem
canım Allah korktuğuna uğratmasın sağlıkla doğar insallah miniginKizlar merhaba en son bildiginiz gibi ilaclarimi kullanip surekli dinlenme modundayim yarin konrtolum war Allahin izniyle guzel seyler olsun insallah bebegini hisseden arkadaslar bende hissediyorum yawrumu gece donunce balik gibi diger tarafa gectigini pitpitlarini hissediyorum we bu canimi acitiyor bu kadar baglaniyorum Rabbim cumlesininkini bagislasin benim yawrumuda bana bagislasin insallah dualarinizi eksik etmeyin nolur..
We nette arastirmalarim sonucu trde annemin kendi doktoruyla gorusmesi sonucu biseyin kanisina wardim onu sizinle paylasmak istedimki dikkat edin rahim agzi yetmezligi diye birsey yokmus bakteri buna neden oluyormus trdeki doktor anneme demis akintisi warmiydi eger warsa o yapmistir diye ewet gercekten bi 10 gundur sari sumuksu akintim wardi aman ihmal etmeyin akintiniz olursa gerekirse antibiyotik kullanin cunku sonucu daha kotu oluyor Rabbim bize bagislasin yawrularimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?