- 30 Ağustos 2017
- 408
- 874
- 18
- 29
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #16.181
Ben de 38. Haftada normal doğum yaptım kızlar, sabaha karşı 5 te suyum geldi. Sancım falan yoktu , Akşam 6 da hastaneye gittim yürüyerek :) acilmam da olmuştu yürüdüğüm için, maşallah diyim 1 saat içinde doğurdum , ağrı sancı tabiki çok oldu ama gerçekten bebek çıktığı an kalkıp geziyorsunuz, halay bile cekebilirdim yani o derece, bebeğim de 4 kilo doğdu, o yüzden normal isteyenler sonuna kadar direnin, doktorların abartmalarina kanmayın, Yok bebek iriymis, yok çatı darmis nedense TR de hep aynı bahanelerle sezeryan yapılıyor
Normal doğum zor değil mi yaa
Inşallah yaparsın canım. Benim tüp bebek olduğu için doktor sezeryan yapıyoruz tüm tüp bebeklere dedi.bi de etrafımda çok zor normal doğum yapanlar oldu keşke sezeryan olsaydım diyenler... dünya kadar sanciyla normal doguramayip sezeryane alınanlar ve bebeği doğmadan kakasını yapanlarYani kolay değil ama zor da değil .. bir kere doğal olan yol ... bence özel ve geçerli bir sebep yok ise sezeryan tercih edilmemeli.
Doğumlar konuşulmuş ...
Son haftalara doğru dr'um iri bebek demişti oğlum için ... Oysa ki 3 kg civarı çıkıyordu usg de ... Sezeryan olabilir dedi ; yok dedim .
Son hafta çatı muayenesinde çatı darlığı var dedi ....(rahmetli annemde çatı darlığı vardı ve abimde bende o yıllarda vakumla dünyaya gelmiştik)
Son hafta hiç belirti yok , sezeryan olmalısın dedi ... dedim ama 40 haftam dolmadı ki ? beklemek risk dedi ! ama sen bilirsini hep eklerdi sonuna , ateşi salıp ....
Başka dr a gittim son hafta .... kadın kontrole aldı ...oooooo aaaaaaa sesleri ile , eşime dedi ki koş eve doğum çantası hazırsa getir , sende burda kal ..sezeryana alıyoruz ... dedim ne oluyor ???? plesanta(eşi) önde dedi .... normal doğum mümkün değil dedi .. nasıl ya ? ben düzenli giderim kontrollerime ? ne zaman döndüler ? yer değiştirdiler ?? dr un cevabı
çıktık tabii ki ordan ..
o gece eşimle tartıştık çok .
İnat etme dedi . Risk diyorlar dedi.
Ben dedim yahu her şey yolunda idi , son anda ne oluyor dr lara ? 3 kg luk bebeğe iri bebek demeler vs .....bi şekilde eşimin psikolojik baskıları ile dr uma gittim .... sezeryana alalım hemen dedi 39. hafta idi .. tamam kabul ama 40.haftamı doldurmayı bekleyeceğim dedim .
40+0 a sezeryan randevusu aldık sabah saat 10 a ....
Sezeryan gününün gecesi 1 de suyum geldi ... epey geldi hatta ... sadece 2 cm le hastaneye gittim .
sabaha kadar eşim yanımda sancı çektim ... sabah 6:15 te de doğumum gerçekleşti.
Haaa plesantayı çıkarmak oğlumu çıkarmaktan zor oldu dr için , hani önde imiş yaaa diğer dr a göreoğlum doğduktan sonra en az 10 dk eşini çıkarmak için uğraşmıştı dr .
öyle işte .... o sancılar sırasında ...tamaaaam vazgeçtim al beni sezeryana dedim amadr um da yoooooooook dedi , sen demiyor muydun ıkına ıkına doğuracam , hadi bakalım :)
İnşallah yine normal doğum yapabilirim
Yani kolay değil ama zor da değil .. bir kere doğal olan yol ... bence özel ve geçerli bir sebep yok ise sezeryan tercih edilmemeli.
Doğumlar konuşulmuş ...
Son haftalara doğru dr'um iri bebek demişti oğlum için ... Oysa ki 3 kg civarı çıkıyordu usg de ... Sezeryan olabilir dedi ; yok dedim .
Son hafta çatı muayenesinde çatı darlığı var dedi ....(rahmetli annemde çatı darlığı vardı ve abimde bende o yıllarda vakumla dünyaya gelmiştik)
Son hafta hiç belirti yok , sezeryan olmalısın dedi ... dedim ama 40 haftam dolmadı ki ? beklemek risk dedi ! ama sen bilirsini hep eklerdi sonuna , ateşi salıp ....
Başka dr a gittim son hafta .... kadın kontrole aldı ...oooooo aaaaaaa sesleri ile , eşime dedi ki koş eve doğum çantası hazırsa getir , sende burda kal ..sezeryana alıyoruz ... dedim ne oluyor ???? plesanta(eşi) önde dedi .... normal doğum mümkün değil dedi .. nasıl ya ? ben düzenli giderim kontrollerime ? ne zaman döndüler ? yer değiştirdiler ?? dr un cevabı
çıktık tabii ki ordan ..
o gece eşimle tartıştık çok .
İnat etme dedi . Risk diyorlar dedi.
Ben dedim yahu her şey yolunda idi , son anda ne oluyor dr lara ? 3 kg luk bebeğe iri bebek demeler vs .....bi şekilde eşimin psikolojik baskıları ile dr uma gittim .... sezeryana alalım hemen dedi 39. hafta idi .. tamam kabul ama 40.haftamı doldurmayı bekleyeceğim dedim .
40+0 a sezeryan randevusu aldık sabah saat 10 a ....
Sezeryan gününün gecesi 1 de suyum geldi ... epey geldi hatta ... sadece 2 cm le hastaneye gittim .
sabaha kadar eşim yanımda sancı çektim ... sabah 6:15 te de doğumum gerçekleşti.
Haaa plesantayı çıkarmak oğlumu çıkarmaktan zor oldu dr için , hani önde imiş yaaa diğer dr a göreoğlum doğduktan sonra en az 10 dk eşini çıkarmak için uğraşmıştı dr .
öyle işte .... o sancılar sırasında ...tamaaaam vazgeçtim al beni sezeryana dedim amadr um da yoooooooook dedi , sen demiyor muydun ıkına ıkına doğuracam , hadi bakalım :)
İnşallah yine normal doğum yapabilirim
Ben oğlumda Kraft twist setini aldım.üçlü oluyor puseti vs...epey de bir para bundan 5 yıl öncesi o kadar paraya aldık.sadece pusetli kısmı kullandık o da 7/8 ay.sonra chicco baston tipi müthiş rahat hafif ve çok kullanışlı benden tavsiye kesinlikle baston tipi elinizin altında bulunmalıKizlar bebek arabası alırken kaç kira verdiniz ilk bebeginize şu an iyi bir araba almak 1000 i buluyor. Yakın zamanda alan ya da cevrenizde alan var mı
Kizlar bebek arabası alırken kaç kira verdiniz ilk bebeginize şu an iyi bir araba almak 1000 i buluyor. Yakın zamanda alan ya da cevrenizde alan var mı
Inşallah yaparsın canım. Benim tüp bebek olduğu için doktor sezeryan yapıyoruz tüm tüp bebeklere dedi.bi de etrafımda çok zor normal doğum yapanlar oldu keşke sezeryan olsaydım diyenler... dünya kadar sanciyla normal doguramayip sezeryane alınanlar ve bebeği doğmadan kakasını yapanlarbu yüzden doktor direk sezeryan deyince olmasın demedim ne bileyim :/
Çok inatli bi hikaye olmuş :) Beni heveslendirdin alcatraz kaçkını
Bende mücadele vereydim o zaman normal dogum için :) Ama tabi isemezse
Normal dogum için bol bol yürümek mi gerekiyor açılma olsun doğum kolay olsun die ?
Bel ağrısı çeken arkadaşlarım hepinize ayrıca geçmiş olsun biran önce bütün şikayetleriniz geçer inşallah
Ben oğlumda Kraft twist setini aldım.üçlü oluyor puseti vs...epey de bir para bundan 5 yıl öncesi o kadar paraya aldık.sadece pusetli kısmı kullandık o da 7/8 ay.sonra chicco baston tipi müthiş rahat hafif ve çok kullanışlı benden tavsiye kesinlikle baston tipi elinizin altında bulunmalışimdi malum ikiz tekrar masrafa gireceğiz:)
Yuruyusun sporun bi etkisi yok bence, bende tam 9ay boyunca yattim herkes yuru yuru doguramiycaksin dedikce ben inatlarina daha fazla yattim benim oglumda ekim dogumlu agirlastigim aylar tam yaz sicaklariydi evde soyunup dokunup efil efil uyudum hepcanım daha önce de yazmıştım , bebek arabasında iyi güvenilir bir marka alın .
Ben kraft ın ana kucağı+bebek arabasını 400 gibi bi fiyta almıştım 9 sene evvel
ama şu an bile bi arkadaşımda , kaç çocuk büyüdü üzerinde ..nasipse kızımda onda büyür .
rengini de haki yeşil almıştım , her cinse uysun diye :))
Canım tüp bebek özel bir durumdur tabii ki de dr un bilir , Rabbim sağ salim doğumlar nasip etsin her birimize
Ben çoooooook yürümüştüm ... Ekim doğumlu oğlum ... o yüzden son 5-6 ayım yürüyüş içim uygun mevsimlerdi .
ama yine de açılmadı :))
5 yaşında bir oğlum var.yeni ikizlere hamileyim allah vergisi:)ananem ikiz benim piyango bize vurdu:)hayırlısı artık boynumuz kıldan ince sağlıkla gelsinler inşallah..cinsiyet bir ben kaldım sanırım ama nasipse haftaya öğreneceğiz bizdeBebegin ikiz mi canm. Cinsiyetleri ne . Şuan hamile olduğun bebek mi ikizler
Yuruyusun sporun bi etkisi yok bence, bende tam 9ay boyunca yattim herkes yuru yuru doguramiycaksin dedikce ben inatlarina daha fazla yattim benim oglumda ekim dogumlu agirlastigim aylar tam yaz sicaklariydi evde soyunup dokunup efil efil uyudum hepve hastaneye 8cm acilmayla gittim,tabi sancilarim gunler oncesinden baslamisti evde cektim hepsini o ayri :))
5 yaşında bir oğlum var.yeni ikizlere hamileyim allah vergisi:)ananem ikiz benim piyango bize vurdu:)hayırlısı artık boynumuz kıldan ince sağlıkla gelsinler inşallah..cinsiyet bir ben kaldım sanırım ama nasipse haftaya öğreneceğiz bizde
KesinlikleO zaman vu doğum nasip işi biraz da
Amin inşallah..var birkaç tane daha phuket79 var aktif diğerleri pek yazmıyorlar ama var yani:)Hadi hayırlısı olsun insaAllah sağ salim gelsin minnoslar .
Başka ikiz yok galiba bu grupta
Kişiye göre ve dr a göre çok farklılıklar gösterir.bazı dr lar tahlilde vitaminlere bakmaz bile..klasik kan ve hormon bakarlar.ben mesela ilk gebeliğimde sadece elevit diye bir multi vitamin kullandım.şuan ise omega3 ve d vitamini ayrıca b12 takviyesi alıyorum.bunları verende kadın Doğumcum değil..endokrin uzmanı onlar bu konularda daha hassas ve detaycı oluyor.Kızlar doktor bi arkadaşımdan tahlil falan istemiş benden hiç bi tahlil istemedi.hamileligimin ilk zamani gereken tahlilleri goturmustum. Bide bu arkadaşıma magnezyum demir vitamini falan vermiş ben sadece balık yağı olanı kullanıyorum.kisiden kişiye değişiyor mu bu tahlil vitamin isi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?